IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
emka29 wrote:Melisa pita w ciąży w postaci herbaty, jest całkowicie bezpieczna. Pomaga zmniejszyć poranne mdłości i działa uspokajająco.
A jak Ty się czujesz? Ja mam zwolnienie do końca miesiąca.
Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę -
Pewnie bym tak zrobiła ale mieszkam na wsi, mąż w pracy zabrał samochód, autobus koło mnie jeździ 3 razy dziennie. A co najlepsze to mieszkam od stolicy 25 km a czuję się tutaj jakby wrony zawracały.
Ale pewnie jutro to na bank pojadę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:13
Karo-Linka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Fajnie masz z tym zwolnieniem i że na tyle Ci dali chociaż ja też mogłam wziąć na pełne dwa tygodnie, ale nie były mi chyba potrzebne chociaż dzisiaj myślę że mogłam jednak wziąć dla spokoju haha
Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę
-
Melduje ze z 16 pobranych oocytow, 11 poszlo dalej..teraz czekanie z modłami
Bella93, Milkowiec, ewe_a85, MalaHD, lipa, Morwa, Mysza1986, Justine, sylwia80, Krakowianka, Beata.D, Natka-matka wariatka :), sandzu lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Inkaa85 wrote:11 razy byłaś stymulowana czy za 11 transferem ???? Podziwiam i jesteś nadzieją i przykładem na lepsze jutro
W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:34
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:To idź na betę jutro 9 dpt będzie już coś a testem się tylko wkurzyć można.
Powiedzcie mi miałyście estrofem po punkcji? W jakich dawkach? Bo ja przy pierwszej nie miałam, nie wiem czy zapomniał czy tego nie praktykuje, dziś dopytam ale jak powie, że nie to rozważam czy i tak nie brać.
Estradiol 3246 ale biorąc pod uwagę znów ten durny jajnik i że niedojrzałe pęcherzyki też produkują estradiol to i tak nic nadal nie wiem. Trzeba po prostu wierzyć, że będzie dobrze
przed pierwszą punkcją miałam estradiol 6400 i 3x1 estrofem po punkcji.
przy kolejnych punkcjach estradiol 2500-4000 i też estrofem po. -
nick nieaktualnytriss wrote:Emka29 nie to żebym Cie namawiala ale u mnie testy 25 ki wychodziły wyraźniej niż 10 ka
Mocno kciuki trzymam !
Też mi się wydawało że ivf to ciąża murowana . U mnie się udało za 11 razem
Gonię Cię w ilości transferów nieuchronnieale jakby mnie ktoś zapewnił, że też przy 11 się uda to brałabym w ciemno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
triss wrote:11-ty transfer. 4 pełne procedury w tym jedna bez zarodkow.
W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.
Triss jesteś mega dzielna!
Jednak kobiece serce jest wielkietriss, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:Shooa, to jedziemy na jednym wózku
też mam za sobą 7 transferów. Na pokład zabrałam 9 zarodków. Powodzenia!
Ja 5 transferów, 9 zarodków.
Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 15:48
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualnybrenya77 wrote:Ja 5 transferów, 9 zarodków.
Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?
Przy crio to można modyfikować tylko w zakresie cyklu sztucznego na estrofemie albo naturalnego z owulacją. zależy o jakie jeszcze modyfikacje pytasz? -
nick nieaktualnyshooa wrote:taaak, to u nas wózek dokładnie ten sam
kiedy kolejny? -
No nie wiem, inne przygotowanie do transferu, inne dawki lekow? Przesuniecie transferu na inny dzien w tyl, przod, badanie receptywnosci endometrium. 3 dniowe vs 5 dniowe zarodki. Itp.
Mozesz napisac jak wyglada cykl sztuczny na estrofemie? W jaki sposob nastepuje wyciszenie jajnikow? Bede niedlugo przechodzila taki cykl, ale kobieta w invikcie nie byla mi w stanie nakreslic jak taki cykl wyglada, jakie leki. Moje poprzednie cykle sztuczne polegaly na braniu zastrzykow buserelinu w celu wyciszenia jajnikow od 17 dnia cyklu poprzedzajacego az do 5 dni przed transferem. W 2 dniu nowego cyklu wchodzil estrofem, a piec dni przed transferem progesteron. Czy tak samo wygladal Twoj?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Informuje że mój prg wzrósł z 24 do 36
Beta 6700 bo oczywiście zadałam przy okazjiMysza1986, ewe_a85, MalaHD, shooa, Flowwer, Bella93, triss, Asiula86, Karo-Linka, gretka, Polly_love, Krakowianka, brenya77, Konwalia, Deseo, Tyszanka81, Alrauna1987, Beata.D, Natka-matka wariatka :), roletka, Asia_88, sandzu, SzewskaPasja, sylvuś, lady_pink, zizia_a, sisi, Milkowiec lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/