X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 5488 dzis 20dpt ;)
    Jestem spokojna. Teraz nie moge sie jutra doczekac zeby zobaczyc co tam sie kryje ;)

Bella93, MoNaKo, Kredowa, Nefe, nika03, Joanna85, problemik, ana167, ewela873, Karola1985, Justine, Elf, Mag85, Milkowiec, pysia, Morwa lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Jestem spokojna. Teraz nie moge sie jutra doczekac zeby zobaczyc co tam sie kryje ;)

beta mega! gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki powinien być progresteron tak ok 14 dpt ?

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Bizona pięknie !!!! :)

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam że dziś o 6 zmarła moja babcia :(
    Jest mi bardzo smutno chociaż babcia już bardzo chorowała w ostatnim czasie i stan zdrowia z każdym dniem się pogarszał...pogrzeb jutro a ja nie wiem czy jechać...to ponad 3 godziny drogi ode mnie...Ostatnio widziałam się z babcią w listopadzie i z jednej strony chciałabym się z nią poźegnać, a z drugiej strony sama droga jest dla mnie stresująca a co dopiero podrzeb :(
    Rodzice mówią że decyzja należy do mnie ale jeśli zostanę to oni w pełni to szanują bo moja ciąża jest teraz najważniejsza...na pewno pojedzie mój mąż, ale ja nie wiem co mam zrobić :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ja bym brała co drugi dzień 75, tak mi tłumaczyła endokrynolog jak byłam w ciąży, mi tsh bardzo szybko rosło,
    co do prolaktyny to są 2 szkoły: 1 w przypadku ciąży od razu odstawić leki, 2. odstawiać stopniowo.
    Ja stosowałam tą 1 przy półtorej tab bromergonu

Wiesz co tak zrobię
    Zwłaszcza że czuję ostatnio że przydałoby się zwiększyć dawkę !
    Co drugi dzień powinno być bezpiecznie
    Co do bromegonu ja biorę 1/2 tabl na dzień - tu niech lekarz zadecyduje
    Dzieki Wombi :*

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Jest mi bardzo smutno chociaż babcia już bardzo chorowała w ostatnim czasie i stan zdrowia z każdym dniem się pogarszał...pogrzeb jutro a ja nie wiem czy jechać...to ponad 3 godziny drogi ode mnie...Ostatnio widziałam się z babcią w listopadzie i z jednej strony chciałabym się z nią poźegnać, a z drugiej strony sama droga jest dla mnie stresująca a co dopiero podrzeb :(
    Rodzice mówią że decyzja należy do mnie ale jeśli zostanę to oni w pełni to szanują bo moja ciąża jest teraz najważniejsza...na pewno pojedzie mój mąż, ale ja nie wiem co mam zrobić :(

MoNaKo
    Moja zmarła w Wigilię :( też po ciężkiej chorobie
    Tego samego dnia wyszedł mi pozytywny test ciążowy
    Pogrzeb dzisiaj
    Ja nie pojechałam... mąż pojechał sam i zawiózł ode mnie piękna wiązankę
    Nie chce sobie teraz dokładać stresu. Ona by tego nie chciała....
    pojadę za miesiąc, dwa pożegnać się z nią w samotności nad jej grobem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:30

f2w39n73qzeihut4.png
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A bierzesz prolutex?
    Gratuluję bet :)

biore tylko luteinę 3x2 dopochwowo i estrofem 3x 1 dopochwowo

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Monako ja bym zrobiła tak jak kredowa, mąż niech jedzie a ty sobie na spokojnie pojedziesz za jakiś czas. Po co ci teraz stres. Tak jak piszesz to kawał drogi i jeszcze emocje jakie tam przeżyjesz wydaje mi się ze sa teraz nie potrzebne dla ciebie i maluszka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Bizona cóż za beta :) gratulacje

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa, koniczynka- dziękuję tak zrobię. Pomodlę się za babcię tutaj i bedę o niej myśleć a jeśli to tylko będzie możliwe wtedy pojadę na grób zapalić święczkę. Mąż właśnie pojechał zamówić wieniec i pojedzie też po moich rodziców żeby tato nie musiał prowadzić w tym ciężkim dla niego dniu.
    Tylko pojawia się pytanie co moi rodzice mają mówić, że dlaczego mnie nie ma? Na stypie na pewno o mnie będą pytać.

4Koniczynka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kredowa, koniczynka- dziękuję tak zrobię. Pomodlę się za babcię tutaj i bedę o niej myśleć a jeśli to tylko będzie możliwe wtedy pojadę na grób zapalić święczkę. Mąż właśnie pojechał zamówić wieniec i pojedzie też po moich rodziców żeby tato nie musiał prowadzić w tym ciężkim dla niego dniu.
    Tylko pojawia się pytanie co moi rodzice mają mówić, że dlaczego mnie nie ma? Na stypie na pewno o mnie będą pytać.
    Bardzo mi przykro... Wytlumaczenie zawsze sie znajdzie: grypa, 40st. gorączki itp

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Zawsze coś można wymyśleć a to wolnego nie dostałaś, a to grypa żołądkowa coś na pewno wymyślicie Monako. I nie przezywaj za mocno (wiem ze się nie da) ale w miare możliwości się trzymaj, uważaj na was

• klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Moja mama jak byla w ciazy to tez nie szla na pogrzeb dziadka.

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta 1579,5 a 2 dni temu była 687,6 jest przyrost :))))

MoNaKo, Bella93, natty85, bizona, Justine, Asia_88, Nefe, shooa, 4Koniczynka, Wife, wombi, Mag85, nika03, actwiti, Milkowiec, falka, pysia, sisi, problemik, Morwa, ewela873 lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    moja beta 1579,5 a 2 dni temu była 687,6 jest przyrost :))))

Gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kiedy mialyscie intralipid? W dniu transferu czy przed?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Justine Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny Kiedy mialyscie intralipid? W dniu transferu czy przed?

2 tygodnie przed i w dniu transferu- przy tym transferze i tak będę mieć też w kolejnym, tak zlecił immunolog.

Za pierwszym razem miałam intralipid podany 3 dni przed transfrem, ale tak zlecił gin.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb piekna beta!!! Gratuluję

natty ja miałam 2 tygodnie przed i jeden dzień przed transferem. Teraz w ciąży będę mieć równo 4 tygodnie po transferze

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    2 tygodnie przed i w dniu transferu- przy tym transferze i tak będę mieć też w kolejnym, tak zlecił immunolog.

Za pierwszym razem miałam intralipid podany 3 dni przed transfrem, ale tak zlecił gin.
    Transfer mam o 15 a intralipid mogę mieć podany przed 6 rano. Nie wiem czy brac rano czy może lepiej dzień wcześniej wieczorem i wtedy na spokojnie. Intralipid mam podawany w domu

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 4355 4356 4357 4358 4359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ