X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie :) progesteron 0,050 endo 8,5 mm a torbieli juz nie ma wiec w środę crio :):):)

Neo84, szurusiowa, asia-m-b, Asiula86, Anatolka, pysia, Vaina, Agi83, Tosia 1981, MoNaKo, Beata.D, opu, Madzik_6, Milkowiec, kassik, Karolina1111, shooa, vioris, aniabbb, gosia81, Asia_88, nika03, Joanna85 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ja po wizycie :) progesteron 0,050 endo 8,5 mm a torbieli juz nie ma wiec w środę crio :):):)
    Super bardzo się cieszę :) myślałam o Tobie dziś ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

To ciekawe co to za torbiel była... Raczej nie niepekniety pecherzyk, bo ten prg nie pasuje zupełnie... Na szczęście :-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Super ;)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mam jedno opakowanie albo dwa już nie pamiętam w aptece Medicover przy Invimedzie.
    A dasz radę mi je odsprzedać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Ja mam i chętnie odstąpię :)
    Chętnie przyjmę. Wysyłam zaproszenie

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Witam Was dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza i dostałam już receptę na leki do stymulacji. Mam Gonapeptyl 900 ( 3 opakowania ) Menopur 600 i Gonal 900 ( 2 opakowania ) Leki dostałam z refundacja ( i z "górką" jak to dr określił. Zapłaciłam 1020 zł a bez refundacji zapłaciłabym dokładnie 4174,68 zł!!!!!!Aż mnie zmroziło!!!
    Dziewczyny to koszmar że refundacja kończy się w tym miesiącu!!!

Pytałam też ostatnio o mrożenie komórek- po dzisiejszym telefonie od koleżanki więm chyba jaką podejmę decyzję- zamrożę. Koleżanka w zeszłym tygodniu miała transfer- pobrali jej 12 komórek ale 10 było ładnych do zapłodnienia. Zapłodnili 6, dwie się nie zapłodniły i ostatecznie podali 1 zarodek w 3 dobie a pozostałe 3 przetrzymywali do 5 doby. Dziś już wiem, że żaden nie przetrwał i nie ma też zamrożonych komórek. Wszystko zacznie od nowa, ale 4 komórki oddała. Na jej przykładzie wiem, że nie oddam komórek dopóki sama nie zajdę w szczęśliwą ciążę.
    Evaa, chyba jednak u nas porównywalne ceny za mrożenie.
    Też dostałam leki na stymulacje tylko ze ja mam gonapeptyl, menopur 1275 i gonal 300. Zapłaciłam za nie 650 zł

2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarzyło sie którejs z Was pomylic dawke Estrofemu, tj. biorę 3x1 i codziennie licze tabsy w opakowaniu, własnie telefon zapikał mi, ze mam wziąć Estrofem a w opakowaniu BRAK wieczornej tabletki, zamurowało mnie, bo pilnuje tego bardzo... i teraz nie wiem, ale albo wczoraj, albo dzis wzięłam o którejś porze o 1 więcej :/

Aina
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To ciekawe co to za torbiel była... Raczej nie niepekniety pecherzyk, bo ten prg nie pasuje zupełnie... Na szczęście :-)
    Cholera wie ona wtedy powiedziała ze krwotoczna ale jak ? Faktycznie była na usg a dziś nie :) powiem tyle - uff

2r8rj48at734p213.png

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Cholera wie ona wtedy powiedziała ze krwotoczna ale jak ? Faktycznie była na usg a dziś nie :) powiem tyle - uff
    Zmiana krwotoczna? Jesli tak to byl to niepekniety pecherzyk, ja mialam cos takiego, ale u mnie one nie pekaly- wchlanialo mi sie poczas @, ale progesteronu nie badalam.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Zmiana krwotoczna? Jesli tak to byl to niepekniety pecherzyk, ja mialam cos takiego, ale u mnie one nie pekaly- wchlanialo mi sie poczas @, ale progesteronu nie badalam.

Właśnie to chyba musiało być coś innego (?), bo niepekniety pecherzyk by się luteinizowal i produkował prg. Poza tym Mimi ma bliżej połowę cyklu niż @ a to zniknęło...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze juz tego nie ma i mozesz podchodzic do crio

Anatolka lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A dasz radę mi je odsprzedać?

Mogę Ci dać odpis recepty to sobie podjedziesz i odbierzesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mogę Ci dać odpis recepty to sobie podjedziesz i odbierzesz
    Super :) dziękuję Ci :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj jak robili mi badania to był mój 14 dc transfer będzie w 18 :) dziwne to ale najważniejsze ze dobrze sie skończyło :) ej a moze to było cos po punkcji jeszcze i malało dlatego wczoraj juz nie było tego ? Bo @ przyszła 6 dni po punkcji i trwała tylko 3 dni

2r8rj48at734p213.png

• Vaina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś mój 4dpt, od pierwszego dnia bolało mnie z rana prawie ramię, na początku sądziłam, że to jakiś mięsień czy coś, ale z każdym dniem to się powiększa - teraz mnie bolą oba ramiona. Smarowałam tymi na ból mięśni ale nic nie daje. Czy to może być skutek uboczny tych wszystkich hormonów? Miałą któraś coś podobnego?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    AAAAAAA take mi see wydawalo, ze Cię widzialam na NB :) W watku o adopcji, ale nie pamietam w jakim osrodku podchodzicie ? Ja bym zastanawiala sie nad sosnowcem ... Ale kurcze nie potrafie dotrzec do danych ktore pokazuja ile dany osrodek przeprowadzil adopcji w roku... A mowiliscie w osrodku ze jeszcze walczycie o biologiczne dziecko ? wymagali zaswiadczenia o nieplodnosci? napisz na prov bo to pytania dosc osobiste :)

No z adopcja zarodka, ja nie bede dyskutowac i sie upierac, skoro maz ma takie podejscie. Potem mi wykrzyczy ze sama chcialam albo coś, poza tym dalej trzeba zaplacic za to AZ i to niemalo ...

Waham sie strasznie ale chyba zdecyduje sie na te szczepienie. Ze wzgledu na to ze uswiadomilam sobie ze zaraz skonczy sie refundacja lekow, a przymierzalismy sie do pakietu 2+1, a jak skonczy sie refundacja lekow to moze nas poprostu nie stac na ten pakiet... Lepiej moze zrobic jeszcze jedno podejscie, po szczepieniach max 2 jesli fundusze pozwola i powiedziec pas.
    Opu na podstawie jakich wynikow chcesz sie szczepic?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszne jest to czekanie... dzisiaj 8dpt 3-dniowego zarodka i ciągle nic oprócz typowych objawów po utrogestanie, które dobrze znam, bo po każdej nieudanej iui tez brałam ten lek;
    testowanie w środę i są chwilę, kiedy chciałabym już bardzo, żeby środa nadeszła i wiedzieć na czym stoję, ale w większości przeraża mnie to testowanie; poza tym w środę zapowiada się ciężki dzień w pracy, nie wiem, jak temu podołam z negatywnym wynikiem i bez szansy wyryczenia się gdzieś na stronie...
    no i w związku z tym najbardziej rozpaczliwe pytanie na tym etapie, czy któraś z Was miała pozytywną betę, a praktycznie żadnych objawów? czy to w ogóle możliwe?

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • słodka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś punkcję. 12 komórek i teraz zostało czekać na telefon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 12:56

Neo84, Tosia 1981, Tyszanka81, Vaina, gosia81, Madzik_6, Mimi86, Konwalia, Renia7910, nika03 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    straszne jest to czekanie... dzisiaj 8dpt 3-dniowego zarodka i ciągle nic oprócz typowych objawów po utrogestanie, które dobrze znam, bo po każdej nieudanej iui tez brałam ten lek;
    testowanie w środę i są chwilę, kiedy chciałabym już bardzo, żeby środa nadeszła i wiedzieć na czym stoję, ale w większości przeraża mnie to testowanie; poza tym w środę zapowiada się ciężki dzień w pracy, nie wiem, jak temu podołam z negatywnym wynikiem i bez szansy wyryczenia się gdzieś na stronie...
    no i w związku z tym najbardziej rozpaczliwe pytanie na tym etapie, czy któraś z Was miała pozytywną betę, a praktycznie żadnych objawów? czy to w ogóle możliwe?
    Jasne. Ja 7 dpt 3 dniowego mialam pozytywna bete ( nie radze tak wczesnie robi, po prostu ja z tych absolutnie niecierpliwych, ktore musza wiedzirc JUZ, TERAZ, NATYCHMIAST.) a objawow 0. Zreszta na tym etapie trudno, by juz byly jakies objawy skoro beta dopiero rusza, a raczej te wyzsze wartosci dopiero MOGA, ale nie musza powodowac jakies objawy. Slynny bol piersi mialam tylko 2 dni to w 8 tc, i mdlosci od ok 6 tc. Aha no i zdarzalo mi sie ciagniecie w pachwinach jak po prrzejsciu kiliudziesieciu km ale to tez dopiero ok 6 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 13:02

Gallina, gosia81 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 3433 3434 3435 3436 3437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ