IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolko dziwie sie troche bo lekarz nie zlecil zadnych badan przed - tarczycy, hormonow ani wit d ... I nie wiem czy to moja wina bo zapomnialam zapytac czy cos musze zbadac czy poprostu nie ma potrzeby ?
Pewnie oboje zakreceni bylismy wybierajac protokola mnie ta niepewnosc doktora zestresowala tylko
Aaa ja narazie tylko ovulastan co dalej bedzie ( czy gonapeptyl to nie wiem) no ale mowil i tak napisal w karcie ze gonal 900 bedzie i menopur do dlugiego protokolu ( oba leki w daw e dziennej 75) i tak nie wiem bo gonal mialam w provi przeciez
Mam nadzieje ze dr wie co robi w sensie doboru lekowi sie zastanawiam czy to nie wyjdzie na to samo ( w provi mialam dawke dzienna golalu 150) wiec podobnie teraz bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyopu wrote:MedA kij z hiperka, bardziej boje sie ze bedzie klapa stymulacyjna ze nie bedzie jajeczek .... Nie umiem ocenic czy krotki protokol byl klapa czy jak ... Mialam slabe zarodki dwa najlepsze mi podano ( na 3 dobe mialy 6i5 komorek wiec ogolnie bez rewelacji) zostalam poinformowa a ze powinny miec min 8 komorek. Nie wiem czy to z powodu lekow czy czego ze tak slabo sie rozwinely
Jak nie spróbujesz długiego to się nie dowieszJa na krótkim protokole miałam 8 komórek, 6 się zapłodniło a do 5 doby zostały 2 piękne blastocysty, natomiast w długim miałam 18 komórek z czego 12 dojrzałych, ale finalnie została jedna blastocysta, mniej rozwinięta niż w przypadku pierwszego podejścia, także przy następnej stymulacji (mam nadzieję, że jednak takowej nie będzie
) będę się upierała przy krótkim protokole.
A dlaczego nie możecie zajść w ciążę i macie in vitro? Bo niektóre choroby (np. PCOS jak w moim przypadku) powodują słabą jakość komórek, ponadto być może rzeczywiście błąd był popełniony przy doborze stymulacji do Twojego przypadku - chyba dobrze, że zmieniłaś lekarza -
nick nieaktualnyopu wrote:Anatolko dziwie sie troche bo lekarz nie zlecil zadnych badan przed - tarczycy, hormonow ani wit d ... I nie wiem czy to moja wina bo zapomnialam zapytac czy cos musze zbadac czy poprostu nie ma potrzeby ?
Ja zawsze badam progesteron i estradiol w 3dc i wtedy, jak jest ok, to Pani dr decyduje, żeby do wyciszacza dołączyć stymulację - również na długim protokole kazała mi to sprawdzić. -
nick nieaktualnyNo ja mam brac ovulastan od 1 dc i pojawic sie pod koniec listka ( moze wtedy cos bede miala do zbadania ?)
Nie mam pcos u nas powodem in vitro sa przeciwciala przeciplemnikowe u meza, u mnie niedroznosc jednego jajowodu. Po zmianie lekarza ktory nas skierowal do immunologa wyszlo ponadto ze prawdopodobnie moj organizm zwalcza zarodek dlatego nie doszlo do zagniezdzenia. Jestem w chwili obecnej po szczepieniu limfocytami meza i mam zielone swiatlo. Zostala nam jescze jedna szczepionka 5 wrzesnia i od tego czasmu mamy pol roku na staranie czy to in vitro czy naturalnie - tak dlugo dziala szczepionka, w ciazy musze sie doszczepic i po uplywie tego okresu tez no i to tak w skrocie - kariotypy ok -
nick nieaktualnyTo musisz po prostu czekać na wynik stymulacji w takim razie
Życzę powodzenia! A nie jest powiedziane, że będzie kazał ci badać, bo co lekarz to inne podejście, tym bardziej, że po anty teoretycznie progesteron i estradiol powinien być ok, ale moja Pani dr jest zachowawcza i woli sprawdzać
-
Test negatywny. .tak jak przeczuwalam ....nie mam siłyStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:Ponawiam pytanie.
Dziewczyny otrzymalam wyniki immunofenotypu. Zerknijcie na nie jak mozecie i powiedzcie czy jest ok czy jednak nie?
Limfocyty % - 29,8% norma 20,0-40,0
Limfocyty T (CD3+)% -82,4% norma 58,0-84,0
Limfocyty B (CD19+)% -8,3% norma 7,0-23,0
Limfocyty pomocnicze (CD4+)% -38,2% norma 31,0-57,0
Limfocyty cytotoksyczne (CD8+)% -45,6% norma 19,0-48,0
Limfocyty NK % - 7,4% norma 5,0-26,0
Stosunek CD4/CD8 - 0,80 norma 0,7-2,3
Limfocyty liczba - 2,277tys/uL norma 1,0-4,0
Limfocyty T (CD3+) - 1,876tys/uL norma 0,770-2,200
Limfocyty B (CD19+) - 0,190tys/uL norma 0,110-0,530
Limfocyty pomocnicze (CD4+) - 0,870 tys/uL norma 0,310-1,570
Limfocyty cytotoksyczne (CD8+) - 1,038 tys/uL norma 0,280-1,000
Limfocyty NK - 0,168 tys/uL norma 0,070-0,540
Nicka, skonsultun z immunologiem, z tego co pamietam moje limfocyty T byly cos 76 chyba i podobno to za duzo bylo i mialam jeszcze jakis wspolczynnik za wysoki i na tej podstawie zostalam zakwalifikowana ro szczepien. Nk mialam 10%
-
nick nieaktualnyAha ok. Dzieki anatolko
)
A ta czystosc pochwy to co to jest ? Czystosc szyjki ? Bo bylam u gina z prosba o zbadanie biocenozy pochwy i nie wiedzial o co mi chodzi ... I pobral z pochwy wymaz do zbadania i od razu obejrzal pod mikroskopem wyszly mu liczne bakterie dostalam leki ( ale tez poszlam z infekcja) no mniejsza o to czy to to badanie ? Jak potreba pojde jeszcze raz tylko czy to chodzi o wymaz z pochwy ? Czy szyjki macicy ? Bo mnie lekar zabil tym pytaniemi mowil ze dla in vitro jego zdaniem to powinno byc z szyjki a nie pochwy ...
nicka1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem. Jutro pójdę dla pewności na betę. 7dpt 2 blastek więc jakiś cień powinien być. Tak jak przeczuwalam zero objawów. Nie mam już siły.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Nie wiem. Jutro pójdę dla pewności na betę. 7dpt 2 blastek więc jakiś cień powinien być. Tak jak przeczuwalam zero objawów. Nie mam już siły.
Ja robiłam domowy 9dpt blastek i był dosłownie cień cienia a beta 60.
Spokojnie idź jutro na betę i sie nie stresuj, a potem niezależnie od wyniku jutrzejszej powtórz jeszcze wynik.
Trzymam cały czas kciuki!06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami