IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymałaszarobura wrote:No dzięki bogu każda z nas jest inną osobą i podejmuje własne decyzje.
Wiec ja szanuje Twoje decyzje Justine a Ty uszanuj moje.
Dziekuje.
Kilka koleżanek przeszło tu 3-5 procedur in vitro i już umieją w lot rozpoznać błędy lekarskie, niektórym należy się co najmniej tytuł doktora nauk medycznych.
Szkoda, że w przekonaniu o ogromie własnej wiedzy, niektóre z Was zapominają, że takie forum powinno być platformą wspierania w trudnym momencie, nie zaś dołowania.Kunia, małaszarobura, brenya77 lubią tę wiadomość
-
Juliette wrote:Małaszarobura, czekaj spokojnie na telefon z kliniki i bądź dobrej myśli!
Kilka koleżanek przeszło tu 3-5 procedur in vitro i już umieją w lot rozpoznać błędy lekarskie, niektórym należy się co najmniej tytuł doktora nauk medycznych.
Szkoda, że w przekonaniu o ogromie własnej wiedzy, niektóre z Was zapominają, że takie forum powinno być platformą wspierania w trudnym momencie, nie zaś dołowania.
Nikt tu nikogo nie doluje, tylko stara sie wyjasnic skad mogl sie wziac taki kosmiczny wynik w 5dpt.ewe_a85, szurusiowa, małaszarobura, Asia_88, Yoselyn82, lady_pink lubią tę wiadomość
-
Juliette wrote:Małaszarobura, czekaj spokojnie na telefon z kliniki i bądź dobrej myśli!
Szkoda, że w przekonaniu o ogromie własnej wiedzy, niektóre z Was zapominają, że takie forum powinno być platformą wspierania w trudnym momencie, nie zaś dołowania.
Mam wrażenie, że piszesz o mnie.
A owszem, mam sporą wiedzę, bo dużo przeszłam, ale też dużo czytam i cały czas się dokształcam.
Mówisz, żeby wspierać w trudnym momencie, ale co skoro osoba, która jest w trudnym położeniu śmieję się z tego co zrobiła? Jest to dla mnie niepoważne zachowanie i nie widzę opcji poklepywania po plecach, że jakoś to będzie.
Gdyby mi ktoś powiedział, że lekarz podjął złą decyzję, żeby robić transfer bez sprawdzenia czy beta spadła to dziękowałabym za tą informację, a nie śmiała i traktowała tego jak dobry żart.szurusiowa, ewe_a85, Bella93, Asia_88, edloteh, MalaHD, lady_pink lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kunia wrote:Dlatego ja mam nadzieję, że jak u mnie nic z tego nie będzie to samo spadnie i koniec. Bo tak to znowu łyżeczkowanie i trzeba czekać 3 miesiące....a to wszystko czas.
Kunia lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Juliette i za to cie lubię, za spokój,serce i mówienie tego co myślisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:06
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
małaszarobura wrote:kunia jakie łyżeczkowanie..... Jak odstawisz leki to dostaniesz okres i już -to przecież dopiero kilkanaście dni. Obejdzie sie bez łyżeczkowania słonko.
Justine, szurusiowa, ewe_a85, MalaHD, Reni, lady_pink lubią tę wiadomość
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 kwietnia 2017, 19:21
Juliette lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
brenya77 wrote:Krytykowanie czyjegos lekarza i leczenia po fakcie, w tak niestandardowej sytuacji jest conajmniej nietaktowne. Żaden z lekarzy leczących w klinikach, z których korzystamy nie jest, wbrew pozorom, idiota i kazda z nas ma prawo podchodzić do leczenia w dobrej wierze i nie oczekiwać "zjebki" na forum bo jej lekarz zrobił to czy tamto.To ze Twój lekarz każe czekać na spadek bety, nie oznacza ze ma święta racje - w naturze wszakze można zajść w ciaze zaraz po ciąży biochemicznej czy nawet poronieniu i wiele kobiet się nawet o tym nie dowie. Wiec wyluzuj moja droga z tymi oskarżeniami o błąd lekarski i nie wpędzaj dziewczyny w poczucie winy, bo to nie ma nic wspólnego ze wspieraniem.
Odpisałabym, ale nie śmiem polemizować z wiedzą medyczną biologa. Ja tylko zwykły magister ekonomii.
Zatem podtrzymuję swoje słowo, które rzekłam jakiś czas temu, że ignoruję Twoje wpisy dla własnego zdrowia psychicznego.
Niemniej mam nadzieję, że nadchodzący Twój transfer będzie tym szczęsliwym.ewe_a85, MalaHD, szurusiowa, Evaa lubią tę wiadomość
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 kwietnia 2017, 19:22
małaszarobura lubi tę wiadomość
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:Ja tu z niczym nie polemizuje tylko delikatnie daje ci do zrozumienia abyś powściągnęła emocje i nie wywoływała u dziewczyny poczucia winy, bo jest jej to teraz potrzebne jak umarlemu kadzidło.
Nie wątpię, ze życzenia są szczere.
Możesz wierzyć, albo nie, ale życzenia są szczere. Doskonale wiem jak ciężka jest ta droga i każdemu życzę aby zakończyła się ta droga sukcesem.
lipa, Evaa lubią tę wiadomość
kozamonia wrote:Dziewczyny, proszę powiedzcie mi kiedy mogę, ale nie muszę spodziewać się jakiś 'efektów ubocznych' stymulacji? Wczoraj podałam pierwszy zastrzyk z gonalu
Kozamonia ja co prawda miałam stymulację purogenem ale pierwsze 'efekty uboczne' pojawiły się po 4 zastrzyku. Zaczęłam być ospła, miałam problemy z koncentracją i logicznym myśleniem:) po 7 zastrzyku zniknęły wcześniejsze objawy a pojawił się lekki ból w podbrzuszu i nabrzmiałe piersi ale wszystko w granicach do wytrzymania.kozamonia lubi tę wiadomość
-
brenya77 wrote:Ja tu z niczym nie polemizuje tylko delikatnie daje ci do zrozumienia abyś powściągnęła emocje i nie wywoływała u dziewczyny poczucia winy, bo jest jej to teraz potrzebne jak umarlemu kadzidło.
szurusiowa, Justine, Evaa lubią tę wiadomość
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 kwietnia 2017, 19:22
małaszarobura lubi tę wiadomość
1 x naturalna cb
Malaszarobura, a sprawdzałaś, czy beta spadła Ci wtedy do zera? U mnie zaczęła spadać, pojawiła się normalna @ i w 14 dc okazało się, że wynosi 2699. I też byłam w Invikcie.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnykozamonia wrote:Dziewczyny, proszę powiedzcie mi kiedy mogę, ale nie muszę spodziewać się jakiś 'efektów ubocznych' stymulacji? Wczoraj podałam pierwszy zastrzyk z gonalu
Powodzenia!!! Nie taki diabeł straszny jak go malują -
nick nieaktualnykozamonia wrote:Dziewczyny, proszę powiedzcie mi kiedy mogę, ale nie muszę spodziewać się jakiś 'efektów ubocznych' stymulacji? Wczoraj podałam pierwszy zastrzyk z gonalu
Zależy ile jajek będzie rosło... jak będzie sporo, to pewnie 5-6 dnia coś tam poszujesz...
ważne by się nawadniać odpowiednio dużo.
-
Asiula86 wrote:Malaszarobura, a sprawdzałaś, czy beta spadła Ci wtedy do zera? U mnie zaczęła spadać, pojawiła się normalna @ i w 14 dc okazało się, że wynosi 2699. I też byłam w Invikcie.
I co zrobili?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja