X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • słodka Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam punkcje. Lekarz zalecił mi przyjmowanie od dnia punkcji Crinone jednak w ulotce pisze żeby przyjmować od dnia transferu i teraz mam mętlik w głowie. Brał ktoś ten progesteron? Oczywiście jutro zapytam lekarza (inny będzie mi robił punkcje). Jak zacznę brać go a nie dojdzie do transferu to trochę szkoda mi kasy żeby na darmo go brać.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka wrote:
    Jutro mam punkcje. Lekarz zalecił mi przyjmowanie od dnia punkcji Crinone jednak w ulotce pisze żeby przyjmować od dnia transferu i teraz mam mętlik w głowie. Brał ktoś ten progesteron? Oczywiście jutro zapytam lekarza (inny będzie mi robił punkcje). Jak zacznę brać go a nie dojdzie do transferu to trochę szkoda mi kasy żeby na darmo go brać.

Niejedna. Standardową praktyką jest branie progesteronu od dnia punkcji.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    hej,

trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny po transferze :)) i te zaciazaone ktore "przegapilam " :)

Jetsesmy po konsultacji immunologicznej. Zaproponowano mi szczepienie limfocytami meza. Zasatanwiam sie mocno. I mysle, na ile porazka za 1 razem to immunologia a na ile to poporstu nie taka stymulacja i splot nieszczesliwych zdarzen...

Czy ktoras z was sie szczepila ?

Miałaś jakieś badania robione czy z automatu lekarz zalecił szczepienia?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też brałyście 2 godz. przed transferem Flamexin i Relanium? Właśnie przeczytałam ulotki i skutków ubocznych jest więcej niż korzyści, dlatego zastanawiam się czy to naprawdę jest takie niezbędne...

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papitka,ja nic takiego nie brałam. Dostałam jedynie zastrzyk, zeby nie było skurczy macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 10:12

papitka29 lubi tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta po dwóch dniach z 82 na 198:) powoli zaczynam sie uśmiechać:)

chiara, asia-m-b, Renia7910, papitka29, lipa, Brtiii86, Neo84, gosia81, lilou, Tosia 1981, wombi, nika03, Asia_88, Madzik_6, Anatolka, kassik, pysia, Konwalia, Opium, Iva79, zizia_a, Milkowiec, Mimi86, Anuszka, Giussta, Joanna85 lubią tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, u Vioris wszystko dobrze już?

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak u Vioris już dobrze :D nawet bardzo dobrze :D dzidziuś z Nią został :D

ojejku, Renia7910, gosia81, lilou, Giussta lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Dziewczyny, czy wy też brałyście 2 godz. przed transferem Flamexin i Relanium? Właśnie przeczytałam ulotki i skutków ubocznych jest więcej niż korzyści, dlatego zastanawiam się czy to naprawdę jest takie niezbędne...
    Skoro lekarze karzą to chyba wiedzą co robią, relanium zapobiega skurczom mięśni czyli macicy właśnie, poza tym bierzesz, to tylko przez 3 dni, więc spokojnie nie zaszkodzi, a może pomóc :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Vaina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tylko o co szaraa, a w zasadzie dostałam :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny druga beta to 960!

Ale z 4 zarodków zaden nie przetrwał do 5tej doby, także nic nie mam zamrozonego :( Strasznie mnie to zasmuciło, także mam nadzieje, ze ten z nami zostanie.

Za 10 dni mam pierwsze USG.

Brtiii86, lipa, Tosia 1981, wombi, Mała Mi 80, Asia_88, Madzik_6, Anatolka, szaraa, kassik, gosia81, pysia, asia-m-b, Konwalia, zizia_a, Milkowiec, Renia7910, Mimi86, Mimbla, Anuszka, Joanna85 lubią tę wiadomość

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka - dzięki,

Pysia - ja bylam w Łodzi u immunologa

Justine - oczywiscie ze mialam badania - test IMK, przeciwciala antyjadrowe ANA, przeciwciala antykariolipiniowe ACA, czynnik V leiden, helicobacetr. I po wynikach testu multi - czyli podwyzszony czynnik jakis i zwiekszona ilosc limfocytow helper docent zaproponowal szczepienia. Powiedzial ze leczenie immunosupresujne jest w moim przypadku niepotrzebne.

Renia7910 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tyszanka - dzięki,

Pysia - ja bylam w Łodzi u immunologa

Justine - oczywiscie ze mialam badania - test IMK, przeciwciala antyjadrowe ANA, przeciwciala antykariolipiniowe ACA, czynnik V leiden, helicobacetr. I po wynikach testu multi - czyli podwyzszony czynnik jakis i zwiekszona ilosc limfocytow helper docent zaproponowal szczepienia. Powiedzial ze leczenie immunosupresujne jest w moim przypadku niepotrzebne.

Uff, bo już się bałam :-)
    A miałaś hamowanie i mikroytotoksyczność? Bo nie zawsze szczepionka limfocytami męża daje pożądany efekt. Znam kilka przypadków kiedy własnie szczepionki pomogły (dziewczyny urodziły zdrowe dziecię), ale znam też kiedy nie pomogły.
    U kogo się leczysz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam hamowania bo nie bylam nigdy w ciazy ... Nie ronilam.
    Lecze sie u doc Pasnika

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny jeśli nie wchodzi wam picie tego białka, tak jak mi, to polecam omlety z nim. Mąż kupił mi teraz smak ciasteczkowy. Dwa jajka, miarka białka, Szczypta proszku do pieczenia. Zblendowac i usmażyć omlet. Jest pyszny i nie taki mdły i słodki jak napoj. Do tego owoce, dodatkowe witaminki :-)

Ciasteczkowy jest całkiem fajny i też testowałam takie omlety ;)

Co u Ciebie Lipa? Jakie plany?

lipa lubi tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Ja brałam za każdym razem i nic mi nie było tylko po pierwszej tab.relanium jestem trochę senna tak jak teraz :-) bo za godzinkę zabieram bliźniaki :-)

shooa, lipa, Brtiii86, Neo84, Madzik_6, Anatolka, gosia81, nika03, Beata.D, Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ciasteczkowy jest całkiem fajny i też testowałam takie omlety ;)

Co u Ciebie Lipa? Jakie plany?

Jestem po 3. punkcji. Transfer odroczony przez hiperke. Dzis mam miec info ile mamy mrozakow. No i z powodu zamknietej kliniki w lipcu i mojej zmiany pracy w sierpniu, pauzujemy do wrzesnia/pazdziernika. Szczerze mowiac przyda mi sie taki odpoczynek od staran. A potem ruszymy ze zdwojona sila :-)
    A Ty? Kiedy wybierasz sie po mrozaka?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jestem po 3. punkcji. Transfer odroczony przez hiperke. Dzis mam miec info ile mamy mrozakow. No i z powodu zamknietej kliniki w lipcu i mojej zmiany pracy w sierpniu, pauzujemy do wrzesnia/pazdziernika. Szczerze mowiac przyda mi sie taki odpoczynek od staran. A potem ruszymy ze zdwojona sila :-)
    A Ty? Kiedy wybierasz sie po mrozaka?

To już Twoja kolejna hiperka, dobrze pamiętam?
    No to trzymam kciuki za gromadkę silnych mrozaków! Co do przerwy wakacyjnej to naprawdę dobry pomysł. Spędzisz pewnie super wakacje, bez leków, bez supli i bez myślenia a potem wypoczęta zabierzesz dzieciaki do domu na zawsze już :)

Podgląd mam we wtorek, jeśli wszystko będzie ok to dostaję intralipid i crio obstawiam 20.06.

Anuszka lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie mialam hamowania bo nie bylam nigdy w ciazy ... Nie ronilam.
    Lecze sie u doc Pasnika

Wysłałam zaproszenie, bo chciałabym podpytać o dr Pasnika własnie ;)

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj 5dpt.

Zeby sprawdzic czy sie udalo pozostaly mi testy ciazowe
    niestety od poniedziałku chodze do pracy na rano
    a wszystkie pobliskie laboratorium beda juz po zamykane; (

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
‹‹ 3430 3431 3432 3433 3434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ