IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej
Jagna, ja tez porazki przyjmowalam spokojnie, cykl za cyklem, nawet potem juz sie nie zastanawialam bo wiedzialam ze nic z tego, poprostu sobie zylam z miesiaca na miesiac, jednak in vitro to troche inna bajka. Co drugi dzien w klinice musialam dojechac 100km, badania estradiolu przed kazda wizyta do tego bolesne zastrzyki... cierpienie po punkcji, nonie da sie tego opisac.... Pod koniec krotkiego ! protokolu mialam poprostu dosc. Najbardziej mnie dobily te dojazdy i bolesne zastrzyki....
Apropos zastrzyków. Wlasnie zapodalam pierwszy gonapeptyl .... jak to k*****wa boli !!! o ja pier.... 1 ml leku podawalam kilka minut z grymasem bolu na twarzy.... i pomyslalam o cholera jeszcze 13 mnie czeka .... -
Mala Mito tak duzo tych jajeczke? Ja jestem na krotkim protokole i dzisiaj jest 7dc a trzeci zastrzyk. Mnie tak jakby kluja te jajniki, tzn wieczorem a teraz jest spokoj. Nie spie juz od pol godz, bo musialam zrobic zastrzyk, gdyz o 10 pobranie krwi, a o 12 pierwsze podgladanko. A u Ciebie kiedy lekarz planuje punkcje?Cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny
-
Nie każda musi odczuwać jajniki . Ja przy krótkim protokole w 5ds też odczuwałam jajniki a teraz na długim przy mega dawkach na razie tak jak piszesz wczoraj wieczorem odczuwałam lekkie kłucie a dziś mam 6ds , także to nie reguła. Masz 3ds wiesz jeszcze troszkę przed tobą .
Mam pytanie czy nasienie mrożone jest takiej samej jakości jak świeże ? Nie wiem czy mąż będzie mógł być na punkcji . Pani dr powiedziała ze nie ale chciałam zaczerpnąć waszej opinii.
I jeszcze pytanie w 3 procedurze można wszystkie komórki zapłodnić prawda ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyCala wrote:Justine dzięki za sugestie. Powiedz o jakim dokładnie badaniu na Helicobacter piszesz? Chodzi o któreś z poniższych?:
Helicobacter pylori - antygen w kale
P-ciała p/Helicobacter pylori IgG (ilościowo)
P-ciała p/Helicobacter pylori IgA (ilościowo)
Trochę się zagmatwałam bo żadne z nich nie kosztuje 660 pln, tylko dużo mniej. Czy chodzi o jeszcze coś innego?
PS jeśli mam wyniki tych które wymieniłam powyżej ale z 2012 roku to już przestarzałe raczej, prawda?
może pomogę
Justine miała na myśli, że koszt wszystkich badań u docenta wyniósł ją 660zł (i tak mniej więcej podobnie u wszystkich wychodzi), a nie że tyle kosztuje helicobacter
helico kosztuje ok 15-30zł w zależności od labu.
Badanie stężenia IgG (razem z IgM) służy głównie do określenia czasu trwania zakażenia. IgM oznaczają świeże zakażenie, IgG oznacza, że kiedyś się chorowało (ale może też dalej się choruje jeśli nie było leczenia). Klasa IgA nie wiem szczerze co oznacza, ale chyba też 'starsze' zakażenie. Akurat ja nie robiłam IgA, IgM ani IgG, tylko helicobacter ilościowo. Ale jak chcesz zrobić dokładniejszą wersję to zrób w różnych klasach (najczęściej lekarze zlecają IgG i IgM. Ja uznałam, że robię ilościowo bo interesuje mnie czy mam czy nie mam.
co do badań starszych to ja brałam wszystko, nawet sprzed lat, chociaż miałam aktualne wyniki. Docent wszystko ogląda, porównuje itd. Bierz co maszja zabrałam gruuuuubą tekę moją i męża i zlecił mi tylko jedno badanie do zrobienia.
Cala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnakonda będziesz miała zapołodnione wszystkie komórki
a nie wiem jak to jest z tym nasieniem, ale jedna babka mówiła mi, że oni specjalnie mrożą, bo lepiej się wtedy zapładniają ich komórki, ale w sumie nie dopytywałam, bo wtedy mnie ten temat tak nie interesował
-
nick nieaktualnyJesli o mnie chodzi to mi na krotkim protokole pani dr pierwsze pytanie jakie zadawala to czy juz mnie boli, natomiast ja zaczelam czuc jajniki ( nie jakos specjalnie ot tak jak przy bolesnej owulce ktora miewam wiec nie bylo to dla mnie nowe) po okolo tygodniu stymulacji w sumie przed punkcja jakos 10 dzien takze nie ma reguly
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:hej
Jagna, ja tez porazki przyjmowalam spokojnie, cykl za cyklem, nawet potem juz sie nie zastanawialam bo wiedzialam ze nic z tego, poprostu sobie zylam z miesiaca na miesiac, jednak in vitro to troche inna bajka. Co drugi dzien w klinice musialam dojechac 100km, badania estradiolu przed kazda wizyta do tego bolesne zastrzyki... cierpienie po punkcji, nonie da sie tego opisac.... Pod koniec krotkiego ! protokolu mialam poprostu dosc. Najbardziej mnie dobily te dojazdy i bolesne zastrzyki....
Apropos zastrzyków. Wlasnie zapodalam pierwszy gonapeptyl .... jak to k*****wa boli !!! o ja pier.... 1 ml leku podawalam kilka minut z grymasem bolu na twarzy.... i pomyslalam o cholera jeszcze 13 mnie czeka ....
Musisz być dzielna
Mi zastrzyki robil maz i codziennie rano plakalam. Potem z menopurem sa 2 - gonapeptyl i menopur.
Tylko nie wbijaj za blisko pepuszka bo caly dzien bedzie pieklo nieziemsko[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nick nieaktualnyJa sama sobie robie bo maz wymieka
dlatego kobiety rodza dzieci heheh
no ja w pierwszej procedurze przyjelam okolo 50 zastrzykow do bety bo potwm mialam fragmin i prolutex na dokladke - ma sa kra
Takze dam radebyleby igly tele nie byly bo w tym gonapeptylu jak i we fragminie igla to jakas paranoja ... Tepe jak nie wiem
-
MedA twoje słowa to miód na moje serce ☺
Co do zastrzykow to mając 7-8 lat panicznie bałam się zastrzykow aż do pierwszej stymulacji ☺ Teraz hmm najgorszy jest clexane strasznie tępe igły ma reszta ok była . Jest o co walczyć więc zacisnąć zęby a zostanie to wynagrodzone.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
opu wrote:Ps czy 1 dzien gonapeptylu to 1 dzien stymulacji ?
Nie, to wyciszanie. Sztuczna menopauza. Najgorsze dla mnie igły miał menopur. Clexane robiłam cała ciążę i miałam 2 siniaczki. Z tymi zastrzykami to kwestia wprawy. W pierwszej procedurze miałam cały posiniaczony brzuch, im dalej tym było lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 07:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyopu wrote:Mi sie udalo uniknac posiniaczonego brzuch tylko raz trafilam w naczynko
nie strasz tym menopurem bo mnie to tez czeka
czyli stymulacja rozpocznie sie jak mi dr przepisze gonal i menopur.
Ja tez gonal i menopur a czeka mnie ta stymulacja od następnego tygodnia auc boje sie -
nick nieaktualny