IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:Dziewczyny pytanie do Was.
Robiłam dzisiaj bete - negatywna, był to moj 6 transfer (8 zarodek, blastka aa), byłam obstawiona lekami ze hoho...
Zrobiłam tez progesteron (10dpt) i wynik powala na kolana 7,09 ( brałam utrogestan 3x2 i Prolutex 1x co 2gi dzien). Czy te leki powinny wyjsć w krwi? Zastanawiam sie czy to moze być powodem tego ze ciazy nie ma czy coś innego?
Przykro mi ze znow sie nie udalo...robilas jakies badania genetyczne i immunologiczne?
Agi83 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
natty85 wrote:Przykro mi Agi...tule
Ja nigdy nie badalam prg. Teraz jestem po transferze 5 zarodka i chyba z ciekawości zrobię progesteron razem z beta.
kiedy idziesz na bete?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nie wiem;) dzisiaj dopiero 4dpt.
Zero objawów...nic nie boli nie kluje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:39
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Nicka678 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma miesniaki?
Ja mam dwa mięśniaki, większy i mniejszy. Ten jeden teraz po stymulacji sie powiększył. Żaden doktor nie kazał usuwać przed ciąża ....15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
natty85 wrote:Nie wiem;) dzisiaj dopiero 4dpt.
Zero objawów...nic nie boli nie kluje.
ja czekam na wynik allo mlr i juz sie doczekac nie moge, juz bym chciala wiedziec co i jak....Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Agi a jaki u Was problem jeśli można wiedzieć?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Agi83 wrote:Oczywiście! Mam chyba najgrubsza teczkę w klinice
ja tez mam gruba i to jakmozemy sobie rece podac
Agi83 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
natty85 wrote:Agi a jaki u Was problem jeśli można wiedzieć?
Nk w normie lecz za wysokie dla staraczek, endometrioza , pco i niedrożne jajowody...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Yoselyn82 wrote:ja tez mam gruba i to jak
mozemy sobie rece podac
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Pewnie podamy sobie w Sosnowcu... Postanowiliśmy poczekać do lutego zeby przejść miesięczna żałobę...
a skad jestes?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
U mnie rozjechane cytokiny i nic więcej: /. Z tego co wiem luteina jest wykrywana w krwi a dupek nie.
Agi83 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Agi83 wrote:Pewnie podamy sobie w Sosnowcu... Postanowiliśmy poczekać do lutego zeby przejść miesięczna żałobę...
a jakie masz allo mlr?
No moze sie spotkamy w sosnowcuMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
natty85 wrote:U mnie rozjechane cytokiny i nic więcej: /. Z tego co wiem luteina jest wykrywana w krwi a dupek nie.
a nie badalas allo mlr?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Pasnik zlecił tylko cba bez alloStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Agi83 wrote:Dziewczyny, wypowiedzcie sie jeszcze na temat wykrywalności tego utrogestanu we krwi.
luteina wykrywalna jest we krwi a duphaston nie...zastrzyki tez sa wykrywalne we krwiAgi83 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Agi ja przy lutinusie 3x2 mialam prg w 10dpt 60.
Teraz jestem zaopatrzona w utrogestan...ale jeszcze poczeka troszke,bo szczepienia przede mna.Agi83 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Agi83 wrote:Dziewczyny, wypowiedzcie sie jeszcze na temat wykrywalności tego utrogestanu we krwi.
Utrogestan jest wykrywalny we krwi. Tak samo jak luteina i lutinus oraz prolutex bo są to naturalne progesterony.
We krwi nie jest wykrywany duphaston- jest to syntetyczny progesteron.
Z prg jest też tak, że jest uwalniany w pikach- rano mogłaś mieć niski prg, a za 3h już wyższyNie mniej miałaś bardzo niski... Również miałam taki niski i nic dobrego z tego nie wyszło, ale wielu dziewczynom się udawało nawet przy niższym prg.
Ja miałam podobny prg jak Ty (6) a brałam dziennie prolutex, 2 dupka, 3x3 utragestan. Zdecydowałam się w tym cyklu na podejście na cyklu naturalnym, bo mój "oryginalny" prg bez suplementacji jest o wiele wyższy.
Przykro mi Agi, że się nie udałoAgi83 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Melduję się po transferze. Dostaliśmy dwa bąble, resztę trzymają do poniedziałku. Szału nie ma, każdy ma fragmentacje, te dzisiejsze są 6 i 4 komórkowe (3 doba). Czerwone winko pomogło
Endo 9,8 - jak na mnie to szał!
Justine, a Ty kiedy?Justine, Mag85, bizona, Nefe, natty85, ewela873, Evaa, Agi83, lipa, gosia81, Bella93, Beata.D, sisi, nika03, Milkowiec, wombi, Konwalia lubią tę wiadomość