IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:No wczoraj jak robili mi badania to był mój 14 dc transfer będzie w 18
dziwne to ale najważniejsze ze dobrze sie skończyło
ej a moze to było cos po punkcji jeszcze i malało dlatego wczoraj juz nie było tego ? Bo @ przyszła 6 dni po punkcji i trwała tylko 3 dni
Mimi86 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Vaina wrote:Dziewczyny, dziś mój 4dpt, od pierwszego dnia bolało mnie z rana prawie ramię, na początku sądziłam, że to jakiś mięsień czy coś, ale z każdym dniem to się powiększa - teraz mnie bolą oba ramiona. Smarowałam tymi na ból mięśni ale nic nie daje. Czy to może być skutek uboczny tych wszystkich hormonów? Miałą któraś coś podobnego?
Bol ramion nie wiem, ale mnie balaly po unckji/transferz barki i czulam bol przy oddychaniu, wystarszona pojechalam do provity i okazalo se ze mam lekka hiperke jak jest woda w oplucnej to ponoc daje taki dziwny ból barkow, ale pisze tylko jak bylo u mnie, nie chce cie straszyc, moze u Ciebie to tylko przypadek....maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
A ja miałam wczoraj transfer 2 blastek;) Dzisiaj siedzę i myślę... co to będzie, czy się zagnieżdżą... czuję dziwne kłucie w lewym jajniku i trochę brzuch mnie boli jak na okres.
gosia81, Renia7910, Giussta, Opium lubią tę wiadomość
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Mimi86 wrote:a to jest bol ramion czy tak bardziej barków?
Bol ramion nie wiem, ale mnie balaly po unckji/transferz barki i czulam bol przy oddychaniu, wystarszona pojechalam do provity i okazalo se ze mam lekka hiperke jak jest woda w oplucnej to ponoc daje taki dziwny ból barkow, ale pisze tylko jak bylo u mnie, nie chce cie straszyc, moze u Ciebie to tylko przypadek....
To mnie nie pocieszyłąś, czyli co powinnam w siebie hektolitry wody wlewać dalej ?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina wrote:Żle się wyraziłąm - jest tak jak mówisz - barków.
To mnie nie pocieszyłąś, czyli co powinnam w siebie hektolitry wody wlewać dalej ?Vaina lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem dzien pp transferze 5 dniowej moruli. 20 czerwca mam zrobic pierwszy test. Boje sie. Chce by moj okruszek ze mna zostal !
asia-m-b lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
Vaina wrote:Żle się wyraziłąm - jest tak jak mówisz - barków.
To mnie nie pocieszyłąś, czyli co powinnam w siebie hektolitry wody wlewać dalej ?Vaina lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnypysia wrote:jak przeszperałam internet odnoscie tych komórek to bylo sporo wypowiedzi ze przy zamrozonych komrkach malo kiedy udaja sie procedury.. a trzeba placic za procedure jak za normalna wiec ja bym wolala i tak ze swiezych komorek podchodzic.. ale to sprawa indywidualna.
Pytanie ile się uda wyprodukować jajek.. faktycznie powodzenie transferów z mrożonych jajek ma gorszą skuteczność niż świeżych, więc dwóch, czy czterech komórek bym nie mroziła ale jak ktoś ma dużo wyprodukowanych jajec, to chyba warto je mrozić. Procedura owszem kosztuje tyle samo, ale odpada część badań przed IVF, wizyty przy stymulacji, koszt leków (różnie może być 2000zł a może być i 4000zł i więcej i pick up. Więc moim zdaniem warto się jednak zastanowićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 07:14
-
nick nieaktualnyPytanie do dziewczyn znających temat NK - czy któraś z Was badała u siebie jak przy braniu sterydów spada poziom NK? w jakim okresie o ile mnie więcej procent się obniża? nie liczę na wyliczenia matematyczne
tylko może na ogólne info, że np. badane miesiąc czy dwa po braniu sterydu spadły o 5% albo 10% albo 20%.
Jak ktoś coś wie to niech się podzieli -
Chyba już zaczynam świrować. Dziś śniły mi się dwa sny w jednym miałam ładna betę to tym transferze, w drugim ten nieudany i kolejna procedura skończyła się trzema 3-dniowymi zarodkami, jeden podali i się przyjął. Fajnie jakby ten pierwszy się sprawdził, ale jakoś coraz mniej w to wierzę - nie wiem jak wytrzymam do testowania.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
shooa wrote:Pytanie do dziewczyn znających temat NK - czy któraś z Was badała u siebie jak przy braniu sterydów spada poziom NK? w jakim okresie o ile mnie więcej procent się obniża? nie liczę na wyliczenia matematyczne
tylko może na ogólne info, że np. badane miesiąc czy dwa po braniu sterydu spadły o 5% albo 10% albo 20%.
Jak ktoś coś wie to niech się podzieli
Tosia chybashooa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nie mogę uwierzyć, że to dzieje się na prawdę
dziś 19 dpt beta już 804... mamy przyrost dokładnie 100% na 2 dni
nie wybaczę sobie nigdy, że mówiłam źle o moich blastkach w tej procedurze
3bb okazało się lepsze niż 4ab!!!
no i immunologia (NK 18%) zwalczana metypredem!
Vaina, Renia7910, shooa, gosia81, Pola7, ewlinaaa85, Aga78, aniabbb, Anuszka, MoNaKo, Konwalia, papitka29, Gallina, Asia_88, lipa, nika03, Mimi86, amygdala, Beata.D, Asiula86, _cherryLady, kassik, Opium, Neo84, Madzik_6, Suomi, asia-m-b, Tosia 1981, vioris, Joanna85, sylvuś, Serducho lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PragnącaDziecka wrote:Tyszanka, kiedy startujesz z kolejna procedura?
Musze 3 m-ce pauzowac,wiec moze wrzesien..5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
shooa wrote:Milkowiec, jak długo brałaś metypred?
Mój wyraźny sprzeciw ostudził jego zapędy, ale od 2 czy 3 dni jednak zmniejszyłam na 1+1 (wcześniej było 2+1).
Ale ja dość długo go biorę bo od początku stymulacji chyba, a miałam transfer odwołany i dopiero m-c później robione crio - czyli od kwietnia go łykam.shooa lubi tę wiadomość
-
Dziś jestem drugi zień po transferze, zadzwoniłam do laboratorium żeby zapytać co z naszym drugim zarodkiem który tam został w sobotę i jeszcze nie kompaktował - obumarł!!! Jestem załamana i zdołowana i chce mi sie płakać. Zważywszy na fakt że już nie mamy ani jednego - nadziej tylko w tym który jest we mnie. Nie wiem jak przeżyję ten tydzień, on nie był na nawet blastką tylko morulą jak mi go podawano. Chce mi się ryczeć.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
gwiazdeczka rozumiem Cię. Ja też jak się dowiedziałam że nie udało się żadnego zarodka zamrozić to się podłamałam.
Trzeba wierzyć że się uda.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami