IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Evaa
przykro mi, ale też uważam, że ten ostatni zarodek ma takie same szanse jak ten teraz. Nie łam się! Ciesz się, że masz po kogo wracać
Brałam antyki przez lata i żyłam normalnie, opalałam się itp, nic się nie działo.
Zwolnienie miałam tylko na punkcję / transfer, po 1 dniu. Po I transferze leżałam ale nic to nie dało, po II chodziłam do pracy.Evaa, amygdala lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Niestety nie mamy żadnych mrożaków. Przestały się rozwijać. Tak bardzo liczyłam, że jak stanie się cud i one przetrwają to może te w brzuchu też dadzą radę. Aż się lekko popłakałam
Trochę zwątpiłam że te w brzuszku dadzą radę, ale w nich cała nadzieją.
Renia7910 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
lady_pink wrote:Miałaś transfer blastek więc kiedy te pozostałe przestały się rozwijać? Oni nie mrożą od razu?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVaina wrote:już lepiej - staram się nie myśleć o tym
Mam nadzieję że dwa siłacze w brzuchu dadzą radę
Dziewczyny nadal jeść białko w tak dużych ilościach? Właściwie co jadac a czego nie. Zjadlabym lody bo słodyczy nie widziałam i smakowała od początku -
Ja się już nie katuję, staram się nie jesc jakoś niezrowo, ale raczej normalnie. Nie jem tylko zupełnie tego na co mam nietolerancję.
Ale też jestem ciekawa czy mogę tak06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Hej dziewczyny a propo jedzenia- dokopałam sie kiedyś do wpisu na temat koktajli/ odżywek białkowych przed transferem ale nie pamietam dokładnie_ od kiedy wprowadzić je do diety? Polecacie jakieś konkretne odżywki??? Jak dobrze jutro pójdzie to od jutra zaczynam stymulację i chciałabym poprawić swoje szanse czym sie da. Będę wdzięczna za każdą cenną wskazówkę
Mam jeszcze jedno pytanie- chodzi mi o nadliczbowe komórki, oddajecie czy mrozicie? Wiem że mrożone komórki gorzej się rozwijają niż zarodki ale mimo wzystko zastanawiam sie nad ewentualnym zamrożeniem ( o ile bedzie ich więcej niż 6 ) do momentu kiedy nie uda mi sie zajść w ciążę. Jakie są Wasze decyzje odnośnie komórek??? -
Ja zamrozilam 9sztuk,zawsze to odciazenie organizmu bo nie musisz sie juz stymulowac jesli sie nie uda tylko podchodzich...bez czekania do dzialania.mysle ze warto nawet jesli bylo by ich ze 3szt.to bym mrozila,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
-
jak przeszperałam internet odnoscie tych komórek to bylo sporo wypowiedzi ze przy zamrozonych komrkach malo kiedy udaja sie procedury.. a trzeba placic za procedure jak za normalna wiec ja bym wolala i tak ze swiezych komorek podchodzic.. ale to sprawa indywidualna.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za szybkie i konkretne odpowiedzi...ja z jednej strony myśle o zamrożeniu aby nie podchodzić do kolejnej procedury w razie pierwszych niepowodzen, ale z drugiej strony- tak jak pisała pysia- wszedzie są informacje że z zamrożonych komórek jest znacznie mniej udanycprocedur
Czyli wiem, że nic nie wiem...Może też za daleko wybiegam w przyszłość bo jestem dopiero przed stymulacją ale już mnie to nurtuje.
Evaa, chciałam zapytać jaki był koszt mrozenia ale Ty chyba we włoszech mieszkasz więc raczej nie ma co prównywać.... ( Kocham włochy i wszystko co włoskie łącznie z kuchnia więc zazdroszcze)
Brtii86 a jakie konkretnie masz białko? Bo chciałabym jakieś sprawdzone, takie które dziewczyny na forum polecają bo wybór jest pewnie przeogromny więc ciężko będzie mi samej wybrać... -
nick nieaktualny