IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTyszanka, dziś nie ma żadnego głosowania więc ilość obecnych posłów nie ma znaczenia. Politycy PiS się w ostatnich dniach wypowiadali, że nie można projektu obywatelskiego odrzucić na wstępie więc musi przejść do prac w komisji.
Jak dobrze wiecie, komisje działają w dzień i w nocy jeśli chcą, więc mogą się tym zająć szybko.
ja jestem ostatnia do siania paniki, ale żyję w takim kraju, że o swoje interesy muszę dbać sama póki JESZCZE mam takie prawo. bo za chwilę mogę go nie mieć.
Zgadzam więc się z Pysią, i myślę, że każdy powinien się zastanowić i zdecydować: czy ryzykuje, że ustawy nie przepchną więc IVF pozostanie takie jak teraz i nie ma się czym martwić, czy zabezpieczyć się na wypadek wprowadzenia IVF w owej postaci. -
Dzięki za info na bieżąco. Ja za tydz w czw ustale plan z dr ale fakt że ja ciągle wierzę że będzie dobrze
I nie chce robic na szybko Ale zgodnie z planem. Dlatego chce wierzyć żeby mi planu nie rozwalili...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:19
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Tyszanka, dziś nie ma żadnego głosowania więc ilość obecnych posłów nie ma znaczenia. Politycy PiS się w ostatnich dniach wypowiadali, że nie można projektu obywatelskiego odrzucić na wstępie więc musi przejść do prac w komisji.
Jak dobrze wiecie, komisje działają w dzień i w nocy jeśli chcą, więc mogą się tym zająć szybko.
ja jestem ostatnia do siania paniki, ale żyję w takim kraju, że o swoje interesy muszę dbać sama póki JESZCZE mam takie prawo. bo za chwilę mogę go nie mieć.
Zgadzam więc się z Pysią, i myślę, że każdy powinien się zastanowić i zdecydować: czy ryzykuje, że ustawy nie przepchną więc IVF pozostanie takie jak teraz i nie ma się czym martwić, czy zabezpieczyć się na wypadek wprowadzenia IVF w owej postaci.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Joanna podziwiam stalowe nerwy, że to oglądasz
ja dziś oglądałam trochę o aborcji i mi się z nerwów krew ścięła. Całe szczęście nie mam odpowiednich kanałów żeby oglądać bo pewnie też bym oglądała i się wku.wiała.
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Co za gówno!!! Słychać się tego nie da!!!! Żyjemy w ciemnogrodzie i niestety nie ma światełka w tunelu. Ja miałam szczęście skorzystać z in vitro, fakt bez powodzenia, ale wiem że dla wielu jest, to jedyna nadzieja. Współczuję osoba na początku tej drogi, bo przez wyścig do stołka politycznego nie będą mogli skorzystać z techniki medycyny. Idzmy w stronę naprotechnologi!!! Ta, to bardzo dobry pomysł. Podobał mi się tekst z zagrożonymi zarobkami, które sprzedawane są innym parą, po czym Pani poseł się pomyliła i nazwała, to aborcjalą!!!!Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Klasy zarodków nie znam ( gdzieś zgubilam moje notatki z rozmowy z embriologiem), na protokole po transferze nie miałam takich informacji, ale jeden był słabszy, drugi mocniejszy z piątej doby. Miałam crio transfer.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Skończyło się... moje wrażenia? Ręce opadają, wnioskodawca nie potrafił się wysłowić, miałam wrażenie, że naprawdę brak mu podstawowej wiedzy na ten temat, brak jakichkolwiek merytorycznych argumentów ze strony pisu i wnioskodawców poza argumentem o ochronie życia itd ( czego osobiście nie rozumiem),co chwila ktoś mylił niepłodność z bezpłodnością i jeszcze perfidnie się 'bronią', że przecież oni nie zakazują in vitro, tylko, że koszty tak diametralnie wzrosną przy jednoczesnym spadku skuteczności, że mało kto będzie się na nie decydować.
A już najbardziej rozwaliła mnie stara gruba krowa z pisu z argumentami, że u dzieci po in vitro cześciej występują choroby, wady rozwojowe i nowotwory... no nóż się w kieszeni otwiera!!!!!!Asia_88 lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017