IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Drogą mojej wewnętrznej analizy (bo wiem, że przez święta nie byłabym w stanie o niczym innym myśleć) jednak idę na tę nieszczęsną betę. Bardziej z powodu progesteronu (bo mi słabo rośnie) ale bete też zrobię.
Sikacze robię dziennie- taką mam rozrywkęoczywiście każdego dnia biel wizira, ale doskonale wiem o tym, ze tak będzie. U mnie cień wychodzi dopiero przy becie ok 30 (przy tych testach co mam) i to naprawdę trzeba się mocno przyjrzeć aby coś zobaczyć.
Kciuki za betęJustine lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Wstawiam dla potwierdzenia ceny i jakby ktoras z Was musiala powtorzyc badanie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/372b8e001ba6.png
Edit: Sama chlamydia ok 65złtamta się nazywa trachomatis.
Bella93, Morwa lubią tę wiadomość
-
Apropos progesteronu: luteina, lutinus, utrogestan wychodzą we krwi. Duphaston nie.
A ktoś wie jak z prolutexem? Chyba również widoczny we krwi, bo jest naturalnym progesteronem- jak się mylę proszę mnie poprawić bo nie jestem pewna.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
MoNaKo wrote:Oj Nefe, nawet nie wiesz jakbym chciała zobaczyć już serdszko. Czekam cierpliwie z bardzo pozytywnym nastawieniem
Bardzo dobre nastawienie. Ja też czekałam na to serduszko ze spokojem, jak nie ja, bo narwana jestem, zawsze wszystko chcę na jużMoNaKo lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
szurusiowa wrote:A to nie jest przypadkiem chlamydia przenoszona drogą kropelkową?
tamta się nazywa trachomatis.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94fe455e343b.png -
Monako nie poszłam dzisiaj na bete bo mnie mąż powstrzymał
brzuch trochę boli ale ogólnie spoko nadal świruje i nic za bardzo nie robię, no niestety muszę wytrzymać bo 28dpt to wypada 6 stycznia więc święto a później 10 to będzie 32dpt to powinnam na spokojnie już zobaczyć
a teraz odliczam czas do 28 żeby zobaczyć pęcherzyki
ciekawość mnie zżera czy jeden czy dwa
Któraś dziewczyna pytała o plamienie implantację to hm ja miałam coś 2dpt ale nie wiem czy to nie za wcześnie może to było jakieś podrażnienie podczas transferu nie wiem ale chyba nie każdy ma zależy od organizmuMonako a dr zmienił Ci jakieś leki czy nadal to samo bierzesz?
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Justine kciuki za bete, mam nadzieje ze cos wyjdzie mimo ze tak wczesnie robisz i bedziesz miala w miare spokojne swieta.
Mkl zalatwilas ten estrofem?
Chlamydia pneumoniae to jest cos innego.
Pysia az tyle biora w gyn za mrozenie? Pytalas w rejestracji ze dwie komorki wchodza na crotop? Mi kiedys mowili ze 3 bo sa mniejsze niz zarodki.Justine, mkl lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:
Witaj falka, co do opruszczki to może uspokoi Cię ten wpis na blogu. Dziewczyna która go prowadzi jest i mamą i ginekologiem. Obala wiele mitów więc zerknij na to http://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/
Odnośnie leków to faktycznie nie powinnaś ich brać i raczej pozostają domowe sposoby ale w aptece możesz dostać leki dla kobiet w ciąży Prenalen- może one coś pomogą.
Dzieki wielkie uspokoilas mnie)
Mam prenalen spray i prenalen gardlo ale cos slabe efekty. No nic po świętach testuje. Beta w 10dpt 2dniowych zarodkow juz powinna cos wykazac prawda?MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Odebrałam dziś wyniki odnośnie h.pylori
iiii nadal nie mam z nią nic wspólnego co mnie ogromnie cieszy. Przez to dziadostwo miałam zapalenie żołądka, zapalenie dwunastnicy i straszny refluks(miałam robioną gastroskopie i tam odnaleźli przyczynę moich bóli). Nie brałam na nią żadnych chemicznych antybiotyków. Problem znikł po stosowaniu olejku z oregano (naturalny antybiotyk nie niszczący naszej flory bakteryjnej). Znikły mi wszelakie objawy ,które miałam wcześniej, znikły po tygodniu kuracji, której ja i tak wtedy nie przerwałam tak zupełnie (przeszłam na dawki profilaktyczne). Aby zabezpieczyć jeszcze dokładniej wybrałam się do dentysty podleczyć zęby, z którymi zwlekałam. Problem już nigdy nie wrócił od tamtej pory. Przeciwciała igg wychodzą z wynikiem negatywnym iga też
jak miałam ten problem z zapaleniem to na NFZ musiałam czekać ogrom czasu , ból mi na to nie pozwalał, więc gastro zrobiłam prywatnie , ale na fundusz tez się zapisałam. Dzięki temu po leczeniu mogłam odpowiednio sprawdzić i porównać oba badania i wyniki jakie po nich dostałam
-
Wife wrote:Monako nie poszłam dzisiaj na bete bo mnie mąż powstrzymał
brzuch trochę boli ale ogólnie spoko nadal świruje i nic za bardzo nie robię, no niestety muszę wytrzymać bo 28dpt to wypada 6 stycznia więc święto a później 10 to będzie 32dpt to powinnam na spokojnie już zobaczyć
a teraz odliczam czas do 28 żeby zobaczyć pęcherzyki
ciekawość mnie zżera czy jeden czy dwa
Któraś dziewczyna pytała o plamienie implantację to hm ja miałam coś 2dpt ale nie wiem czy to nie za wcześnie może to było jakieś podrażnienie podczas transferu nie wiem ale chyba nie każdy ma zależy od organizmuMonako a dr zmienił Ci jakieś leki czy nadal to samo bierzesz?
Wife bardzo się cieszę że mąż nie puścił Cie na kolejną weryfikację bety. Bo i po coMasz tak piękne przyrosty że nie ma opcji aby coś się miało zmienić
Mnie brzuch boli mniej niż jeszcze dwa dni temu ale nie martwię sie tym.
Wife dobrze że idziesz 28 bo na początku myślałam że aż do 10 czekasz z wizytąTrzymam oczywiście kciuki za dwa piękne maluszki!!!
Ja idę 2 i to bedzie mój 24 dtp więc może być na serducho za wcześnie. Ale maluszek może mnie też zaskoczyć tak jak wczoraj
Dr zlecił abym do zwiekszyła dawkę euthyroxu z 27 na 37,5 i 2 stycznia mam przyjść z wynikiem TSH i FT4. Zbadam sobie też poziom witaminy D3
A teraz czekam do 14 i dzwonię do Dc Paśnika. Jestem ciekawa czy będzie zalecał robienie jeszcze wlewy z intralipidu bo nawet nie wiem czy w ciąży też się podaje. -
hej! pamiętacie mnie?
miałam odpoczać od ovu,ale komuś musze powiewdzieć - dziś zrobiłam test 29dc miesiąc po nieudanym in vitro -I SĄ II KRESKI- ja wiem że może się zdarzyć wszystko,ale jest światełko w tunelu... dziekuje że jesteście iże mogę komuś się wygadać...trzymajcie kciuki po świętach pójdę na betę bo boję się popsuć sobie świeta.Evaa, Bella93, Morwa, wombi, MoNaKo, lipa, ana1122, Wife, ana167, zizia_a, Justine, nika03, Konwalia, Nefe, anakonda, Mag85, Asiula86, problemik, falka, Asia_88, sisi lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabbb pewnie że pamiętamy!!!! Jaka cudowna wiadomość!!!!! Moje gratulacje i ściskam mocno
Piękny prezent na gwiazdkę dla męża- dwie kreski
Wytrzymasz do jutra czy już mu powiedziałeś??
Morwa gratuluję pozbycia sie dziadostwa. To jeden krok do przodu. Super, tym bardziej że miałaś na to swój sposób i pewnie nie jedna dzieczyna z forum również tego spróbuje
falka cieszę się że choć troszkę uspokoiłam. Nie zapominaj też o czosnku bo wiadomo że na przeziębienie naprawdę działą. Ja piłam z mlekiem i miodem i o dziwo nie jest to dla mnie aż takie złe.
Co do bett, powinna już wyjś, zresztą bizona jest na to idealnym przykłademMorwa lubi tę wiadomość
-
http://www.fotosik.pl/zdjecie/5b01699795666c64
bizona, Bella93, MoNaKo, Morwa, zizia_a, Justine, Milkowiec, problemik, sisi lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
MoNaKo wrote:aniabbb pewnie że pamiętamy!!!! Jaka cudowna wiadomość!!!!! Moje gratulacje i ściskam mocno
Piękny prezent na gwiazdkę dla męża- dwie kreski
Wytrzymasz do jutra czy już mu powiedziałeś??
Morwa gratuluję pozbycia sie dziadostwa. To jeden krok do przodu. Super, tym bardziej że miałaś na to swój sposób i pewnie nie jedna dzieczyna z forum również tego spróbuje
falka cieszę się że choć troszkę uspokoiłam. Nie zapominaj też o czosnku bo wiadomo że na przeziębienie naprawdę działą. Ja piłam z mlekiem i miodem i o dziwo nie jest to dla mnie aż takie złe.
Co do bett, powinna już wyjś, zresztą bizona jest na to idealnym przykłademmam niedrożne jajowody boję się pozamacicznej, ale chcę wierzyć w ten cud .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 13:34
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud