IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ewlinaaa85 wrote:No tak bo u nas w Pl to wiecie zarodki przechowywane są w kartonowych pojemnikach a embriolodzy to np. Pani Stasia ze sklepiku obok.
Bianka4 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Asia_88 wrote:Dziewczyny, postarajcie sie ignorować.. Nie ma sensu tego ciągnąć, to nikomu nic nie da
Justine, ewlinaaa85, Lidwinka1 lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze chciałam pracować w obszarze nauki - może jak ładnie poproszę to mnie wezmą na embriologa?
Skoro Stasia może, to ja tez chce!
problemik, ewlinaaa85, MatyldaG, roletka, Lidwinka1, wombi, Karo85, Bianka4, Anatolka lubią tę wiadomość
-
I mi by sie chyba relanium przydalo bo świruje. Juz wczoraj mi pisałyście ze moze pobolewac brzuch przy braniu estradiolu bo to hormony ale tak sie nakręciłam z myslami ze znowu mi jutro powie ze transferu nie bedzie ze masakra. Dla przypomnienia 11 06 punkcja, wysoki estradiol prawie 6000, odroczony transfer o miesiac, lekka hiperka, dostalam okres 23 07, w tym dniu wizyta kontrolna i decyzja ze w tym cyklu crio, a od wczoraj pobolewa brzuch jak na @. A i biore ten estradiol w formie areozolu przeskornego. Takze nakręcona jestem z myslami. Dobrze ze jutro mam wizyte to sie okaze co i jak. Ale relanium by sie przydalo: )Kasia 79
-
Kasia 79 wrote:I mi by sie chyba relanium przydalo bo świruje. Juz wczoraj mi pisałyście ze moze pobolewac brzuch przy braniu estradiolu bo to hormony ale tak sie nakręciłam z myslami ze znowu mi jutro powie ze transferu nie bedzie ze masakra. Dla przypomnienia 11 06 punkcja, wysoki estradiol prawie 6000, odroczony transfer o miesiac, lekka hiperka, dostalam okres 23 07, w tym dniu wizyta kontrolna i decyzja ze w tym cyklu crio, a od wczoraj pobolewa brzuch jak na @. A i biore ten estradiol w formie areozolu przeskornego. Takze nakręcona jestem z myslami. Dobrze ze jutro mam wizyte to sie okaze co i jak. Ale relanium by sie przydalo: )
powiedz jutro lekarzowi o tych bolach i nie ma co sie stresowac przed crio
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Dwa razy za pierwszym razem zaszłam w ciążę po ivf. Sikaniec w obu przypadkach wyszedł 7dpt. Jest jeszcze wiele innych dziewczyn, którym udało się za pierwszym razem, ale aktualnie albo udzielają się na wątku po fioletowej stronie, albo tula swoje maleństwa i nie mają czasu na pisanie.
))
Pozdrowienka i wytrwalosci;) -
Kasiu wszystko będzie dobrze :*
Mnie przy antykach cały czas bolał brzuch jak na @. Też świrowałam. Okazało się że wszystko jest dobrze
Trzymam kciuki aby wyniki były dobre &&[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczęta Kochane
po co Wam te nerwy
Tylko spokój
Pewne przypadki najlepiej przemilczeć i ignorować.
ewlinaaa85, nika03 lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Lidwinka1 wrote:Po raz 1 ty napisalas cos od serca;)) i prawde
Jesli katarinka poczula sue Ze ha krzywdze to przeprasza n jrdnak to ona jesli cofniesz sue do tylu zaczela pierwsza z tekstem nie dojrzala Po niej wszystkie inne bo ona to weteranka tutaj , mam Nie tylko wiadomosci zebrane ma temat ivf z Uk Ale i wloszech (mieszkalam 12 lat ,maz wloch)i Nie ma wyciszaczy Po transferze Ale szanuje oczywiscie tez medycyne polska bo zawsze bede polka !!!!
Zaczelam riwniez pisac Ze co klinika to inna i inny lekarz jaj i nasze wyniki na podstawie ktory h lekarz podaje /podawal nam hormony wiec ha to rozumiem polskie ivf Ze inaczej postepuja , zastanawia mnie tylko to Ze jest str 3602 i zadna jeszcze Nie napisala jA jestem Po 1 ivf udanym , Ale no powodzenia wszystkim;)
Co zlego to Nie ja i przepraszam Ze podwyzszylam wam cisnienie
Milegp dnia
Takich po pierwszym udanym ivf jest i było tutaj sporo - np ja. Ja akurat nie brałam relanium, ale na pewno bym wzięła, gdyby mi lekarz przepisał.
Poza tym poczytaj statystyki, poczytaj o dostępie do medycyny i inne. My w zaściankowej Polsce przynajmniej mamy dostęp do opieki prenatalnej w pierwszym trymestrze i jak krwawisz w 8 tc to nie odeślą Cię do domu, a do tego możesz zrobić badanie Beta HCG gdzie chcesz i kiedy chcesz, co akurat dla nas, podchodzących do ivf jest bardzo ważne.
To tak na marginesie, a poza tym to niezła komedia tu się dzieje Nawet fajnie
Lidwinka1 lubi tę wiadomość
-
Co do psychologa. W mojej klinice przy podejsciu do ivf wizyta u psychologa jest darmowa. Kto chce ten moze isc. Na nfz tez nie ma problemu aby dostac sie na wizyte. Kto ma zyczenie moze isc prywatnie.
Psychologow w naszym kraju pod dostatkiem jestAnatolka lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
Możecie się wrzystkie na mnie rzucić, ale trudno.
WYLUZUJCIE WSZYSTKIE!!!!!
Ludwika, napisałaś coś, co pewnie teraz byś cofnęła bo sama napisałaś, że zmieniłaś zdanie, trudno nie cofniesz już, ale reszta powinna zrozumieć, że tylko krowa zdania nie zmienia. Następnym razem zanim coś napiszesz weź 3 oddechy, sama sobie szkodzisz, bo atakujesz teraz każdą wypowiedź skierowana przeciwko Tobie, czyli robisz to co każdy bo nikt nie chce być krytykowany, ale tym samym prowokujesz do dalszej krytyki Twojej osoby.
Jeżeli nie umiesz zachować spokoju, to może odejdź od komputera dzisiaj i jutro już na spokojnie podejdź do sprawy
A co do reszty, to powiem tak, mi też się zdarzyło na jednym z tematów napisać coś na czego temat zmieniłam zdanie, a mogło spowodować, że inne dziewczyny poczuły sie dotknięte moją wypowiedzią. Bardzo się cieszę, że na spokojnie dostałam odpowiedź że się mylę i wytłumaczenie, po czym ja się przyznałam do pomyłki. Nikt mnie nie atakował i bardzo się cieszę.
Absolutnie wszystkim tutaj dodatkowy stres nie pomoże. Więc może po prostu skończmy temat.
Trzymam kciuki za jutrzejsze bety, bo chyba któraś pisała że jutro testuje?słodka lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Lidwinka1 proponuje zmienić translator bo My Cię tu normalnie nie rozumiemy. Piszesz nie po polsku. brak ładu i składu. pojawiają się jakieś literki i powstają dziwne wyrazy.
zmień sposób pisania, wypowiadania, przestań obrażać dziewczyny a zobaczysz, że to najlepsza grupa wsparcia!!!Bianka4 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
Asia88, czy ja dobrze pamiętam, że Ty szykujesz się do crio i bierzesz wcześniej tabletki antykoncepcyjne?
Możesz mi powiedzieć przez ile cykli, ewentualnie czy z przerwą po 21 dniach, czy bez? Mi lekarz też przepisał antyki przed crio (też mam pco i wysokie AMH, a poza tym b. wysoki androstendion), ale nie powiedział, czy mam robic przerwę mędzy dwoma opakowaniami. A u mnie klinika zamknięta na cały miesiąc na wakacje, a kontaktu do lekarza nie dają (kolejne uroki leczenia sie za granicą...).
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualnyGallina wrote:Asia88, czy ja dobrze pamiętam, że Ty szykujesz się do crio i bierzesz wcześniej tabletki antykoncepcyjne?
Możesz mi powiedzieć przez ile cykli, ewentualnie czy z przerwą po 21 dniach, czy bez? Mi lekarz też przepisał antyki przed crio (też mam pco i wysokie AMH, a poza tym b. wysoki androstendion), ale nie powiedział, czy mam robic przerwę mędzy dwoma opakowaniami. A u mnie klinika zamknięta na cały miesiąc na wakacje, a kontaktu do lekarza nie dają (kolejne uroki leczenia sie za granicą...). -
Gallina wrote:Asia88, czy ja dobrze pamiętam, że Ty szykujesz się do crio i bierzesz wcześniej tabletki antykoncepcyjne?
Możesz mi powiedzieć przez ile cykli, ewentualnie czy z przerwą po 21 dniach, czy bez? Mi lekarz też przepisał antyki przed crio (też mam pco i wysokie AMH, a poza tym b. wysoki androstendion), ale nie powiedział, czy mam robic przerwę mędzy dwoma opakowaniami. A u mnie klinika zamknięta na cały miesiąc na wakacje, a kontaktu do lekarza nie dają (kolejne uroki leczenia sie za granicą...).
Ja brałam tylko 1 opakowanie antyków przed crio. Przed punkcją miałam 2 opakowania bez przerwy aby jajniki wyciszyły się. U Ciebie też jest na wyciszenie, wię możliwe, że bez przerwy.Gallina lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
nick nieaktualny
-
Tosia 1981 wrote:I tu się mylisz !!!! a tak swoją drogą ciekawe ilu kobietom pomogli lekarze w PL przepisując progesteron, nospe itp. a ilu dziewczynom pomógł słynny Angielski paracetamol
A jeszcze ile tych angielko-polek przylatuje do ginekologa i innych lekzrzy z prośbą : Ratuj pan bo tam ....
Szkoda słów i nerwów na tą istotę ale ma racje niech idzie sie pomodlic za nasze zbłąkane dusze
A tak nawiasem to ile ta pani tam przebywa że języka ojczystego nie potrafi :)pewnie całe 2 lataewlinaaa85, józefka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF