X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ehm.. chyba czas zaczac ja ignorowac moze sie jej znudzi, bo juz nie wierze w to co czytam :p

Chyba tak :-)

Lidwinka1 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Pierwsze ivf bylo W Uk !!! I to my wszystkie mamy nadzieje Dzieki temu kraju !!! Nie chodzi tu o to Ze wciaz pada tutaj a na maldivach Nie .....
    JA wam powtarzam Nie czyn drugiemu co tobie Nie mile a niektore wasze posty ....W stosunku di mojej osoby.....
    Na forum Uk Nie ma klotni kazdy obcokrajowiec tam moze sie eypowiedziec a tu same chore Juz dusze Nie tylko cialo Ale pomodle sue za was i dam wam znac za tydz co i jak potem znikne

Jowita trzymam ,emi za cuebie tez

Ejjjj, obiecalas, ze nic juz nie napiszesz.....

Antonelka, Lidwinka1, Asia_88, cicho sza lubią tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Zapodałam sobie w paszcze No-Spe i weszłam poczytać :)
    Zanim skończyłam, 3 razy (tylko!!!) zakrztusiłam się pita kawą.

Miłego dnia; dla weteranek, dla nowych i dla tych, których od wczoraj miało już tu nie być :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:49

ewlinaaa85, wombi, MatyldaG, nika03, Antonelka, MoNaKo, freya lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie spokój szkoda czasu na tą dziewczynę ;) czy tylko ja mam wrażenie, że lidwinka to jakiś troll??

MatyldaG, Asia_88, józefka, lipa, roletka, Bianka4, Cala lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dziewczyny dajcie spokój szkoda czasu na tą dziewczynę ;) czy tylko ja mam wrażenie, że lidwinka to jakiś troll??

Chyba tak. Az sama dziwie sie sobie, ze wciagnelam sie w dyskusje :-)

ewlinaaa85, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co napisać- brak mi słów gdyż zaczęło się od mojego pytania o relanium. Przy pierwszym crio lekarz nie pytał się o ah i nie zostało ono zrobione. Teraz nie wiem czy embriolog uznał, że nie trzeba, czy po prostu nie poprosiłam i nie zapłaciłam i dlatego nie było. Leczę się w Gamecie.

Lidwinka1 lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    tez sie zaczelam zastanawiac :)
    chociaz przyznam ze rano jak zaczelam nadrabiac, to jak jakas dobra czarna komedia :p nawet "przyjemniej" poranne wymioty znioslam bo mi sie ciale smiac chcialo :P

Antonelka, Bianka4 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• tanka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Nie bierz no-spy!!! To zło! :)

Nie zdążyłam wypluć.
    A na dodatek idę przed praca dokupić drugie opakowanie. Skoro w UK tak odradzają, to chyba wezmę forte :p

A wracając do wątku głównego. Od wczoraj robię sobie sikańce. Mam cały stos takich badziewnych, dodawanych z allegro do testów ovu. Przemyślałam i wyszłam z założenia, że codzienne przyzwyczajanie się do widoku jednej kreski trochę pomoże mi znieść ewentualną porażkę.

Beta w pn, choć coś mi się wydaje, że wymknę się na nią jeszcze jutro :P

nika03, MedA, Bianka4 lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty wrote:
    Nie wiem co napisać- brak mi słów gdyż zaczęło się od mojego pytania o relanium. Przy pierwszym crio lekarz nie pytał się o ah i nie zostało ono zrobione. Teraz nie wiem czy embriolog uznał, że nie trzeba, czy po prostu nie poprosiłam i nie zapłaciłam i dlatego nie było. Leczę się w Gamecie.
    wiesz nie wiem jakie sa obyczaje w gamecie u mnie w klinice wygladalo to tak, że przed transferem doktor wypelnial taka jakby ankiete i pytal czy zaznaczyc naciecie i ze jezeli emriolog uzna je za konieczne to zrobi bo jest nasza zgoda. I zawsze dawalam ze tak. Tylko ja mialam same mrozone zarodki i mialy grube te otoczki, nawet jak potem zdjecia dostawalam zarodkow to ciezko by im sie by bylo przebic. A ty mialas swiezy transfer? wtedy maja cienka otoczke i zadko robia ah

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty a zaczelo się bo ja spytalam katarinke czy bierze nospe, bo pisala ze ja brzuszek boli :) a ona napisala chyba ze nospe i relanium :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Nie zdążyłam wypluć.
    A na dodatek idę przed praca dokupić drugie opakowanie. Skoro w UK tak odradzają, to chyba wezmę forte :p

A wracając do wątku głównego. Od wczoraj robię sobie sikańce. Mam cały stos takich badziewnych, dodawanych z allegro do testów ovu. Przemyślałam i wyszłam z założenia, że codzienne przyzwyczajanie się do widoku jednej kreski trochę pomoże mi znieść ewentualną porażkę.

Beta w pn, choć coś mi się wydaje, że wymknę się na nią jeszcze jutro :P
    tanka jak chcesz tak sprawdzac testami rzeczywiscie to kup sobie w rosmanie pink test express czy jakos tak on ma czulosc 10, na nim najpredzej Ci cos wyjdzie, ale nie musi :)
    Chociaz... wiesz beta najlepsza :)

tanka lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko proszę napisz mi proszę jakiej klasy podano Ci zarodek, czy to był świeży transfer czy crio? w której dobie Ci go podano? :)

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

to samo chcialam napisac :) i zdaje sie, ze to juz drugi w tym miesiacu ;)

ewlinaaa85, MatyldaG, Antonelka, szurusiowa, Asia_88, problemik, Bianka4 lubią tę wiadomość

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    wiesz nie wiem jakie sa obyczaje w gamecie u mnie w klinice wygladalo to tak, że przed transferem doktor wypelnial taka jakby ankiete i pytal czy zaznaczyc naciecie i ze jezeli emriolog uzna je za konieczne to zrobi bo jest nasza zgoda. I zawsze dawalam ze tak. Tylko ja mialam same mrozone zarodki i mialy grube te otoczki, nawet jak potem zdjecia dostawalam zarodkow to ciezko by im sie by bylo przebic. A ty mialas swiezy transfer? wtedy maja cienka otoczke i zadko robia ah

Maiłam świeży transfer a potem crio. Wizytę mam 6 sierpnia o wszystko musze dokładnie dopytać. Najgorszy jest stres, chyba sobie z nim nie radzę. Jeszcze 2 tyg do crio a ja już panikuje. Dziewczyny jak sobie z tym radzicie?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Antonelko proszę napisz mi proszę jakiej klasy podano Ci zarodek, czy to był świeży transfer czy crio? w której dobie Ci go podano? :)

Zarodek osmiokomorkwy w 3 dobie - nie mam oznaczenia literkowego.
    Pani embriolog powiedziala, ze zarodek w 3 dobie powinien byc 6 lub 8 komorkowy. Powiedziala, ze jest bardzo ladny.
    To byl swiezy transfer.
    Ja mialam inv na naturalnym cyklu.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty wrote:
    Maiłam świeży transfer a potem crio. Wizytę mam 6 sierpnia o wszystko musze dokładnie dopytać. Najgorszy jest stres, chyba sobie z nim nie radzę. Jeszcze 2 tyg do crio a ja już panikuje. Dziewczyny jak sobie z tym radzicie?
    ja musialam zrobic sobie swoje wlasne osobiste pranie mozgu, zeby pozbyc się tego stresu, przy pierwszym transferze bylam tak spieta i zestresowana ze oddychac nie moglam, lekarz tylko glowa kiwal, że musze sie uspokoic bo nic z tego nie bedzie no i nie bylo. Taka zmiana jest ciezka ale pomysl ze robisz to dla dziecka i musisz sie wyluzowac i bardzo mocno wierzyc ze sie uda :)
    co do pytan i watpliwosci proponuje zrobic sobie liste pytan w domu, np o tym ah i normalnie wyciagnac ja u lekarza i pytac o wszystko po kolei, wtedy nic Ci juz nie umknie :)

natty, nika03 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• słodka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zajść w ciąże przy pierwszym IVF w PL także zdarzają się też u nas takie ciąże.

Moja teściowa jest położna na oddziale patologi ciąży i wręcz mówi że no-spa jest wskazana jak najbardziej.

Uważam że każdy ma prawo robić co chce a inni powinni to uszanować także pozostawmy sobie zbędne komentarze typu nie bierzcie leków.

Na forum jestem od kilku miesięcy jednak nie czuje się na tyle doświadczona aby udzielać rad. Dziewczyny zawsze odpowiedziały mi na moje pytania i do tej pory uważałam że to jedyne forum gdzie nie krytykuje się innych. Jednak musi się ktoś trafić taki.

Jedyne wyjście to nie zwracać uwagi na takie osoby :)

Antonelka, ewlinaaa85, szurusiowa, nika03, problemik, Bianka4, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty wrote:
    Ja mam w przyszlym tyg crio i tez panikuje, a co bedzie po transferze do bety to nie wiem, osiwieje na bank. Zaraz ide na podglad endo i tez sie boje, nie wiem w zasadzie czego

7pqmag4.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Po raz 1 ty napisalas cos od serca;)) i prawde
    Jesli katarinka poczula sue Ze ha krzywdze to przeprasza n jrdnak to ona jesli cofniesz sue do tylu zaczela pierwsza z tekstem nie dojrzala Po niej wszystkie inne bo ona to weteranka tutaj , mam Nie tylko wiadomosci zebrane ma temat ivf z Uk Ale i wloszech (mieszkalam 12 lat ,maz wloch)i Nie ma wyciszaczy Po transferze Ale szanuje oczywiscie tez medycyne polska bo zawsze bede polka !!!!
    Zaczelam riwniez pisac Ze co klinika to inna i inny lekarz jaj i nasze wyniki na podstawie ktory h lekarz podaje /podawal nam hormony wiec ha to rozumiem polskie ivf Ze inaczej postepuja , zastanawia mnie tylko to Ze jest str 3602 i zadna jeszcze Nie napisala jA jestem Po 1 ivf udanym , Ale no powodzenia wszystkim;)
    Co zlego to Nie ja i przepraszam Ze podwyzszylam wam cisnienie
    Milegp dnia
    Prosze Cie- idz badz glupia gdzies indziej.

Ja jestem po pierwszej udanej procedurze- czekam wlasnie az moje dziecko zechce wyjsc na swiat. I wyobraz sobie- niemal caly pierwszy trym bralam no spe z powodu bolow miesiaczkowych. Relanium wlasnie przedwvzoraj dostalam w tylek mimo ze jestem moment przed porodem i uwierz mi- nie bylam nacpana. Malo tego! W mojej klinice relanium wypisalywane jest przed transferem niemal kazdemu. Po co? Ano nie po to ze lekarz chce jak najszybciej wypisac tusz w dlugopisie a dlatego ze istnieja kobiety ze wzmozonym napieciem macicy uniemozliwiajacym zagniezdzenie zarodkowi. Tak wiec lekarze wychodza z zalozenia ze mniejszym zlem jest wziecie kilku malych dawek relanium czego nastepstwem bedzie udany transfer anizeli nie podanie go i nieudana procedura-a tym samym kolejne obciazenie dlanorganizmu jakim jest stymulacja i punkcja.
    Tylko po co ja to tutaj pisze? Nadzieja matka glupich... ze cos dotrze...

szurusiowa, ewlinaaa85, Antonelka, MatyldaG, józefka, Lidwinka1, nika03, problemik, Karo85, kassik, soleil, tanka, Bianka4, Mimi86, freya, sylvuś lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też uczynię :) Cieszę się, że trafiłam na to forum, bo wcześniej nie miałam z kim porozmawiać (co bardzo ucieszyło mojego męża ;) ) i wiadomo "w kupie raźniej" ;)

Lidwinka1, nika03, Bianka4 lubią tę wiadomość

‹‹ 3599 3600 3601 3602 3603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ