IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:W Invimedzie przygotowanie do transferu jednego czy dwóch zarodków jest taki sam (2500 zł), różni się koszt samego transferu. Przy transferze jednego zarodka to koszt 900 zł, a przy dwóch 1800. Ilość zarodków zależy od dopasowania i liczby zarodków przekazanych przez biologicznych rodzicówAntoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki Konwalia za info. Zarodki mam 3bb, endo w sobotę było 12,5 mm. Nie wiem co mam o tym myśleć bo nawet nie wiem czy owulka była dziś tak jak lekarz przewidział. Może uda mi się jutro umówić wizytę i sprawdzę czy to dziadostwo pękło. Nie mogę przez te nerwy funkcjonować.
-
Jagna 75 wrote:czyli mnóstwo badan i od razu nie wie sie ile zarodków bedzie mozna adoptowac,wszystko zalezy od wyników badan,jak bardzo są zblizone do dawców?Jakie warunki trzeba spełniac by wszystko sie zgadzało,by dany zarodek mozna było adoptowac,co to za badania?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Czy ja wiem czy mnóstwo. Fenotypowo dopasowują zarodki, czyli wygląd i grypa krwi. Badania robione są poprostu na świeżo jak przed każdym crio, czyli wirusologiczne itd
pewnie razem bedziemy transferowac bo ty cos wspominalas o listopadzie,ja chyba tez jak pójdzie dobrze.Powodzenia
Antoś IVF,Julisia natural
-
Sysia fajnie, że wracasz do gry. Ja po moje mrożonki z KD i nasienia dawcy będę jechać w październku
Wysyłam Ci zaproszenie do znajomych, bo chciałam zapytać o kilka spraw prywatnie. Jeśli mogę oczywiście
-
PragnącaDziecka wrote:Tyszanko jak mialas transfer w piatek to od kiedy bralas lutke? Mialas pelne 3 dni jej brania?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Dodam, ze mam brac gonal 150 i menopur 755 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Czyli na okolo pepka tak?
Pozniej robilam na wysokosci pepka ale juz nie przy pepku tylko oddalam sie w prawo lub lewo...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
lilou wrote:Tak, robiliśmy kilka razy posiew, bo M długo walczył z ureaplasma, a przed ivf chcieliśmy byc porządnie przebadani no i zarodki mocne mieliśmy. U M zawsze jakoś problem z leukocytami w nasieniu był. Obaj jesteśmy podatni na infekcje. Dlatego zero basenów! 3 z 4 zarodków przetrwały nam do 5 doby, 2 były podane w 2 dobie, z czego była właśnie ciąża biochemiczna. Teraz miałam podane dwie blastocysty i jest jeden pecherzyk. Byłam trochę zawiedziona, ze tylko jeden, a teraz martwię sie, zeby tylko było serduszko. Odkąd pojawia sie 2 kreski na teście, to dopiero zaczyna sie stres!!!
Dziewczyny ja was podziwiam że bliźniaki to dla was nie problem...ja nie wiem czy chce mieć podane dwa zarodki czy jeden..kurde nie wiem czy dam radę z bliźniakami, do rodziców i teściów mam 200km więc nikt nie będzie mi pomagał, siostry mieszkają ponad 250km więc też lipa..nie wiem czy sama z bliźniakami dam radę -
mkl wrote:Dziewczyny ja was podziwiam że bliźniaki to dla was nie problem...ja nie wiem czy chce mieć podane dwa zarodki czy jeden..kurde nie wiem czy dam radę z bliźniakami, do rodziców i teściów mam 200km więc nikt nie będzie mi pomagał, siostry mieszkają ponad 250km więc też lipa..nie wiem czy sama z bliźniakami dam radę
To juz z mezem musisz porozmawiaci razem musicie podjac decyzje.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
opu wrote:dzieki dziewczyny, napilam sie wina troche sie rozkrecilo, ale trooooszke tylko... mam nadzieje ze nie bedzie mial znaczenia dzien cyklu u mnie
a czy to prawda ze gonapeptylem mozna przesunac stymulke? i np zaczac stymulacje tydzien pozniej ? tzn po 21 zastrzykach ? myslae wciaz o tym szkoleniu. Porozmawiam z lekarzem oczywiscieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:32
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Tyszanka81 wrote:To juz z mezem musisz porozmawiac
i razem musicie podjac decyzje.
Mąż chce bliźniaki....lecz to ja będę musiała sobie z nimi poradzić, wiadomo on będzie chodził do pracy więc nie będzie ze mną 24h na dobę -
mkl wrote:Mąż chce bliźniaki....lecz to ja będę musiała sobie z nimi poradzić, wiadomo on będzie chodził do pracy więc nie będzie ze mną 24h na dobę
ewlinaaa85, asia-m-b, ewela873, nika03, MoNaKo, Beata.D lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:Mąż chce bliźniaki....lecz to ja będę musiała sobie z nimi poradzić, wiadomo on będzie chodził do pracy więc nie będzie ze mną 24h na dobę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:40
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Wiecie co? Mam storczyka w domu, który mi padł w momencie kiedy poroniłam, musiałam obciąć mu całe łodygi, od tego czasu minął rok i 9 miesięcy i przez ten cały czas żadna łodyga się nie wykluła, tylko liście.
W momencie kiedy mam zamrożone 4 piękne zarodki mój storczyk wypuścił łodygę..
Ktoś mi kiedyś powiedział że jak storczyki rosną to szczęście w domu, jak nie to...no wiadomo..
Przypadek? Może..Tyszanka81, nika03, Agi83 lubią tę wiadomość