X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    od wisienki do arbuza ;) fajny opis tak owocami i warzywami hihi
    Jestes W stanie blogoslaeionym szukasz papetek Juz mimo Ze to dopiero twe poczatki ciazy a tyle zlosci W tobie
    Wspoczuje i Nie musisz odpisuwac ani czytac moich postow!!!!

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Justine i Karo, możecie mi powiedzieć, czy do dr Paśnika szłyście już z jakimiś wynikami, czy się zapisałyście i dopiero on wam powiedział co i jak macie zrobić? Bo dojrzewam do tego, żeby zrobić sobie immunologię i nie wiem jak to technicznie wygląda ;-) A myślę właśnie o Łodzi.

Ja pojechałam już ze sporą ilością wyników.
    Miałam robione po stracie córki sporo badań. Zabrałam wogole wszystko co miałam z ostatnich lat. Z immuno miałam anty TPO, zespół antyfosfolipidowy, panel subpolulacji limfocytów, innunoglobuliny, z genetyki kariotypy i MTHFR, do tego zabrałam wirusowki hormony wszelakie i wogole wszystko. Musiałam dorobić test CBA- warto zrobić przed wizytą bo chyba wszystkim go zleca a się czeka- tak jak subpolulacje. Dorabialam też helicobacter i ANA oraz powtarzałam aktywność komórek NK.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Jestes W stanie blogoslaeionym szukasz papetek Juz mimo Ze to dopiero twe poczatki ciazy a tyle zlosci W tobie
    Wspoczuje i Nie musisz odpisuwac ani czytac moich postow!!!!
    co to sa pepetki? :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba dać spokój.. Ludwinka1 to troll. Nawet jeśli zaczyna wypowiedź na jakiś inny temat niż leki (np. pytanie Antonelki dlaczego się tu zalogowała )to i tak zaraz znowu pisze o lekach i zaleceniach z UK. Trzeba odpuścić odpisywanie na wiadomości i zgłaszać adminowi, powinno wystarczyć.

Justine, Tyszanka81, Antonelka, ewlinaaa85, nika03, szurusiowa, MatyldaG, Bianka4 lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Justine i Karo, możecie mi powiedzieć, czy do dr Paśnika szłyście już z jakimiś wynikami, czy się zapisałyście i dopiero on wam powiedział co i jak macie zrobić? Bo dojrzewam do tego, żeby zrobić sobie immunologię i nie wiem jak to technicznie wygląda ;-) A myślę właśnie o Łodzi.

Wszystko co masz weź ze sobą. Ja mam cały segregator z tematycznie ułożonymi badaniami i podziałem na wszystkie podejścia ivf. Dr są oglądał, spisywał co potrzebował a poźniej zalecił kilka badań do zrobienia (okazało się, że większość już miałam).

Śmiało jedź, wizyta kosztuje 150pln, dostaniesz badania do zrobienia (od razu po wizycie) i z wynikami ponownie do niego na wizytę za 150pln. I to tylko ze spotkań z nim ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Tyszanko jak wczorajsza wizyta?
    Hej,bylam,w srodku czysciutko,pogojone po lyczeczkowaniu...teraz czekam na @ i mam pomyslec czy chce podchodzic do crio,bo wszystko ok,tylko odemnie zalezy...

nika03, szurusiowa, Gallina, Tosia 1981, Mała Mi 80 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troll jak się patrzy, ale jeśli jakiś cudem nie to troszeczkę ostudzę twój zapał robisz statystyki kto bierze relanium i inne "niepotrzebne" leki, jesteś pewna że tobie się uda bo bierzesz tylko progesteron no wiec kochanie ja przeszłam 2 procedury, miałam 4 transfery podczas których przetransferowano w sumie 7 zarodków, nie brałam relanium i tylko dwa z tych zarodków postanowiły z nami zostać

taka dumna jesteś że podchodzisz do ivf w UK a ja widzę tam dużo niedociągnięć co mi po tym gdybym tam zaszła skoro każde krwawienie do 13tc jest ignorowane? ja dostałam krwawienia w 12tc od razu się mną zajęli a gdybym była w UK możliwe że w tej chwili nie słuchałabym cudownego gaworzenia moich Pszczółek, a do 13 tc brakowało mi dosłownie 3 dni

komu jak komu ale tobie nie ma co zazdrościć, zazdrościć mogłabym kobiecie która nie miała problemów z zajściem w ciąże

jestem ciekawa co powiesz na relanium gdy kolejny tansfer nie będzie się udawał, gdy będziesz kończyć kolejną procedurę i nie będzie szczęśliwego finału? uwierz że większość z nas była już w takim punkcie że gdyby lekarz powiedział musi pani zacząć urynoterapie i tańczyć nago w lesie na około ogniska wyśpiewując indiańskie pieśni bo badania wykazały że to zwiększa szanse powodzenia to większość z nas byłaby śmierdząca i zamknięta w psychiatryku albo płaciłaby grube pieniądze na grzywny za obnażanie się w miejscu publicznym

a teraz wybaczcie idę zająć się awarią pieluchy które pojawiły się dość późno w moim życiu zważywszy na to że przecież nie zażywałam relanium już przy pierwszym transferze

Antonelka, MatyldaG, ewlinaaa85, Justine, kassik, nika03, wombi, Mag85, tanka, Bianka4, SzewskaPasja, Anatolka, Tosia 1981, BISCA, Mimbla, freya, sylvuś lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Justine, do przezycia ;-) nie ma tragedii

Bałam się strasznie tego bólu.... Przeszłam już tyle już różnych boleści (hsg, 3 punkcje, 4 histero, 1 laparo, scratching) więc wiem, że przeżyję, ale dr mnie nastraszył, że bardzo boli. A ja histeryk jeśli chodzi o igły ;)

A jak się czułaś po? Jak wcześnie rano mąż się musiał wstawić i o której byliście wolni po szczepieniu?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 30 lipca 2016, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Hej,bylam,w srodku czysciutko,pogojone po lyczeczkowaniu...teraz czekam na @ i mam pomyslec czy chce podchodzic do crio,bo wszystko ok,tylko odemnie zalezy...
    I jak zdecydujesz się teraz czy przeczekasz jeszcze jeden miesiąc?
    Ja nadal krwawię po łyżeczkowaniu i boli mnie jak na @ chcialabym juz byc ma Twoim etapie :)
    Powodzenia <3

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    troll jak się patrzy, ale jeśli jakiś cudem nie to troszeczkę ostudzę twój zapał robisz statystyki kto bierze relanium i inne "niepotrzebne" leki, jesteś pewna że tobie się uda bo bierzesz tylko progesteron no wiec kochanie ja przeszłam 2 procedury, miałam 4 transfery podczas których przetransferowano w sumie 7 zarodków, nie brałam relanium i tylko dwa z tych zarodków postanowiły z nami zostać

taka dumna jesteś że podchodzisz do ivf w UK a ja widzę tam dużo niedociągnięć co mi po tym gdybym tam zaszła skoro każde krwawienie do 13tc jest ignorowane? ja dostałam krwawienia w 12tc od razu się mną zajęli a gdybym była w UK możliwe że w tej chwili nie słuchałabym cudownego gaworzenia moich Pszczółek, a do 13 tc brakowało mi dosłownie 3 dni

komu jak komu ale tobie nie ma co zazdrościć, zazdrościć mogłabym kobiecie która nie miała problemów z zajściem w ciąże

jestem ciekawa co powiesz na relanium gdy kolejny tansfer nie będzie się udawał, gdy będziesz kończyć kolejną procedurę i nie będzie szczęśliwego finału? uwierz że większość z nas była już w takim punkcie że gdyby lekarz powiedział musi pani zacząć urynoterapie i tańczyć nago w lesie na około ogniska wyśpiewując indiańskie pieśni bo badania wykazały że to zwiększa szanse powodzenia to większość z nas byłaby śmierdząca i zamknięta w psychiatryku albo płaciłaby grube pieniądze na grzywny za obnażanie się w miejscu publicznym

a teraz wybaczcie idę zająć się awarią pieluchy które pojawiły się dość późno w moim życiu zważywszy na to że przecież nie zażywałam relanium już przy pierwszym transferze

Szukalam statystyk kobiet ktore braly relanium i zaszly pierwszy raz
    Ale Juz mi przeszlo bo ktos tu mi eu tlumaczyc Ze relanium pomaga i ok przeprosilam Ale wy dalej swoje i zle o mnie piszecie
    Niewiem czy jestem dumna czy Nie Ze podchodze tu W Uk , to chyba nue ma znsczenia gdzie , Wazne sa maszyny gdzie daja nasze zarodki ,wysokokajakoscipwe,embrolpdzy no i lekarze a Nie kraj .....
    Pozdrawiam

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy za pierwszym razem zaszłam w ciążę po ivf. Sikaniec w obu przypadkach wyszedł 7dpt. Jest jeszcze wiele innych dziewczyn, którym udało się za pierwszym razem, ale aktualnie albo udzielają się na wątku po fioletowej stronie, albo tula swoje maleństwa i nie mają czasu na pisanie.

Antonelka, józefka, Lidwinka1, Bianka4, Anatolka, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Wazne sa maszyny gdzie daja nasze zarodki ,wysokokajakoscipwe,embrolpdzy no i lekarze a Nie kraj .....
    Pozdrawiam
    No tak bo u nas w Pl to wiecie zarodki przechowywane są w kartonowych pojemnikach a embriolodzy to np. Pani Stasia ze sklepiku obok.

Justine, Bianka4, Anatolka lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No tak bo u nas w Pl to wiecie zarodki przechowywane są w kartonowych pojemnikach a embriolodzy to np. Pani Stasia ze sklepiku obok.
    no ... i jest tylko 5 klinik w polsce przeciez to gdzie to pomiescic wszystko? i psychologow tez nie mamy :P

Lidwinka1 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

Ti sie zgadzam , do 3 msca Nie Masz lekarza by cie zbadal czy wszy ok , krwawienia W ciazy to dla nich normalne tez mnie to przeraza jrdnak co di ciazy ivf Juz sie pytalam bede pod staLa opieka a sam porod we wloszech bo tu Po porod zie baby Nie myja az do 3 dni Po porod zie wiec odpuszcze i jesli zajde i wszy bedzie ok to lece di it
    Tak wiec to prawda W Uk Nie ma dobrego poloznictwa niestety no Ale ivf anglicy wykryli W 1980, a blizniacy piersi W 1990;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    no ... i jest tylko 5 klinik w polsce przeciez to gdzie to pomiescic wszystko? i psychologow tez nie mamy :P
    Czytaj uwaznie mamusiu!!!!!
    Mialam na mysli Ze W karcie pacjenta na ivf Masz swwgo lekarza ,pielegniarz a i psychologa , ktos tu pisal Ze W pl wszystko to prywatnie ,jA o ktorej chce dzwonie i ide pogadac
    Ale W pl jeszcze do tego dojdzie;)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, postarajcie sie ignorować.. Nie ma sensu tego ciągnąć, to nikomu nic nie da

szurusiowa lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za odpowiedź ;-)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Mialam na mysli Ze W karcie pacjenta na ivf Masz swwgo lekarza ,pielegniarz a i psychologa , ktos tu pisal Ze W pl wszystko to prywatnie ,jA o ktorej chce dzwonie i ide pogadac
    dziwne, jak mnie cos trapi to dzwonie lub pisze smsy do mojego lekarza albo do poloznych kiedy chce i mam ciagle kontakt, ale widocznie musze rozmawiac z wrozkami, a nie z lekarzami skoro w polsce jeszcze do tego nie dojdzie :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Chyba wszystkie mamy tu swojego lekarza prowadzącego, do położnej też możemy dzwonić, a i psycholog w klinice jest dostępny może i nie jest w pakiecie bo i po co miałby byc skoro nie każda go potrzebuje ale jest.
    Ja z moim Dr z kliniki mam cały czas kontakt mimo, że był na urlopie to miałam z nim kontakt.
    Boshe jaka ta Polska w Twoich oczach musi być straszna. Tylko żebyś jeszcze z płaczem do kraju nie wracała po pomoc.

MatyldaG, szurusiowa, Bianka4 lubią tę wiadomość

‹‹ 3603 3604 3605 3606 3607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ