X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Ja niestety miałam polipowate endometrium
    Cala, miałaś czyli już nie masz czy nie kontrolowałaś? bo czytałam, że trudno to na zawsze wyleczyć. jak i ile cię leczyli - łyżeczkowanie czy gestageny?
    Niestety wczoraj się trochę podłamałam jak usłyszałam, że to wręcz może uniemożliwiać implantację, ale dziś podchodzę do tego inaczej - może w końcu mam prawdziwą przyczynę niepowodzeń tylu transferów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała zlecone i robiła kariotypy i badania w kierunku trombofilii? Takie dostałam zalecenia przed kolejnym transferem
    wiele dziewczyn ma zlecane kariotypy. badania w kierunku trombofilii głównie zlecają przy poronieniach albo nieudanych transferach.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała zlecone i robiła kariotypy i badania w kierunku trombofilii? Takie dostałam zalecenia przed kolejnym transferem

ja robilam

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa a to polipowate endometrum to widac na usg?
    Ja mialam robiona histero ale bez pobierania wycinka hist-pat.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca a mialas jakies objawy?jaka mialas bete?gdxies wyczytalam ze jak beta w 14dpt jest nizsza niz 600 to ryzyko pustego jaja wxrasta kilkikrotnie..no i teraz siedze i sie zastanawiam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 18:46

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Inka, ja razem z mężem po 3 ciążach biochemicznych badalismy kariotypy i mi dodatkowo pani dr genetyk zleciła własnie na trombofilię.
    Wyszły mi dwie mutacje i biorę kwas foliowy 5mg, od transferu celxane i do tego acard.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Shooa a to polipowate endometrum to widac na usg?
    Ja mialam robiona histero ale bez pobierania wycinka hist-pat.
    no właśnie nie widać na usg i nawet nie widać na histero! byłam wczoraj na konsultacji u ordynatora żeby mnie na laparo zakwalifikował a on zaczął od przeglądania wszystkich wyników hist-pat no i z ubiegłorocznej histero był ten z "polipowatymi fragmentami endometrium". kolejne histero miałam już bez hist-pat bo wszystko pięknie wyglądało podczas badania, sama widziałam wszystko na monitorze i faktycznie żadnych podejrzanych zmian. wkurzyłam się, bo prof. zapytał kto mi robił transfery z taką diagnozą..
    Emma 32 wrote:
    Pragnaca a mialas jakies objawy?jaka mialas bete?gdxies wyczytalam ze jak beta w 14dpt jest nizsza niz 600 to ryzyko pustego jaja wxrasta kilkikrotnie..no i teraz siedze i sie zastanawiam..
    też miałam. i to by się zgadzało, bo 14dpt było poniżej 600. praktycznie od 10dpt beta przyrastała średnio, raz poniżej normy, raz w dolnej granicy normy, raz w normie. ale cały czas rosła do dnia przed łyżeczkowaniem w 9tc.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Inka, ja razem z mężem po 3 ciążach biochemicznych badalismy kariotypy i mi dodatkowo pani dr genetyk zleciła własnie na trombofilię.
    Wyszły mi dwie mutacje i biorę kwas foliowy 5mg, od transferu celxane i do tego acard.
    Czyli jeśli coś wychodzi z tych kariotypów lub trombofilli to można to leczyć? Ja będę to miała robione pierwszy raz a przy transferze chyba asekuracyjnie kazali mi brać clexane

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja w 7dpt bete mialam 105 a 9 dpt ok.230 dalej nie badalam. Jak zaczelam miec wudzielin ekawe z mlekiem pojechalam na usg - pecherzyk ciazowy 5mm, a za 2 dni krwawienie usg pecherzyk 1cm - puste jajo i zaczelo sie poronienie.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ja mam miec laparo na poczatku stycznia. Mam nadzieje ze zobaczy czy endometrum jest ok. A Ty na kiedy masz termin?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, kariotypy to badanie genetyczne. Genetyki się nie leczy, ale nawet ludzie z prawidłowym kariotypem mogą mieć chore dzieci, a ludzie z nieprawidłowym mogą mieć zdrowe, choć ryzyko chorób genetycznych jest zupełnie inne (zależy od wyniku kariotypu).

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Jak czesto zdarza sie puste jajo plodowe?czy ktoras z Was tego doswiadczyla??
    Ja miałam :/ pęcherzyk wielkości 24mm i pusty.
    Dodam, że beta przyrastała prawidłowo w dniu łyżeczkowania miała już 68tyś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 19:28

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, to zapytaj lekarza czy będą pobierać wycinek z macicy do badania, nie wiem czy to się robi w standardzie, jak nie to poproś na wszelki wypadek.
    Ja jeszcze nie wiem kiedy termin, liczę, że może w następnym cyklu? 9.01 idę na wizytę z aktualnym CA125 i pewnie od wyniku będzie uzależniony termin, bo im wyższy tym niby szybciej.

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u gina swojego i
    stwierdził, że przyrost bety mógłby być lepszy najlepiej 100 % ( ja mam 74%) i że mam powtórzyć w sobotę- trochę mnie podłamał :(
    kazał zwiększyć letrox do 75
    kazał odstawić od razu bromegon
    zrobił usg - doczesna 19 mm, jajniki powiększone jak po przestymulowaniu, mały mięśniak ok 18 mm, nie widac żadnych odchyleń ( ciąża pozamaciczna itp )
    Pęcherzyka nie znalazł w jamie macicy - za wcześnie

W międzyczasie zadzwonił dr z kliniki gdzie robili mi IVF i
    stwierdził że przyrost dobry, mam się ma martwić, bety nie muszę powtarzać - chyba że chce bardzo. Mam zwiększyć letrox do 75, progesteron piękny jest go bardzo dużo można z dupka zrezygnować, E2 też ładne i wizyta USG za 2 tyg. Powiedział, ze cieszą sie w klinice że się udało ....zapomniałam zapytać o bromegon czy odstawiać od razu
    Więc już zgłupiałam zupełnie .... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 20:06

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja mam nieprawidlowy kariotyp, u mnie w rodzinie nie ma zadnych chorob, malzenstwa maja dzieci nawet blizniaki, a ja nieprawidlowy kariotyp. Niezly szok przezylam

Shooa a podczas laparo pobiora ten wycinek czy musza robic histero i wtedy? Zapytam moze niech zrobia mi i jedno i drugie. Chociaz niby histero mialam w lipcu po poronieniu. No nic pogadam z lekarzem.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa nie stresuj sie wedlug mnie przyrost jest ok.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po co Ci lekarze takie rzeczy gadają .... pytam się go w takim razie po co są normy i kalkulatory polskie i zagraniczne, które mówią że przyrost min 66% , a dr mówi że powinien być 100 % ? nie odpowiedział.

Bardziej chyba ufam lekarzom z klinki. Idę w sobotę na betę i będzie co ma być .. ech

nika03 lubi tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Inka ja mam nieprawidlowy kariotyp, u mnie w rodzinie nie ma zadnych chorob, malzenstwa maja dzieci nawet blizniaki, a ja nieprawidlowy kariotyp. Niezly szok przezylam

Shooa a podczas laparo pobiora ten wycinek czy musza robic histero i wtedy? Zapytam moze niech zrobia mi i jedno i drugie. Chociaz niby histero mialam w lipcu po poronieniu. No nic pogadam z lekarzem.
    No i że tak zapytam co jeśli jest nieprawidłowy kariotyp ? Należy się przestać starac ? Bo jest zagrożenie czy co ?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    tylko ten plus jest ze sobie lezysz o wiele dluzej po transferze a nie po 10 min wstajesz z fotela
    Ja mialam transfer w miedzyczasie...kroplowka-transfer-dalej kroplowka.

Yoselyn82, Justine lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jednej strony cieszę się beta ze ładnie przerosła i ze wogole dodatnia A z drugiej strony boję si jeszcze cieszyć. Powiedzcie w którym tygodniu bije już serduszko?
    A w ogóle jak się.liczy tyg ciąży przy kriotransferze? Miesiączke miałam 5.12. Transfer 19.12 zarodek 5 dniowy ??

‹‹ 4357 4358 4359 4360 4361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ