X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie by mi pasowało dostać @ nie wcześniej niż za 10 dni. Mam wykupioną więc zadzwonię jeszcze dzis do dr i zapytam czy mam brać.

A czy grozi mi jeszcze hiperka czy niepodchodząc do transferu- nie ma już takiej opcji??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam lutke przez 10 dni i potem @, ja mialam bolesna ale tylko w 1 dniu@, potem juz normalna

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei miałam Duphaston przez około 3 tygodnie i jakieś 4-5 dni przed planowanym końcem przyjmowania tabletek pojawiła się miesiączka. W moim przypadku jest tak, że zawsze w 3 dniu cyklu jadę na usg kontrolne i jeśli jest ok, to działamy, a jak nie to antykoncepcja i potem już bez wizyty kontrolnej od określonego dnia cyklu leki rozpisane podczas wcześniejszej wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 13:08

• kassik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm teoretycznie może się rozwinąć, pij bardzo dużo wody to będzie ok. Wiadomo, że jak hcg rośnie to jest większe ryzyko hiperki no ale trzeba być czujnym nawet przy odroczonym transferze :) pij i odpoczywaj a będzie dobrze.

MoNaKo lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za szybkie odpowiedzi, zadzwoniłam do dr aby skonsultować branie luteiny i powiedział że mam nie brać tylko czekamy aż misiączka sama się pojawi. Uspokoił mnie też że mam dzwonić w 1 dc i że ode mnie odbierze. Tak więc na pewno bedę go męczyć :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    My mamy 7 mrozaczków. Na razie boję się marzyć o tym że się uda, ale szanse są. Lekarz sugerował oddanie do adopcji. Bo niszczyć nie można.

Na decyzję o oddaniu do adopcji przyjdzie jeszcze czas, spokojnie, nie ma co ąz tak wybiegać w przyszłość ;)

Renia7910 lubi tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra (jeśli wszystko będzie spoko) zaczynam ostatni etap stymulacji. Mówicie, że pobrania komórek nie mam się obawiać? Ja się chyba tego boję na razie najbardziej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Na decyzję o oddaniu do adopcji przyjdzie jeszcze czas, spokojnie, nie ma co ąz tak wybiegać w przyszłość ;)
    Zgadza się :)

nika03 lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Ja od jutra (jeśli wszystko będzie spoko) zaczynam ostatni etap stymulacji. Mówicie, że pobrania komórek nie mam się obawiać? Ja się chyba tego boję na razie najbardziej...
    to najprzyjemniejsze z calej procedury :)... a pamietam jak przed pierwsza procedurą odchodziłam od zmysłów bo się bałam narkozy... :D teraz uwielbiam

Asia_88, lipa lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprzyjemniejsze? A ja jeszcze głupio zapytam. W większości przypadków jest się tylko znieczulanym miejscowo prawda? A dostaje się tzw. "głupiego jasia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:10

• pysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katariiinkaa trzymam kciuki za twoje maluszki :)

Monako super ze juz po :) teraz staraj się relaksować. Co ma być to będzie. Napewno będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki; )

Takasobieja to brałas encorton juz 2 miesiące przed transferem? Ile mg tego encortonu brałas? Mi teraz przepisali od 1dc z crio... a miałam czas żeby brać go już wcześniej. Nie wiem czemu każą mi brać tylko w danym cyklu. Tym bardziej ze mam podwyższone nk. A ty robiłaś jakieś badania w tym kierunku immunologicznym?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Najprzyjemniejsze? A ja jeszcze głupio zapytam. W większości przypadków jest się tylko znieczulanym miejscowo prawda? A dostaje się tzw. "głupiego jasia?
    Narkoza jest w większości przypadków - krótka i przyjemna, nie ma się czego bać (ja boję się tylko wenflonu :P )

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka ja przez 3 dni po punkcji mialam silne bóle, później stopniowo przechodziły. Diclofenac nie spowoduje większego bólu, a właśnie go złagodzi.

Dziewczyny, 7 dpt - beta 15,12. Chyba może być co nie?

shooa, katariiinkaa, lipa, ewa81, Vaina, SzewskaPasja, Asia_88, Tosia 1981, roletka, nika03, Beata.D, Anuszka, MedA, Milkowiec, Mimi86, Mag85, słodka, Karo85, sylvuś, Neo84, Agi83, Joanna85, józefka, Konwalia lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 pocichutku gratuluje :) teraz sprawdz za dwa dni i trzymam kciuki za piekny przyrost :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Narkoza jest w większości przypadków - krótka i przyjemna, nie ma się czego bać (ja boję się tylko wenflonu :P )
    Heh ja też się go boję. Ogólnie strzykawek i igieł, ale jak pomyślę, że mam mieć na "dlugo" igłę w żyle to mnie skręca. Jutro się dowiem czy będzie narkoza u mnie.

Renia - trzymam kciuki za betę

• lipa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny, czy po punkcji mialyscie bóle po wyproznieniu?
    Mam strasznie silne ataki bolu (podbrzusze promieniuje az do kolan) po wizycie w toalecie, do tego stopnia ze przez ok 15 min leżę na podlodze i krzycze z bolu, zbiera mi sie na wymioty od tych bolesci...

Boje sie kazdej wizyty w wc :(
    Biore no spe max 3xdziennie po 1tabl.
    Przed wizyta w toalecie zapodaje juz Pyralgine, ale ból jest taki ze dziś musialam wziąść drugą od razu :(
    Pani dr zalecila dorzucić Diclofenac w czopku ale boje sie bo skoro przy wyproznianiu jest taki bol to boje sie ze jak wloze czopek to znowu bedzie kiepsko albo co gorsze bede musiala znow odwiedzic toalete :(

Macie jakies rady, podobne doświadczenie? :(

oj po pierwszych 2 punkcjach wizyty w toalecie były koszmarem. To normalne i chyba nie ma na to rady, wszystko musi sie zagoic.

Natomiast po 3 punkcji nie czułam żadnego bólu, kompletnie nic. Ale 3 punkcja była w innej klinice, widocznie lekarz lepiej znał się na robocie :)

age.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Katarinka ja przez 3 dni po punkcji mialam silne bóle, później stopniowo przechodziły. Diclofenac nie spowoduje większego bólu, a właśnie go złagodzi.

Dziewczyny, 7 dpt - beta 15,12. Chyba może być co nie?
    Myślę że powoli można gratulować :) Idziesz pojutrze powtórzyć? Miałać 3, czy 5-dniowy?

ewa81, Renia7910 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jezu jak się cieszę :), trzymam kciuki żeby pięknie rosła :)
    Katarlinnka tak mi Cię żal że tak cierpisz :(
    Dziewczyny dzięki za czopki glicerynowe, pomogły mi bardzo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Myślę że powoli można gratulować :) Idziesz pojutrze powtórzyć? Miałać 3, czy 5-dniowy?
    Miałam 5-dniowy dlatego tak szybko betę zrobiłam. Lekarz każe mi więcej odpoczywać bo pytałam go o te plamienia.
    Co do powtarzania bety w piątek - wydaje mi się ze sobie odpuszczę, tym bardziej że oficjalną betę mam zrobić w klinice w poniedziałek. Więc jakby co to w poniedziałek zrobię.
    Na razie się nie nakręcam. Nazwijmy to umiarkowaną radością ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 3544 3545 3546 3547 3548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ