X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine przykro mi :/
    Napij sie dzis i zaczynaj od nowa. Kiedys na bank sie uda!

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Justine przykro mi :/
    Napij sie dzis i zaczynaj od nowa. Kiedys na bank sie uda!

Dobre podejście! Tylko nie ma już opcji "kiedyś" albo za miesiąc albo nigdy ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, moim zdaniem Evaa ma dobry pomysł. Nie masz koleżanki/kuzynki do której mogłabyś pojechać. Może nie na tydzień ale chociaż 2-3 noce...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine to niemozliwe :( przykro mi :(

Asiula86 jak u Ciebie?

Ewela to straszne co Twoj naz wyprawia, w dodatku jestes w ciazy. Zachowuje sie jak nieodpowiedzialny gowniarz. Jeszcze zgrywa poszkodowanego bo on nie wie biedny co ma robic.
    Pakuj manatki i do mamy. Nie mowie ze masz ho zostawic ale niech nie mysli ze jest jedyny i bedziesz czekac ja ta dupa az ksiaze wroci z podbojow.
    Trzymaj sie kochana, wiem jak jest ciazko bo tez troche przeszlam w zyciu. Nie budz w nim litosci, pokaz ze jestes silna niech on sie stara.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje oczywiscie pozytywnych bet :)

Aniabbb jak by mi sie marzyla taka niespodzianka.

7pqmag4.png
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine :-( A tak wierzyłam...

• bizona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dobre podejście! Tylko nie ma już opcji "kiedyś" albo za miesiąc albo nigdy ;)
    Justine to za miesiac sie uda!:)
    Powiem Ci ze ja tez sie nastawiakam ze jak sie nie uda to ide z moim na miasto sie upic...do tego rzucilam szlugi i juz nie moglam sie doczekac zeby zrobic bete bo jak by sie nie udalo to juz marzylam jak sobie jarac bede;)

p19uflw1tlpg1ms1.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak oceniacie mój progesteron w 8dpt 149,5 ? Bo ja się zbytnio nie znam

• Justine Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    Dziewczyny jak oceniacie mój progesteron w 8dpt 149,5 ? Bo ja się zbytnio nie znam

Piękny ;)

4Koniczynka lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Justine to za miesiac sie uda!:)
    Powiem Ci ze ja tez sie nastawiakam ze jak sie nie uda to ide z moim na miasto sie upic...do tego rzucilam szlugi i juz nie moglam sie doczekac zeby zrobic bete bo jak by sie nie udalo to juz marzylam jak sobie jarac bede;)

Zobaczymy czy za miesiąc się uda. Wtedy będę grzecznie czekać do 7dpt na betę bo nie będzie zadnych świąt po drodze.

Nawet jak się nie udało to... trudno. Może nie będę mieć biologicznych dzieci, ale wiem że jakieś małe w OA na mnie czeka bądź przyjdzie dopiero na świat, żeby nazywać mnie mamą :)

amygdala, nika03, wombi, sylvuś lubią tę wiadomość

• bizona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    Jakis wysoki:) co nie jest zle;) ja mialam 98 to dr mi zmiejszyla progesteron.
    Informowalas juz lekarza o wynikach?

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • ania-M90 Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Jestem tu nowa, zaczęłam czytać wątek od początku ale strasznie długo się schodzi...

podchodziłam w grudniu do swojego pierwszego in vitro. 9dpt dostałam miesiączkę, najpierw się cieszyłam że to dobrze rokujące plamienie implantacyjne, ale ostatecznie rozwinęło się w bardzo bolesną i obfitą miesiączkę. 12 dpt beta <5. Pytanie-czy spotkałyście się z tym żeby dostać @ mimo brania 3x200 lutinusa/dobę i 2x1 estrofem? co może być przyczyną tak wcześnie występującej miesiączki?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Justine to niemozliwe :( przykro mi :(

Asiula86 jak u Ciebie?

Ewela to straszne co Twoj naz wyprawia, w dodatku jestes w ciazy. Zachowuje sie jak nieodpowiedzialny gowniarz. Jeszcze zgrywa poszkodowanego bo on nie wie biedny co ma robic.
    Pakuj manatki i do mamy. Nie mowie ze masz ho zostawic ale niech nie mysli ze jest jedyny i bedziesz czekac ja ta dupa az ksiaze wroci z podbojow.
    Trzymaj sie kochana, wiem jak jest ciazko bo tez troche przeszlam w zyciu. Nie budz w nim litosci, pokaz ze jestes silna niech on sie stara.
    Tak,masz racje,Ewela powinna jechac do rodziców jesli ma w nich zawsze oparcie i ze dwa trzy dni tam pobyc,niech da to do myslenia jemu ile moze stracic,moze kiedy przestraszy sie ze moze odejsc otrzezwieje i zacznie myslec a przede wszystkim bedzie wiedzial co zrobic i co jest najwazniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 15:31

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bizona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre masz podejscie Justine. Sadze ze to lepsze niz byc totalnie zeschizowanym na ciaze (wiem..łatwo sie mowi). Lepiej dla naszego zdrowia mniej nerow..a anoz sie uda naturalnie;) Mam nadzieje ze los Cie milo zaskoczy !

p19uflw1tlpg1ms1.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Jakis wysoki:) co nie jest zle;) ja mialam 98 to dr mi zmiejszyla progesteron.
    Informowalas juz lekarza o wynikach?

Tylko ja mam w takich jednostkach nmol//l nie odbiera niestety

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine przykro mi <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-M90 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Jestem tu nowa, zaczęłam czytać wątek od początku ale strasznie długo się schodzi...

podchodziłam w grudniu do swojego pierwszego in vitro. 9dpt dostałam miesiączkę, najpierw się cieszyłam że to dobrze rokujące plamienie implantacyjne, ale ostatecznie rozwinęło się w bardzo bolesną i obfitą miesiączkę. 12 dpt beta <5. Pytanie-czy spotkałyście się z tym żeby dostać @ mimo brania 3x200 lutinusa/dobę i 2x1 estrofem? co może być przyczyną tak wcześnie występującej miesiączki?

Przykro mi ale to byla tzw.ciaza biochemiczna mialam podobna sytuacje w zeszlym roku,okres przyszedl pomimo brania masy lekow...powodzenia w dalszej walce.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:

Koniczynka w ogóle i proge i beta piękna :)
    Może będzie dwupak :P

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, ja jedyne co moge napisac, to to ze wina zawsze lezy po obu stronach. To ze Twoj maz powiedzial Ci co sie dzieje, przed wyjazdem tez lepiej o nim swiadczy, niz gdyby pojechal w tajemnicy.
    Jak moge cos poradzic, to nie mow rodzicom co sie stalo, Ty mozesz mu wybaczyc, ale rodzice tak szybko nie zapomna.
    Powodzenia.

Asia_88 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też beta <0,1, więc tym samym moja przygoda z in vitro się właśnie skończyła. Trzymajcie się ciepło! Gratuluję pozytywnych bet i oby jak najmniej dziewczyn musiało się pojawiać na tym wątku. Buziaki! :-*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
‹‹ 4340 4341 4342 4343 4344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ