X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • gochaczzz Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    gochaczzz wrote:
    Kunia jakie suple włączyłaś? chce ten miesiąc wykorzystać na maksa.
    W piątek idę do dietetyk, bo sama sobie jakoś nie radzę z tematem, potrzebuję podpowiedzi i może też takie biczyka nad sobą ;)
    U mojego męża super wyniki, więc u mnie kurde jakieś kłody i kłody...[/QUOTE
    Żeń szeń,koenzym Q 10, Wit.D, zestaw dla kobiet starających się.mąż też ma dobre nasienie,ale całkowicie piwko na bok, androvit,koenzym.
    I ja mam alergie pokarmowe,więc pewnych rzeczy nie jadłam.

Dzięki :) Z Q10 już jadę, witaminę D włączam z powrotem, witaminy zamówione.
    Mąż też zostanie zasuplementowany ;)
    Całe szczęście z zakazem na % nie będzie problemu, bo i tak nie pije w ogóle :)

Kunia lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
    Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dziś robiłam drugi zastrzyk z gonapeptylu i mam już 3 skutki uboczne z ulotki i tym ostatnim zaczynam się martwić. W niedziele miałam nudności, wczoraj i dziś lekki ból brzucha a teraz zobaczyłam brunatne plamienie. Miała któraś z Was coś takiego ? Kuzwa, ja to jestem udana.
    Biorę jeszcze do piątku Ovulastan.
    Plamienia moga byc od tabl anty. Ja plamilam caly cykl. Nie powinno to w niczym przeszkodzic.
    Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:00

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Umow sie na wizyte ok 20dpt - wizyta pecherzykowa - zeby potwierdzic prawidlowe umiejscowienie pecherzyka/ow, a na nastepna tak jak Cie poinformowali.
    Ani Tobie, ani zarodkowi/m krzywdy to nie zrobi :)
    20 dpt wypada na 38 dc. W tym dniu cyklu ostatnio usówali moją drugą ciążę pozamaciczną. Dziękuję Bella :* zapisze się tak jak mówisz :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Kochana,bedzie dobrze zobaczysz...Nie bedzie zadbej ciazy juz pozamacicznej :*

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Plamienia moga byc od tabl anty. Ja plamilam caly cykl. Nie powinno to w niczym przeszkodzic.
    Bralam Gonapeptyl tylko na zakonczenie stymulacji (2ampulki) i wymiotowalam, wiec objawy niepozadane sa bardzo indywidualne.

Dzięki, uspokoilas mnie :)) zastrzyków z gonapeptyl mam 7 z czego 2 już zrobione.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki :)

Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
    Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )

małaszarobura lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    Morwa - bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki :)

Myszaszarobura - podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny, nikt nie chce Cię straszyć i kazda życzy Ci dobrze ale takie działanie lekarza jest nie zgodne ze sztuka a że beta wywalona w kosmos? Sprawdz ponownie, na innym forum na ktorym jestem dziewczynie 1 beta 6dpt wyszła prawie 500 i juz wydała mi się podejrzana, kolejna była <0 jak się okazało laboratorium pomyliło wyniki ! wyobrazasz to sobie ? Tobie wychodza testy pozytywne wiec ciąza jest u niej były non stop negaty. Ale tak czy siak powinnas zbadac odrazu, nawet w innym labo ( chociaz taka praktyka nie jest raczej standardowa).
    Dziewczyny wspomniały o zaśniadzie groniasty - oby nie ale moja kolezanka przy 2 zarodkach miała bardzo podobna bete do Twojej a 6dpt - u niej skonczyło się nieszczesliwie ale matka natura jest nieobliczalna a kazdy organizm inny wiec sle Ci mase pozytywnej energii i oby tłusciutki bobas o ktorym wcześniej wspomniałas ( a nawet 3) znalazł się w Twoich ramionach za 8 msc; )

Dziekuje domiszka:-)
    Wiem,trochę już poczytałam o tym.

Coś więcej o tej koleżance możesz mi napisać,jeśli oczywiście cos wiecej wiesz...jak szybko jej to potwierdzili?

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze śpię, leze śpię i Zwarjuje do piatku hihihi :D

• małaszarobura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Wiesz mam tak samo:-) i nawet mi sie to zaczęło podobać.

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z refunacja lekow do ivf? to zalezy od wieku czy amh powyzej 0,7 ?
    czy jesli mam 40 lat i amh powyzej 0,7 zalapuje sie na te refundacje ?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bo ty uparciuch jesteś :p poszłabyś wcześniej na betę to byś tyle nie spala tylko czekała na wynik :p A tak naprawdę to podziwiam ze chcesz czekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bo ty uparciuch jesteś :p poszłabyś wcześniej na betę to byś tyle nie spala tylko czekała na wynik :p A tak naprawdę to podziwiam ze chcesz czekać :)

No to chyba ze strachu sie tak zawzięłam

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła :P ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku

Morwa ja robiłam betę 6 razy :D Po 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić

Agniechaaaa, małaszarobura, ewe_a85 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%

promyczek 39, Anatolka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też się nie mogłam doczekać. I czekałam i czekałam i mi się dłużyło a jak przyszedł dzień bety to wcale nie chciałam tam iść. Po crio byłam 8dpt i gdyby nie negatywny sikacz 6dpt to bym wtedy poszła :P ale, że była to sobota to nie chciałam sobie spieprzyć weekendu i żyłam jeszcze nadzieją do poniedziałku

Morwa ja robiłam betę 6 razy :D Po 3 sobie obiecałam, że nie pójdę więcej a poszłam. Aż mi wstyd było do labu wchodzić

Ja też chodziłam jak wariatka :D Jakbym nie poszła to bym oszalała :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    O ile dobrze kojarzę to oba warunki muszą być spełnione , czyli AMH powyzej 0,7 i wiek ponieżej 40. Ale może wypowie się ktoś kto jest pewien na 100%
    No i po 3 procedurze, nastepne juz sa 100%.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kiedy transferujesz?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze 3 procedury są refundowane leki, potem już na 100%. Co do reszty warunków to nie wiem.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Potwierdzam

"Kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień z tym samym partnerem - refundacja do 3 cykli"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:16

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
‹‹ 4720 4721 4722 4723 4724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ