X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja również dołączam do życzeń! ;-)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, spełnienia tego życzenia:*

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za rano i dziękuje ze jesteście

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna spełnienia tego jedynego marzenia Ci życzę. Bo jeśli to jedno się spełni to więcej do szczęścia nie trzeba

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja z niecierpliwością czekam na Twoją betkę i aż jej nie zrobisz zaciskam kciuki! ;-)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Dla mnie to ta szyjka jest ze tak powiem interesujaca , ze jest zamknięta :)
    Gdyby miesiączka byla blisko to by byla juz otwarta ;)
    Moim zdaniem to dobry znak, choc nie wiem kurde jak sie sprawdza czy jest zamknieta, otwarta, wysoko czy nisko

Nicka1234 właściwie to nie wiem jak u mnie jest z tą szyjką wczoraj czułam żę inaczej, dzis inaczej- zaczęłam troszkę świrować i tyle.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Super, ze powtorzylas :)
    U mnie:

IgG:
    4,79 GPL

0-10 wynik ujemny
    10-20 wynik slabo dodatni,nie dajacy podstaw do rozpoznania pelnoobjawowego zespolu anty...
    powyzej 20 wynik dodatni

IgM:
    7,71 MPL

0-20 wynik ujemny
    20-40 wynik slabo dodatni...
    powyżej 40 wynik dodatni

Robione w czerwcu i chce tez powtorzyc :)
    Moim zdaniem skonsultuj sie z immuno ale moim zdaniem mozna tak jak u mnie wykluczyc zespół :)
    A robilas tocznia i bete 2?

Dziewczyny ja mam zrobione te wszystkie badania plus tocznia i bete 2 ale zlecił mi je dawno temu inny lekarz. Co dokładnie one wykluczają? Wszystkie mam w porządku. Czy te badania robi się raz w życiu czy należy je powtórzyć w razie niepowodzeń

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Monako ja z niecierpliwością czekam na Twoją betkę i aż jej nie zrobisz zaciskam kciuki! ;-)

dziękuję MedA ;*

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, ściskam Cię bardzo mocno. Jak się dzisiaj czujesz?

U mnie też dzień testowania zbliża się nieuchronnie (poniedziałek). Nie mam niestety żadnych objawów, co mnie trochę martwi. Ostatnim razem też tak było, wtedy przeczesałam dziesiątki wątków na angielskich forach z serii"FET zero objawów, a jednak sukces", napaliłam się jak szczerbaty na suchary, a beta I tak była negatywna. Więc tym razem sie nie łudzę. Szykuję sobie plan przetrwania od poniedziałku i troche to pomaga.

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny przepraszam za rano i dziękuje ze jesteście

Kiedy idziesz na betę? w poniedziałek?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to powinny byc te objawy, moze tez juz sie powinnam przygotowac na porazke bo nic nie widze u siebie.

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Kiedy idziesz na betę? w poniedziałek?

Ginka jutro idę na betę. Nie chcę czekac do poniedziałku. To bedzie 8dpt 5 dniowej blastki.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny ja mam zrobione te wszystkie badania plus tocznia i bete 2 ale zlecił mi je dawno temu inny lekarz. Co dokładnie one wykluczają? Wszystkie mam w porządku. Czy te badania robi się raz w życiu czy należy je powtórzyć w razie niepowodzeń

Wykluczaja zespol antyfosfolipidowy.
    Powinno sie zrobic dwa razy i jesli wynik bedzie drugi raz ujemny wiec w 100 % mozna wykluczyc

MoNaKo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca przykro mi :(

MoNaKo, Mag, Milkowiec i Gallina (jesli kogos pominelam to przepraszam) mocno trzymam kciuki za piekne tluste bety i wierze, ze uslyszymy tu same dobre wiesci!

Jagna spelnienia tego najwiekszego marzenia!

MoNaKo, Mag85 lubią tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Jakie to powinny byc te objawy, moze tez juz sie powinnam przygotowac na porazke bo nic nie widze u siebie.

Mag85 ja w 1 ciąży miałam bóle w krzyżu zblizone do bóli miesiączkowych. Nawet myślałam że dosłaownie za chwilke przyjdzie miesiączka i nie przyszła.
    W 2 biochemicznej- bolały mnie piersi i były takie nabrzmiałe choć ja nie z tych biuściastych :)
    W 3 biochemicznej nie był to taki typowy objaw ale ciągle czułam dużą wilgotność pochwy ( nie wiem kto wymyślił tę nazwę ) co nie było dla mnie normalne i zrobiłam betę.
    Dlatego właśnie że coś czułam leciałam na betę a dodam że czas tamtych ciąży to nie był jeszcze czas intensywnych starań więc nie wypatrywałam objawów tak jak teraz.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z większoci zamieszczanych na forum wpisów wywnioskowałam, że co do zasady powinnam mieć bóle zapowiadające miesiączkę, najlepiej jak by moim podbrzuszem jakieś skurcze targały (ale nie za silne), fajnie gdyby coś w jajniku zakłuło, a już delikatne plamienie (ale nie za duże)byłoby niebywałym szczęściem :-)
    potraktujcie to jednak z przymrużeniem oka, bo były też dziewczyny, które były w ciąży, ale miały objawy minimalne albo zero, więc tylko beta prawdę nam powie :-0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:27

Mag85 lubi tę wiadomość

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna życzę Ci aby Twoje marzenie się spełniło!!!

Za jutrzejsze bety i sikańce mocne kciuki!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze jakbym sie postarala to jakies objawy znajde, ale staram sie o tym nie myslec, bo sie moze okazac, ze jestem w ciazy ale urojonej. Zobacze we wtorek, na nic sie nie nastawiam, chociaz nie wiem czy sie juz nie umowic do lekarza w razie niepowodzenia, zeby zdarzyc przed okresem.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Mag85 ja w 1 ciąży miałam bóle w krzyżu zblizone do bóli miesiączkowych. Nawet myślałam że dosłaownie za chwilke przyjdzie miesiączka i nie przyszła.
    W 2 biochemicznej- bolały mnie piersi i były takie nabrzmiałe choć ja nie z tych biuściastych :)
    W 3 biochemicznej nie był to taki typowy objaw ale ciągle czułam dużą wilgotność pochwy ( nie wiem kto wymyślił tę nazwę ) co nie było dla mnie normalne i zrobiłam betę.
    Dlatego właśnie że coś czułam leciałam na betę a dodam że czas tamtych ciąży to nie był jeszcze czas intensywnych starań więc nie wypatrywałam objawów tak jak teraz.
    Co lekarz powiedzial na te trzy naturalne ciaze? Robilas jakies dodatkowe badania?

7pqmag4.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    Pragnąca, ściskam Cię bardzo mocno. Jak się dzisiaj czujesz?

Dzieki,ze pytasz. Niestety wizja III procedury z moim nieprawidlowym kariotypem, nie nastraja mnie pozytywnie. Jutro mam wizyte u lekarza, zobaczymy czy on ma jakis pomysl na mnie.

Dziewczyny betujace zycze Wam wysokich wartosci ciazowych. Powodzenia ;)

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 3928 3929 3930 3931 3932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ