IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kunia wrote:Czises dziewczyny jestem cała pokichana ze strachu jak to wszystko czytam...
Ja już mam tego dość wszystkiego, to takie obciążające psychicznie, nie mówiąc fizycznie...cała chodzę nabuzowana od tych hormonów, spuchnięta, cycki bolą, i do tego ta marna beta...
Kazali zrobić bete we czwartek, ale wiem, że nie wytrzymam i zrobię we środę, choć i jutro mnie kusi...
I tak naprawdę nie wiem na czym stoję, czekam i czekam na telefon i nie wiem co będzie potem nawet jak będzie okej, to zawsze te cholerne 50% czy będzie dobrze. I czekam i dół jak nie wychodzi i płacze. Potem myślę - dam już spokój,nie mam już siły a z tyłu głowy mysl- może teraz wyjdzie, przecież innym sie udaje.
Kuniu przytulam cię mocno.Kunia lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Yoselyn82 wrote:Ja przy mojej poronionej ciazy blizniaczej dostalam @ i po 4 dniach poszlam na wizyte i lekarka kiedy zrobila mi usg stwierdzila ze beta hcg jeszcze nie spadla, kazala zrobic mi badanie nastepnego dnia i za tydzien i znow przyjsc na wizyte z wynikami. Mowila ze beta musi spasc do 0, nie moze rosnac...
Malaszarobura - Wiec dziwie sie lekarzowi ze nie kazal tobie sprawdzac czy beta spada...
Niemniej jednak trzymam kciuki, oby wszystko bylo dobrze!
Yoselyn czy ja dobrze widzę? Jesteś w ciąży i jeszcze adoptujesz dzidziusia?? masz wielkie serducho:-)Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Dieta białkowa, tylko taka bez przesady żeby była.
Po jednym zatrzyku to raczej maloproawdopodobne byś juz cos czuła. Może wkłułaś się źle...
Po cetrotide to chyba szczypało mnie (?)
Mnie po pierwszyn cetrotide swędziało i szczypało niemiłosiernie, minęło po jakiś 2 godzinach, po następnych swędzenie mijało po jakiś 30 minutach. -
Kunia wrote:Czises dziewczyny jestem cała pokichana ze strachu jak to wszystko czytam...
Ja już mam tego dość wszystkiego, to takie obciążające psychicznie, nie mówiąc fizycznie...cała chodzę nabuzowana od tych hormonów, spuchnięta, cycki bolą, i do tego ta marna beta...
Kazali zrobić bete we czwartek, ale wiem, że nie wytrzymam i zrobię we środę, choć i jutro mnie kusi...
Bardzo Ci Kunia wspolczuje. Ale szczerze Ci powiem i mam nadzieje, ze nie odczytasz tego zle, bo nie mam zlych intencji - co Ci da ta beta jutro poza dodatkowa porcja stresu? Blagam nie wskakujcie na mnie, bo pisze to z najlepszymi intencjami, ale mysle, ze tylko sobie dziewczyny dokladacie tortur psychicznych tak czesto robiac te bety. Ja wiem, ze latwo powiedziec, bo kazda liczy na to, ze zobaczy bete wczesnie a potem co dwa dni bedzie ladnie przyrastac, ale czesto tak sie nie dzieje niestety i wtedy to jest tortura. Mysle, ze w szalenstwie klinik w UK, ktore w ogole nie pozwalaja wykonywac bety, tylko test sikany w 12dpt (!) jest jednak jakas metoda. Te dwa tygodnie czekania sie dluzylo, ale jednak mialam poczucie jakiejs magii do samego konca, no i nawet kolejne negatywne testy sikane nie robily mi takiej psychicznej jazdy jakiej tu czasem doswiadczacie dziewczyny betujace. Ja sama waham sie miedzy jednym a drugim - nie wiem co lepsze, ale strasznie mi szkoda Ciebie Kunia i innych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:52
małaszarobura, Kunia lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
małaszarobura wrote:Yoselyn czy ja dobrze widzę? Jesteś w ciąży i jeszcze adoptujesz dzidziusia?? masz wielkie serducho:-)
Bede musiala im powiedziec o ciazy i pewnie nas zawiesza, ale poki co mam na to czas.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Bede musiala im powiedziec o ciazy i pewnie nas zawiesza, ale poki co mam na to czas.
Ja też jeszcze nie powiedziałam a w tym tygodniu mamy mieć już ostateczną kwalifikację.
Kiedy planujesz im powiedzieć?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Ja też jeszcze nie powiedziałam a w tym tygodniu mamy mieć już ostateczną kwalifikację.
Kiedy planujesz im powiedzieć?
no ja czekam na kwalifikacje do warsztatow wiec mam czas zeby ich powiadomic.. poza tym za wczesnie jeszcze jest zeby im o tym mowic, moze po prenatalanych dopiero sie skusze albo po polowkowych... sama nie wiem...a ty kiedy planujesz?
p.s jakie leki bierzesz jeszcze i w jakich dawkach? zmniejszasz juz estrofem i encorton?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no ja czekam na kwalifikacje do warsztatow wiec mam czas zeby ich powiadomic.. poza tym za wczesnie jeszcze jest zeby im o tym mowic, moze po prenatalanych dopiero sie skusze albo po polowkowych... sama nie wiem...a ty kiedy planujesz?
p.s jakie leki bierzesz jeszcze i w jakich dawkach? zmniejszasz juz estrofem i encorton?
Ja chyba po prenatalnychw powiem, ale jeszcze nie wiem.
Estrofem odstawiłam w czwartek teraz, a encorton zmniejszyłam do 15mg. Za tydzień znów zmniejszam o 5mg.
A progesteron bez zmian.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
A więc już wszystko już wiem:-)
Zapewne mam 3 bąbelki w brzuszku.
mam zrobić drugą bete w ten czwartek 27 a trzecią we wtorek 2.05.
I mam sie nie martwic, sytuacja sie rozwija.
Generalnie realistyczne podejscie- bo beta może mi spadać, bo któryś zarodek może przestać rosnać itp.
Pozostaje czekać- zapewne do pierwszego usg.
Nie bede wstawiać na razie suwaczka dopóki nie zobaczę serduszek i tyle.lipcowka86, brenya77, Justine, Kunia, sylwia80, Angela*, PragnącaDziecka, elcia_aa, Juliette, Evaa, Alrauna1987, kozamonia, Nefe, Eltasz, gosia81, sandzu, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Justine wrote:Ja chyba po prenatalnychw powiem, ale jeszcze nie wiem.
Estrofem odstawiłam w czwartek teraz, a encorton zmniejszyłam do 15mg. Za tydzień znów zmniejszam o 5mg.
A progesteron bez zmian.
aaa bo ty bylas na cyklu naturalnym? dlatego juz odstawilas estrofem?
A encorton nie powinno sie po 2,5mg dawki schodzic.. tzn 20mg mialas, potem 17,5mg, potem 15 i tak stopniowo w dol?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:aaa bo ty bylas na cyklu naturalnym? dlatego juz odstawilas estrofem?
A encorton nie powinno sie po 2,5mg dawki schodzic.. tzn 20mg mialas, potem 17,5mg, potem 15 i tak stopniowo w dol?
Taki pół naturalny miałam
Schodzę stopniowo e dół ale co 5mgProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
brenya77 wrote:Bardzo Ci Kunia wspolczuje. Ale szczerze Ci powiem i mam nadzieje, ze nie odczytasz tego zle, bo nie mam zlych intencji - co Ci da ta beta jutro poza dodatkowa porcja stresu? Blagam nie wskakujcie na mnie, bo pisze to z najlepszymi intencjami, ale mysle, ze tylko sobie dziewczyny dokladacie tortur psychicznych tak czesto robiac te bety. Ja wiem, ze latwo powiedziec, bo kazda liczy na to, ze zobaczy bete wczesnie a potem co dwa dni bedzie ladnie przyrastac, ale czesto tak sie nie dzieje niestety i wtedy to jest tortura. Mysle, ze w szalenstwie klinik w UK, ktore w ogole nie pozwalaja wykonywac bety, tylko test sikany w 12dpt (!) jest jednak jakas metoda. Te dwa tygodnie czekania sie dluzylo, ale jednak mialam poczucie jakiejs magii do samego konca, no i nawet kolejne negatywne testy sikane nie robily mi takiej psychicznej jazdy jakiej tu czasem doswiadczacie dziewczyny betujace. Ja sama waham sie miedzy jednym a drugim - nie wiem co lepsze, ale strasznie mi szkoda Ciebie Kunia i innych.
Masz rację z tymi betami. Bardzo wcześnie to robimy, co niektóre laski nawet o ciąży nie wiedzą.
Poczekam jak te 48 h.małaszarobura, Juliette, gosia81 lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
małaszarobura wrote:A więc już wszystko już wiem:-)
Zapewne mam 3 bąbelki w brzuszku.
mam zrobić drugą bete w ten czwartek 27 a trzecią we wtorek 2.05.
I mam sie nie martwic, sytuacja sie rozwija.
Generalnie realistyczne podejscie- bo beta może mi spadać, bo któryś zarodek może przestać rosnać itp.
Pozostaje czekać- zapewne do pierwszego usg.
Nie bede wstawiać na razie suwaczka dopóki nie zobaczę serduszek i tyle.
Wow!!!
Ale dajesz czadu:) Nieźle kochana.
Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 18:25
małaszarobura lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:Wow!!!
Ale dajesz czadu:) Nieźle kochana.
Trzymam kciuki!
Oj trzymaj trzymaj żeby przyrosty na normalnym poziomie były.
Dziekuje ci:-)Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
nick nieaktualnyHura!!! Cudownie Małaszarobura!!! Gratulacje! Nieprzerwanie trzymam kciuki za Twoje Maluszki:)
Kilku osobom powinno się teraz zrobić co najmniej głupio;) Autorytet na forum brzmi dumnie, ale autorytatywne komentarze pozostawmy jednak lekarzom!
Mniejsza z tym- cieszmy się z dobrych wieści! Jeszcze raz gratulacje i trzymaj się dalej dzielnie:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 19:16
małaszarobura, domiszka lubią tę wiadomość
-
Juliette wrote:Hura!!! Cudownie Małaszarobura!!! Gratulacje! Nieprzerwanie trzymam kciuki za Twoje Maluszki:)
Kilku osobom powinno się teraz zrobić co najmniej głupio;) Autorytet na forum brzmi dumnie, ale autorytatywne komentarze pozostawmy jednak lekarzom!
Mniejsza z tym- cieszmy się z dobrych wieści! Jeszcze raz gratulacje i trzymaj się dalej dzielnie:*
Juliette chciałam ci cos jeszcze napisać prywatnie, ale nie tak żeby wszyscy to roztrząsali. Jak mogę to zrobić?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
ana167 wrote:Dodaj Juliette do przyjaciółekWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Juliette słodkie te Twoje skarpetusieWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Juliette, mam nadzieję że ta złośliwość nie będzie u Ciebie rosła wraz z brzuszkiem
ewe_a85, Asia_88, Evaa, lady_pink, Bella93 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/