X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko dziwie sie troche bo lekarz nie zlecil zadnych badan przed - tarczycy, hormonow ani wit d ... I nie wiem czy to moja wina bo zapomnialam zapytac czy cos musze zbadac czy poprostu nie ma potrzeby ?

Pewnie oboje zakreceni bylismy wybierajac protokol :) a mnie ta niepewnosc doktora zestresowala tylko

Aaa ja narazie tylko ovulastan co dalej bedzie ( czy gonapeptyl to nie wiem) no ale mowil i tak napisal w karcie ze gonal 900 bedzie i menopur do dlugiego protokolu ( oba leki w daw e dziennej 75) i tak nie wiem bo gonal mialam w provi przeciez
    Mam nadzieje ze dr wie co robi w sensie doboru lekow :) i sie zastanawiam czy to nie wyjdzie na to samo ( w provi mialam dawke dzienna golalu 150) wiec podobnie teraz bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:29

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, ja byłam stymulowana Menopurem i pod koniec doszedł tez Gonal. 12 dni zastrzyków, ale pobrali aż 19 komórek :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rowno bede miala jedno i drugie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    MedA kij z hiperka, bardziej boje sie ze bedzie klapa stymulacyjna ze nie bedzie jajeczek .... Nie umiem ocenic czy krotki protokol byl klapa czy jak ... Mialam slabe zarodki dwa najlepsze mi podano ( na 3 dobe mialy 6i5 komorek wiec ogolnie bez rewelacji) zostalam poinformowa a ze powinny miec min 8 komorek. Nie wiem czy to z powodu lekow czy czego ze tak slabo sie rozwinely

Jak nie spróbujesz długiego to się nie dowiesz ;) Ja na krótkim protokole miałam 8 komórek, 6 się zapłodniło a do 5 doby zostały 2 piękne blastocysty, natomiast w długim miałam 18 komórek z czego 12 dojrzałych, ale finalnie została jedna blastocysta, mniej rozwinięta niż w przypadku pierwszego podejścia, także przy następnej stymulacji (mam nadzieję, że jednak takowej nie będzie ;-)) będę się upierała przy krótkim protokole.
    A dlaczego nie możecie zajść w ciążę i macie in vitro? Bo niektóre choroby (np. PCOS jak w moim przypadku) powodują słabą jakość komórek, ponadto być może rzeczywiście błąd był popełniony przy doborze stymulacji do Twojego przypadku - chyba dobrze, że zmieniłaś lekarza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Anatolko dziwie sie troche bo lekarz nie zlecil zadnych badan przed - tarczycy, hormonow ani wit d ... I nie wiem czy to moja wina bo zapomnialam zapytac czy cos musze zbadac czy poprostu nie ma potrzeby ?

Ja zawsze badam progesteron i estradiol w 3dc i wtedy, jak jest ok, to Pani dr decyduje, żeby do wyciszacza dołączyć stymulację - również na długim protokole kazała mi to sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam brac ovulastan od 1 dc i pojawic sie pod koniec listka ( moze wtedy cos bede miala do zbadania ?)

Nie mam pcos u nas powodem in vitro sa przeciwciala przeciplemnikowe u meza, u mnie niedroznosc jednego jajowodu. Po zmianie lekarza ktory nas skierowal do immunologa wyszlo ponadto ze prawdopodobnie moj organizm zwalcza zarodek dlatego nie doszlo do zagniezdzenia. Jestem w chwili obecnej po szczepieniu limfocytami meza i mam zielone swiatlo. Zostala nam jescze jedna szczepionka 5 wrzesnia i od tego czasmu mamy pol roku na staranie czy to in vitro czy naturalnie - tak dlugo dziala szczepionka, w ciazy musze sie doszczepic i po uplywie tego okresu tez no i to tak w skrocie - kariotypy ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musisz po prostu czekać na wynik stymulacji w takim razie ;) Życzę powodzenia! A nie jest powiedziane, że będzie kazał ci badać, bo co lekarz to inne podejście, tym bardziej, że po anty teoretycznie progesteron i estradiol powinien być ok, ale moja Pani dr jest zachowawcza i woli sprawdzać ;)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny. .tak jak przeczuwalam ....nie mam siły :(

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Natty :(

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bądź silna kochana <3

natty85 lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No ja mam brac ovulastan od 1 dc i pojawic sie pod koniec listka ( moze wtedy cos bede miala do zbadania ?)

Raczej tak. Ja na długim miałam e2 i prg po kilku dniach brania gonapeptylu a przed rozpoczęciem gonalu i menopuru.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ponawiam pytanie.
    Dziewczyny otrzymalam wyniki immunofenotypu. Zerknijcie na nie jak mozecie i powiedzcie czy jest ok czy jednak nie?

Limfocyty % - 29,8% norma 20,0-40,0
    Limfocyty T (CD3+)% -82,4% norma 58,0-84,0
    Limfocyty B (CD19+)% -8,3% norma 7,0-23,0
    Limfocyty pomocnicze (CD4+)% -38,2% norma 31,0-57,0
    Limfocyty cytotoksyczne (CD8+)% -45,6% norma 19,0-48,0
    Limfocyty NK % - 7,4% norma 5,0-26,0
    Stosunek CD4/CD8 - 0,80 norma 0,7-2,3
    Limfocyty liczba - 2,277tys/uL norma 1,0-4,0
    Limfocyty T (CD3+) - 1,876tys/uL norma 0,770-2,200
    Limfocyty B (CD19+) - 0,190tys/uL norma 0,110-0,530
    Limfocyty pomocnicze (CD4+) - 0,870 tys/uL norma 0,310-1,570
    Limfocyty cytotoksyczne (CD8+) - 1,038 tys/uL norma 0,280-1,000
    Limfocyty NK - 0,168 tys/uL norma 0,070-0,540

Nicka, skonsultun z immunologiem, z tego co pamietam moje limfocyty T byly cos 76 chyba i podobno to za duzo bylo i mialam jeszcze jakis wspolczynnik za wysoki i na tej podstawie zostalam zakwalifikowana ro szczepien. Nk mialam 10%

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok. Dzieki anatolko :))
    A ta czystosc pochwy to co to jest ? Czystosc szyjki ? Bo bylam u gina z prosba o zbadanie biocenozy pochwy i nie wiedzial o co mi chodzi ... I pobral z pochwy wymaz do zbadania i od razu obejrzal pod mikroskopem wyszly mu liczne bakterie dostalam leki ( ale tez poszlam z infekcja) no mniejsza o to czy to to badanie ? Jak potreba pojde jeszcze raz tylko czy to chodzi o wymaz z pochwy ? Czy szyjki macicy ? Bo mnie lekar zabil tym pytaniem :P i mowil ze dla in vitro jego zdaniem to powinno byc z szyjki a nie pochwy ...

nicka1234 lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam oba

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cytologia i wymaz z pochwy dobrze rozumiem ?

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty tak mi przykro; ( Jest szansa ze jest jescze za wcześnie na test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bakteryjny wymaz z pochwy, panel chorób urogenitalnych i cytologię, ale to raz w roku wystarczy ;)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Jutro pójdę dla pewności na betę. 7dpt 2 blastek więc jakiś cień powinien być. Tak jak przeczuwalam zero objawów. Nie mam już siły.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Nie wiem. Jutro pójdę dla pewności na betę. 7dpt 2 blastek więc jakiś cień powinien być. Tak jak przeczuwalam zero objawów. Nie mam już siły.
    Sikaniec o niczym nie świadczy.
    Ja robiłam domowy 9dpt blastek i był dosłownie cień cienia a beta 60.
    Spokojnie idź jutro na betę i sie nie stresuj, a potem niezależnie od wyniku jutrzejszej powtórz jeszcze wynik.
    Trzymam cały czas kciuki!

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 3695 3696 3697 3698 3699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ