IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mkl wrote:Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.
W momencie kiedy mam zamrożone 4 piękne zarodki mój storczyk wypuścił łodygę..
Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..
Przypadek? Może.. -
nick nieaktualnymkl wrote:Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..
Przypadek? Może..
hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitnąszurusiowa, nika03 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitną
szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymkl wrote:Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.
Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..
Przypadek? Może..
Trzymam kciuki;) -
lipa wrote:haha, a ja juz z 5 ususzyłam i nigdy żaden nie zakwitł na nowo
ja już miałam wyrzucić tego storczyka...no ale liście ciągle były zielone i rosły więc stwierdziłam że jednak zostanie, no ale czekać na łodygę prawie 2 lata to wyczyn:Dewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie
trzymam za Ciebie mocno kciuki
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:Dodam, ze mam brac gonal 150 i menopur 75
Ja gonapeptyl r podaje z boku ponizej pepka naprawde po prawej stronie nigdy nie kulam sie bezposrednio pod pepkiem bo tam mialam blizne po laparo i pielegniarki nie pozwolily tam kluc wiec jade po bokachtak samo robilam z gonalem w poprzedniej procedurz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 14:07
-
nick nieaktualny
-
jowita198600 wrote:Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie
trzymam za Ciebie mocno kciuki
Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09
A Ty jak zdrowko?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyA mi znowu do glowy wpadlo pytanie. Sluchajcie moj maz zrobi posiew ale jesli doktor zechce bez czekania na wyniki zaczac stymulacje a mezowi wyjdzie cos w posiewie to czy mozna po punkcji zamrozic komorki jajowe ? Czy ich jakosc po rozmrozeniu spada ? Czy ktoras z was usyskala ciaze w taki sposob ? Albo postapila w taki sposob ?
-
Tyszanka81 wrote:hej hej,chyba udalo mi sie przyjac zaproszenie...bo ja to lewa troche w takich sprawach jestem i kiedys dziewczyny pisaly do mnie priv a ja nie wiedzielam...po miesiacu odczytalam!! Wiec moze byc roznie
Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09
A Ty jak zdrowko? -
To dlatego jest tyyyyle storczykow w Gyncentrum
Ja mam 4 w domu,kwitna na zmianeAnatolka lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
jowita198600 wrote:Kochana wiesz, mnie też od wczoraj boli brzuch w lewym boku, od wczoraj codziennie będę jeść plaster świeżego ananasa, łososia wędzonego na kanapki, suszone morele i jogurt naturalny activię. Koleżanka mi powiedziała że taka dieta wspomaga zagnieżdżane zarodka. Wiesz, myślami jestem z Tobą, bo jedziemy na tym samym wózku
Lez sobie,odpoczywaj
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
lipa wrote:a bo z ciebie taka radosna babka
Ostatnio mi cos ta radosc sie kruszy...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Hehehe może. Ja zawsze grzalam fotel koło szkolnego stoliczka ze storczykiem
no chyba, że ktoś mnie ubiegł ;->
Bo jak szklanego to ja tezAnatolka lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
mkl wrote:Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.
Przypadek? Może... Tez mam storczyka, ladnue zakwitł i chyba juz z pól roku minęło jak pięknie trzyma kwiatki. Wczoraj jak wróciłam do domu to zauważyłam, ze uschły mu dwa kwiatki. W środę mam robic betę po transferze...