IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dostałam emalia z kliniki , kazali mi się stawić na wizytę po 15 Maja... przecież to kupa czasu , po*ram się do tego momentu chyba ze 100 razy ! Na kiedy najlepiej mam się umówić po tym 15 maja? W jakim dniu po transferze coś będzie widać ?
-
PragnącaDziecka wrote:Justine napisalam do dr P, zobaczymy co mi odpisze, ale uwazam ze masz racje z tym dzialaniem intralipidu i po cos sie go podaje wczesniej. No nic,zobaczymy.
Dr każe 10-14 dni przed i w dniu transferuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Morwa wrote:Właśnie dostałam emalia z kliniki , kazali mi się stawić na wizytę po 15 Maja... przecież to kupa czasu , po*ram się do tego momentu chyba ze 100 razy ! Na kiedy najlepiej mam się umówić po tym 15 maja? W jakim dniu po transferze coś będzie widać ?
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Właśnie dostałam emalia z kliniki , kazali mi się stawić na wizytę po 15 Maja... przecież to kupa czasu , po*ram się do tego momentu chyba ze 100 razy ! Na kiedy najlepiej mam się umówić po tym 15 maja? W jakim dniu po transferze coś będzie widać ?
Chodzi ci o usg?
U mnie było widać już pęcherzyk 14dpt.
A serduszko to cos czytałam ze 7-8tc...?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
shooa wrote:W Twoim przypadku decydujący powinien być poziom bety a nie tc, bo jak widać masz wynik poza wszelkimi normami.
Powyżej bety 1000 już coś widać, przy Twoim poziomie na pewno będzie można ocenić sytuację.
Ale zobacz jeśli mam w brzuszku 3 fasolki to na kazda przypada cos ok. 670 bhcg.
Myślisz ze cos widać przy tym poziomie?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Pierwsza masz na 31dpt? -
ana167 wrote:widac, nie widac, ja bym dla swietego spokoju zobaczyla co sie dzieje... bo moze cos z poprzedniego, oby nie, cyklu cos zostalo..
Ale co miałoby zostać ? Widziałam mącicie 2 razy przed transferem i nie było w niej nic. (Lekarz pokazuje ci na monitorze)Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małaszarobura wrote:Ale zobacz jeśli mam w brzuszku 3 fasolki to na kazda przypada cos ok. 670 bhcg.
Myślisz ze cos widać przy tym poziomie?shooa lubi tę wiadomość
-
małaszarobura wrote:Chodzi ci o usg?
U mnie było widać już pęcherzyk 14dpt.
A serduszko to cos czytałam ze 7-8tc...? -
Bella93 wrote:Jak beta przyrasta tak jak to tej pory, to nawet na 3 zarodki masz juz poziom powyzej 1000
No tak. Masz rację.zapomniałam o przyroście.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Bella93 wrote:U mnie pecherzyk bylo widac w 18dpt, serduszko powinno byc widac ok 25-30dpt.
Pierwsza masz na 31dpt?jak zarodek spierniczył do jajowodu to do tego czasu mi go już dawno rozsadzi..
-
Morwa wrote:Tak mówią ,żebym w tym terminie przyszła na usg potwierdzić ciąże. Tylko ,że ja jestem po 2 ciążach pozamacicznych, więc ogromnie się obawiam powtórki z rozrywki. Do tego czasu zejdę chyba na zawał serca. Dobrze wiem ,że wcześniejsze usg może nic nie pokazać. Wiem po moim przypadku ,że odnajdywanie tych ciąż pozamacicznych nie było łatwe. No nic będę musiała jakoś to przetrwać i nie umrzeć do tego czasu
Współczuje CiWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Kunia wrote:Ja przy pierwszej procedurze, wyhodowałam 5 komórek, z czego wszystkie się zdegenerowały...nie było transferu.
Potem zastosowałam zdrowe żywienie, masa suplementów, mąż zakaz chlania i jakby progres jest, ale inne kłopoty teraz.
Kunia jakie suple włączyłaś? chce ten miesiąc wykorzystać na maksa.
W piątek idę do dietetyk, bo sama sobie jakoś nie radzę z tematem, potrzebuję podpowiedzi i może też takie biczyka nad sobą
U mojego męża super wyniki, więc u mnie kurde jakieś kłody i kłody... -
ewe_a85 wrote:Morwa a jakbyś poszła sobie w międzyczasie do innego gina na usg?
-
Morwa wrote:Jak nie licząc 15 Maja , bo pisali ,że ma być po 15. To 16 Maja będę miałam 32dpt, a to strasznie długo
jak zarodek spierniczył do jajowodu to do tego czasu mi go już dawno rozsadzi..
Ani Tobie, ani zarodkowi/m krzywdy to nie zrobiewe_a85, Morwa, edloteh, Evaa, Ewee lubią tę wiadomość
-
gochaczzz wrote:Kunia jakie suple włączyłaś? chce ten miesiąc wykorzystać na maksa.
W piątek idę do dietetyk, bo sama sobie jakoś nie radzę z tematem, potrzebuję podpowiedzi i może też takie biczyka nad sobą
U mojego męża super wyniki, więc u mnie kurde jakieś kłody i kłody...[/QUOTE
Żeń szeń,koenzym Q 10, Wit.D, zestaw dla kobiet starających się.mąż też ma dobre nasienie,ale całkowicie piwko na bok, androvit,koenzym.
I ja mam alergie pokarmowe,więc pewnych rzeczy nie jadłam.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualny