X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.

W momencie kiedy mam zamrożone 4 piękne zarodki mój storczyk wypuścił łodygę..

Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..

Przypadek? Może..
    Lepiej mnie nie dołuj, bo mój partner wymienia storczyki jak tylko lodyga im zzolknie, mamy w sumie 3 a w ciagu roku kupuje 3/4...

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..

Przypadek? Może..

hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitną :)

szurusiowa, nika03 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitną :)
    haha, a ja juz z 5 ususzyłam i nigdy żaden nie zakwitł na nowo :)

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.

Przypadek? Może..
    Byc moze , jA w dniu tranferu znalazlam czteristna koniczynke i do domu wpadla mi biedronka, maz mowil udalo sue zobsczysz;)))
    Trzymam kciuki;)

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    haha, a ja juz z 5 ususzyłam i nigdy żaden nie zakwitł na nowo :)

ja już miałam wyrzucić tego storczyka...no ale liście ciągle były zielone i rosły więc stwierdziłam że jednak zostanie, no ale czekać na łodygę prawie 2 lata to wyczyn:D

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam puściły pączki wszystkie jak szłam na CC do szpitala. Jak wróciłam z Pawelkiem to wszystkie kwitly :-) a nie znałam tego powiedzenia o storczykach i szczęściu :-)

mkl, lipa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie :-) trzymam za Ciebie mocno kciuki

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Dodam, ze mam brac gonal 150 i menopur 75

Ja gonapeptyl r podaje z boku ponizej pepka naprawde po prawej stronie nigdy nie kulam sie bezposrednio pod pepkiem bo tam mialam blizne po laparo i pielegniarki nie pozwolily tam kluc wiec jade po bokach :) tak samo robilam z gonalem w poprzedniej procedurz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 14:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia sie pokazaly, wiec lada moment bedzie @ i stymulacja :) Trzymajcie kciuki.
    Ps. Mam AMH 1,31 robione w lutym sprawdzić czy spadlo albo sie podwyzszylo? Ktos mial podobnie i ladnie sie stymulowal i byla z tego ciaza?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie :-) trzymam za Ciebie mocno kciuki
    hej hej,chyba udalo mi sie przyjac zaproszenie...bo ja to lewa troche w takich sprawach jestem i kiedys dziewczyny pisaly do mnie priv a ja nie wiedzielam...po miesiacu odczytalam!! Wiec moze byc roznie ;-)
    Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
    No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09 ;-)
    A Ty jak zdrowko?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu do glowy wpadlo pytanie. Sluchajcie moj maz zrobi posiew ale jesli doktor zechce bez czekania na wyniki zaczac stymulacje a mezowi wyjdzie cos w posiewie to czy mozna po punkcji zamrozic komorki jajowe ? Czy ich jakosc po rozmrozeniu spada ? Czy ktoras z was usyskala ciaze w taki sposob ? Albo postapila w taki sposob ?

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    hej hej,chyba udalo mi sie przyjac zaproszenie...bo ja to lewa troche w takich sprawach jestem i kiedys dziewczyny pisaly do mnie priv a ja nie wiedzielam...po miesiacu odczytalam!! Wiec moze byc roznie ;-)
    Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
    No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09 ;-)
    A Ty jak zdrowko?
    Kochana wiesz, mnie też od wczoraj boli brzuch w lewym boku, od wczoraj codziennie będę jeść plaster świeżego ananasa, łososia wędzonego na kanapki, suszone morele i jogurt naturalny activię. Koleżanka mi powiedziała że taka dieta wspomaga zagnieżdżane zarodka. Wiesz, myślami jestem z Tobą, bo jedziemy na tym samym wózku

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego jest tyyyyle storczykow w Gyncentrum ;-)
    Ja mam 4 w domu,kwitna na zmiane ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Kochana wiesz, mnie też od wczoraj boli brzuch w lewym boku, od wczoraj codziennie będę jeść plaster świeżego ananasa, łososia wędzonego na kanapki, suszone morele i jogurt naturalny activię. Koleżanka mi powiedziała że taka dieta wspomaga zagnieżdżane zarodka. Wiesz, myślami jestem z Tobą, bo jedziemy na tym samym wózku
    mnie sie udal transfer w ktorym nie jadlam ananasa...cos nie przepadam,a lososia uwielbiam tylko nie wiem czy w "ciazy" mozna ;-)
    Lez sobie,odpoczywaj ;-)

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    a bo z ciebie taka radosna babka ;)

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

Hehehe może. Ja zawsze grzalam fotel koło szkolnego stoliczka ze storczykiem :-) no chyba, że ktoś mnie ubiegł ;->

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    a bo z ciebie taka radosna babka ;)
    Dziękówa ;-)
    Ostatnio mi cos ta radosc sie kruszy...

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hehehe może. Ja zawsze grzalam fotel koło szkolnego stoliczka ze storczykiem :-) no chyba, że ktoś mnie ubiegł ;->
    Szkolnego = szklanego?
    Bo jak szklanego to ja tez ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te badania warto zrobic? :
    Helicobakter pyroli
    Inhibina B
    Testosteron
    P/c endomysium i gliadynie sprawdza sie czy ma sie tolerancje na gluten
    HLA podobieństwo tkankowe
    Dhea i dhea-so4

Bella93 lubi tę wiadomość

• słomka :) Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Przypadek? Może..
    O nie..., mogłam twego nie czytać :(. Tez mam storczyka, ladnue zakwitł i chyba juz z pól roku minęło jak pięknie trzyma kwiatki. Wczoraj jak wróciłam do domu to zauważyłam, ze uschły mu dwa kwiatki. W środę mam robic betę po transferze...

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
‹‹ 3794 3795 3796 3797 3798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ