IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kunia wrote:gochaczzz wrote:Kunia jakie suple włączyłaś? chce ten miesiąc wykorzystać na maksa.
W piątek idę do dietetyk, bo sama sobie jakoś nie radzę z tematem, potrzebuję podpowiedzi i może też takie biczyka nad sobą
U mojego męża super wyniki, więc u mnie kurde jakieś kłody i kłody...[/QUOTE
Żeń szeń,koenzym Q 10, Wit.D, zestaw dla kobiet starających się.mąż też ma dobre nasienie,ale całkowicie piwko na bok, androvit,koenzym.
I ja mam alergie pokarmowe,więc pewnych rzeczy nie jadłam.
DziękiZ Q10 już jadę, witaminę D włączam z powrotem, witaminy zamówione.
Mąż też zostanie zasuplementowany
Całe szczęście z zakazem na % nie będzie problemu, bo i tak nie pije w ogóleKunia lubi tę wiadomość
-
Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.
Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:00
-
Bella93 wrote:Umow sie na wizyte ok 20dpt - wizyta pecherzykowa - zeby potwierdzic prawidlowe umiejscowienie pecherzyka/ow, a na nastepna tak jak Cie poinformowali.
Ani Tobie, ani zarodkowi/m krzywdy to nie zrobiAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Plamienia moga byc od tabl anty. Ja plamilam caly cykl. Nie powinno to w niczym przeszkodzic.
Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.
Dzięki, uspokoilas mnie) zastrzyków z gonapeptyl mam 7 z czego 2 już zrobione.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki
Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )małaszarobura lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki
Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )
Dziekuje domiszka:-)
Wiem,trochę już poczytałam o tym.
Coś więcej o tej koleżance możesz mi napisać,jeśli oczywiście cos wiecej wiesz...jak szybko jej to potwierdzili?
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:A ja leze śpię, leze śpię i Zwarjuje do piatku hihihi
Wiesz mam tak samo:-) i nawet mi sie to zaczęło podobać.Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Agniechaaaa wrote:A ja leze śpię, leze śpię i Zwarjuje do piatku hihihi
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła
ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku
Morwa ja robiłam betę 6 razyPo 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić
Agniechaaaa, małaszarobura, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%
promyczek 39, Anatolka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
MalaHD wrote:Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła
ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku
Morwa ja robiłam betę 6 razyPo 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić
Ja też chodziłam jak wariatkaJakbym nie poszła to bym oszalała
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Neo84 wrote:O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%
promyczek 39 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Neo84 wrote:O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%
"Kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień z tym samym partnerem - refundacja do 3 cykli"Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:16
promyczek 39 lubi tę wiadomość