IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lidwinka1 wrote:Pierwsze ivf bylo W Uk !!! I to my wszystkie mamy nadzieje Dzieki temu kraju !!! Nie chodzi tu o to Ze wciaz pada tutaj a na maldivach Nie .....
JA wam powtarzam Nie czyn drugiemu co tobie Nie mile a niektore wasze posty ....W stosunku di mojej osoby.....
Na forum Uk Nie ma klotni kazdy obcokrajowiec tam moze sie eypowiedziec a tu same chore Juz dusze Nie tylko cialo Ale pomodle sue za was i dam wam znac za tydz co i jak potem znikne
Jowita trzymam ,emi za cuebie tez
Ejjjj, obiecalas, ze nic juz nie napiszesz.....
Antonelka, Lidwinka1, Asia_88, cicho sza lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dzień Dobry
Zapodałam sobie w paszcze No-Spe i weszłam poczytać
Zanim skończyłam, 3 razy (tylko!!!) zakrztusiłam się pita kawą.
Miłego dnia; dla weteranek, dla nowych i dla tych, których od wczoraj miało już tu nie być :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:49
ewlinaaa85, wombi, MatyldaG, nika03, Antonelka, MoNaKo, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Dziewczyny dajcie spokój szkoda czasu na tą dziewczynę
czy tylko ja mam wrażenie, że lidwinka to jakiś troll??
Chyba tak. Az sama dziwie sie sobie, ze wciagnelam sie w dyskusjeewlinaaa85, Bianka4 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyNie wiem co napisać- brak mi słów gdyż zaczęło się od mojego pytania o relanium. Przy pierwszym crio lekarz nie pytał się o ah i nie zostało ono zrobione. Teraz nie wiem czy embriolog uznał, że nie trzeba, czy po prostu nie poprosiłam i nie zapłaciłam i dlatego nie było. Leczę się w Gamecie.
Lidwinka1 lubi tę wiadomość
-
chociaz przyznam ze rano jak zaczelam nadrabiac, to jak jakas dobra czarna komedia :p nawet "przyjemniej" poranne wymioty znioslam bo mi sie ciale smiac chcialoAntonelka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
lady_pink wrote:Nie bierz no-spy!!! To zło!
Nie zdążyłam wypluć.
A na dodatek idę przed praca dokupić drugie opakowanie. Skoro w UK tak odradzają, to chyba wezmę forte :p
A wracając do wątku głównego. Od wczoraj robię sobie sikańce. Mam cały stos takich badziewnych, dodawanych z allegro do testów ovu. Przemyślałam i wyszłam z założenia, że codzienne przyzwyczajanie się do widoku jednej kreski trochę pomoże mi znieść ewentualną porażkę.
Beta w pn, choć coś mi się wydaje, że wymknę się na nią jeszcze jutronika03, MedA, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
natty wrote:Nie wiem co napisać- brak mi słów gdyż zaczęło się od mojego pytania o relanium. Przy pierwszym crio lekarz nie pytał się o ah i nie zostało ono zrobione. Teraz nie wiem czy embriolog uznał, że nie trzeba, czy po prostu nie poprosiłam i nie zapłaciłam i dlatego nie było. Leczę się w Gamecie.
-
natty a zaczelo się bo ja spytalam katarinke czy bierze nospe, bo pisala ze ja brzuszek boli
a ona napisala chyba ze nospe i relanium
-
tanka wrote:Nie zdążyłam wypluć.
A na dodatek idę przed praca dokupić drugie opakowanie. Skoro w UK tak odradzają, to chyba wezmę forte :p
A wracając do wątku głównego. Od wczoraj robię sobie sikańce. Mam cały stos takich badziewnych, dodawanych z allegro do testów ovu. Przemyślałam i wyszłam z założenia, że codzienne przyzwyczajanie się do widoku jednej kreski trochę pomoże mi znieść ewentualną porażkę.
Beta w pn, choć coś mi się wydaje, że wymknę się na nią jeszcze jutro
Chociaz... wiesz beta najlepszatanka lubi tę wiadomość
-
to samo chcialam napisaci zdaje sie, ze to juz drugi w tym miesiacu
ewlinaaa85, MatyldaG, Antonelka, szurusiowa, Asia_88, problemik, Bianka4 lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:wiesz nie wiem jakie sa obyczaje w gamecie u mnie w klinice wygladalo to tak, że przed transferem doktor wypelnial taka jakby ankiete i pytal czy zaznaczyc naciecie i ze jezeli emriolog uzna je za konieczne to zrobi bo jest nasza zgoda. I zawsze dawalam ze tak. Tylko ja mialam same mrozone zarodki i mialy grube te otoczki, nawet jak potem zdjecia dostawalam zarodkow to ciezko by im sie by bylo przebic. A ty mialas swiezy transfer? wtedy maja cienka otoczke i zadko robia ah
Maiłam świeży transfer a potem crio. Wizytę mam 6 sierpnia o wszystko musze dokładnie dopytać. Najgorszy jest stres, chyba sobie z nim nie radzę. Jeszcze 2 tyg do crio a ja już panikuje. Dziewczyny jak sobie z tym radzicie? -
jowita198600 wrote:Antonelko proszę napisz mi proszę jakiej klasy podano Ci zarodek, czy to był świeży transfer czy crio? w której dobie Ci go podano?
Zarodek osmiokomorkwy w 3 dobie - nie mam oznaczenia literkowego.
Pani embriolog powiedziala, ze zarodek w 3 dobie powinien byc 6 lub 8 komorkowy. Powiedziala, ze jest bardzo ladny.
To byl swiezy transfer.
Ja mialam inv na naturalnym cyklu.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
natty wrote:Maiłam świeży transfer a potem crio. Wizytę mam 6 sierpnia o wszystko musze dokładnie dopytać. Najgorszy jest stres, chyba sobie z nim nie radzę. Jeszcze 2 tyg do crio a ja już panikuje. Dziewczyny jak sobie z tym radzicie?
co do pytan i watpliwosci proponuje zrobic sobie liste pytan w domu, np o tym ah i normalnie wyciagnac ja u lekarza i pytac o wszystko po kolei, wtedy nic Ci juz nie umknienatty, nika03 lubią tę wiadomość
-
Udało mi się zajść w ciąże przy pierwszym IVF w PL także zdarzają się też u nas takie ciąże.
Moja teściowa jest położna na oddziale patologi ciąży i wręcz mówi że no-spa jest wskazana jak najbardziej.
Uważam że każdy ma prawo robić co chce a inni powinni to uszanować także pozostawmy sobie zbędne komentarze typu nie bierzcie leków.
Na forum jestem od kilku miesięcy jednak nie czuje się na tyle doświadczona aby udzielać rad. Dziewczyny zawsze odpowiedziały mi na moje pytania i do tej pory uważałam że to jedyne forum gdzie nie krytykuje się innych. Jednak musi się ktoś trafić taki.
Jedyne wyjście to nie zwracać uwagi na takie osobyAntonelka, ewlinaaa85, szurusiowa, nika03, problemik, Bianka4, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
natty wrote:Maiłam świeży transfer a potem crio. Wizytę mam 6 sierpnia o wszystko musze dokładnie dopytać. Najgorszy jest stres, chyba sobie z nim nie radzę. Jeszcze 2 tyg do crio a ja już panikuje. Dziewczyny jak sobie z tym radzicie?
-
Lidwinka1 wrote:Po raz 1 ty napisalas cos od serca;)) i prawde
Jesli katarinka poczula sue Ze ha krzywdze to przeprasza n jrdnak to ona jesli cofniesz sue do tylu zaczela pierwsza z tekstem nie dojrzala Po niej wszystkie inne bo ona to weteranka tutaj , mam Nie tylko wiadomosci zebrane ma temat ivf z Uk Ale i wloszech (mieszkalam 12 lat ,maz wloch)i Nie ma wyciszaczy Po transferze Ale szanuje oczywiscie tez medycyne polska bo zawsze bede polka !!!!
Zaczelam riwniez pisac Ze co klinika to inna i inny lekarz jaj i nasze wyniki na podstawie ktory h lekarz podaje /podawal nam hormony wiec ha to rozumiem polskie ivf Ze inaczej postepuja , zastanawia mnie tylko to Ze jest str 3602 i zadna jeszcze Nie napisala jA jestem Po 1 ivf udanym , Ale no powodzenia wszystkim;)
Co zlego to Nie ja i przepraszam Ze podwyzszylam wam cisnienie
Milegp dnia
Ja jestem po pierwszej udanej procedurze- czekam wlasnie az moje dziecko zechce wyjsc na swiat. I wyobraz sobie- niemal caly pierwszy trym bralam no spe z powodu bolow miesiaczkowych. Relanium wlasnie przedwvzoraj dostalam w tylek mimo ze jestem moment przed porodem i uwierz mi- nie bylam nacpana. Malo tego! W mojej klinice relanium wypisalywane jest przed transferem niemal kazdemu. Po co? Ano nie po to ze lekarz chce jak najszybciej wypisac tusz w dlugopisie a dlatego ze istnieja kobiety ze wzmozonym napieciem macicy uniemozliwiajacym zagniezdzenie zarodkowi. Tak wiec lekarze wychodza z zalozenia ze mniejszym zlem jest wziecie kilku malych dawek relanium czego nastepstwem bedzie udany transfer anizeli nie podanie go i nieudana procedura-a tym samym kolejne obciazenie dlanorganizmu jakim jest stymulacja i punkcja.
Tylko po co ja to tutaj pisze? Nadzieja matka glupich... ze cos dotrze...szurusiowa, ewlinaaa85, Antonelka, MatyldaG, józefka, Lidwinka1, nika03, problemik, Karo85, kassik, soleil, tanka, Bianka4, Mimi86, freya, sylvuś lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny