X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:50

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 ja mam dzisiaj 9 dzień stymulacji i od dwóch dni pobolewa mnie prawy jajnik przy siadaniu zwłaszcza. Ale nic dziwnego bo dzisiaj lekarz na usg powiedział że kipi:-D

ewela873 lubi tę wiadomość

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb mi zawsze kazał brać normalnie rano czy przed świeżym transferem czy crio, przed iui też. Po zabiegu zawsze aplikuje mi kolejną dawkę;-)

aniabbb lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Jagna, ja tez porazki przyjmowalam spokojnie, cykl za cyklem, nawet potem juz sie nie zastanawialam bo wiedzialam ze nic z tego, poprostu sobie zylam z miesiaca na miesiac, jednak in vitro to troche inna bajka. Co drugi dzien w klinice musialam dojechac 100km, badania estradiolu przed kazda wizyta do tego bolesne zastrzyki... cierpienie po punkcji, nonie da sie tego opisac.... Pod koniec krotkiego ! protokolu mialam poprostu dosc. Najbardziej mnie dobily te dojazdy i bolesne zastrzyki....

Apropos zastrzyków. Wlasnie zapodalam pierwszy gonapeptyl .... jak to k*****wa boli !!! o ja pier.... 1 ml leku podawalam kilka minut z grymasem bolu na twarzy.... i pomyslalam o cholera jeszcze 13 mnie czeka ....

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mito tak duzo tych jajeczke? Ja jestem na krotkim protokole i dzisiaj jest 7dc a trzeci zastrzyk. Mnie tak jakby kluja te jajniki, tzn wieczorem a teraz jest spokoj. Nie spie juz od pol godz, bo musialam zrobic zastrzyk, gdyz o 10 pobranie krwi, a o 12 pierwsze podgladanko. A u Ciebie kiedy lekarz planuje punkcje?

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Wow , ale sie przestarszylam ...
    Co to jest ta hiperka ???

Hiperstymulacja jajników.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda musi odczuwać jajniki . Ja przy krótkim protokole w 5ds też odczuwałam jajniki a teraz na długim przy mega dawkach na razie tak jak piszesz wczoraj wieczorem odczuwałam lekkie kłucie a dziś mam 6ds , także to nie reguła. Masz 3ds wiesz jeszcze troszkę przed tobą .
    Mam pytanie czy nasienie mrożone jest takiej samej jakości jak świeże ? Nie wiem czy mąż będzie mógł być na punkcji . Pani dr powiedziała ze nie ale chciałam zaczerpnąć waszej opinii.
    I jeszcze pytanie w 3 procedurze można wszystkie komórki zapłodnić prawda ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Justine dzięki za sugestie. Powiedz o jakim dokładnie badaniu na Helicobacter piszesz? Chodzi o któreś z poniższych?:

Helicobacter pylori - antygen w kale
    P-ciała p/Helicobacter pylori IgG (ilościowo)
    P-ciała p/Helicobacter pylori IgA (ilościowo)

Trochę się zagmatwałam bo żadne z nich nie kosztuje 660 pln, tylko dużo mniej. Czy chodzi o jeszcze coś innego?

PS jeśli mam wyniki tych które wymieniłam powyżej ale z 2012 roku to już przestarzałe raczej, prawda?

może pomogę ;)

Justine miała na myśli, że koszt wszystkich badań u docenta wyniósł ją 660zł (i tak mniej więcej podobnie u wszystkich wychodzi), a nie że tyle kosztuje helicobacter :)
    helico kosztuje ok 15-30zł w zależności od labu.
    Badanie stężenia IgG (razem z IgM) służy głównie do określenia czasu trwania zakażenia. IgM oznaczają świeże zakażenie, IgG oznacza, że kiedyś się chorowało (ale może też dalej się choruje jeśli nie było leczenia). Klasa IgA nie wiem szczerze co oznacza, ale chyba też 'starsze' zakażenie. Akurat ja nie robiłam IgA, IgM ani IgG, tylko helicobacter ilościowo. Ale jak chcesz zrobić dokładniejszą wersję to zrób w różnych klasach (najczęściej lekarze zlecają IgG i IgM. Ja uznałam, że robię ilościowo bo interesuje mnie czy mam czy nie mam.

co do badań starszych to ja brałam wszystko, nawet sprzed lat, chociaż miałam aktualne wyniki. Docent wszystko ogląda, porównuje itd. Bierz co masz :) ja zabrałam gruuuuubą tekę moją i męża i zlecił mi tylko jedno badanie do zrobienia.

Cala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda będziesz miała zapołodnione wszystkie komórki :) a nie wiem jak to jest z tym nasieniem, ale jedna babka mówiła mi, że oni specjalnie mrożą, bo lepiej się wtedy zapładniają ich komórki, ale w sumie nie dopytywałam, bo wtedy mnie ten temat tak nie interesował :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli o mnie chodzi to mi na krotkim protokole pani dr pierwsze pytanie jakie zadawala to czy juz mnie boli, natomiast ja zaczelam czuc jajniki ( nie jakos specjalnie ot tak jak przy bolesnej owulce ktora miewam wiec nie bylo to dla mnie nowe) po okolo tygodniu stymulacji w sumie przed punkcja jakos 10 dzien takze nie ma reguly

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps czy 1 dzien gonapeptylu to 1 dzien stymulacji ?

• problemik Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    hej :)

Jagna, ja tez porazki przyjmowalam spokojnie, cykl za cyklem, nawet potem juz sie nie zastanawialam bo wiedzialam ze nic z tego, poprostu sobie zylam z miesiaca na miesiac, jednak in vitro to troche inna bajka. Co drugi dzien w klinice musialam dojechac 100km, badania estradiolu przed kazda wizyta do tego bolesne zastrzyki... cierpienie po punkcji, nonie da sie tego opisac.... Pod koniec krotkiego ! protokolu mialam poprostu dosc. Najbardziej mnie dobily te dojazdy i bolesne zastrzyki....

Apropos zastrzyków. Wlasnie zapodalam pierwszy gonapeptyl .... jak to k*****wa boli !!! o ja pier.... 1 ml leku podawalam kilka minut z grymasem bolu na twarzy.... i pomyslalam o cholera jeszcze 13 mnie czeka ....
    Opu nie chce cie martwic... W dlugim protokole wzielam gonapeptyli 24 zastrzyki, menopuru 9 zastrzykow i fraxipariny 17 zastrzykow :/

Musisz być dzielna :)

Mi zastrzyki robil maz i codziennie rano plakalam. Potem z menopurem sa 2 - gonapeptyl i menopur.

Tylko nie wbijaj za blisko pepuszka bo caly dzien bedzie pieklo nieziemsko :/

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama sobie robie bo maz wymieka :P dlatego kobiety rodza dzieci heheh :) no ja w pierwszej procedurze przyjelam okolo 50 zastrzykow do bety bo potwm mialam fragmin i prolutex na dokladke - ma sa kra
    Takze dam rade :) byleby igly tele nie byly bo w tym gonapeptylu jak i we fragminie igla to jakas paranoja ... Tepe jak nie wiem

• anakonda Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA twoje słowa to miód na moje serce ☺

Co do zastrzykow to mając 7-8 lat panicznie bałam się zastrzykow aż do pierwszej stymulacji ☺ Teraz hmm najgorszy jest clexane strasznie tępe igły ma reszta ok była . Jest o co walczyć więc zacisnąć zęby a zostanie to wynagrodzone.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ps czy 1 dzien gonapeptylu to 1 dzien stymulacji ?

Nie, to wyciszanie. Sztuczna menopauza. Najgorsze dla mnie igły miał menopur. Clexane robiłam cała ciążę i miałam 2 siniaczki. Z tymi zastrzykami to kwestia wprawy. W pierwszej procedurze miałam cały posiniaczony brzuch, im dalej tym było lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 07:52

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udalo uniknac posiniaczonego brzuch tylko raz trafilam w naczynko :) nie strasz tym menopurem bo mnie to tez czeka :P czyli stymulacja rozpocznie sie jak mi dr przepisze gonal i menopur.

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Mi sie udalo uniknac posiniaczonego brzuch tylko raz trafilam w naczynko :) nie strasz tym menopurem bo mnie to tez czeka :P czyli stymulacja rozpocznie sie jak mi dr przepisze gonal i menopur.

Ja tez gonal i menopur a czeka mnie ta stymulacja od następnego tygodnia auc boje sie :(

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonal jest spoko, nie boli ;) Menopur ma tępe igły, trzeba wbijać zdecydowanym ruchem.

Anatolka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Gonal jest spoko, nie boli ;) Menopur ma tępe igły, trzeba wbijać zdecydowanym ruchem.

Tak, gonal najlepszy ze wszystkich :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak sadze :) ja wbijam delikatnie i za im sie wbije ze trzycztery razy naciskam igla na brzuch ...

‹‹ 3771 3772 3773 3774 3775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ