IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zwracam sie do was z ogromna prosba o pomoc.
Na poczatku kwietnia udaje sie do mojego prof aby pogadac o crio, do ktorego chcemy podejsc ok sierpnia/wrzesnia.
Mam tylko problem, ze nie do konca wiem o co mam zapytac a chce uniknac sytuacji, ze ja nie zapytam a prof poprostu zapomni powiedziec (bo przeciez wszyscy jestesmy tylko ludzmi) i jakie badania juz moge zrobic? Mam niedoczynnosc tarczycy wiec na wizyte chcialam zrobic TSH, aTPO, FT3, FT4 (prof jest zarowno gin jak i endokrynologiem), czy cos jeszcze? Narazie wirusologii.nie robie bo to krotki termin ma.
Z pytan zapisalam sobie dotychczas:
1. Jak dlugo przygotowanie, co przed, jakie badania
2. Cykl naturalny czy sztuczny (jakie leki, wspomagacze itd)
3. Czy beda wczesniej badac estrodiol i progesteron?
4. Kiedy musze odstawic dziecko od piersi i czy w ogole musze skoro okres juz man i jest regularny
5. Ile zarodkow (coreczke mam z jednego 3dniowca) i czy hodujemy do blastki te co mamy (jakie ryzyko, ze zarodki po rozmrozeniu zdegeneruja) czy podajeny te 3dniowce?
6. Embrioglue?
7. Naciecie otoczki?
Czy cos jeszcze? Traktuje was jak ekspertki w tym temacie, wiec licze na wasza pomoc
Z gory dziekuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 11:58
-
Czesc dziewczyny
Powoli zaczyna mnie nosicdzisiaj 4dpt i nic zadnej plamki wiekszej mniejszej co by na implantacje miala wskazywac. Czuje sie dobrze jak gdyby nigdy nic. We wtorek beta. W razie czego powinna juz cos pokaza no nie?
MalaHD Bella ma racje. Po luteinie zostaje sporo resztek. U mnie z poczatku wogole ich nie mialam a teraz nez wkladki ani rusz sporo tego sie wydostaje spowrotem, a mam tylko 3x2. Lekarz po weryfikacji zostawic takie samo dawkowanie jak przed.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alaruna ja tak wypatrywalam implantacji ze nos prawie w gaciach mialam z tak bliska je oglądałam
tak 6dpt juz powinno cos wyjsc
Natka na pewno progesteron i estradiol przed crio
A my mamy 6 zarodków! Teraz oby się ladnie dzielily... to chyba jest najgorsze 5 dni w całej procedurzeAlrauna1987, Angie 31, Krakowianka, sisi lubią tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Alaruna ja tak wypatrywalam implantacji ze nos prawie w gaciach mialam z tak bliska je oglądałam
tak 6dpt juz powinno cos wyjsc
Natka na pewno progesteron i estradiol przed crio
A my mamy 6 zarodków! Teraz oby się ladnie dzielily... to chyba jest najgorsze 5 dni w całej procedurze
Jak milo wiedziec ze nie tylko ja mam takie schizypatrze patrze ale nic wypatrzec nie moge
Ile zapładnialiście komórek?
Dobrze wiem co przezywasz. Ja czekajac na rozwoj zarodkow cisnienie mialam ponad 200zwlaszcza jak sie dowiedzialam ze sa tylko 2 i maja je trzac do 5 doby. Uszy jak slonica i nadslichiwalam telefonu. Zabronilam mamie i mojemu dzwonic jak cos chcieli mieli sms posac jak bylam w pracy
Mocno kibicuje i trzymam &&& za zarodzeczki
Natka ile ja bym dala zeby i u mnie to sie sprawdzilocyce ino bola ale to po prg.
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
bizona wrote:Ja tez nie mialam plamien ku pocieszeniu
trzymam kciuki!
Wiesz ze Twoja historia daje mi duze wsparciez 3 komorek mialas 2 zarodeczki a teraz blizniaki sie szykuja
u mnie tak samo tylko zakonczenie jeszcze nie znane.
Zycze zdrowych rozbrykanych bobasowbizona lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
U nas wolno zaplodnić tylko 6 chyba, że sa wskazania ku temu by zaplodnić wszystkie (chyba wiek powyżej 35 lub więcej niż 3 nieudane procedury). Ja po pierwszej procedurze też miałam 2 i wyszły z nich piękne blastki, mam nadzieję, że tym razem też wszystkie przetrwają.
-
U nas pobrali 6 komorek, jedna zdegenerowala,zaplonili 5 i wszystkie 5 sie zaplodnilo. Ooooo jak ja pamietam jak czekalam na telefon, myslalsm,ze na bank zadzwoni, ze sie nie udalo
a tu prosze
podano mi jeden zarodek 3dniowy 8A reszte zamrozono w 3dobie. Mamy jeszcze 6A, 5A, 4Ai 5C i teraz ciagle tylko mysle o tym, zeby crio wypalilo, bo juz 8A nie mamy. Ale ja to taka jestem,ze u siebie zawsze widze problemy. Tylko to forum napelnia mnie nadzieja, bo cuda tu sie zdarzaja,prawdziwe cuuudaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 12:52
-
Po cichutku i baaardzo nieśmiało muszę się z wami podzielić
6dpt https://naforum.zapodaj.net/thumbs/617e550452ac.jpg
bizona, Yoselyn82, emka29, brenya77, lipa, Evaa, Tyszanka81, Wedmoczka, Natka-matka wariatka :), Justine, Alrauna1987, Karo-Linka, Nefe, *SmoczycA*, sandzu, Deseo, Junioer, Beata.D, shooa, Konwalia, Asia_88, MoNaKo, sisi lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Po cichutku i baaardzo nieśmiało muszę się z wami podzielić
6dpt https://naforum.zapodaj.net/thumbs/617e550452ac.jpg
po cichu gratulujeAngie 31 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Alrauna1987 wrote:Wiesz ze Twoja historia daje mi duze wsparcie
z 3 komorek mialas 2 zarodeczki a teraz blizniaki sie szykuja
u mnie tak samo tylko zakonczenie jeszcze nie znane.
Zycze zdrowych rozbrykanych bobasow
A wiesz jaka bylam zalamana jak lezalam na sali po punkcji i dwie panie mialy po kilkanascie komorek a ja tylko 3.. takze zawsze trzeba widziec swiatelko w tunelu ( wiem latwo sie mowi;) )
Angie31 gratulujęAngie 31 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Angie 31 wrote:Po cichutku i baaardzo nieśmiało muszę się z wami podzielić
6dpt https://naforum.zapodaj.net/thumbs/617e550452ac.jpgAngie 31 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
w marcu miałam przystąpić do crio, ale złapałam jakiegoś wirusa. Wzięłam przez parę dni estrofem i przerwałam. teraz czekam na @ i pomimo bóli jakoś nie przychodzi. Ciąża nie, bo robiłam krew. Czy może mi się w takiej sytuacji przesunąć okres? Ktoś tak miał?
Czekam jak na zbawienie na @, bo chce przystąpić do crio, a tu po drodze święta etc.
pozdrawiam was serdecznie dziewczyny
cały czas was podczytuję i gratuluję wszystkim co sie udało, a za resztę jak zwykle trzymam kciukiKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
dzisiejszy test 10 miu/ml ciemniejszy...ehh do jutra tyle czasu
zwariuje!
Zastanawiam sie czy w krwi jest wieksze stezenie betahcg? niz w moczu?
jest szansa ze z bladziochem bedzie ładna beta?
MalaHD, Evaa, wombi, sisi, brenya77 lubią tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Kunia niedobrze zrobiłaś. To są hormony, trzeba było przeciągnąć ten cykl sztuczny do końca. Teraz Ci się wszystko posypało i nie wiadomo kiedy zaskoczy. Może bedziesz musiala dostać progesteron na wywołanie
Koka pewnie ze jest szansa! Dziewczyny mialy juz bety trzycyfrowe i test dopiero wychodził pozytywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:06
kookana1987 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Kunia niedobrze zrobiłaś. To są hormony, trzeba było przeciągnąć ten cykl sztuczny do końca. Teraz Ci się wszystko posypało i nie wiadomo kiedy zaskoczy. Może bedziesz musiala dostać progesteron na wywołanie
Koka pewnie ze jest szansa! Dziewczyny mialy juz bety trzycyfrowe i test dopiero wychodził pozytywny
Tak mi kazała pielęgniarka z kliniki.
I w sumie to nie mam jakiegoś mega opóźnienia, bo cykle mam 28 dniowe a dziś jest 30 dc wszystko mnie boli jak na @ a jakoś go nie ma:(Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
kookana1987 wrote:dzisiejszy test 10 miu/ml ciemniejszy...ehh do jutra tyle czasu
zwariuje!
Zastanawiam sie czy w krwi jest wieksze stezenie betahcg? niz w moczu?
jest szansa ze z bladziochem bedzie ładna beta?
W krwi jest większe stężenie niż w moczu. Z doświadczenia wiem że ładna beta jest gdy wyraźnie widać druga kreskę
Angie, baaaaaardzo się cieszękiedy lecisz na bete?
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
kookana1987
Ja jak byłam w ciąży jesienią to testy mi nic nie pokazywały, a betka wyszła już w 7 dpt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:39
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak