IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
gwiazdeczka88 wrote:Dziś jestem drugi zień po transferze, zadzwoniłam do laboratorium żeby zapytać co z naszym drugim zarodkiem który tam został w sobotę i jeszcze nie kompaktował - obumarł!!! Jestem załamana i zdołowana i chce mi sie płakać. Zważywszy na fakt że już nie mamy ani jednego - nadziej tylko w tym który jest we mnie. Nie wiem jak przeżyję ten tydzień, on nie był na nawet blastką tylko morulą jak mi go podawano. Chce mi się ryczeć.
kochana pamietaj o tym ze w brzuszku im lepiejw laboratrium nie dal rady ale u ciebie pewnie rozija sie pieknie !
Neo84 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Milkowiec wrote:Jeszcze biorę, choć ostatnio lekarz mówił, żeby już zacząć powoli odstawiać.
Mój wyraźny sprzeciw ostudził jego zapędy, ale od 2 czy 3 dni jednak zmniejszyłam na 1+1 (wcześniej było 2+1).
Ale ja dość długo go biorę bo od początku stymulacji chyba, a miałam transfer odwołany i dopiero m-c później robione crio - czyli od kwietnia go łykam.
a co to jest ten metypred ? cos jak encorton ? czy lepsze?
ja tez mam podwyzszone nk ....
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Gwizdeczka, trzeba myslec pozytywnie.
Dlatego w sumie jestem wdzieczna mojej klinice, ze nie podaja do wiadomosci info o pozostałych zarodkach az do bety, zeby sie nie stresowac. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z Invicty, jaka jest graniczna wartosc progesteronu przed crio w Invicie. Dzisiaj mam 12. dzień cyklu i progesteron 1,41 ng/ml, a estradiol 2038 pg/ml i endometrium 12,8mm. Myślicie, ze akceptowalne do crio? Lekarz dopiero jutro mi da znać, a ja mam stres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:07
-
Dzisiaj 2 dzień po transferze, dzwonili do mnie z mojej kliniki,że w sumie zamrozili tylko jedną blastkę... mogli mi tego nie mówić, teraz siedzę i się zastanawiam, że pewnie nic się nie uda... Nie mam żadnego plamienia implantacyjnego,boli mnie trochę brzuch i kłują jajniki. Mam taki nastrój, że nawet relanium mi nie pomaga:)Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
papitka29 wrote:Dzisiaj 2 dzień po transferze, dzwonili do mnie z mojej kliniki,że w sumie zamrozili tylko jedną blastkę... mogli mi tego nie mówić, teraz siedzę i się zastanawiam, że pewnie nic się nie uda... Nie mam żadnego plamienia implantacyjnego,boli mnie trochę brzuch i kłują jajniki. Mam taki nastrój, że nawet relanium mi nie pomaga:)
papitka, nic wkręcaj sobie nic. Plamienie to mit, większość dziewczyn go nie ma. Tak na prawdę do bety nic nie stwierdzisz, więc siedź sobie spokojnie i czekajVaina, papitka29 lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Milkowiec ♥ super!
Dziewczyny musicie mieć nadzieję, musicie wierzyć! wiem, że to brzmi jak wyświechtany frazes, ale to działa! Myślcie pozytywnieMilkowiec lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
shooa wrote:Pytanie do dziewczyn znających temat NK - czy któraś z Was badała u siebie jak przy braniu sterydów spada poziom NK? w jakim okresie o ile mnie więcej procent się obniża? nie liczę na wyliczenia matematyczne
tylko może na ogólne info, że np. badane miesiąc czy dwa po braniu sterydu spadły o 5% albo 10% albo 20%.
Jak ktoś coś wie to niech się podzielishooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wracam, po 2-miesięcznej przerwie. Jeszcze jestem w poczekalni do kolejnego podejścia, ale już blisko. Biorę sobie marvelon, robię zastrzyki z gonapeptylu i może z końcem czerwca ruszymy
Kobiety, przetrząsnęłam internet ale nie ma jak rady ze sprawdzonego źródła. Zabite libido - jak je przywrócić do życia? Mam na myśli jakieś suplementy, kiedyś brałam pro conceptio femine, ale już nigdzie tego nie mogę dostać. Macie coś sprawdzonego? -
nick nieaktualnySzewskaPasja wrote:Dziewczyny z Invicty, jaka jest graniczna wartosc progesteronu przed crio w Invicie. Dzisiaj mam 12. dzień cyklu i progesteron 1,41 ng/ml, a estradiol 2038 pg/ml i endometrium 12,8mm. Myślicie, ze akceptowalne do crio? Lekarz dopiero jutro mi da znać, a ja mam stres
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
Dodam jeszcze, że na wizycie widziałam już 2mm pęcherzyk, który jest na właściwym miejscu. Czyli na dobrym sprzęcie widać go już poniżej 1000 bety.
W invi max 1,5 progesteron ale wolą poniżej 1.
Na zachętę powiedziałam swojej fasolce, że jak będzie ładnie rosła to ubranka, które kupiłam dla dzidziusia koleżanki będą jej/jego. Póki co, rośnie... czyli pewnie będzie dziewczynka skoro na ciuchy leciMallina, MoNaKo, SzewskaPasja, Vaina, Neo84, Mała Mi 80, Renia7910, kassik, Madzik_6, Beata.D, Suomi, Tosia 1981, shooa, Joanna85, Konwalia, Mimi86, Asia_88, Opium lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Malina, gonapeptyl robi Ci sztuczna menopauze. Nie wiem czy znajdziesz coś farmakologicznego co go "pokona" swoją siłą w tej sytuacji...
-
Ja biorę gonapeptyl od 2 dni więc raczej on nie wpłynął na spadek mojego libido. Spadek zarejestrowałam od początku tego roku- od insemnacji. Seks tylko kiedy trzeba i tylko w TE dni,figle w sypialni kojarzą mi sie już tylko ze staraniami a nie z przyjemnością ;(
-
Mallina wrote:Wracam, po 2-miesięcznej przerwie. Jeszcze jestem w poczekalni do kolejnego podejścia, ale już blisko. Biorę sobie marvelon, robię zastrzyki z gonapeptylu i może z końcem czerwca ruszymy
Kobiety, przetrząsnęłam internet ale nie ma jak rady ze sprawdzonego źródła. Zabite libido - jak je przywrócić do życia? Mam na myśli jakieś suplementy, kiedyś brałam pro conceptio femine, ale już nigdzie tego nie mogę dostać. Macie coś sprawdzonego?U nas działa na kilka dni
Do tego wdzianko i kolacyjka
Renia7910, Vaina, Aga78, shooa, nika03 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
U mnie dwie nieudane procedury ivf przyniosły skutek odwrotny: odkąd wiem, że nawet z pomocą medycyny ciężko nam będzie zaciazyc, seks jest dwa razy fajniejszy, bo przestał się kojarzyć z prokreacja (smutne, ale niestety), a służy już tylko i wyłącznie przyjemności
Gallina, Renia7910, Beata.D, Suomi, shooa, nika03, gosia81, triss, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość