X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie :) progesteron 0,050 endo 8,5 mm a torbieli juz nie ma wiec w środę crio :):):)

Neo84, szurusiowa, asia-m-b, Asiula86, Anatolka, pysia, Vaina, Agi83, Tosia 1981, MoNaKo, Beata.D, opu, Madzik_6, Milkowiec, kassik, Karolina1111, shooa, vioris, aniabbb, gosia81, Asia_88, nika03, Joanna85 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ja po wizycie :) progesteron 0,050 endo 8,5 mm a torbieli juz nie ma wiec w środę crio :):):)
    Super bardzo się cieszę :) myślałam o Tobie dziś ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

To ciekawe co to za torbiel była... Raczej nie niepekniety pecherzyk, bo ten prg nie pasuje zupełnie... Na szczęście :-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Super ;)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mam jedno opakowanie albo dwa już nie pamiętam w aptece Medicover przy Invimedzie.
    A dasz radę mi je odsprzedać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Ja mam i chętnie odstąpię :)
    Chętnie przyjmę. Wysyłam zaproszenie

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Witam Was dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza i dostałam już receptę na leki do stymulacji. Mam Gonapeptyl 900 ( 3 opakowania ) Menopur 600 i Gonal 900 ( 2 opakowania ) Leki dostałam z refundacja ( i z "górką" jak to dr określił. Zapłaciłam 1020 zł a bez refundacji zapłaciłabym dokładnie 4174,68 zł!!!!!!Aż mnie zmroziło!!!
    Dziewczyny to koszmar że refundacja kończy się w tym miesiącu!!!

Pytałam też ostatnio o mrożenie komórek- po dzisiejszym telefonie od koleżanki więm chyba jaką podejmę decyzję- zamrożę. Koleżanka w zeszłym tygodniu miała transfer- pobrali jej 12 komórek ale 10 było ładnych do zapłodnienia. Zapłodnili 6, dwie się nie zapłodniły i ostatecznie podali 1 zarodek w 3 dobie a pozostałe 3 przetrzymywali do 5 doby. Dziś już wiem, że żaden nie przetrwał i nie ma też zamrożonych komórek. Wszystko zacznie od nowa, ale 4 komórki oddała. Na jej przykładzie wiem, że nie oddam komórek dopóki sama nie zajdę w szczęśliwą ciążę.
    Evaa, chyba jednak u nas porównywalne ceny za mrożenie.
    Też dostałam leki na stymulacje tylko ze ja mam gonapeptyl, menopur 1275 i gonal 300. Zapłaciłam za nie 650 zł

2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarzyło sie którejs z Was pomylic dawke Estrofemu, tj. biorę 3x1 i codziennie licze tabsy w opakowaniu, własnie telefon zapikał mi, ze mam wziąć Estrofem a w opakowaniu BRAK wieczornej tabletki, zamurowało mnie, bo pilnuje tego bardzo... i teraz nie wiem, ale albo wczoraj, albo dzis wzięłam o którejś porze o 1 więcej :/

Aina
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To ciekawe co to za torbiel była... Raczej nie niepekniety pecherzyk, bo ten prg nie pasuje zupełnie... Na szczęście :-)
    Cholera wie ona wtedy powiedziała ze krwotoczna ale jak ? Faktycznie była na usg a dziś nie :) powiem tyle - uff

2r8rj48at734p213.png

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Cholera wie ona wtedy powiedziała ze krwotoczna ale jak ? Faktycznie była na usg a dziś nie :) powiem tyle - uff
    Zmiana krwotoczna? Jesli tak to byl to niepekniety pecherzyk, ja mialam cos takiego, ale u mnie one nie pekaly- wchlanialo mi sie poczas @, ale progesteronu nie badalam.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Zmiana krwotoczna? Jesli tak to byl to niepekniety pecherzyk, ja mialam cos takiego, ale u mnie one nie pekaly- wchlanialo mi sie poczas @, ale progesteronu nie badalam.

Właśnie to chyba musiało być coś innego (?), bo niepekniety pecherzyk by się luteinizowal i produkował prg. Poza tym Mimi ma bliżej połowę cyklu niż @ a to zniknęło...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze juz tego nie ma i mozesz podchodzic do crio

Anatolka lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A dasz radę mi je odsprzedać?

Mogę Ci dać odpis recepty to sobie podjedziesz i odbierzesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mogę Ci dać odpis recepty to sobie podjedziesz i odbierzesz
    Super :) dziękuję Ci :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj jak robili mi badania to był mój 14 dc transfer będzie w 18 :) dziwne to ale najważniejsze ze dobrze sie skończyło :) ej a moze to było cos po punkcji jeszcze i malało dlatego wczoraj juz nie było tego ? Bo @ przyszła 6 dni po punkcji i trwała tylko 3 dni

2r8rj48at734p213.png

• Vaina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś mój 4dpt, od pierwszego dnia bolało mnie z rana prawie ramię, na początku sądziłam, że to jakiś mięsień czy coś, ale z każdym dniem to się powiększa - teraz mnie bolą oba ramiona. Smarowałam tymi na ból mięśni ale nic nie daje. Czy to może być skutek uboczny tych wszystkich hormonów? Miałą któraś coś podobnego?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    AAAAAAA take mi see wydawalo, ze Cię widzialam na NB :) W watku o adopcji, ale nie pamietam w jakim osrodku podchodzicie ? Ja bym zastanawiala sie nad sosnowcem ... Ale kurcze nie potrafie dotrzec do danych ktore pokazuja ile dany osrodek przeprowadzil adopcji w roku... A mowiliscie w osrodku ze jeszcze walczycie o biologiczne dziecko ? wymagali zaswiadczenia o nieplodnosci? napisz na prov bo to pytania dosc osobiste :)

No z adopcja zarodka, ja nie bede dyskutowac i sie upierac, skoro maz ma takie podejscie. Potem mi wykrzyczy ze sama chcialam albo coś, poza tym dalej trzeba zaplacic za to AZ i to niemalo ...

Waham sie strasznie ale chyba zdecyduje sie na te szczepienie. Ze wzgledu na to ze uswiadomilam sobie ze zaraz skonczy sie refundacja lekow, a przymierzalismy sie do pakietu 2+1, a jak skonczy sie refundacja lekow to moze nas poprostu nie stac na ten pakiet... Lepiej moze zrobic jeszcze jedno podejscie, po szczepieniach max 2 jesli fundusze pozwola i powiedziec pas.
    Opu na podstawie jakich wynikow chcesz sie szczepic?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszne jest to czekanie... dzisiaj 8dpt 3-dniowego zarodka i ciągle nic oprócz typowych objawów po utrogestanie, które dobrze znam, bo po każdej nieudanej iui tez brałam ten lek;
    testowanie w środę i są chwilę, kiedy chciałabym już bardzo, żeby środa nadeszła i wiedzieć na czym stoję, ale w większości przeraża mnie to testowanie; poza tym w środę zapowiada się ciężki dzień w pracy, nie wiem, jak temu podołam z negatywnym wynikiem i bez szansy wyryczenia się gdzieś na stronie...
    no i w związku z tym najbardziej rozpaczliwe pytanie na tym etapie, czy któraś z Was miała pozytywną betę, a praktycznie żadnych objawów? czy to w ogóle możliwe?

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • słodka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś punkcję. 12 komórek i teraz zostało czekać na telefon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 12:56

Neo84, Tosia 1981, Tyszanka81, Vaina, gosia81, Madzik_6, Mimi86, Konwalia, Renia7910, nika03 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    straszne jest to czekanie... dzisiaj 8dpt 3-dniowego zarodka i ciągle nic oprócz typowych objawów po utrogestanie, które dobrze znam, bo po każdej nieudanej iui tez brałam ten lek;
    testowanie w środę i są chwilę, kiedy chciałabym już bardzo, żeby środa nadeszła i wiedzieć na czym stoję, ale w większości przeraża mnie to testowanie; poza tym w środę zapowiada się ciężki dzień w pracy, nie wiem, jak temu podołam z negatywnym wynikiem i bez szansy wyryczenia się gdzieś na stronie...
    no i w związku z tym najbardziej rozpaczliwe pytanie na tym etapie, czy któraś z Was miała pozytywną betę, a praktycznie żadnych objawów? czy to w ogóle możliwe?
    Jasne. Ja 7 dpt 3 dniowego mialam pozytywna bete ( nie radze tak wczesnie robi, po prostu ja z tych absolutnie niecierpliwych, ktore musza wiedzirc JUZ, TERAZ, NATYCHMIAST.) a objawow 0. Zreszta na tym etapie trudno, by juz byly jakies objawy skoro beta dopiero rusza, a raczej te wyzsze wartosci dopiero MOGA, ale nie musza powodowac jakies objawy. Slynny bol piersi mialam tylko 2 dni to w 8 tc, i mdlosci od ok 6 tc. Aha no i zdarzalo mi sie ciagniecie w pachwinach jak po prrzejsciu kiliudziesieciu km ale to tez dopiero ok 6 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 13:02

Gallina, gosia81 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 3433 3434 3435 3436 3437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ