X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Melisa pita w ciąży w postaci herbaty, jest całkowicie bezpieczna. Pomaga zmniejszyć poranne mdłości i działa uspokajająco.
    A jak Ty się czujesz? Ja mam zwolnienie do końca miesiąca.
    Fajnie masz z tym zwolnieniem i że na tyle Ci dali chociaż ja też mogłam wziąć na pełne dwa tygodnie, ale nie były mi chyba potrzebne chociaż dzisiaj myślę że mogłam jednak wziąć dla spokoju haha
    Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka to trzymamy kciuki :) ja bym nie wytrzymała z betą do piątku pewnie w ciągu godziny bym już w labo siedziała ;)

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bym tak zrobiła ale mieszkam na wsi, mąż w pracy zabrał samochód, autobus koło mnie jeździ 3 razy dziennie. A co najlepsze to mieszkam od stolicy 25 km a czuję się tutaj jakby wrony zawracały.
    Ale pewnie jutro to na bank pojadę!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:13

Karo-Linka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Fajnie masz z tym zwolnieniem i że na tyle Ci dali chociaż ja też mogłam wziąć na pełne dwa tygodnie, ale nie były mi chyba potrzebne chociaż dzisiaj myślę że mogłam jednak wziąć dla spokoju haha
    Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę
    Transfer miałam u dr Taszyckiej i trochę zakombinowałam z dr Czerwkińskim z tym zwolnieniem bo wiem że po transferze dają tylko na 14 dni. A on dał mi od transferu do końca miesiąca. Dostałam opieprz jeszcze w sekretariacie, że Taszycka powinna wystawić a ja nie chciałam, ale powiedziałam że w pracy cofnęli mi urlop a doktor Czerkwiński jest moim lekarzem prowadzącym od początku i wypisała.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze z 16 pobranych oocytow, 11 poszlo dalej..teraz czekanie z modłami ;)

Bella93, Milkowiec, ewe_a85, MalaHD, lipa, Morwa, Mysza1986, Justine, sylwia80, Krakowianka, Beata.D, Natka-matka wariatka :), sandzu lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    11 razy byłaś stymulowana czy za 11 transferem ???? Podziwiam i jesteś nadzieją i przykładem na lepsze jutro
    11-ty transfer. 4 pełne procedury w tym jedna bez zarodkow.
    W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
    Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To idź na betę jutro 9 dpt będzie już coś a testem się tylko wkurzyć można.

Powiedzcie mi miałyście estrofem po punkcji? W jakich dawkach? Bo ja przy pierwszej nie miałam, nie wiem czy zapomniał czy tego nie praktykuje, dziś dopytam ale jak powie, że nie to rozważam czy i tak nie brać.
    Estradiol 3246 ale biorąc pod uwagę znów ten durny jajnik i że niedojrzałe pęcherzyki też produkują estradiol to i tak nic nadal nie wiem. Trzeba po prostu wierzyć, że będzie dobrze :)

przed pierwszą punkcją miałam estradiol 6400 i 3x1 estrofem po punkcji.
    przy kolejnych punkcjach estradiol 2500-4000 i też estrofem po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Emka29 nie to żebym Cie namawiala ale u mnie testy 25 ki wychodziły wyraźniej niż 10 ka ;)

Mocno kciuki trzymam !

Też mi się wydawało że ivf to ciąża murowana . U mnie się udało za 11 razem ;)

Gonię Cię w ilości transferów nieuchronnie ;) ale jakby mnie ktoś zapewnił, że też przy 11 się uda to brałabym w ciemno ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa który teraz będzie raz? Bo że ostatni i udany to jestem bardziej niż pewna. Ot takie przeczucie ;-) i zdecydowanie wolę żeby Niechlubny rekord należał do mnie a nie do żadnej z Was ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie okrągły ósmy transfer.
    :)

triss, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss jesteś cudowną fighterką!
    Mega podziwiam, dajesz nadzieję

triss lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Shooa, to jedziemy na jednym wózku :) też mam za sobą 7 transferów. Na pokład zabrałam 9 zarodków. Powodzenia!

• triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Okrągły i ostatni :)

shooa, sylvuś lubią tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    11-ty transfer. 4 pełne procedury w tym jedna bez zarodkow.
    W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
    Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.

Triss jesteś mega dzielna!

Jednak kobiece serce jest wielkie <3

triss, sylvuś lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Shooa, to jedziemy na jednym wózku :) też mam za sobą 7 transferów. Na pokład zabrałam 9 zarodków. Powodzenia!

taaak, to u nas wózek dokładnie ten sam :)
    kiedy kolejny?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:

Ja 5 transferów, 9 zarodków.
    Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 15:48

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Ja 5 transferów, 9 zarodków.
    Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?
    Modulować można protokół i stymulacje. ja miałam dwa długie protokoły i jeden krótki, pierwszy na Menopurze tylko, dwa kolejne kombinacja leków.
    Przy crio to można modyfikować tylko w zakresie cyklu sztucznego na estrofemie albo naturalnego z owulacją. zależy o jakie jeszcze modyfikacje pytasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    taaak, to u nas wózek dokładnie ten sam :)
    kiedy kolejny?
    Shooa, późniejszą wiosną. Została mi opcja AZ. Dziś robiłam biopsję endometrium po @ ureoplasma. Jeśli będę musiała się przeleczyć pod kątem jednego czy drugiego to jeszcze czas by to ogarnąć. A potem transfer. Pewnie najwcześniej maj, a może czerwiec. Zobaczymy, co mnie czeka. U Ciebie cudnie bo tyle zarodków :)

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, inne przygotowanie do transferu, inne dawki lekow? Przesuniecie transferu na inny dzien w tyl, przod, badanie receptywnosci endometrium. 3 dniowe vs 5 dniowe zarodki. Itp.
    Mozesz napisac jak wyglada cykl sztuczny na estrofemie? W jaki sposob nastepuje wyciszenie jajnikow? Bede niedlugo przechodzila taki cykl, ale kobieta w invikcie nie byla mi w stanie nakreslic jak taki cykl wyglada, jakie leki. Moje poprzednie cykle sztuczne polegaly na braniu zastrzykow buserelinu w celu wyciszenia jajnikow od 17 dnia cyklu poprzedzajacego az do 5 dni przed transferem. W 2 dniu nowego cyklu wchodzil estrofem, a piec dni przed transferem progesteron. Czy tak samo wygladal Twoj?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje że mój prg wzrósł z 24 do 36 :)
    Beta 6700 bo oczywiście zadałam przy okazji ;)

Mysza1986, ewe_a85, MalaHD, shooa, Flowwer, Bella93, triss, Asiula86, Karo-Linka, gretka, Polly_love, Krakowianka, brenya77, Konwalia, Deseo, Tyszanka81, Alrauna1987, Beata.D, Natka-matka wariatka :), roletka, Asia_88, sandzu, SzewskaPasja, sylvuś, lady_pink, zizia_a, sisi, Milkowiec lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 4555 4556 4557 4558 4559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ