IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Monako u mnie tez przy pierwszej ciazy bylo inaczej ból piersi byl straszny i jak nagle przestaly to poronilam.Teraz moje cycki raz bola raz nie i od wielu ciezarówek które mialy przed ciazą poronienia wiem ze tez czesto mialy zalamke z powodu braku bolu cycków a jednak dzieci nadal ładnie rosną w brzuszkach.Przestan porównywac poprzednią ciaze,ta jest inna i wszystko bedzie dobrzeAntoś IVF,Julisia natural
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny mam złe przeczucia. Tak jak do tej pory bolały mnie sutki szczególnie w nocy tak teraz nic kompletnie mnie nie boli. Wiem ze to zły znak. Nie mam już siły na to wszystko...
Kochana na pewno wszystko jest dobrze :)trzymam kciukiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Monako a powiedz mi to jest konieczne zeby powtarzac intralipid po 4 tygodniach?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 a jakie plany u Ciebie? Kiedy tranafer?
-
Monako będzie dobrze nie zamartwiaj się kochana:-* ja też nic nie czuje i cały czas się boję ale już tylko 11 dni do wizyty albo aż 11 dni bo też po wizycie brzuch mnie mocno bolal i nie wien czy wszystko dobrze ale staram się myśleć pozytywnie a Ty za chwilę masz wizytę i zobaczysz że z maluszkiem wszystko dobrze:-)09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Dziewczyny teraz mam 10tc u mojej babci jest pogotowie,dzisiaj z nią ciężko, myśli są najgorsze...to babcia która z nami zawsze mieszkała, duże przywiązanie i wogole..oczywiście oby jeszcze pozyla trochę ale w razie pogrzebu nie wiem co zrobię, chciałabym pójść ale nie wiem czy ten płacz i wogole nie zaszkodzi dzidzi... oby jeszcze pozyla..
Kruszynka5 -
nick nieaktualny
-
opu wrote:Pomooocy !
Czy plamienie dziwn po teansferze jest normalne ? Leze caly czas nie przemeczam sie co to mkze byc ? Mialam podane zaroki z 3 doby ...
Może po prostu podrażnienie po transferzeTeż miałam następnego dnia "nitkę" i później już przeszło.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny mam złe przeczucia. Tak jak do tej pory bolały mnie sutki szczególnie w nocy tak teraz nic kompletnie mnie nie boli. Wiem ze to zły znak. Nie mam już siły na to wszystko...
MoNaKo znam to. To uczucie, że coś jest nie tak. To hormony, emocje tak na nas działają, od euforii do smutku.
Postaraj się uspokoić. Na nie które rzeczy nie mamy wpływu więc po co się nimi zamartwiać, tak na prawdę tylko narażamy siebie i maleństwo na niepotrzebny stres a wszyscy wiemy jak stres działa na organizm. Wiem, że to nie proste. Wczoraj też miałam atak paniki z powodu nie za wysokiego przyrostu bety ale dziś obudziłam się i powiedziałam sobie ... chrzanić to ! Nie dam się ponieść emocją, które przychodzą i odchodzą ! Nie pozwolę by czarnomyślenie wzięło górę nad rozsądkiem. A przede wszystkim nie będę marnować czasu, nerwów na rzeczy na które NIE MAMY WPŁYWU
zatem droga ciężaróweczko. Postaraj się uspokoić. Jak już jest ten stan - spróbuj go jakoś opanować. To najlepsze co możesz dla siebie zrobić.
Będzie dobrze - musi być !:***15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
opu wrote:Pomooocy !
Czy plamienie dziwn po teansferze jest normalne ? Leze caly czas nie przemeczam sie co to mkze byc ? Mialam podane zaroki z 3 doby ...
Opu mnie lekarz od razu ostrzegł
Że po transferze może pojawić się plamienie lub lekkie krwawienie - szyjka jest bardzo krucha i przy transferze istnieje szansa że coś tam podrażnili.
Powiedział że tak może być, ale oczywiście może lepiej skonsultuj ze swoim lekarzem15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Bella93 wrote:Yoselyn82 a jakie plany u Ciebie? Kiedy tranafer?
Chcialam podchodzic w styczniu, ale czekam na jeden wynik i musze wyslac do dr Pasnika. A poza tym wypadl mi wyjazd i crio mialabym przed samym wyjazdem a wole nie ryzykowac..zreszta pani gin odradzila mi podrozy.Bella93 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny jesteście kochane i macie wiele racji w tym co piszecie...ale ja po prostu czuję że nie jest dobrze i to czasem się po prostu wie. Szczególnie po czterech ciążach biochemicznych...
Ja już się nie denerwuję, nie płaczę tylko czekam...sama nie wiem na co. Miałam juz milion myśli żeby dzwonić do dr, żeby do niego jechać albo żeby jechać na betę...ale nie miałam siły. Dopiero wstałam z łóżka, wykąpałam się i znów leżę. Nic mi sie nie chce. Nawet płakać...ani tym bardziej jeść. Nie ważne co bym zrobiła i tak niczego nie zatrzymam bo co ma być to bedzie -
MoNaKo wrote:Dziewczyny jesteście kochane i macie wiele racji w tym co piszecie...ale ja po prostu czuję że nie jest dobrze i to czasem się po prostu wie. Szczególnie po czterech ciążach biochemicznych...
Ja już się nie denerwuję, nie płaczę tylko czekam...sama nie wiem na co. Miałam juz milion myśli żeby dzwonić do dr, żeby do niego jechać albo żeby jechać na betę...ale nie miałam siły. Dopiero wstałam z łóżka, wykąpałam się i znów leżę. Nic mi sie nie chce. Nawet płakać...ani tym bardziej jeść. Nie ważne co bym zrobiła i tak niczego nie zatrzymam bo co ma być to bedzie
Ja mialam podobnie zawsze wiedzialam ze cos jest nie tak, albo ze nie wyszlo itp..czulam to i to sie sprawdzalo, chociaz ze strace blizniaki to w ogole bym sie tego nie spodziewala bo nie mialam jakis takich mysli.
Co nie znaczy ze u ciebie bedzie tak samo... Na pewno jest wszystko dobrze. Trzymam kciuki!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyMam prośbę do dziewczyn z endo, którym się udało - wpiszcie się proszę w tym wątku https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-a-endometrioza,11781,2.html
dla celów statystycznychale i przede wszystkim ku pokrzepieniu serc.
Evaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zrobilam badania potrzebne do laparo i moje aptt wynosi 24.3 przy normach 25.9-36.6. Antytrombine III mam ok, brak mutacji V Leiden i protrombiny, p/ ciala antykardiolipinowe ok. Mam napisane aby powtorzyc badanie i teraz zastanawiam sie czy zrobia mi ta laparo z taka krzepliwoscia.
W 07.2016 jak robilam histero to aptt mialam w normie ( dolna granica ale norma). Co o tym sadzicie?
Edit: badanie robione w trakvie @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 17:39
-
MoNaKo, postaraj się nie przejmować. Ja co tydzień prawie biegnę do lekarza, bo mam przeczucie, że już po wszystkim. Jak mnie coś boli, to się martwię, jak mnie nie boli, to też się martwię. I tak źle, i tak niedobrze
Trzymaj się! -
Dziewczyny myślicie że jak pójdę koło 4 stycznia na wizyte to usłyszę już serduszko bo jakoś zaczynam się martwić bo okruszek miał 16mm na usg a czytam że w 6 tyg mają 4mm09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Wife 16mm miał twój pęcherzyk ciążowy? Czy zarodek? Jak pęcherzyk to jest to całkiem o.k
Ja wczoraj byłam na usg to był 24dpt i był widoczny zarodek zobaczyć serduszko kazał mi przyjechać za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 18:01
Milkowiec, sisi, problemik lubią tę wiadomość