Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.

W momencie kiedy mam zamrożone 4 piękne zarodki mój storczyk wypuścił łodygę..

Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..

Przypadek? Może..
    Lepiej mnie nie dołuj, bo mój partner wymienia storczyki jak tylko lodyga im zzolknie, mamy w sumie 3 a w ciagu roku kupuje 3/4...

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..

Przypadek? Może..

hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitną :)

szurusiowa, nika03 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hyhyhy to ja powinnam w takim razie oszaleć od nadmiaru tego szczęścia :p na siedem storczyków jeden od roku jak wypuścił nowe łodygi to niezmiennie kwitnie, dwa kolejne po roku wypuściły łodygi i kwitną :)
    haha, a ja juz z 5 ususzyłam i nigdy żaden nie zakwitł na nowo :)

szurusiowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.

Przypadek? Może..
    Byc moze , jA w dniu tranferu znalazlam czteristna koniczynke i do domu wpadla mi biedronka, maz mowil udalo sue zobsczysz;)))
    Trzymam kciuki;)

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    haha, a ja juz z 5 ususzyłam i nigdy żaden nie zakwitł na nowo :)

ja już miałam wyrzucić tego storczyka...no ale liście ciągle były zielone i rosły więc stwierdziłam że jednak zostanie, no ale czekać na łodygę prawie 2 lata to wyczyn:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam puściły pączki wszystkie jak szłam na CC do szpitala. Jak wróciłam z Pawelkiem to wszystkie kwitly :-) a nie znałam tego powiedzenia o storczykach i szczęściu :-)

mkl, lipa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie :-) trzymam za Ciebie mocno kciuki

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Dodam, ze mam brac gonal 150 i menopur 75

Ja gonapeptyl r podaje z boku ponizej pepka naprawde po prawej stronie nigdy nie kulam sie bezposrednio pod pepkiem bo tam mialam blizne po laparo i pielegniarki nie pozwolily tam kluc wiec jade po bokach :) tak samo robilam z gonalem w poprzedniej procedurz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 14:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia sie pokazaly, wiec lada moment bedzie @ i stymulacja :) Trzymajcie kciuki.
    Ps. Mam AMH 1,31 robione w lutym sprawdzić czy spadlo albo sie podwyzszylo? Ktos mial podobnie i ladnie sie stymulowal i byla z tego ciaza?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Hej Tyszanko, jak się czujesz? Boli Cię coś? Co słychać? Ja cały czas leżę i odpoczywam i staram się nie stresować. Zaprosiłem Cie do znajomych, ponieważ chciałabym czasami pogadać prywatnie :-) trzymam za Ciebie mocno kciuki
    hej hej,chyba udalo mi sie przyjac zaproszenie...bo ja to lewa troche w takich sprawach jestem i kiedys dziewczyny pisaly do mnie priv a ja nie wiedzielam...po miesiacu odczytalam!! Wiec moze byc roznie ;-)
    Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
    No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09 ;-)
    A Ty jak zdrowko?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu do glowy wpadlo pytanie. Sluchajcie moj maz zrobi posiew ale jesli doktor zechce bez czekania na wyniki zaczac stymulacje a mezowi wyjdzie cos w posiewie to czy mozna po punkcji zamrozic komorki jajowe ? Czy ich jakosc po rozmrozeniu spada ? Czy ktoras z was usyskala ciaze w taki sposob ? Albo postapila w taki sposob ?

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    hej hej,chyba udalo mi sie przyjac zaproszenie...bo ja to lewa troche w takich sprawach jestem i kiedys dziewczyny pisaly do mnie priv a ja nie wiedzielam...po miesiacu odczytalam!! Wiec moze byc roznie ;-)
    Ja pisze z pracy,czuje sie dobrze,dzis mamy 3dpt-nie wiem czy sie cieszyc czy nie,bo jak porownuje sytuacje z udanym transferem to juz od 2dpt brzuch pobolewal...
    No nic,czekamy sobie spokojnie,ja do 26.09 ;-)
    A Ty jak zdrowko?
    Kochana wiesz, mnie też od wczoraj boli brzuch w lewym boku, od wczoraj codziennie będę jeść plaster świeżego ananasa, łososia wędzonego na kanapki, suszone morele i jogurt naturalny activię. Koleżanka mi powiedziała że taka dieta wspomaga zagnieżdżane zarodka. Wiesz, myślami jestem z Tobą, bo jedziemy na tym samym wózku

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego jest tyyyyle storczykow w Gyncentrum ;-)
    Ja mam 4 w domu,kwitna na zmiane ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Kochana wiesz, mnie też od wczoraj boli brzuch w lewym boku, od wczoraj codziennie będę jeść plaster świeżego ananasa, łososia wędzonego na kanapki, suszone morele i jogurt naturalny activię. Koleżanka mi powiedziała że taka dieta wspomaga zagnieżdżane zarodka. Wiesz, myślami jestem z Tobą, bo jedziemy na tym samym wózku
    mnie sie udal transfer w ktorym nie jadlam ananasa...cos nie przepadam,a lososia uwielbiam tylko nie wiem czy w "ciazy" mozna ;-)
    Lez sobie,odpoczywaj ;-)

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    a bo z ciebie taka radosna babka ;)

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

Hehehe może. Ja zawsze grzalam fotel koło szkolnego stoliczka ze storczykiem :-) no chyba, że ktoś mnie ubiegł ;->

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    a bo z ciebie taka radosna babka ;)
    Dziękówa ;-)
    Ostatnio mi cos ta radosc sie kruszy...

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hehehe może. Ja zawsze grzalam fotel koło szkolnego stoliczka ze storczykiem :-) no chyba, że ktoś mnie ubiegł ;->
    Szkolnego = szklanego?
    Bo jak szklanego to ja tez ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te badania warto zrobic? :
    Helicobakter pyroli
    Inhibina B
    Testosteron
    P/c endomysium i gliadynie sprawdza sie czy ma sie tolerancje na gluten
    HLA podobieństwo tkankowe
    Dhea i dhea-so4

Bella93 lubi tę wiadomość

• słomka :) Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Przypadek? Może..
    O nie..., mogłam twego nie czytać :(. Tez mam storczyka, ladnue zakwitł i chyba juz z pól roku minęło jak pięknie trzyma kwiatki. Wczoraj jak wróciłam do domu to zauważyłam, ze uschły mu dwa kwiatki. W środę mam robic betę po transferze...

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
‹‹ 3794 3795 3796 3797 3798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ