IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Trzymam się jakoś.. starałam się nie płakać mocno itp.muszę myśleć tez nie tylko o sobie teraz..pomodlilam sie ale nie weszlam do pokoju babci...tez nie wiem co z pogrzebem- jest we wtorek, jak nie pójdę wiadomo wszyscy a nasza rodzina jest duża będą się pytali gdzie ja jestem,czemu mnie nie ma itp.tym bardziej ze zawsze babcia mieszkała z nami..
Kruszynka5 -
opu wrote:Trzese sie z zimna ubrana w swret i dres owinieta koldra... Goraczka 38 stopni ... Moge pomarzyf o pozytywnej becie
Opu mnie dorwało 1dpt - dreszcze, osłabienie mega, katar - na kolejny dzien katar i kichanie tak straszne, że za każdym kichnieciem miałam wyrzuty sumienia i mysli że maleństwa zaraz wykichamtrwało to 4 dni leczyłam sie domowymi sposobami ... z kataru przeszło na gardło - kaszel w nocy i powtórka wyrzutów. Aż w końcu pozytywny test
Dbaj o siebie. Polecam melisę z imbirem, sokiem malinowym i cytryna. Mleczko z miodem i czosnkiem. Na gardło syrop z cebuli albo prawoślaz. Ciepły koc i leżeć
Kruszynka - wiem co czujesz. Moja zmarła w Wigilie pogrzeb przedwczoraj. Mąż pojechał sam ale i tak wszyscy pytali co mi jest - szybka odp grypa żołądkowa15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Sisi piękne zdjęcie
Kredowa byłam przywiązana do babci,mieszkała z nami. W kościele na miejscu,cmentarz 4 km wiec wszystko w okolicy,rodzina duża wszyscy będą się dopytywali tym bardziej ze jeszcze tydz.jesteśmy w Polsce.będą gadali ze byłam w Polsce a na pogrzeb nie poszłam.. z drugiej strony w domu mi mówią ze na pogrzeb nie powinna iść kobieta w ciazy,nie powinna widzieć zmarlego.. ehh niby mogłabym iść ale wiem ze będę ryczec bo jestem słaba i nie wiem jak Maluszek to zniesie..sisi lubi tę wiadomość
Kruszynka5 -
kruszynka5 wrote:Babcia zmarła
siedzę i rycze
Powiedzcie ze chora jestes,a pozegnasz sie sama z babcia za jakis czas...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
kruszynka5 wrote:Sisi piękne zdjęcie
Kredowa byłam przywiązana do babci,mieszkała z nami. W kościele na miejscu,cmentarz 4 km wiec wszystko w okolicy,rodzina duża wszyscy będą się dopytywali tym bardziej ze jeszcze tydz.jesteśmy w Polsce.będą gadali ze byłam w Polsce a na pogrzeb nie poszłam.. z drugiej strony w domu mi mówią ze na pogrzeb nie powinna iść kobieta w ciazy,nie powinna widzieć zmarlego.. ehh niby mogłabym iść ale wiem ze będę ryczec bo jestem słaba i nie wiem jak Maluszek to zniesie..
Kruszynko musisz sama ocenić czy dasz radę. Moja babcia tez z nami mieszkała - byłam do niej bardzo przywiązana. Pozniej wyjechałam na studia i widziałam ja rzadziej ale to była mi bliska bardzo osoba - wychowała mnie. Ze wzgledu na transfer nie pojechałam pierwszy raz na Wigilie i nie zdarzyłam sie z nia pożegnać. W dzien jej śmierci dowidziałam sie ze jestem w ciąży - ale właśnie ze wzgledu na ciąże i na moje ogromne przywiązanie do niej widziałam za nie pojadę ( do tego droga 500 km). Cały potrzeb bym płakała pewnie i przeżywała .... babcia odeszła ale zostawiła mi piękny prezent. Dlatego zdecydowałam ze o niego zadbam i nie pojadę - stres ma ogromny wpływ na rozwój wczesnych ciąż. Ty oczywiście zrobisz co uważasz jak Ci serce podpowiada moze będziesz w stanie iść i to udźwignąć - ja nie byłam. Na pewno nie myśl o tym co inni powiedzą - to jest teraz najmiej ważne a zawsze możesz cos wymyślec na potrzebę chwili. Myśl o sobie powodzenia
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Dziewczyny od wczoraj mam ciągłe pulsowanie w krzyżu...czasem promieniuje mi to na pośladki.
Czy któraś z was tak miała?
Biorę na to no spę ale nie działa. Nie jest to ól nie do zniesienia ale jednak ciągle go odczuwam ;/
Ja już od wczoraj sie martwię o mojego maluszka bo od wczoraj nie bolały mnie piersi. Dzis w nocy miałam wrażenie że ból wrócił ale nad ranem jakby znów ustąpił.
Pojechałam na betę i czekam na wynik do 14...ale zastanawia mnie to pulsowanie w odcinku lędźwiowym...dodam że brzuch w ogóle mnie nie boli i nie mam żadnych plamień
Sisi, przepiękne zdjęcie
Kruszynka, przykro mi z powodu Twojej babci, pogrzeb moje był wczoraj- nie pojechałam. Pożegnam sie z babcią w innym terminie...Mój mąż i rodzice powiedzieli że mam 39 stopni temperaturę i dreszcze, że nie dałabym rady wystać tyle na dworze. Nikt o nic więcej nie dopytywał -
Dziewczyny u mnie po słabym pierwszym przyroście bety dzis wielka ulga - 16dpt beta HCG 821 - przyrost 95,5 %
)
Czyli rośnie) za 14 dni mam sie stawić na usg
) mały wielki krok do przodu
Progesteron 96
Bromergon odstawiłam od razu tak jak kazali a Letrox zwiększyłam do 75
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:32
MoNaKo, Nefe, Wife, ana167, Justine, Evaa, kruszynka5, Joanna85, lipa, Asia_88, Morwa lubią tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
kruszynka5 wrote:Kuzynka w 5 miesiącu mówi ze idzie.. s ja nie wiem bije się z myślami czy iść chociaż do Kościoła czy lepiej zostać..
Kruszynko, bardzo współczuję straty babci. Nie chcę Ci mówić co powinnaś zrobić, ale czy będziesz w stanie siedzieć spokojnie w domu w dniu pogrzebu? Ja nie dałabym rady zostać i nie będąc obecnym w tym ostatnim dniu na ziemi babci.
Wyjście z domu nic Ci nie zrobi ani Twojemu maleństwu. To takie samo wyjście jak na spacer czy na zakupy tylko, że masz szansę pożegnać się z osobą którą kochałaś.
lipa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Kruszynko, bardzo współczuję straty babci. Nie chcę Ci mówić co powinnaś zrobić, ale czy będziesz w stanie siedzieć spokojnie w domu w dniu pogrzebu? Ja nie dałabym rady zostać i nie będąc obecnym w tym ostatnim dniu na ziemi babci.
Wyjście z domu nic Ci nie zrobi ani Twojemu maleństwu. To takie samo wyjście jak na spacer czy na zakupy tylko, że masz szansę pożegnać się z osobą którą kochałaś. -
Kruszynko jestem 9 dzień po transferze i wczoraj odszedł mój Dziadek. Łącze się z Tobą w bólu. Dziś rozmawiałam
Z mądra osoba która powiedziala ze ktoś umiera by mógł narodzić się ktoś nowy. Bądź dobrej myśli i ja jadę a pogrzeb. Nie wyobrażam sobie inaczej. -
Kruszynko współczuję śmierci babci
Sisi piękny Maluszek
Kredowa gratulacje pięknie przyrastajacej bety
Monako i jak u Ciebie?
Kurcze ja umieram ze strachu zabolal mnie brzuch tak typowo na okres poszłam do łazienki a tam śluz zabarwiony taki nie biały jak zawsze po luteinie tylko brązowy delikatnie (przepraszam za opis) strasznie się boję nie ma męża bo w pracy a ja nie wien co robić09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
sisi wrote:Dziewczyny, chciałam wam pokazać mojego maluszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fef6b0e8a10.jpg
Mały ma 2.96 cm i serduszko bije 165/min.
Wizytę miałam w polskiej klinice w której planowałam robić in vitro i lekarz nie mógł uwierzyć, że udało mi się za pierwszym razem z endometriozą IV stopnia i to na dodatek w Anglii
Kruszynka przykro mi z powodu babci
pieknego masz maluszkagratuluje
sisi lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kredowa tez powtorzylam bete. Moja rosnie troche bardziej leniwie. Dzisiaj 248.7 ale w normie, prg i tsh sa ok to sie nie martwie. Mam nadzieje ze bedzie tylko ok
Dziewczyny ale sie dziadkowie posypalija tez bym pojechala na pogrzeb, nie wyobrazam sobie nie ale kazdy indywidualnie podchodzi i jak bedzie za duzy stres moze faktycznie po prostu w domu sie pomodlic i zapalić swieczke...
Kredowa lubi tę wiadomość
-
Kredowa wrote:Dziewczyny u mnie po słabym pierwszym przyroście bety dzis wielka ulga - 16dpt beta HCG 821 - przyrost 95,5 %
)
Czyli rośnie) za 14 dni mam sie stawić na usg
) mały wielki krok do przodu
Progesteron 96
Bromergon odstawiłam od razu tak jak kazali a Letrox zwiększyłam do 75
gratuluje przyrostu betyKredowa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
falka wrote:Kredowa tez powtorzylam bete. Moja rosnie troche bardziej leniwie. Dzisiaj 248.7 ale w normie, prg i tsh sa ok to sie nie martwie. Mam nadzieje ze bedzie tylko ok
Dziewczyny ale sie dziadkowie posypalija tez bym pojechala na pogrzeb, nie wyobrazam sobie nie ale kazdy indywidualnie podchodzi i jak bedzie za duzy stres moze faktycznie po prostu w domu sie pomodlic i zapalić swieczke...
po cichu gratulujeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Wife wrote:Kruszynko współczuję śmierci babci
Sisi piękny Maluszek
Kredowa gratulacje pięknie przyrastajacej bety
Monako i jak u Ciebie?
Kurcze ja umieram ze strachu zabolal mnie brzuch tak typowo na okres poszłam do łazienki a tam śluz zabarwiony taki nie biały jak zawsze po luteinie tylko brązowy delikatnie (przepraszam za opis) strasznie się boję nie ma męża bo w pracy a ja nie wien co robić
Na pewnie bedzie wszystko dobrze, lez duzoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️