IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro mam punkcje. Lekarz zalecił mi przyjmowanie od dnia punkcji Crinone jednak w ulotce pisze żeby przyjmować od dnia transferu i teraz mam mętlik w głowie. Brał ktoś ten progesteron? Oczywiście jutro zapytam lekarza (inny będzie mi robił punkcje). Jak zacznę brać go a nie dojdzie do transferu to trochę szkoda mi kasy żeby na darmo go brać.
-
słodka wrote:Jutro mam punkcje. Lekarz zalecił mi przyjmowanie od dnia punkcji Crinone jednak w ulotce pisze żeby przyjmować od dnia transferu i teraz mam mętlik w głowie. Brał ktoś ten progesteron? Oczywiście jutro zapytam lekarza (inny będzie mi robił punkcje). Jak zacznę brać go a nie dojdzie do transferu to trochę szkoda mi kasy żeby na darmo go brać.
Niejedna. Standardową praktyką jest branie progesteronu od dnia punkcji. -
opu wrote:hej,
trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny po transferze) i te zaciazaone ktore "przegapilam "
Jetsesmy po konsultacji immunologicznej. Zaproponowano mi szczepienie limfocytami meza. Zasatanwiam sie mocno. I mysle, na ile porazka za 1 razem to immunologia a na ile to poporstu nie taka stymulacja i splot nieszczesliwych zdarzen...
Czy ktoras z was sie szczepila ?
Miałaś jakieś badania robione czy z automatu lekarz zalecił szczepienia?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny, czy wy też brałyście 2 godz. przed transferem Flamexin i Relanium? Właśnie przeczytałam ulotki i skutków ubocznych jest więcej niż korzyści, dlatego zastanawiam się czy to naprawdę jest takie niezbędne...
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Papitka,ja nic takiego nie brałam. Dostałam jedynie zastrzyk, zeby nie było skurczy macicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 10:12
papitka29 lubi tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Beta po dwóch dniach z 82 na 198:) powoli zaczynam sie uśmiechać
chiara, asia-m-b, Renia7910, papitka29, lipa, Brtiii86, Neo84, gosia81, lilou, Tosia 1981, wombi, nika03, Asia_88, Madzik_6, Anatolka, kassik, pysia, Konwalia, Opium, Iva79, zizia_a, Milkowiec, Mimi86, Anuszka, Giussta, Joanna85 lubią tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
nick nieaktualny
-
oj tak u Vioris już dobrze
nawet bardzo dobrze
dzidziuś z Nią został
ojejku, Renia7910, gosia81, lilou, Giussta lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
papitka29 wrote:Dziewczyny, czy wy też brałyście 2 godz. przed transferem Flamexin i Relanium? Właśnie przeczytałam ulotki i skutków ubocznych jest więcej niż korzyści, dlatego zastanawiam się czy to naprawdę jest takie niezbędne...
papitka29 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dziewczyny druga beta to 960!
Ale z 4 zarodków zaden nie przetrwał do 5tej doby, także nic nie mam zamrozonegoStrasznie mnie to zasmuciło, także mam nadzieje, ze ten z nami zostanie.
Za 10 dni mam pierwsze USG.Brtiii86, lipa, Tosia 1981, wombi, Mała Mi 80, Asia_88, Madzik_6, Anatolka, szaraa, kassik, gosia81, pysia, asia-m-b, Konwalia, zizia_a, Milkowiec, Renia7910, Mimi86, Mimbla, Anuszka, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTyszanka - dzięki,
Pysia - ja bylam w Łodzi u immunologa
Justine - oczywiscie ze mialam badania - test IMK, przeciwciala antyjadrowe ANA, przeciwciala antykariolipiniowe ACA, czynnik V leiden, helicobacetr. I po wynikach testu multi - czyli podwyzszony czynnik jakis i zwiekszona ilosc limfocytow helper docent zaproponowal szczepienia. Powiedzial ze leczenie immunosupresujne jest w moim przypadku niepotrzebne.Renia7910 lubi tę wiadomość
-
opu wrote:Tyszanka - dzięki,
Pysia - ja bylam w Łodzi u immunologa
Justine - oczywiscie ze mialam badania - test IMK, przeciwciala antyjadrowe ANA, przeciwciala antykariolipiniowe ACA, czynnik V leiden, helicobacetr. I po wynikach testu multi - czyli podwyzszony czynnik jakis i zwiekszona ilosc limfocytow helper docent zaproponowal szczepienia. Powiedzial ze leczenie immunosupresujne jest w moim przypadku niepotrzebne.
Uff, bo już się bałam
A miałaś hamowanie i mikroytotoksyczność? Bo nie zawsze szczepionka limfocytami męża daje pożądany efekt. Znam kilka przypadków kiedy własnie szczepionki pomogły (dziewczyny urodziły zdrowe dziecię), ale znam też kiedy nie pomogły.
U kogo się leczysz?
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny jeśli nie wchodzi wam picie tego białka, tak jak mi, to polecam omlety z nim. Mąż kupił mi teraz smak ciasteczkowy. Dwa jajka, miarka białka, Szczypta proszku do pieczenia. Zblendowac i usmażyć omlet. Jest pyszny i nie taki mdły i słodki jak napoj. Do tego owoce, dodatkowe witaminki
Ciasteczkowy jest całkiem fajny i też testowałam takie omlety
Co u Ciebie Lipa? Jakie plany?lipa lubi tę wiadomość
-
papitka29 wrote:Dziewczyny, czy wy też brałyście 2 godz. przed transferem Flamexin i Relanium? Właśnie przeczytałam ulotki i skutków ubocznych jest więcej niż korzyści, dlatego zastanawiam się czy to naprawdę jest takie niezbędne...
bo za godzinkę zabieram bliźniaki
shooa, lipa, Brtiii86, Neo84, Madzik_6, Anatolka, gosia81, nika03, Beata.D, Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Ciasteczkowy jest całkiem fajny i też testowałam takie omlety
Co u Ciebie Lipa? Jakie plany?
Jestem po 3. punkcji. Transfer odroczony przez hiperke. Dzis mam miec info ile mamy mrozakow. No i z powodu zamknietej kliniki w lipcu i mojej zmiany pracy w sierpniu, pauzujemy do wrzesnia/pazdziernika. Szczerze mowiac przyda mi sie taki odpoczynek od staran. A potem ruszymy ze zdwojona sila
A Ty? Kiedy wybierasz sie po mrozaka? -
nick nieaktualnylipa wrote:Jestem po 3. punkcji. Transfer odroczony przez hiperke. Dzis mam miec info ile mamy mrozakow. No i z powodu zamknietej kliniki w lipcu i mojej zmiany pracy w sierpniu, pauzujemy do wrzesnia/pazdziernika. Szczerze mowiac przyda mi sie taki odpoczynek od staran. A potem ruszymy ze zdwojona sila
A Ty? Kiedy wybierasz sie po mrozaka?
To już Twoja kolejna hiperka, dobrze pamiętam?
No to trzymam kciuki za gromadkę silnych mrozaków! Co do przerwy wakacyjnej to naprawdę dobry pomysł. Spędzisz pewnie super wakacje, bez leków, bez supli i bez myślenia a potem wypoczęta zabierzesz dzieciaki do domu na zawsze już
Podgląd mam we wtorek, jeśli wszystko będzie ok to dostaję intralipid i crio obstawiam 20.06.
Anuszka lubi tę wiadomość
-
opu wrote:Nie mialam hamowania bo nie bylam nigdy w ciazy ... Nie ronilam.
Lecze sie u doc Pasnika
Wysłałam zaproszenie, bo chciałabym podpytać o dr Pasnika własnieProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/