X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Melisa pita w ciąży w postaci herbaty, jest całkowicie bezpieczna. Pomaga zmniejszyć poranne mdłości i działa uspokajająco.
    A jak Ty się czujesz? Ja mam zwolnienie do końca miesiąca.
    Fajnie masz z tym zwolnieniem i że na tyle Ci dali chociaż ja też mogłam wziąć na pełne dwa tygodnie, ale nie były mi chyba potrzebne chociaż dzisiaj myślę że mogłam jednak wziąć dla spokoju haha
    Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka to trzymamy kciuki :) ja bym nie wytrzymała z betą do piątku pewnie w ciągu godziny bym już w labo siedziała ;)

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bym tak zrobiła ale mieszkam na wsi, mąż w pracy zabrał samochód, autobus koło mnie jeździ 3 razy dziennie. A co najlepsze to mieszkam od stolicy 25 km a czuję się tutaj jakby wrony zawracały.
    Ale pewnie jutro to na bank pojadę!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:13

Karo-Linka, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Fajnie masz z tym zwolnieniem i że na tyle Ci dali chociaż ja też mogłam wziąć na pełne dwa tygodnie, ale nie były mi chyba potrzebne chociaż dzisiaj myślę że mogłam jednak wziąć dla spokoju haha
    Jeśli chodzi o mnie nie mam żadnych objawów, lekko ćmi mnie brzuch czasami ale wydaje mi się że od ilości leków bo mnóstwo tego biorę
    Transfer miałam u dr Taszyckiej i trochę zakombinowałam z dr Czerwkińskim z tym zwolnieniem bo wiem że po transferze dają tylko na 14 dni. A on dał mi od transferu do końca miesiąca. Dostałam opieprz jeszcze w sekretariacie, że Taszycka powinna wystawić a ja nie chciałam, ale powiedziałam że w pracy cofnęli mi urlop a doktor Czerkwiński jest moim lekarzem prowadzącym od początku i wypisała.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze z 16 pobranych oocytow, 11 poszlo dalej..teraz czekanie z modłami ;)

Bella93, Milkowiec, ewe_a85, MalaHD, lipa, Morwa, Mysza1986, Justine, sylwia80, Krakowianka, Beata.D, Natka-matka wariatka :), sandzu lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    11 razy byłaś stymulowana czy za 11 transferem ???? Podziwiam i jesteś nadzieją i przykładem na lepsze jutro
    11-ty transfer. 4 pełne procedury w tym jedna bez zarodkow.
    W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
    Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To idź na betę jutro 9 dpt będzie już coś a testem się tylko wkurzyć można.

Powiedzcie mi miałyście estrofem po punkcji? W jakich dawkach? Bo ja przy pierwszej nie miałam, nie wiem czy zapomniał czy tego nie praktykuje, dziś dopytam ale jak powie, że nie to rozważam czy i tak nie brać.
    Estradiol 3246 ale biorąc pod uwagę znów ten durny jajnik i że niedojrzałe pęcherzyki też produkują estradiol to i tak nic nadal nie wiem. Trzeba po prostu wierzyć, że będzie dobrze :)

przed pierwszą punkcją miałam estradiol 6400 i 3x1 estrofem po punkcji.
    przy kolejnych punkcjach estradiol 2500-4000 i też estrofem po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Emka29 nie to żebym Cie namawiala ale u mnie testy 25 ki wychodziły wyraźniej niż 10 ka ;)

Mocno kciuki trzymam !

Też mi się wydawało że ivf to ciąża murowana . U mnie się udało za 11 razem ;)

Gonię Cię w ilości transferów nieuchronnie ;) ale jakby mnie ktoś zapewnił, że też przy 11 się uda to brałabym w ciemno ;)

• triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa który teraz będzie raz? Bo że ostatni i udany to jestem bardziej niż pewna. Ot takie przeczucie ;-) i zdecydowanie wolę żeby Niechlubny rekord należał do mnie a nie do żadnej z Was ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie okrągły ósmy transfer.
    :)

triss, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss jesteś cudowną fighterką!
    Mega podziwiam, dajesz nadzieję

triss lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Shooa, to jedziemy na jednym wózku :) też mam za sobą 7 transferów. Na pokład zabrałam 9 zarodków. Powodzenia!

• triss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Okrągły i ostatni :)

shooa, sylvuś lubią tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    11-ty transfer. 4 pełne procedury w tym jedna bez zarodkow.
    W międzyczasie dwie ciążę biochemiczne i jedno poronienie .
    Niby nikt nie obiecywał że będzie łatwo ale szczerze to nawet ja, życiowa optymistka, kilka razy traciłam nadzieję. Ale da się.

Triss jesteś mega dzielna!

Jednak kobiece serce jest wielkie <3

triss, sylvuś lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Shooa, to jedziemy na jednym wózku :) też mam za sobą 7 transferów. Na pokład zabrałam 9 zarodków. Powodzenia!

taaak, to u nas wózek dokładnie ten sam :)
    kiedy kolejny?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:

Ja 5 transferów, 9 zarodków.
    Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 15:48

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Ja 5 transferów, 9 zarodków.
    Dziewczyny, czy wy jakoś modyfikujecie procedury/transfery w poszczególny cyklach?
    Modulować można protokół i stymulacje. ja miałam dwa długie protokoły i jeden krótki, pierwszy na Menopurze tylko, dwa kolejne kombinacja leków.
    Przy crio to można modyfikować tylko w zakresie cyklu sztucznego na estrofemie albo naturalnego z owulacją. zależy o jakie jeszcze modyfikacje pytasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    taaak, to u nas wózek dokładnie ten sam :)
    kiedy kolejny?
    Shooa, późniejszą wiosną. Została mi opcja AZ. Dziś robiłam biopsję endometrium po @ ureoplasma. Jeśli będę musiała się przeleczyć pod kątem jednego czy drugiego to jeszcze czas by to ogarnąć. A potem transfer. Pewnie najwcześniej maj, a może czerwiec. Zobaczymy, co mnie czeka. U Ciebie cudnie bo tyle zarodków :)

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, inne przygotowanie do transferu, inne dawki lekow? Przesuniecie transferu na inny dzien w tyl, przod, badanie receptywnosci endometrium. 3 dniowe vs 5 dniowe zarodki. Itp.
    Mozesz napisac jak wyglada cykl sztuczny na estrofemie? W jaki sposob nastepuje wyciszenie jajnikow? Bede niedlugo przechodzila taki cykl, ale kobieta w invikcie nie byla mi w stanie nakreslic jak taki cykl wyglada, jakie leki. Moje poprzednie cykle sztuczne polegaly na braniu zastrzykow buserelinu w celu wyciszenia jajnikow od 17 dnia cyklu poprzedzajacego az do 5 dni przed transferem. W 2 dniu nowego cyklu wchodzil estrofem, a piec dni przed transferem progesteron. Czy tak samo wygladal Twoj?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje że mój prg wzrósł z 24 do 36 :)
    Beta 6700 bo oczywiście zadałam przy okazji ;)

Mysza1986, ewe_a85, MalaHD, shooa, Flowwer, Bella93, triss, Asiula86, Karo-Linka, gretka, Polly_love, Krakowianka, brenya77, Konwalia, Deseo, Tyszanka81, Alrauna1987, Beata.D, Natka-matka wariatka :), roletka, Asia_88, sandzu, SzewskaPasja, sylvuś, lady_pink, zizia_a, sisi, Milkowiec lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 4555 4556 4557 4558 4559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ