IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCala wrote:Ja niestety miałam polipowate endometrium
Niestety wczoraj się trochę podłamałam jak usłyszałam, że to wręcz może uniemożliwiać implantację, ale dziś podchodzę do tego inaczej - może w końcu mam prawdziwą przyczynę niepowodzeń tylu transferów. -
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:Dziewczyny czy któraś miała zlecone i robiła kariotypy i badania w kierunku trombofilii? Takie dostałam zalecenia przed kolejnym transferem
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny czy któraś miała zlecone i robiła kariotypy i badania w kierunku trombofilii? Takie dostałam zalecenia przed kolejnym transferem
ja robilamMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pragnaca a mialas jakies objawy?jaka mialas bete?gdxies wyczytalam ze jak beta w 14dpt jest nizsza niz 600 to ryzyko pustego jaja wxrasta kilkikrotnie..no i teraz siedze i sie zastanawiam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 18:46
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny czy któraś miała zlecone i robiła kariotypy i badania w kierunku trombofilii? Takie dostałam zalecenia przed kolejnym transferem
Wyszły mi dwie mutacje i biorę kwas foliowy 5mg, od transferu celxane i do tego acard.
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Shooa a to polipowate endometrum to widac na usg?
Ja mialam robiona histero ale bez pobierania wycinka hist-pat.
Emma 32 wrote:Pragnaca a mialas jakies objawy?jaka mialas bete?gdxies wyczytalam ze jak beta w 14dpt jest nizsza niz 600 to ryzyko pustego jaja wxrasta kilkikrotnie..no i teraz siedze i sie zastanawiam.. -
MoNaKo wrote:Inka, ja razem z mężem po 3 ciążach biochemicznych badalismy kariotypy i mi dodatkowo pani dr genetyk zleciła własnie na trombofilię.
Wyszły mi dwie mutacje i biorę kwas foliowy 5mg, od transferu celxane i do tego acard. -
Emma 32 wrote:Pragnaca a mialas jakies objawy?jaka mialas bete?gdxies wyczytalam ze jak beta w 14dpt jest nizsza niz 600 to ryzyko pustego jaja wxrasta kilkikrotnie..no i teraz siedze i sie zastanawiam..
-
nick nieaktualnyInka, kariotypy to badanie genetyczne. Genetyki się nie leczy, ale nawet ludzie z prawidłowym kariotypem mogą mieć chore dzieci, a ludzie z nieprawidłowym mogą mieć zdrowe, choć ryzyko chorób genetycznych jest zupełnie inne (zależy od wyniku kariotypu).
-
Emma 32 wrote:Jak czesto zdarza sie puste jajo plodowe?czy ktoras z Was tego doswiadczyla??
pęcherzyk wielkości 24mm i pusty.
Dodam, że beta przyrastała prawidłowo w dniu łyżeczkowania miała już 68tyśWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 19:28
-
nick nieaktualnyPragnąca, to zapytaj lekarza czy będą pobierać wycinek z macicy do badania, nie wiem czy to się robi w standardzie, jak nie to poproś na wszelki wypadek.
Ja jeszcze nie wiem kiedy termin, liczę, że może w następnym cyklu? 9.01 idę na wizytę z aktualnym CA125 i pewnie od wyniku będzie uzależniony termin, bo im wyższy tym niby szybciej. -
Dziewczyny jestem po wizycie u gina swojego i
stwierdził, że przyrost bety mógłby być lepszy najlepiej 100 % ( ja mam 74%) i że mam powtórzyć w sobotę- trochę mnie podłamał
kazał zwiększyć letrox do 75
kazał odstawić od razu bromegon
zrobił usg - doczesna 19 mm, jajniki powiększone jak po przestymulowaniu, mały mięśniak ok 18 mm, nie widac żadnych odchyleń ( ciąża pozamaciczna itp )
Pęcherzyka nie znalazł w jamie macicy - za wcześnie
W międzyczasie zadzwonił dr z kliniki gdzie robili mi IVF i
stwierdził że przyrost dobry, mam się ma martwić, bety nie muszę powtarzać - chyba że chce bardzo. Mam zwiększyć letrox do 75, progesteron piękny jest go bardzo dużo można z dupka zrezygnować, E2 też ładne i wizyta USG za 2 tyg. Powiedział, ze cieszą sie w klinice że się udało ....zapomniałam zapytać o bromegon czy odstawiać od razu
Więc już zgłupiałam zupełnie ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 20:06
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Inka ja mam nieprawidlowy kariotyp, u mnie w rodzinie nie ma zadnych chorob, malzenstwa maja dzieci nawet blizniaki, a ja nieprawidlowy kariotyp. Niezly szok przezylam
Shooa a podczas laparo pobiora ten wycinek czy musza robic histero i wtedy? Zapytam moze niech zrobia mi i jedno i drugie. Chociaz niby histero mialam w lipcu po poronieniu. No nic pogadam z lekarzem. -
To po co Ci lekarze takie rzeczy gadają .... pytam się go w takim razie po co są normy i kalkulatory polskie i zagraniczne, które mówią że przyrost min 66% , a dr mówi że powinien być 100 % ? nie odpowiedział.
Bardziej chyba ufam lekarzom z klinki. Idę w sobotę na betę i będzie co ma być .. ech
nika03 lubi tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
PragnącaDziecka wrote:Inka ja mam nieprawidlowy kariotyp, u mnie w rodzinie nie ma zadnych chorob, malzenstwa maja dzieci nawet blizniaki, a ja nieprawidlowy kariotyp. Niezly szok przezylam
Shooa a podczas laparo pobiora ten wycinek czy musza robic histero i wtedy? Zapytam moze niech zrobia mi i jedno i drugie. Chociaz niby histero mialam w lipcu po poronieniu. No nic pogadam z lekarzem. -
Yoselyn82 wrote:tylko ten plus jest ze sobie lezysz o wiele dluzej po transferze a nie po 10 min wstajesz z fotela
Yoselyn82, Justine lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny z jednej strony cieszę się beta ze ładnie przerosła i ze wogole dodatnia A z drugiej strony boję si jeszcze cieszyć. Powiedzcie w którym tygodniu bije już serduszko?
A w ogóle jak się.liczy tyg ciąży przy kriotransferze? Miesiączke miałam 5.12. Transfer 19.12 zarodek 5 dniowy ??