X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa nic się nie przejmuj, powiem Ci tak, jak przeczytałam Twój wpis to pocichutku ci pozazdrościłam. My z M bardzo się kochamy i wszystko jest mięszy nami jak najlepeij, że nawet inni zwracają uwagę że bardzo za sobą jesteśmy ale akie spontany nam się nie zdarzają - jak mówię zazdroszczę :)

Ainaa lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Dokladnie tak jest Ainaa i z praca i z mieszkaniem...
    My z M tez dlugo jak Wy,bo my 17 :-)
    Mielismy po 18 lat jak sie poznalismy ;-)
    I mysle ze kochamy sie tak mocno jak 17 lat temu...moze i bardziej ;-)

No tak... nas tez starania zbliżyły i to bardzo... no dziś nieco za bardzo ;)
    Wielu naszych znajomych, o czym wczesniej nie napisałam, jest juz po rozwodach :(

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ainaa nic się nie przejmuj, powiem Ci tak, jak przeczytałam Twój wpis to pocichutku ci pozazdrościłam. My z M bardzo się kochamy i wszystko jest mięszy nami jak najlepeij, że nawet inni zwracają uwagę że bardzo za sobą jesteśmy ale akie spontany nam się nie zdarzają - jak mówię zazdroszczę :)

Wierz mi, nam sie to często nie zdarza, dlatego jestem taka zła... ale, między innymi, dla takich chwil zapomnienia... warto zyc :)

Polecam Wam wszystkim, ale moze jednak nie bezpośrednio po ET :/

Aina
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Asia m-b Ty mialas teraz crio zarodka z drugiej procedury?,czy teraz sie stymulowalas od nowa?

Tyszanka my mieliśmy crio z drugiej procedury ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu dniach od nieudanej procedury dostalyscie okres?

ja zaczelam plamic w osmym dniu po transferze, od tego czasu minelo ponad 40 dni i okresu brak.

Zrobilam juz 3 testy i byly negatywne. Zadnych objawow przepowiadajacych okres nie mam, troche sie matwie.

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Po ilu dniach od nieudanej procedury dostalyscie okres?

ja zaczelam plamic w osmym dniu po transferze, od tego czasu minelo ponad 40 dni i okresu brak.

Zrobilam juz 3 testy i byly negatywne. Zadnych objawow przepowiadajacych okres nie mam, troche sie matwie.

Czy miałas podany zastrzyk z decapeptylu depota przed stymulacja?

Aina
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Tyszanka my mieliśmy crio z drugiej procedury ;)
    Rozumiem...
    Pytam bo pierwsze crio i dzidziol zostal do 7tc,teraz Wam sie udalo ;-)i dlatego pytalam o zarodeczek czy tez byl z tej procedury z ktorej tamten nie pozostal...
    bo mam mrozaczka z drugiej procedury,swiezy transfer sie udal do 8tc i teraz dylemat...bo boje sie wrocic po mrozaka,bo jesli z tamtym zarodkiem cos bylo nie tak,to czy ten bedzie ok...ehhh!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris sie nie odzywala do nikogo?

age.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Rozumiem...
    Pytam bo pierwsze crio i dzidziol zostal do 7tc,teraz Wam sie udalo ;-)i dlatego pytalam o zarodeczek czy tez byl z tej procedury z ktorej tamten nie pozostal...
    bo mam mrozaczka z drugiej procedury,swiezy transfer sie udal do 8tc i teraz dylemat...bo boje sie wrocic po mrozaka,bo jesli z tamtym zarodkiem cos bylo nie tak,to czy ten bedzie ok...ehhh!

U nas ciąża obumarła po świeżym transferze z tym, że ja chorowałam bardzo ciężko miałam świńską grypę i gorączkę 40 stopniową której nie mogłam zbić
    następnie było crio które się nie udało i to jest kolejne crio z tej samej procedury.
    Tyszanka nie powiem, że ja się nie boję, bo byłaby to nieprawda. Boję się cholernie ale jednocześnie głęboko wierzę, że wszystko jest i będzie dobrze :) złe myśli staram się odganiać jak tylko się pojawią, nie pielęgnuję ich..

lipa, gosia81 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Czy miałas podany zastrzyk z decapeptylu depota przed stymulacja?
    nie, nie mialam

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U nas ciąża obumarła po świeżym transferze z tym, że ja chorowałam bardzo ciężko miałam świńską grypę i gorączkę 40 stopniową której nie mogłam zbić
    następnie było crio które się nie udało i to jest kolejne crio z tej samej procedury.
    Tyszanka nie powiem, że ja się nie boję, bo byłaby to nieprawda. Boję się cholernie ale jednocześnie głęboko wierzę, że wszystko jest i będzie dobrze :) złe myśli staram się odganiać jak tylko się pojawią, nie pielęgnuję ich..
    I tego sie trzymajmy!!!
    Kolorowych ;-)

asia-m-b lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Czuje dokładnie tak samo... jak jechalismy do ginka w ubiegły pon, mówie do M, że juz chyba starczy te 6 lat... wegetacji... niczego nie mozna zaplanowac, stale wszystko przekładane, rówiesnicy maja po 4 dzieci, zmieniaja prace, wybudowali domy, a my... jestesmy w tym samym miejscu, w którym bylismy 6 lat temu... ta sama praca (choc chetnie by sie zmienił, ale... przeciez ja zachodze w ciąże), małe mieszkanko (no bo kasa idzie na IVF), znajomi coraz krzywiej patrza, bo stale cos odwołujemy, jakbysmy ich unikali (a my to po punkcji, to po TE a nikt o tym nie wie)...ehhh
    Ale z drugiej strony tyle czekamy, tyle bulimy, ze moglibysmy sie dzis opamietac...
    Dzieki za ten wpis!

Ainaa... ja czuję dokładnie to samo... Jesteśmy 11 lat po ślubie i nie ma świąt, spotkań rodzinnych żeby nie wytykano nas palcami i ciągle ktoś nie zadawał pytania "kiedy dzieci, najwyższy czas, komu to wszystko zostawicie"... Zaciskam wtedy pięści i wargi,łzy cisną mi się do oczu, bo niczego bardziej nie pragnę niż dziecka... ale rodzina męża jest zacofana, jego rodzeństwo ma po 3 dzieci... wszystko robimy w tajemnicy... zwolniłam się nawet z pracy,żeby móc jeździć do kliniki kiedy trzeba... niestety za wszystko płacimy sami, w dodatku muszę dojeżdżać do Wrocławia 80 km w jedną stronę... Moje życie od ostatnich kilku lat trwa od jednego okresu do drugiego... Ta cała pogoń za szczęściem to czyste szaleństwo...Ale chyba nigdy nie przestanę mieć nadziei...

Ainaa, amygdala, Iva79 lubią tę wiadomość

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała rodzina wiedziała że nie możemy mieć dzieci więc nikt nie pytał bo było im po prostu głupio.
    Woleliśmy tak postawić sprawę niż wysłuchiwać komentarzy.
    O tej ciąży nikt jeszcze nie wie i sama nie wiem kiedy powiedzieć.

lipa, gosia81, Iva79 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kaczorek, widzę, że u Ciebie jednak 2 pęcherzyki :) Tak jak obstawiałam :)

Vioris pisała parę dni temu, że wyszła już ze szpitala (po 17 dniach), ale beta zaczęła spadać :/ Tylko tyle wiem.

U mnie dziś transfer o 17 :) Wczoraj były dwie morule najwyższej jakości i jedna słabsza.

Anatolka, Anuszka, asia-m-b, Vaina, Gallina, monia2015, nika03, Tosia 1981, karina76, Mimi86 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dc robi sie crio na sztucznym cyklu?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:

Różnie. Zależy jak endometrium będzie gotowe + kilka dni na prg (tyle ile dni ma zarodek). Ja miałam w 16dc.

Requiem lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Ja na sztucznym cyklu miałam między 12 a 14 dc zgłosić się na oglądanie endometrium jeśli było ok to po 5 dniach crio transfer

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:

Zależy od stanu endometrium i wieku zarodków ja raz miałam w 14 a raz 16 DC

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zdazylo Wam się że Endometrium mimo brania leków ok 12 dc nie było gotowe na crio?

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 12 dc miałam 8,5 mm u mnie w klinice to wystarczyło ale słyszałam że czasami wymagają ok 10 mm

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 3392 3393 3394 3395 3396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ