IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mowią, ze jeden z lepszych lekarzy.transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
MalaHD wrote:7 dpt blastki i 10 dpt 2-3 dniowych
Jestem dziś w 7dpt wczesnych blastek ale testu boje się jeszcze zrobić. To mój 5 transfer w żadnym wcześniejszym Beta nawet nie drgnęła. Tak się boję...brenya77 lubi tę wiadomość
Długa droga za nami.. -
Jogaa, Kala. Zycze Wam powodzenia. Trzymam kciuki.
Jogaa, u mnie tez nigdy beta nie drgnela. Mam schize, ze moja macica wyrzuca zarodki zaraz po transferze. Czytalam w ten weekend o kurczliwosci macicy i ze sa leki, ktore mozna na to stosowac np. Atosiban. Czy probowalas moze tego kiedys? Czy ktorys z Twoich lekarzy kiedys podnosil ta kwestie?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Kala 1980 wrote:Mowią, ze jeden z lepszych lekarzy.
zapomniał mi powiedzieć, że estrofem mam zacząć łykać , a nie stosować dopochwowo, przez co estradiol miałam bardzo wysoki i być może tu leżała przyczyna niepowodzenia.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Troszkę mi nakręcił przed ostatnim crio
zapomniał mi powiedzieć, że estrofem mam zacząć łykać , a nie stosować dopochwowo, przez co estradiol miałam bardzo wysoki i być może tu leżała przyczyna niepowodzenia.
Kochana, nie wkrecaj sie, bo prawdopodobnie nie mialo zadnego znaczenia w jaki sposob przyjmujesz estrofem. Jaka mialas dawke? Ja przyjmowalam 3x1 dopochwowo.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Sysiaaaaa wrote:Troszkę mi nakręcił przed ostatnim crio
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
brenya77 wrote:Jogaa, Kala. Zycze Wam powodzenia. Trzymam kciuki.
Jogaa, u mnie tez nigdy beta nie drgnela. Mam schize, ze moja macica wyrzuca zarodki zaraz po transferze. Czytalam w ten weekend o kurczliwosci macicy i ze sa leki, ktore mozna na to stosowac np. Atosiban. Czy probowalas moze tego kiedys? Czy ktorys z Twoich lekarzy kiedys podnosil ta kwestie?
Brenya, ja tez mam takie jak Ty odczucie. Skoro nigdy nie miałam drgnięcia bety tzn ze nigdy nie mogło dość do zagnieżdżenia, choć chwilowego. O tym leku nigdy nie słyszałam - powiem Ci, że denerwuje mnie już to wszystko bo mam wrażenie, że ciagle stoimy w miejscu. Mam kolejne podejścia, kolejne niepowodzenia, wyrzeczenia, dojazdy, a lekarze nic nie robią innego nawet nie próbują.
Jeśli sie teraz nie uda będę musiała podejść od początku, to były moje ostatnie mrozaki to wypytam lekarza o ten lek i napisze.Długa droga za nami.. -
brenya77 wrote:Kochana, nie wkrecaj sie, bo prawdopodobnie nie mialo zadnego znaczenia w jaki sposob przyjmujesz estrofem. Jaka mialas dawke? Ja przyjmowalam 3x1 dopochwowo.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:A badałaś estradiol? W jednym z artykułów Novum zostało wspomniane, że wysoki estradiol może powodować problem z zagnieżdżeniem. Nie wkręcam się, ale wydaje mi się, że taka informacja była dość istotna. Zresztą dr Rokicki nie był zadowolony z wyniku estradiolu, więc coś musiało w tym być.
Sysiaa. Ja juz mam pol internetu i tone publikacji wyczytanychI tak, wiem, ze wysoki estradiol moze negatywnie wplywac na zagniezdzenie. Zwieksza bowiem kurczliwosc macicy poprzez nadprodukcje oxytocyny i receptorow oxytocyny, ktore z kolei prowadza do wzrostu prostaglandyn - a te odpowiedzialne sa za skurcze i zmniejszenie ukrwienia macicy. Ja w moim ostatnim cyklu, w Polsce, bralam Estrofem dopochwowo i rzeczywisie mialam przez nastepne 2 tygodnie takie skurcze, jak nigdy. Raz myslalam, ze pojade na pogotowie. Mam schize, ze przez te skurcze zarodki sa wyrzucane z macicy zaraz po transferze.
Wiec, tak, tez uwazam, ze na estradiol trzeba uwazac. Jednak jest on b. wazny w cyklach mrozonych, bo jakos ta macice trzeba przygotowac. Chociaz osobiscie rozwazam cykl naturalny w nastepnym podejsciu, wlasnie, zeby uniknac tak wysokich hormonow. Masz racje - musimy miec oczy szeroko otwarte i doskonale Cie rozumiem jak sie czujesz z tym estradiolem. Ja tez mam watpliwosci, czy w ostatnim cyklu nie bylo go za duzo. Dzieki za trop.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Jogaa wrote:Brenya, ja tez mam takie jak Ty odczucie. Skoro nigdy nie miałam drgnięcia bety tzn ze nigdy nie mogło dość do zagnieżdżenia, choć chwilowego. O tym leku nigdy nie słyszałam.
Ja sie dowiedzialam o tej kurczliwosci macicy i tym leku pare miesiecy temu, ale w ogole nie skojarzylam, ze to moze mnie dotyczyc. Ja mam bardzo trudne transfery, w ostatnim lekarz o malo nie zrezygnowal i omal nie zaproponowal transferu w znieczuleniu ogolnym! No i w ten weekend sie wzielam za czytanie literatury i wlosy mi stanely deba. Otoz wyczytalam, ze normalnie macica kurczy sie rytmicznie przez caly czas, ale w cyklu naturalnym ok 5 dnia po owulacji, czynnosc skurczowa sie maksymalnie wycisza - prawdopodobnie wlasnie po to aby pozwolic na implantacje zarodka. Natomiast w cyklach invitro, jest dokladnie odwrotnie - wysoki poziom estradiolu powoduje nasilone skurcze macicy w tym okresie, tak jak przed porodem! No i to powoduje, przynajmniej w modelach zwierzecych, mniejsza implantacje, bo prawdopodobnie macica wyrzuca zarodki...
Na tej stronie mozna zobaczyc na wlasne oczy co macica robi z zarodkami. Co prawda tutaj lekarz podaje to jako przyklad, ze macica uklada sobie te zarodki, ale dla mnie to dowod, ze ta macica robi z zarodkami co chce. I za jak ona je tak memla, to one nie maja szansy na przyczepienie sie do podloza:
http://www.fertility-experiences.com/resting-after-embryo-transfer/#comment-20899
Ja bede walczyc, w przyszlym transferze, po pierwsze o cykl naturalny, bez hormonow, plus w znieczuleniu ogolnym ( lub lekarz na Bocianie zasugerowal jakies specjalne przygotowanie szyjki), plus ten lek Atosiban na wyciszenie skurczow macicy. Mam zamiar brac maksymalne dawki Relanium, Nospy i lezec.
Drugi watek mojego sledzwa dotyczy receptywnosci endometrium i chcialabym zrobic badanie ERA, zeby zobaczyc, czy moje endo jest w ogole w fazie przyjmujacej zarodki.
Ja mysle, ze robienie kolejnych cyklow i transferow bez zmieniania czegokolwiek, mija sie z celem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 13:26
Yoselyn82, sylvuś lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Alrauna1987 wrote:I weryfikacje mialam w sobote.
Beta 1.9
E2 1877
Prg 23.30
Niestety u mnie gorzej niz w Wawie. Zeszukalam sie tyle zeby znalezc laboratorium w ktorym dostane wyniki przed 14. Znalazlam i o dziwo nie byl to Krk a Sucha Beskidzkajutro z rana lece ok.6 po 2h bede miala wynik.
Schizuje juz troche. Szukam objawow ale nie ma zadnych po za bolacymi cyckami po prg. Czasami zacmi w podbrzuszu ale rzadko.Probowalam jakos wyczuc szyjke jaka jest i lipton nie moge jej zidentyfikowacalbo hdzies wysoko albo nisko i twarda. Ech...lepiej mi bylo na relanium
Prg piękny
Z doświadczenia powiem Ci, żebyś się nie zastanawiała jaka jest szyjka bo jednego dni uznasz, że jest nisko i nic z tego nie będzie, a za kilka godzin uznasz, ze jest wysokoPrzy każdej aplikacji lutki sprawdzałam szyjkę i podczas mojej ciąży (oczywiście jeszcze nie wiedziałam, że jest) byłam pewna kilka razy, że nic z tego bo szyjka się obniża
Trzymam mocno kciuki za bete i wierzę, że to nie jest kwestia pregnylu/ovitrelleProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaaaaa wrote:A badałaś estradiol? W jednym z artykułów Novum zostało wspomniane, że wysoki estradiol może powodować problem z zagnieżdżeniem. Nie wkręcam się, ale wydaje mi się, że taka informacja była dość istotna. Zresztą dr Rokicki nie był zadowolony z wyniku estradiolu, więc coś musiało w tym być.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:A kiedy najlepiej zbadać estradiol żeby było wiadomo czy jest Ok czy nie ?
Badałam estradiol chyba w 10 dcDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
78beti wrote:A kiedy najlepiej zbadać estradiol żeby było wiadomo czy jest Ok czy nie ?
Uwazam, ze na takie rozwazania powinien byc osobny watek. Wiele dziewczyn podchodzi do crio na sztucznym. W roznych klinikach maja rozne zalecenia - zazwyczaj poparte doswiadczeniem. -
Sysiaaaaa wrote:Większość dziewczyn nie badała w sztucznym cyklu, a ja właśnie taki miałam.
Badałam estradiol chyba w 10 dc
Mozesz napisac jaka byla wartosc? Czy lekarz mowil jaka powinna byc? A jaki mialas progesteron przed transferem?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Bella93 wrote:I sie zaczelo...
Uwazam, ze na takie rozwazania powinien byc osobny watek. Wiele dziewczyn podchodzi do crio na sztucznym. W roznych klinikach maja rozne zalecenia - zazwyczaj poparte doswiadczeniem.Myszaka76, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Sysiaaaaa wrote:Dlaczego oddzielny wątek? Nie rozumiem, bo pytanie dość normalne
Tez nie rozumiem...Myszaka76, e_mil_ka lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:Mozesz napisac jaka byla wartosc? Czy lekarz mowil jaka powinna byc? A jaki mialas progesteron przed transferem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 13:42
Moja klinika nie praktykuje sprawdzania estradiolu przed crio.
Odnośnie problemu z zagniezdzaniem z wysokim estadriolem to u mnie własnie na cyklu naturalnym + dodatkowo 2x1 estrofem się udało. Wcześniej ani rusz dwa razy.
Więc ja obalam tą teorię.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaaaaa wrote:Dlaczego oddzielny wątek? Nie rozumiem, bo pytanie dość normalne