IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wytłumaczcie jeszcze raz z ta beta i pustym jajem plodowym...nie zaleznie czy to byl 2-3 czy 5 dniowy zarodek? czy jak? czy jak jest wszystko dobrze i potem nagle zwolni?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
4Koniczynka wrote:Dziewczyny z jednej strony cieszę się beta ze ładnie przerosła i ze wogole dodatnia A z drugiej strony boję si jeszcze cieszyć. Powiedzcie w którym tygodniu bije już serduszko?
A w ogóle jak się.liczy tyg ciąży przy kriotransferze? Miesiączke miałam 5.12. Transfer 19.12 zarodek 5 dniowy ??
Ja na wizycie byłam 22.12 czyli w 14 dpt było widać maleńką kropeczkę, właśnie pęcherzyk.
Teraz idę 02.01 to bedzie 25 dpt i może być serduszko ale też nie musi...czasem pokazuje się bardzo szybko bo w 5 tc a czasem można zoabaczyć dopiero w 8... Zazwyczaj mówi się że w widać w 6 ale tak jak pisałam wcześniej- nie jest to regułą.
Co do emocji, też doskonale Cię rozumiem...za wcześnie aby skakać z radości choć bardzo by się chciało... -
Inkaa85 wrote:No i że tak zapytam co jeśli jest nieprawidłowy kariotyp ? Należy się przestać starac ? Bo jest zagrożenie czy co ?
Genetyk powiedziala ze moj kariotyp zmiejsza szanse na ciaze o ile trudno powiedziec, mam jak najbardziej szanse na naturalne zajscie w ciaze. Moj kariotyp wiaze sie przed wszystkim z mozliwym poronieniem i nie wielka mozliwoscia urodzenia dziecka ( dziewczynki )z zesp. Turnera. Mam 4 mozliwosci 1.zdrowy chlopak, 2.chory chlopak sie nie urodzi. 3.zdrowa dziewczynka 4.dziewczynka z zesp. Turnera - w wiekszosci te ciaze sa ronione.
Ale nie martw sie prawie wszystkie tutaj dziewczyny maja prawidlowe kariotypy i Ty pewnie tez.
-
Kredowa wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u gina swojego i
stwierdził, że przyrost bety mógłby być lepszy najlepiej 100 % ( ja mam 74%) i że mam powtórzyć w sobotę- trochę mnie podłamał
kazał zwiększyć letrox do 75
kazał odstawić od razu bromegon
zrobił usg - doczesna 19 mm, jajniki powiększone jak po przestymulowaniu, mały mięśniak ok 18 mm, nie widac żadnych odchyleń ( ciąża pozamaciczna itp )
Pęcherzyka nie znalazł w jamie macicy - za wcześnie
W międzyczasie zadzwonił dr z kliniki gdzie robili mi IVF i
stwierdził że przyrost dobry, mam się ma martwić, bety nie muszę powtarzać - chyba że chce bardzo. Mam zwiększyć letrox do 75, progesteron piękny jest go bardzo dużo można z dupka zrezygnować, E2 też ładne i wizyta USG za 2 tyg. Powiedział, ze cieszą sie w klinice że się udało ....zapomniałam zapytać o bromegon czy odstawiać od razu
Więc już zgłupiałam zupełnie ....
Kredowa ten lekarz ( od niby małego przyrostu) to jakis bałwan!!! Nie powienien Cię straszyć, że przyrost jest niski bo jest w normie...Warto raz jeszcze powtórzyć ale po co gadać że mogło być 100% a nie 70...
Na Twoim miejscu słuchałabym lekarzy z kliniki, chociaż wiem że teraz to nie możliwe aby się nie martwić. Powtórz betę dla świętego spokoju że przyrost jest w normie i stosuj się do zaleceń klinikiKredowa lubi tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Czyli jeśli coś wychodzi z tych kariotypów lub trombofilli to można to leczyć? Ja będę to miała robione pierwszy raz a przy transferze chyba asekuracyjnie kazali mi brać clexane
-
Yoselyn82 wrote:Wytłumaczcie jeszcze raz z ta beta i pustym jajem plodowym...nie zaleznie czy to byl 2-3 czy 5 dniowy zarodek? czy jak? czy jak jest wszystko dobrze i potem nagle zwolni?
-
MoNaKo wrote:Kredowa ten lekarz ( od niby małego przyrostu) to jakis bałwan!!! Nie powienien Cię straszyć, że przyrost jest niski bo jest w normie...Warto raz jeszcze powtórzyć ale po co gadać że mogło być 100% a nie 70...
Na Twoim miejscu słuchałabym lekarzy z kliniki, chociaż wiem że teraz to nie możliwe aby się nie martwić. Powtórz betę dla świętego spokoju że przyrost jest w normie i stosuj się do zaleceń kliniki
bardzo Ci dziękuję :*
Dziś mam ten pogrzeb i jakoś tak mnie każda wiadomość przygnębiaMoNaKo lubi tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
MoNaKo wrote:Koniczynka z serduszkiem to bardzo indywidualna sprawa, pewnie najpierw będzie wizyta pęcherzykowa.
Ja na wizycie byłam 22.12 czyli w 14 dpt było widać maleńką kropeczkę, właśnie pęcherzyk.
Teraz idę 02.01 to bedzie 25 dpt i może być serduszko ale też nie musi...czasem pokazuje się bardzo szybko bo w 5 tc a czasem można zoabaczyć dopiero w 8... Zazwyczaj mówi się że w widać w 6 ale tak jak pisałam wcześniej- nie jest to regułą.
Co do emocji, też doskonale Cię rozumiem...za wcześnie aby skakać z radości choć bardzo by się chciało...
Aha czyli reguły nie ma, będziemy czekać.
Lekarza kazał mi powtórzyć wyniki za 7 dni i się skontaktować wtedy z nim.
A jak z tym liczeniem Tyg ciąży ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 21:19
-
4Koniczynka wrote:O to szybciutko było widać ta kropeczke, kurczę jakie to musi być uczucie
Aha czyli reguły nie ma, będziemy czekać.
Lekarza kazał mi powtórzyć wyniki za 7 dni i się skontaktować wtedy z nim.
A jak z tym liczeniem Tyg ciąży ?
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-ktory-to-tydzien.html#
Ja liczyłam tutaj, ale miałam crio na cyklu naturalnym i według ostatniej miesiączki dziś mam 5t5d, według owulacji- dziś jest 5t6d...nie wiem jak bedzie wg usg.
Wiem że ciąże z crio na cyklu sztucznym liczy się inaczej ale nie wiem jak.
Co do kropeczki dr był zaskoczony że widać ją było tak szybko. Oczywiście ryczałam bo dostałam wtedy pierwsze w życiu zdjęcie usg ciążowe, co prawda z kropeczką ale zawszeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 21:34
-
PragnącaDziecka wrote:To zalezy co masz nie tak w kariotypie. U mnie jest tak ze 3 chromosomy mam nieprawidlowe reszta ok, - 45, X(3)/46XX(26).
Genetyk powiedziala ze moj kariotyp zmiejsza szanse na ciaze o ile trudno powiedziec, mam jak najbardziej szanse na naturalne zajscie w ciaze. Moj kariotyp wiaze sie przed wszystkim z mozliwym poronieniem i nie wielka mozliwoscia urodzenia dziecka ( dziewczynki )z zesp. Turnera. Mam 4 mozliwosci 1.zdrowy chlopak, 2.chory chlopak sie nie urodzi. 3.zdrowa dziewczynka 4.dziewczynka z zesp. Turnera - w wiekszosci te ciaze sa ronione.
Ale nie martw sie prawie wszystkie tutaj dziewczyny maja prawidlowe kariotypy i Ty pewnie tez. -
Emma 32 wrote:Koniczynka a masz juz ustalona date usg??
-
Na cyklu sztucznym od dnia w ktorym zaczynacie brac prog trzeba odjac 14dni (liczac z tym dniem) i to uznac za OM - teoretycznie.
-
Ja przy pustym jaju miałam pozna imlantacje. W 10 dpt blastki beta była 34. Później przyrastala idealnie. W 18 dpt było widać maleńki pęcherzyk a ok 26 dpt pęcherzyk zaczął się odwarstwiac i beta bardzo zwolniła co było już ewidentnym sygnałem że to koniec.
-
Kobietki jeszcze z ciekawostek
Na prawym jajniku doktor na usg znalazł u mnie ciałko żółte ?
Wydawało mi się, że w cyklu IVF, w wyniku punkcji wszystkie pęcherzyki zostają wciągnięte i nie powstają ciałka żółte - dlatego się ten progesteron suplementuje zewnętrznie ale chyba coś mi się pomyliło.
Czy edndometrium 19 mm 4 tyg ciąży to prawidłowa grubość ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 22:18
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
dziewczyny dzis mialam chyba rekord podawania intralipidu
6 godzin
200 mlintralipidu w 500 ml Nacl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 22:36
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest