X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Kruszynko jestem 9 dzień po transferze i wczoraj odszedł mój Dziadek. Łącze się z Tobą w bólu. Dziś rozmawiałam
    Z mądra osoba która powiedziala ze ktoś umiera by mógł narodzić się ktoś nowy. Bądź dobrej myśli i ja jadę a pogrzeb. Nie wyobrażam sobie inaczej.

kiety betujesz?

przykro mi po stracie dziadka... :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny od wczoraj mam ciągłe pulsowanie w krzyżu...czasem promieniuje mi to na pośladki.
    Czy któraś z was tak miała?
    Biorę na to no spę ale nie działa. Nie jest to ól nie do zniesienia ale jednak ciągle go odczuwam ;/
    Ja już od wczoraj sie martwię o mojego maluszka bo od wczoraj nie bolały mnie piersi. Dzis w nocy miałam wrażenie że ból wrócił ale nad ranem jakby znów ustąpił.
    Pojechałam na betę i czekam na wynik do 14...ale zastanawia mnie to pulsowanie w odcinku lędźwiowym...dodam że brzuch w ogóle mnie nie boli i nie mam żadnych plamień

Sisi, przepiękne zdjęcie :)
    Kruszynka, przykro mi z powodu Twojej babci, pogrzeb moje był wczoraj- nie pojechałam. Pożegnam sie z babcią w innym terminie...Mój mąż i rodzice powiedzieli że mam 39 stopni temperaturę i dreszcze, że nie dałabym rady wystać tyle na dworze. Nikt o nic więcej nie dopytywał

Może to być objaw rwy kulszowej.
    http://badaniaprenatalne.pl/rwa-kulszowa-w-ciazy-jak-sobie-radzic/

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta dzisiaj to 21991.
    Sprawdzałam w kalkulatorze i przyrost porównując z ostatnią betą jest o 99,4% w ciągu 10 dni.

Konwalia, dziękuję za link. Możliwe że to rwa kulszowa. Wizytę mam w poniedziałek i na pewno porozmawiam o tym z lekarzem. Przekopałam cały internet ale tego nie znalazłam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kiety betujesz?

przykro mi po stracie dziadka... :(
    Dziś byłam 28,4 chyba ok? 3 dni wcześniej miałam 5,8. Jak myślicie przyrost ok?

<3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Kruszynko współczuję śmierci babci
    Sisi piękny Maluszek :-)
    Kredowa gratulacje pięknie przyrastajacej bety :-)
    Monako i jak u Ciebie?
    Kurcze ja umieram ze strachu zabolal mnie brzuch tak typowo na okres poszłam do łazienki a tam śluz zabarwiony taki nie biały jak zawsze po luteinie tylko brązowy delikatnie (przepraszam za opis) strasznie się boję nie ma męża bo w pracy a ja nie wien co robić :-/

Wife a teraz boli Cię brzuch czy jest spokój?
    Jeśli to delikatne zabarwienie to spokojnie, połóż się i wypoczywaj, najważniejsze że to nie krew a plamienia często sie zdarzają...ale jeśli bóle brzucha się pojawią to chyba wolałabym to sprawdzić.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Wife a teraz boli Cię brzuch czy jest spokój?
    Jeśli to delikatne zabarwienie to spokojnie, połóż się i wypoczywaj, najważniejsze że to nie krew a plamienia często sie zdarzają...ale jeśli bóle brzucha się pojawią to chyba wolałabym to sprawdzić.
    Monako cieszę się że Twoja beta piękna :-* mam nadzieję że już jesteś spokojniejsza :-) ja wariuje bo cały czas sprawdzam ale już nic się nie pojawiło dzisiaj dłużej pobylam w kuchni bo przygotowywałam na wieczór i może dlatego teraz leżę mam trochę ból pleców brzuch narazie ok ale coś czasami poczuje ale wzięłam nospę no ja nie wytrzymam do 10.01 do wizyty

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife, doskonale Cię rozumiem...najlepiej jak sie połozysz i odpoczniesz. Najważniejsze że to nie była krew. A plamienia naprawdę zdarzają się dość częśto.
    Ja chyba będę się umawiałą do dr raz w tygodniu. Nie wiem czy to nie bedzie za często ale mam wrażenie że od ostatniej wizyty była u mnie przepaść a to bedzie 11 dni.
    Jestem przewrażliwiona ale nic na to nie poradzę. Boję się nadmiaru objawów i jednocześnie ich braku. Niestety ale spotkałyśmy się i w życiu i tu na forum z wieloma scenariuszami, któe nie tylko dobrze sie skończyły i wiadomo że to w głowie zostaje...
    Ja po becie niby jestem spokojniejsza ale do wizyty to nadal siedzenie jak na szpilkach...Mam ten ból pleców i chyba napiszę do dr- on zawsze potrafi mnie uspokoić więc pewnie sms od niego też mi pomoże w walce ze stresem.
    Kochana, jesteśmy obstawione lekami i musimy wierzyć że będzie dobrze choć naprawdę wiem, że to nie łatwe. Chciałabym cieszyć się ciążą i płakać ze szcześcia a nawet mówić o tym "tak, jestem w ciąży" to jednak wiem, że nie mogę...że to za wcześnie...że jeszcze nie teraz. Nawet boję się stopkę ustawić :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Wife, doskonale Cię rozumiem...najlepiej jak sie połozysz i odpoczniesz. Najważniejsze że to nie była krew. A plamienia naprawdę zdarzają się dość częśto.
    Ja chyba będę się umawiałą do dr raz w tygodniu. Nie wiem czy to nie bedzie za często ale mam wrażenie że od ostatniej wizyty była u mnie przepaść a to bedzie 11 dni.
    Jestem przewrażliwiona ale nic na to nie poradzę. Boję się nadmiaru objawów i jednocześnie ich braku. Niestety ale spotkałyśmy się i w życiu i tu na forum z wieloma scenariuszami, któe nie tylko dobrze sie skończyły i wiadomo że to w głowie zostaje...
    Ja po becie niby jestem spokojniejsza ale do wizyty to nadal siedzenie jak na szpilkach...Mam ten ból pleców i chyba napiszę do dr- on zawsze potrafi mnie uspokoić więc pewnie sms od niego też mi pomoże w walce ze stresem.
    Kochana, jesteśmy obstawione lekami i musimy wierzyć że będzie dobrze choć naprawdę wiem, że to nie łatwe. Chciałabym cieszyć się ciążą i płakać ze szcześcia a nawet mówić o tym "tak, jestem w ciąży" to jednak wiem, że nie mogę...że to za wcześnie...że jeszcze nie teraz. Nawet boję się stopkę ustawić :(

Gratuluje przyrostu bety, na pewno juz wszystko bedzie dobrze :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Gratuluje przyrostu bety, na pewno juz wszystko bedzie dobrze :)
    Dzikękuję Yoselyn, nie poznaję samej siebie tak panikując jak wczoraj...ale może to też przez hormony :)

Przypomniało mi sie że pytałaś o intralipid w ciąży- no więc po 3 weryfikacji bety zadzwoniłam do dc Paśnika bo miałam dać znać jak będzie pozytywna i chciałam właśnie zapytać o ten intralipid. Dc kazał zrobić wlew właśnie w 4 tygodniu po transferze tak więc to z jego zalecenia

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako już leżę się nie ruszam :-) boję się pójść do łazienki nawet ze znowu się coś pojawi maskara.
    Doskonale Cie rozumiem z tymi wizytami sama bym tak chciała ale finansowo chyba bym nie dała rady plus moje zastrzyki....
    Kochana to napisz do dr i będziesz spokojniejsza ja już się staram jak najmniej czytać w necie o różnych historiach bo jestem przewrazliwiona i tak samo boję się ustawić kalendarz ciąży ale pochwalę się że mam aplikacje w telefonie i mam ustawiony kalendarz który tydzień, i co z Maluchem się dzieje w danym tygodniu polecam :-) Kochana musimy się jakoś uspokoić ale ja na siebie narazie nie mam sposobu aby mój mąż jak mówie że tak się boję aby on mnie pociesza że wszystko będzie dobrze i jakoś potrafię mu uwierzyć:-)

09.2016 IVF
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife, wsparcie naszych mężów w tych stresujących momentach jest nieocenione.
    Mój był taki kochany że kupił mi dziecięcy termometr do wanny żebym przypadkiem nie kąpała się w za gorącej wodzie :)
    Prawda jest taka że i ja i Ty robimy wszystko co w naszej mocy aby naszym maluszkom było u nas jak najlepiej. Na nic więcej wpływu już nie mamy.
    Do dr napisałam i czekam, będę spokojniejsza a teraz spokój na pewno sie przyda.
    Kalendarz też już mam :) I balsam do ciała dla ciężarnych. Na resztę przyjdzie jeszcze czas.
    Co do internetu to najlepiej ograniczyc sie tylko do naszego forum ale wczoraj nie byłam taka mądra i czytałam głupoty :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że TSH mi spadło :) Wynik z dzisiaj 2,10 :)

Wife lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Monako jaki kochany Twój mąż z tym termometrem :-) no dokładnie musimy się oszczędzać i będzie wszystko dobrze no ja dzisiaj zaczęłam czytać to się przerazilam i już przestałam leżę odpoczywam:-) zaraz biegnę pod prysznic to trochę się czymś innym zajmę bo muszę się ogarnąć bo idziemy do znajomych :-) mam nadzieję że dr szybko odpisze i będziesz spokojna :-*

MoNaKo lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Kredowa tez powtorzylam bete. Moja rosnie troche bardziej leniwie. Dzisiaj 248.7 ale w normie, prg i tsh sa ok to sie nie martwie. Mam nadzieje ze bedzie tylko ok :)
    Dziewczyny ale sie dziadkowie posypali :( ja tez bym pojechala na pogrzeb, nie wyobrazam sobie nie ale kazdy indywidualnie podchodzi i jak bedzie za duzy stres moze faktycznie po prostu w domu sie pomodlic i zapalić swieczke...

Falka No to super !!! Gratki
    Naważniejsze ze rośnie - przekopałam po tym moim słabym przyroście tony internetu i na prawdę te wartości u każdej sa inne :)
    Najważniejszy jest przyrost. Teraz kolejny etap czekanie na usg by zobaczyc pęcherzyk ... ja mam wizytę 12.01 oby juz wtedy był pęcherzyk z zarodkiem :)

Powodzenia dla Ciebie :))
    Monako, Wife duzo spokoju Wam zycze. Ciąża niestety bywa stresująca - o czym tez juz wiem . Oby nam wszystkim wszystko układało sie jak należy

Yoselyn dziekuje :)
    Bierka przyrost prawidłowy - gratuluje, wartości niskie bo pewnie jeszcze wczesna ciąża :)

Bierka, MoNaKo, Wife lubią tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Monako cieszę się że Twoja beta piękna :-* mam nadzieję że już jesteś spokojniejsza :-) ja wariuje bo cały czas sprawdzam ale już nic się nie pojawiło dzisiaj dłużej pobylam w kuchni bo przygotowywałam na wieczór i może dlatego teraz leżę mam trochę ból pleców brzuch narazie ok ale coś czasami poczuje ale wzięłam nospę no ja nie wytrzymam do 10.01 do wizyty

Bardzo duzo moich koleżanek w ciąży ma plamienia. U niektórych to było we wczesnej ciąży wynikiem niskiego Prg u innych nie wiadomo, zmian w zakresie śluzówki, endometrium.
    Na pewno wszystko bedzie dobrze zwłaszcza ze to przelotne i niewielkie plamienie

Wife lubi tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dzikękuję Yoselyn, nie poznaję samej siebie tak panikując jak wczoraj...ale może to też przez hormony :)

Przypomniało mi sie że pytałaś o intralipid w ciąży- no więc po 3 weryfikacji bety zadzwoniłam do dc Paśnika bo miałam dać znać jak będzie pozytywna i chciałam właśnie zapytać o ten intralipid. Dc kazał zrobić wlew właśnie w 4 tygodniu po transferze tak więc to z jego zalecenia

ja sie boje po pozytywnej becie brac intralipid, moze dlatego ze to co sie wtedy stalo to ostatnio bylo wlasnie dzien po nim... nie wiem co mam o tym myslec. Na pewno bede rozmawiac z dr Pasnikiem o tym.

❤️❤️❤️
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, pewnie masz z intralipidem to co ja z jazdą samochodem. W dzień kiedy poroniłam zrobiliśmy sporo kilometrów i juz w aucie czułam skurcze. Teraz boję sie jezdzić w dalesze trasy choc tak naprawdę nie wiem jaki był powód mojej straty.
    Wierzę jednak, że dc Paśnik wie co robi i muszę słuchać się jego zaleceń chociaż nie powiem tez o tym myślałam czy to w ciąży bezpieczne...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam od doktora zalecenia 3*1 nospę i nakaz leżenia!!!
    Myślałam że napisze aby sie nie martwić...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako kochana lez i odpoczywaj :-*

MoNaKo lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napisze krodko...zycze kazdej z Was takiego slodkiego dzidziusia w przyszlym roku 2017'
    Do Siego Roku !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 13:40

MoNaKo, Beata.D, Flowwer, mkl, Mag85, Morwa lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
‹‹ 4363 4364 4365 4366 4367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ