IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag85 wrote:Ja sama zapytalam juz przed samym transferem jak sie podchodzi do tego okienka, mowie o nacieciu bo nie mam nic w pakiecie.
Tyszanko ja mysle ze i tak ten pakiet 2+1 nie jest zly, nie placimy za wizyty a troche sie tego zbiera i mamy 3 podejscia do pelnej stymulacji. To mi daje taki komfort psychiczny, juz mam zaplacone i o tym nie mysle.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
soleil wrote:Melduję się po punkcji. Przeżyłam wenflon (tego się bałam najbardziej) itd. Na razie czuję się świetnie. Nic mnie nie boli. Pobrano 18 komórek. Za 5 dni transfer.
Moje pytanie do Was bo w tym chaosie zapomniałam zapytać w klinice. Część z Was mówiła, że dzwonią z kliniki z informacją co i jak u zarodków. Czy to norma?
Solei Invicta Gdańsk nie dzwoni wszystkiego dowiadujesz się w dniu transferu ja oczywiście zadzwoniłam bo się bałam gdyż mieliśmy tylko dwie komórki . Usłyszałam odpowiedź że dzwonią jak coś jest źle - więc u nich jest w myśl przysłowia - brak wiadomości dobra wiadomość .soleil lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Tyszanka81 wrote:Haha toż to zagranica prawie...
Sosnowiec
Tychy powiadasz...czyli moj nick rozgryzlas?
A już dawno rozgryzłam, w miarę zdolna ze mnie bestia
Ja się śmieję, że tyle dobrze, że dziecko ma zmieniany akt urodzenia i ta zagranica znikniekassik, Vaina lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
szurusiowa wrote:A że tak się wtrące, to ze się leczycie i cały czas staracie się o swoje dziecko nie jest problemem dla ośrodka? Można tak? Pytam z ciekawości.
Jest to dla nich problem. I to duży, bo karzą przejść "żałobę".
Myśmy ich okłamali troszkężeby nie czekać w nieskończoność, a w razie ciąży (oby tak było) zawsze można wstrzymać całą procedurę (same kobity tak mówią).
Z resztą powiedzieli, że często tak się zdarza, że pary co nie mogą mieć dzieci przychodzą do OA i w trakcie procedury dowiadują się, że stał się cudszurusiowa, sylvuś lubią tę wiadomość
Hehehee lubię za ten Sosnowiec
sorry jak inne dziewczyny uraziłam
Justine lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualnyJustine wrote:Jest to dla nich problem. I to duży, bo karzą przejść "żałobę".
Myśmy ich okłamali troszkężeby nie czekać w nieskończoność, a w razie ciąży (oby tak było) zawsze można wstrzymać całą procedurę (same kobity tak mówią).
Z resztą powiedzieli, że często tak się zdarza, że pary co nie mogą mieć dzieci przychodzą do OA i w trakcie procedury dowiadują się, że stał się cud -
kurcze ostatnio jak pisalam o rodzeniu w Sosnowcu to mialam w głowie taka małą dygresje ze dzieci mi sie urodza w stolicy Polskiej patologii, ale się z nią wstrzymałam
Mam nadzieje ze nikogo nie urazilamJustine, szurusiowa, kassik lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:No właśnie to mnie najbardziej martwi, że będą się czepiali leczenia. Nie sprawdzają tego w jakiś sposób?
Nie, nie będą. Twoje zdrowie i Twoje leczenie to tylko i wyłącznie Twoja sprawa (lekarza tak samo obowiązuje tajemnica lekarska). Myśmy im mówili prawdę (całą prawdę) z wyjątkiem faktu, że będziemy podchodzić do kolejnej procedury.
Ty masz obowiązek tylko dostarczyć im zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań do adopcji.
MatyldaG wrote:kurcze ostatnio jak pisalam o rodzeniu w Sosnowcu to mialam w głowie taka małą dygresje ze dzieci mi sie urodza w stolicy Polskiej patologii, ale się z nią wstrzymałam
Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam
hue hue hue
Katowiczanki i okoliczankiWiecie dlaczego ostatnie piętra na gwiazdach rozdają za free?
Tyszanka81, kassik, Cala lubią tę wiadomość
Justine wrote:hue hue hue
Katowiczanki i okoliczankiWiecie dlaczego ostatnie piętra na gwiazdach rozdają za free?
A ja sie tam urodzilam, ale niestety! nie mieszkam. Zawsze to miasto mi sie kojarzylo ze szczesliwymi chwilami spedzonymi u dziadkow i mam ogromny sentyment. Ale sie nie obrazam, tylko bronie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 20:40
Justine, kassik, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, bo widać Sosnowniec
A tak patrząc z boku na te miasto to całkiem fajne jest do życia, tak samo jak Dąbrowa GórniczaMag85, MatyldaG lubią tę wiadomość
Justine wrote:A już dawno rozgryzłam, w miarę zdolna ze mnie bestia
Ja się śmieję, że tyle dobrze, że dziecko ma zmieniany akt urodzenia i ta zagranica zniknie
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Justine wrote:Dokładnie, bo widać Sosnowniec
A tak patrząc z boku na te miasto to całkiem fajne jest do życia, tak samo jak Dąbrowa GórniczaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 20:49
Cala, Justine lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny a jaka dawke macie tego encortonu? Bo ja bralam 1x1tabl5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nicka1234 wrote:Dowiedzialam sie od dr M ze bedzie krótki protokół z antagonista. Od dzisiaj czyli 2 dc biore tab antykoncepcyjne. Czy ktoras z was tak miala? Bo czytalam, ze przy dlugim protokole zazywa sie tab anty
Natomiast anty mozna brac i przy krotkim i przy dlugim.Krotki od dlugiego rozni sie zazywanie gonapeptylu-wprawadza Cie w sztuczna menopauze.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
problemik wrote:Szkoda, ze w mojej klinice nie ma takiego pakietu5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-