IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredowa, cycuchy bez zmien. Anie nie bolą ani nie rosną
W ogóle nie czuję się jak bym była w ciąży i codziennie rano zastanawiam czy to mi sie nie śniło
A Ty kochana jak się czujesz? Kiedy następna wizyta? Który dokładnie tydzień u Ciebie?
Deseo- ja osobiście wolałąbym tak jak pisała laydy_pink, mieć podane blastki jeśli chozi o crio transfer. Ale podczas świeżego transferu chętnie przyjęłabym 3- dniową. Tak robią u mnie w klinice. Prawda jest taka że regóły na to nie ma... Warto też zaufać lekarzowie w klinice bo to jakie blastki on preferuje podawać na ewno wynika z jego doświadczenia.
mkl- życzę powodzenia i pięknej pozytywnej bety. O której będzie wynik?
czarna_31, po cichutku gratuluję. Jeśli to było delikatne plamienie na brązoweo to się nie przejmuje ale przy okazji bety zbadaj poziom progesteronu bo może jest za niski. Kiedy idziesz na betę?
Wife kochana, wszystko u Ciebie w porządku bo sie ostatnio nie odzywasz? -
Justine wrote:Na mnie jakoś nie działa... Nie czuję żadnej różnicy, ale wierzę, że na macicę działa dobrze
Jaką dawkę miałaś? Ja mam 5mg
Justine ja też brałam relanium w dniu transfer- 5mg. Mam po tym taką niezłą bombę że mogłabym się od tego uzależnić
Kochana trzymam kciuki za Ciebie i za transfere :*Justine lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:Na mnie jakoś nie działa... Nie czuję żadnej różnicy, ale wierzę, że na macicę działa dobrze
Jaką dawkę miałaś? Ja mam 5mg
ale mięśnie uspokaja. przed transferem miałam straszną trzęsawkę. -
pobrali mi krew dziś...ech zobaczymy, wyniki po 16:00, osobiście muszę odebrać, mój organizm nie daje mi żadnych sygnałów że coś ta się dzieje, nic, dosłownie nic, tak jak poprzednio, mam jednak nadzieję...muszę mieć, wszystko się może zdarzyć
-
lipa wrote:tez 5 g. relanium głowy i myśli nie uspokoi, od tego mam inne cukierki
ale mięśnie uspokaja. przed transferem miałam straszną trzęsawkę.
Ja jestem wyjątkowo spokojna, ale w środku pewnie wszystko szaleje
Ten mój ostatni (biologiczny) transfer jest dla mnie całkowicie inny niż wszystkie poprzednie. Wtedy miałam głęboką wiarę i nadzieję, że się uda i porażka bardzo bolała. Teraz jestem ze sobą pogodzona i chcę zamknąć ten etap życia.
Co nie zmienia faktu, że jak się uda to będę skakać pod niebiosaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine bo w pewnym momencie przychodzi taki spokój. Owszem, kolejne niepowodzenie boli i smuci, ale jak już wiesz, że zrobiłaś wszystko i nie możesz sobie nic zarzucić, to najważniejsze, że masz siłę iść do przodu. Chociaz ja wierzę, że wysiłek każdej z nas zostanie nagrodzony.
-
Lipa, to mój 5 transfer i mam nadzieję (mimo wszystko), że będzie zakończony tak jak u Ciebie 5ty transfer
lipa, Evaa, Deseo, nika03, Morwa, Nefe, choco lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Lipa, to mój 5 transfer i mam nadzieję (mimo wszystko), że będzie zakończony tak jak u Ciebie 5ty transfer
u mnie tez bylo do 5 ciu razy sztukatrzymam kciuki za szczesliwa piatke!!
lipa, Justine, Morwa lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Karo-Linka wrote:Nie wiem kiedy zwyczajowo masz owulacje, ja ok 16 dc więc 8 dc to za wcześnie. Nie miałam transferu bo w okolicach 16 dc dr na usg powiedziała że endometrium nie wygląda już jak w 1 fazie i nie wiadomo było co z owulacja i odpuscilismy tamten cykl, później czułam że owulacja się zbliża i na pewno była 24 dc ale jak już odpuściłam to nie chciałam robić krio na wariata. Teraz cykl był już całkiem normalny. W sobotę planowany transfer jesli tylko zarodek się rozmrozi.
Ja mam przeważnie późno owulacje ale bywa że do 20dc występuje. Po punkcji mój organizm szalał i dwa cykle trwały 27,24dni teraz czuję ze będzie normalnie ale okaże się wkrótce. Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień ❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Justine wrote:Doskonale to rozumiem
Skoro nie będzie to Wasz materiał genetyczny to chcesz dostać idealnego dziecko pod względem morfologicznym
Ale z tego co się dowiedziałam to nie idzie tak wybrać od kogo ma się zarodki. Wybierają pod względem krwi i fenotypu (ogólnie).
Polska niestety jest zacofana... w Czechach to o wiele lepiej funkcjonuje.
Transfer mam na 11:50 jutrolady_pink, Justine lubią tę wiadomość
-
Ja miałam transfer 5 zarodka więc też jest piątka:)
Beta w 7dpt 81,99 prg 19,5 Beta wczoraj w 9dpt 219 prg tylko 18,6.
Martwię się trochę tym progesteronem. Ogólnie jestem w szoku wielkim ....
lipa, pysia, Karo-Linka, Evaa, actwiti, Mirabelka30, nika03, Mag85, Wife, ewela873, bizona, MoNaKo, problemik, lady_pink, Joanna85, anakonda, SzewskaPasja, Morwa, Agi83, Milkowiec, wombi, sisi, Beata.D, Nefe, zizia_a, Konwalia lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
lady_pink wrote:Ja miałam zawsze podawane w 3 dobie.
Teraz, nawet gdyby mnie błagali, nie zgodzę się na taki transfer. Będę czekać do 5 doby - albo będzie co transferować albo nie, ale przynajmniej nie będę mieć złudnej nadziei, bo chyba gorzej znoszę negatywną bete niż brak transferuStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
natty gratki
justine trzymam kciuki
ja juz po punkcji, pobrali 17 komorek, embriolodzy mowili ze 8 napewno jest dojrzalych.
estriadol ok 990 a wczesniej 1016... to normalne ze spadl ?
progesteron byl ok 0.50 a teraz ok 0,90 wiec lekarz mowil ze transfer sie odbedzie.
kazalam zamrozic reszte zarodkow w 3 dobie, bo ostatnio z 4 hodowanych zostala mi tylko 1 blastka ;/ wole miec wiecej szans.. tez uwazam ze u mamy im bedzie najlepiej
czesto bylo tak ze dziewczynom zarodki nie dotrwaly do 5 doby a te co mialy z transferu wczesniej w sobie daly im ciaze .
gdybym mogla zaplodnic wszytskie komorki to bym selekcjonowala i hodowala do blastki ale z 6 nie bede ryzykowac .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:56
natty85, Justine, Karo-Linka, nika03, ewela873, problemik, Agi83, Morwa, Bella93 lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
natty85 wrote:Ja miałam transfer 5 zarodka więc też jest piątka:)
Beta w 7dpt 81,99 prg 19,5 Beta wczoraj w 9dpt 219 prg tylko 18,6.
Martwię się trochę tym progesteronem. Ogólnie jestem w szoku wielkim ....
Piekna beta! gratulacje!natty85 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Mkl trzymam kciuki za pozytywna bete!!
Natty gratulacje
Bizona jutro wizyta! Wielkie kciuki!!!
I za Twoj transfer justine tez!!! Niech Cie zycie pozytywnie zaskoczy)
Ja powinnam isc na drugie usg zobaczyc czy moj pecherzyk ma lokatora czy jednak nie ale tak sie boje ze wole sie cieszyc ciaza poki jestczy ktos z Was mial puste jajo plodowe? To raczej wina genetyki zarodka czy moga to byc tez przyczyny immunologiczne?
bizona, Justine lubią tę wiadomość