Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • gochaczzz Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    gochaczzz wrote:
    Kunia jakie suple włączyłaś? chce ten miesiąc wykorzystać na maksa.
    W piątek idę do dietetyk, bo sama sobie jakoś nie radzę z tematem, potrzebuję podpowiedzi i może też takie biczyka nad sobą ;)
    U mojego męża super wyniki, więc u mnie kurde jakieś kłody i kłody...[/QUOTE
    Żeń szeń,koenzym Q 10, Wit.D, zestaw dla kobiet starających się.mąż też ma dobre nasienie,ale całkowicie piwko na bok, androvit,koenzym.
    I ja mam alergie pokarmowe,więc pewnych rzeczy nie jadłam.

Dzięki :) Z Q10 już jadę, witaminę D włączam z powrotem, witaminy zamówione.
    Mąż też zostanie zasuplementowany ;)
    Całe szczęście z zakazem na % nie będzie problemu, bo i tak nie pije w ogóle :)

Kunia lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
    Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
    Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.
    Plamienia moga byc od tabl anty. Ja plamilam caly cykl. Nie powinno to w niczym przeszkodzic.
    Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:00

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Umow sie na wizyte ok 20dpt - wizyta pecherzykowa - zeby potwierdzic prawidlowe umiejscowienie pecherzyka/ow, a na nastepna tak jak Cie poinformowali.
    Ani Tobie, ani zarodkowi/m krzywdy to nie zrobi :)
    20 dpt wypada na 38 dc. W tym dniu cyklu ostatnio usówali moją drugą ciążę pozamaciczną. Dziękuję Bella :* zapisze się tak jak mówisz :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Kochana,bedzie dobrze zobaczysz...Nie bedzie zadbej ciazy juz pozamacicznej :*

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Plamienia moga byc od tabl anty. Ja plamilam caly cykl. Nie powinno to w niczym przeszkodzic.
    Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.

Dzięki, uspokoilas mnie :)) zastrzyków z gonapeptyl mam 7 z czego 2 już zrobione.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki :)

Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
    Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )

małaszarobura lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki :)

Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
    Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )

Dziekuje domiszka:-)
    Wiem,trochę już poczytałam o tym.

Coś więcej o tej koleżance możesz mi napisać,jeśli oczywiście cos wiecej wiesz...jak szybko jej to potwierdzili?

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze śpię, leze śpię i Zwarjuje do piatku hihihi :D

• małaszarobura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Wiesz mam tak samo:-) i nawet mi sie to zaczęło podobać.

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z refunacja lekow do ivf? to zalezy od wieku czy amh powyzej 0,7 ?
    czy jesli mam 40 lat i amh powyzej 0,7 zalapuje sie na te refundacje ?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bo ty uparciuch jesteś :p poszłabyś wcześniej na betę to byś tyle nie spala tylko czekała na wynik :p A tak naprawdę to podziwiam ze chcesz czekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bo ty uparciuch jesteś :p poszłabyś wcześniej na betę to byś tyle nie spala tylko czekała na wynik :p A tak naprawdę to podziwiam ze chcesz czekać :)

No to chyba ze strachu sie tak zawzięłam

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła :P ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku

Morwa ja robiłam betę 6 razy :D Po 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić

Agniechaaaa, małaszarobura, ewe_a85 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%

promyczek 39, Anatolka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła :P ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku

Morwa ja robiłam betę 6 razy :D Po 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić

Ja też chodziłam jak wariatka :D Jakbym nie poszła to bym oszalała :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%
    No i po 3 procedurze, nastepne juz sa 100%.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kiedy transferujesz?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze 3 procedury są refundowane leki, potem już na 100%. Co do reszty warunków to nie wiem.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Potwierdzam

"Kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień z tym samym partnerem - refundacja do 3 cykli"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:16

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 4720 4721 4722 4723 4724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ