X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 5488 dzis 20dpt ;)
    Jestem spokojna. Teraz nie moge sie jutra doczekac zeby zobaczyc co tam sie kryje ;)

Bella93, MoNaKo, Kredowa, Nefe, nika03, Joanna85, problemik, ana167, ewela873, Karola1985, Justine, Elf, Mag85, Milkowiec, pysia, Morwa lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Jestem spokojna. Teraz nie moge sie jutra doczekac zeby zobaczyc co tam sie kryje ;)

beta mega! gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki powinien być progresteron tak ok 14 dpt ?

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Bizona pięknie !!!! :)

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam że dziś o 6 zmarła moja babcia :(
    Jest mi bardzo smutno chociaż babcia już bardzo chorowała w ostatnim czasie i stan zdrowia z każdym dniem się pogarszał...pogrzeb jutro a ja nie wiem czy jechać...to ponad 3 godziny drogi ode mnie...Ostatnio widziałam się z babcią w listopadzie i z jednej strony chciałabym się z nią poźegnać, a z drugiej strony sama droga jest dla mnie stresująca a co dopiero podrzeb :(
    Rodzice mówią że decyzja należy do mnie ale jeśli zostanę to oni w pełni to szanują bo moja ciąża jest teraz najważniejsza...na pewno pojedzie mój mąż, ale ja nie wiem co mam zrobić :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ja bym brała co drugi dzień 75, tak mi tłumaczyła endokrynolog jak byłam w ciąży, mi tsh bardzo szybko rosło,
    co do prolaktyny to są 2 szkoły: 1 w przypadku ciąży od razu odstawić leki, 2. odstawiać stopniowo.
    Ja stosowałam tą 1 przy półtorej tab bromergonu

Wiesz co tak zrobię
    Zwłaszcza że czuję ostatnio że przydałoby się zwiększyć dawkę !
    Co drugi dzień powinno być bezpiecznie
    Co do bromegonu ja biorę 1/2 tabl na dzień - tu niech lekarz zadecyduje
    Dzieki Wombi :*

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Jest mi bardzo smutno chociaż babcia już bardzo chorowała w ostatnim czasie i stan zdrowia z każdym dniem się pogarszał...pogrzeb jutro a ja nie wiem czy jechać...to ponad 3 godziny drogi ode mnie...Ostatnio widziałam się z babcią w listopadzie i z jednej strony chciałabym się z nią poźegnać, a z drugiej strony sama droga jest dla mnie stresująca a co dopiero podrzeb :(
    Rodzice mówią że decyzja należy do mnie ale jeśli zostanę to oni w pełni to szanują bo moja ciąża jest teraz najważniejsza...na pewno pojedzie mój mąż, ale ja nie wiem co mam zrobić :(

MoNaKo
    Moja zmarła w Wigilię :( też po ciężkiej chorobie
    Tego samego dnia wyszedł mi pozytywny test ciążowy
    Pogrzeb dzisiaj
    Ja nie pojechałam... mąż pojechał sam i zawiózł ode mnie piękna wiązankę
    Nie chce sobie teraz dokładać stresu. Ona by tego nie chciała....
    pojadę za miesiąc, dwa pożegnać się z nią w samotności nad jej grobem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:30

f2w39n73qzeihut4.png
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A bierzesz prolutex?
    Gratuluję bet :)

biore tylko luteinę 3x2 dopochwowo i estrofem 3x 1 dopochwowo

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Monako ja bym zrobiła tak jak kredowa, mąż niech jedzie a ty sobie na spokojnie pojedziesz za jakiś czas. Po co ci teraz stres. Tak jak piszesz to kawał drogi i jeszcze emocje jakie tam przeżyjesz wydaje mi się ze sa teraz nie potrzebne dla ciebie i maluszka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Bizona cóż za beta :) gratulacje

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa, koniczynka- dziękuję tak zrobię. Pomodlę się za babcię tutaj i bedę o niej myśleć a jeśli to tylko będzie możliwe wtedy pojadę na grób zapalić święczkę. Mąż właśnie pojechał zamówić wieniec i pojedzie też po moich rodziców żeby tato nie musiał prowadzić w tym ciężkim dla niego dniu.
    Tylko pojawia się pytanie co moi rodzice mają mówić, że dlaczego mnie nie ma? Na stypie na pewno o mnie będą pytać.

4Koniczynka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kredowa, koniczynka- dziękuję tak zrobię. Pomodlę się za babcię tutaj i bedę o niej myśleć a jeśli to tylko będzie możliwe wtedy pojadę na grób zapalić święczkę. Mąż właśnie pojechał zamówić wieniec i pojedzie też po moich rodziców żeby tato nie musiał prowadzić w tym ciężkim dla niego dniu.
    Tylko pojawia się pytanie co moi rodzice mają mówić, że dlaczego mnie nie ma? Na stypie na pewno o mnie będą pytać.
    Bardzo mi przykro... Wytlumaczenie zawsze sie znajdzie: grypa, 40st. gorączki itp

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Zawsze coś można wymyśleć a to wolnego nie dostałaś, a to grypa żołądkowa coś na pewno wymyślicie Monako. I nie przezywaj za mocno (wiem ze się nie da) ale w miare możliwości się trzymaj, uważaj na was

• klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Moja mama jak byla w ciazy to tez nie szla na pogrzeb dziadka.

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta 1579,5 a 2 dni temu była 687,6 jest przyrost :))))

MoNaKo, Bella93, natty85, bizona, Justine, Asia_88, Nefe, shooa, 4Koniczynka, Wife, wombi, Mag85, nika03, actwiti, Milkowiec, falka, pysia, sisi, problemik, Morwa, ewela873 lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    moja beta 1579,5 a 2 dni temu była 687,6 jest przyrost :))))

Gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kiedy mialyscie intralipid? W dniu transferu czy przed?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Justine Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny Kiedy mialyscie intralipid? W dniu transferu czy przed?

2 tygodnie przed i w dniu transferu- przy tym transferze i tak będę mieć też w kolejnym, tak zlecił immunolog.

Za pierwszym razem miałam intralipid podany 3 dni przed transfrem, ale tak zlecił gin.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb piekna beta!!! Gratuluję

natty ja miałam 2 tygodnie przed i jeden dzień przed transferem. Teraz w ciąży będę mieć równo 4 tygodnie po transferze

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    2 tygodnie przed i w dniu transferu- przy tym transferze i tak będę mieć też w kolejnym, tak zlecił immunolog.

Za pierwszym razem miałam intralipid podany 3 dni przed transfrem, ale tak zlecił gin.
    Transfer mam o 15 a intralipid mogę mieć podany przed 6 rano. Nie wiem czy brac rano czy może lepiej dzień wcześniej wieczorem i wtedy na spokojnie. Intralipid mam podawany w domu

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 4355 4356 4357 4358 4359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ