X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczyna mi się infekcja gardła ta transfer mam w piątek, zaraz jadę po czosnek, imbir , miód i cytrynę do tego płukanie wodą z solą, ale czy mogę stosować również jakiś syrop? Czy infekcja gardła to poważny problem jeśli chuidzi o transfer?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    dziewczyny ile płaciłyscie za histero? mi lekarz powiedziła że zrobimy refundowana a mam zapłacic tylko za znieczulenie ogolne , no chyba że chce bez. ja czekam na @ 2 dn temu odstawiłam leki, jutro sprawdzę jeszcze raz bete chyba czy nadal spada.

Niestety histero diagnostyczna jest bez znieczulenia jeśli robi się na nfz. Można jednak mieć znieczulenie jeśli cierpi się na jakąś dodatkową dolegliwość. W moim przypadku wystarczyło hashimoto i miałam znieczulenie na nfz (przy diagnostycznej).

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na NFZ i znieczulenie do tego za darmo nie płaciła nic . Może co szpital to inaczej .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie czy w przypadku naciecia otoczki blastki przed crio to ona bedzie sie szybciej implantowala? Czy to nie ma znaczenia?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być implantacja szybciej bo łatwiej jej wyjść ale kto to wie takie rzeczy.. :)

Wysłany: 28 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki shooa, tak sie zastanawiam bo skoro jest naciecie czyli teoretycznie moze wyjsc odrazu tj.bez przeszkod.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 28 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak robilyscie badania immuno to Wam tez lekarz mowi, ze cykl musi byc czysty? Tzn bez zadnych lekow? I czy ma znaczenie w ktorej fazie cyklu robi sie te badania?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny zaczyna mi się infekcja gardła ta transfer mam w piątek, zaraz jadę po czosnek, imbir , miód i cytrynę do tego płukanie wodą z solą, ale czy mogę stosować również jakiś syrop? Czy infekcja gardła to poważny problem jeśli chuidzi o transfer?
    Syrop moze lepiej taki dla dzieci albo kobiet w ciazy,lub pastylki do ssania tez bezpieczne dla kobiet w ciàzy,nie mają tych skladników ktore mogà zaszkodzic.

Kunia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny czy jak robilyscie badania immuno to Wam tez lekarz mowi, ze cykl musi byc czysty? Tzn bez zadnych lekow? I czy ma znaczenie w ktorej fazie cyklu robi sie te badania?

Jak tam się czujesz?
    Ja w sumie ok, wczoraj coś jakby czułam krzyże, dziś cisza.
    Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez leki, ale spałabym i spałabym.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie czy w przypadku naciecia otoczki blastki przed crio to ona bedzie sie szybciej implantowala? Czy to nie ma znaczenia?
    Kilka stron wczesniej któras z dziewczyn juz w ciàzy miala przy crio nacinaną otoczke,decyzja czy z nacièciem czy bez nalezala do embriologa.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale blastki mogą być ogólnie leniuszkami i się późno zaimplantowac:) Renieczka miała blastke i beta była 30 bodajże 9dpt (choć nie miała chyba nacięcia). Więc co ona tam robiła tyle dni niewiadomo ;)

Wysłany: 28 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Jak tam się czujesz?
    Ja w sumie ok, wczoraj coś jakby czułam krzyże, dziś cisza.
    Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez leki, ale spałabym i spałabym.
    Czuje sie dobrze, od wczoraj piersi juz prawie nie bola- a bolaly bardzo,, nie wiem czy to dobry objaw czy zly. Moze senna jestes przez pogode. A bralas l4 po transferze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 12:23

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Tak,nie bierze sie leków a tym bardziej leków typu acard kiedy bada sie czynniki zespolu antyfosfolipinowego.
    Jesli są leki na tarczyce to ich sie nie odstawia.
    A o jakie leki dokladnie ci chodzi?
    Co do fazy to nie ma znaczenia kiedy sie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 12:25

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca u mnie badania immuno były przy braniu sterydu 4mce. Doktor powiedzial że sobie odpowiednio zinterpretuje wyniki. Ale najlepiej bez leków choć dzień cyklu nie ma pewnie znaczenia.

• Kunia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Czuje sie dobrze, od wczoraj piersi juz prawie nie bola- a bolaly bardzo,, nie wiem czy to dobry objaw czy zly. Moze senna jestes przez pogode. A bralas l4 po transferze?

Ja prowadzę własną działalność gospodarczą, więc tak rozłożyłam siły, aby pracować z domu, z łóżka:) Nie brałam l4. Do piątku posiedzę, choć troszkę mnie nosi:)
    Też wczoraj bolały mnie piersi bardzo, dziś nic. Nie wiem jak to z tymi objawami. Ja to wolę nie mieć żadnych, bo zawsze wszystkie mi się kojarzą z @.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Tak, ale blastki mogą być ogólnie leniuszkami i się późno zaimplantowac:) Renieczka miała blastke i beta była 30 bodajże 9dpt (choć nie miała chyba nacięcia). Więc co ona tam robiła tyle dni niewiadomo ;)
    Pewnie badala grunt i zastanawiala sie tak dlugo czy zostac czy nie..albo bardzo byla niezdecydowana w ktore miejsce die wgryzc hi hi

Kunia lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

Dziewczyny ja miałam transfer w sobotę i od tego momentu nic kompletnie nie czuję, żadnego bólu piersi, jajników, nic. Jedynie brak apetytu, ale to pewnie przez nerwy, także zobaczymy czy coś z tego będzie ;-) A nie miałam blastki nacinanej bo embriolog w mojej klinice powiedziała, że blastki już są tak delikatne, że oni praktykują nacinanie tylko jeśli były zamrożone 3-dniowe zarodki, ale jak 5-cio, 6-cio dniowe to nie, żeby nie uszkodzić. Ale co klinika to inna praktyka.

Wysłany: 28 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o suplementy typu: femibion natal 1, q10, wit.d, wit. z grupy b i cyclo 3 FORT (jesli teraz blastka sie nie zadomowi to mam miec rektoskopie)

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 28 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA ja tez komplentnie nie mam zadnych objawow, tak jak pisalam wczesnie nawet bol cyckow prawie ustapil( ale podobno cycki bola od progesteronu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 12:35

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jesli bierze sie suplementy to nie ma znaczenia przy badaniach immuno

‹‹ 3862 3863 3864 3865 3866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ