X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Jeśli mogę zapytać to pytam :) czy są tu kobietki którym udał się transfer na cyklu sztucznym. Pytam bo dwa razy podchodziłam do crio na naturalnym. Teraz do trzeciego podchodzę na cyklu sztucznym i mam mieszane uczucia a nawet bardziej negatywne. Dziękuję z góry za odzew.

Czesc.mi sie udal☺za chwile zaczynam 6 mies.Transfer mialam dokladnie w 33dc, endo roslo powoli ale systematycznie.Po transferze przyjmowalam estrofem i progynove do 70 dnia pt w miedzyczasie jeszcze prolutex bo prog.mialam slabiutki.Tez nie mialam zadnych boli jak Asia,zastrzyki tez znosze dobrze.Jak masz pytania to smialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:30

Agniechaaaa, e_mil_ka lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Myślałam o Tobie wczoraj ;)
    Do 16tc brałaś co drugi dzień agolutin? Czy zmniejszałaś już później? Brałaś inny prg również?
    Ja już biorę ponad miesiąc dziennie agolutin i mój tyłek jest w tragicznym stanie i zastanawiam się jak długo jeszcze... Żyłam nadzieją, że po skończonym 12tc już mozna z nich zrezygnować, ale chyba się myliłam.

a mozna z prolutexu przejsc na agolutin? tak z dnia na dzien?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny :)
    Emma właśnie - podałaś ważną dla mnie informacje bo tez martwiłam się ze transfer będzie późno.
    No i kolejne pytanie i chyba już ostatnie :) mam wizytę w piątek i teraz mam nadzieje ze endo już będzie ok. Jak wyznaczają transfer na cyklu sztucznym?Na naturalnym było oczywiste ze czekałam na owulacje i po 5 dnach od jej wystąpienia odbywał się transfer a jak jest na cyklu sztucznym.

Dziekuje Wam za odpowiedzi i proszę trzymajcie kciuki. Boje się kolejnej biochemicznej :(

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę no i jeszcze tylko jedno pytanko. Mam dostac duphaston i coś dopochwowo jeszcze jeśli chodzi o progesteron ale bije się infekcji po tych dopochwowych bo mam do nich skłonności. Moze lepiej poprosić lekarza o zastrzyki?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a mozna z prolutexu przejsc na agolutin? tak z dnia na dzien?

Tak, nie ma problemu bo i to podaje się podskórnie i to. Ja ten weekend nawet wróciłam na 2 dni na prolutex bo tyłek już nie dawał rady, a dziś znów lece z Agolutinem

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    O kurczę no i jeszcze tylko jedno pytanko. Mam dostac duphaston i coś dopochwowo jeszcze jeśli chodzi o progesteron ale bije się infekcji po tych dopochwowych bo mam do nich skłonności. Moze lepiej poprosić lekarza o zastrzyki?

Dopochwowo warto brać, bo wtedy prg jest gromadzony bezpośrednio w endometrium, ale jeśli masz mieć jakąś infekcję to faktycznie może warto zmienić na prolutex. Tylko, że cena prolutexu jest kosmiczna ;) Ok 150-180pln za 7 sztuk.

A próbowałaś może utrogestanu? Albo lutinusa? Wiele dziewczyn mówiło, że jak luteina ich uczula tak utrogestan już nie.

Emma 32 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja polecam lutinus bo ludeinie dowcipnej Zawsze pojawiało sie uczynicie dyskomfortu i swędzenie a teraz po lutinusie nic sie nie dzieje :)

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam doświadczenia odnoście przyjmowania progesteronu w formie dopochwowej bo zawsze miałam tylko duphaston. Ale może jednak zaryzykuje i zdecyduje się na ten lutinus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:51

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny :)
    Emma właśnie - podałaś ważną dla mnie informacje bo tez martwiłam się ze transfer będzie późno.
    No i kolejne pytanie i chyba już ostatnie :) mam wizytę w piątek i teraz mam nadzieje ze endo już będzie ok. Jak wyznaczają transfer na cyklu sztucznym?Na naturalnym było oczywiste ze czekałam na owulacje i po 5 dnach od jej wystąpienia odbywał się transfer a jak jest na cyklu sztucznym.

Dziekuje Wam za odpowiedzi i proszę trzymajcie kciuki. Boje się kolejnej biochemicznej :(

Kurcze nie do konca pamietam ale chyba za dzien 0 mialam przyjeta date kiedy zaczelam przyjmowac progesteron.Bylo to 9.12 piatek,w sobote rozmrozili zarodki a transfer mialam w poniedzialek 12.12.Powodzenia☺
    A transfer mozna zrobic max w 35dc tak mi przynajmniej moja dr mowila.
    Od tego 9.12 bralam luteine caly czas 600j.a potem doszly jeszcze te zastrzyki choc na cyklu sztucznym prog.zawsze bedzie mial nizsze wartosci niz na naturalnym.Pamietam ze 24dpt mialam 23nmol i co sie nadenerwowalam to moje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:59

010idqk3hkbcgs9f.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo serdecznie. Nie wiem ale tym razem popadłam w jakąś dziwną panikę.
    Trzymam kciuki za wszystkie starające się i te które są już w ciąże za szczęśliwy jej przebieg :).

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Tak, nie ma problemu bo i to podaje się podskórnie i to. Ja ten weekend nawet wróciłam na 2 dni na prolutex bo tyłek już nie dawał rady, a dziś znów lece z Agolutinem

ja akurat w posladek robie prolutex ale pare razy robilam w brzuch tez

a czy "wyplywa tobie duzo utrogestanu"? masz uczucie ciagle mokro? czy nie??

p.s A jak jest u innych dziewczyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:00

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziekuje Wam bardzo serdecznie. Nie wiem ale tym razem popadłam w jakąś dziwną panikę.
    Trzymam kciuki za wszystkie starające się i te które są już w ciąże za szczęśliwy jej przebieg :).
    Termin crio - tak jak Emma napisała - od momentu kiedy endo bedzie ok przyjmuje sie progesteron, zarodek 3dniowy powinnien byc podany w 4dniu stosowania prg, a blastka w 6dniu stosowania prg.
    Yoselyn82 wrote:
    a czy "wyplywa tobie duzo utrogestanu"? masz uczucie ciagle mokro? czy nie?

p.s A jak jest u innych dziewczyn?
    Przy Utogestanie uczucie "mokrosci" jest o wiele mniejsze niz przy lutce, u mnie tak jak przy standardowym sluzie szyjkowym. (latwiej sie aplikuje, bo jest w sliskiej otoczce i fajnie nawilza pochwe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:04

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutinus No coz odczuwam ze jest mokro ale da sie to przetrwać ;)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Was proszę żebyście bezpośrednio zgłaszały do usuwania, wszelkie posty zawierające albo jakieś treści obraźliwe, albo w inny sposób naruszające godność użytkowniczek forum lub naruszające regulamin.

Istnieje taki magiczny guziczek "Zgłoś" jak również jest formularz kontaktowy do administratorów (czytaj: właścicieli) tego portalu. Należy z nich korzystać - zawsze, gdy się źle dzieje na tutejszym forum. Lepiej informować administratorów za dużo, niż za malo. Jeśli Wasze zgłoszenie będzie rozpatrzone negatywnie, to nie grożą za to żadne konsekwencje..Nie należy się więc bać, trzeba reagować.

Niestety, ja nie mam możliwości działania w szybkim tempie, gdy rozwija się tu jakiś "dym". (O zgrozo, po raz kolejny).
    Nie mam nawet odpowiednich narzędzi żeby zrobić to skutecznie wtedy gdy docieram tu z poślizgiem. Wiem, że to beznadziejne. Jako moderator, mogę głównie sugerować administratorom zmiany treści i proponować posty do usuwania. Decyzja i wykonanie tego od strony technicznej nie leży w moich rękach. (Nie wiem czy właścicielom spodoba się, że o tym piszę? No ale trudno, taka jest prawda).
    Przychodzę zwykle gdy jakieś mleko się już rozlało i trzeba posprzątać. Sprzątanie jest procesem żmudnym.
    Czas reakcji właściciela portalu (utylizacji śmieci) jest różny, w zależności od dnia tygodnia rozkładu urlopów etc innych czynników których nawet nie znam.

Nie proście więc, że ktoś mnie wezwie, tylko same alarmujcie właścicieli portalu, korzystając z dostępnych tutaj opcji. Bardzo Was o to proszę.

Każdy tutaj odpowiada za przestrzeganie regulaminu i prawa, na rownych zasadach. Bluzgi i niewybredne ataki personalne - są poniżej pewnego poziomu, który wypada zachować, szczególnie na forum staraniowym gdzie wymieniane są bardzo intymne informacje i powinna panować przyjazna atmosfera.. :/ Za całokształt odpowiada jednak właściciel tego grajdołu.

Osobiście, muli mnie gdy widzę kolejnego trolla. Argumenty trollowe w rodzaju, że na forach anglojęzycznych panuje większy profesjonalizm, zostawiam bez komentarza. Czasem śmiech pusty mnie ogarnia. W niektóre ciąże już chyba nie wierzę, a to jest bardzo, bardzo źle....

Dziękuję za uwagę. Jeśli są chętne do pomocy przy moderowaniu, to proszę się zgłaszać, jednak - ze swojej strony lojalnie uprzedzam, jest to syzyfowa praca.

PS> : Naprawdę ważne jest to, że Moj Mały Książę dziś skończył pół roku !!

Tyszanka81, ewe_a85, lipa, Neo84, Bella93, Kala 1980, ana167, Evaa, Agniechaaaa, brenya77, Asia_88, Tosia 1981, domiszka, szurusiowa, józefka, wombi, sandzu, Kunia, edloteh, Natka-matka wariatka :), gosia81, triss, Beata.D, SzewskaPasja, Milkowiec, zizia_a lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Bardzo Was proszę żebyście bezpośrednio zgłaszały do usuwania, wszelkie posty zawierające albo jakieś treści obraźliwe, albo w inny sposób naruszające godność użytkowniczek forum lub naruszające regulamin.

Istnieje taki magiczny guziczek "Zgłoś" jak również jest formularz kontaktowy do administratorów (czytaj: właścicieli) tego portalu. Należy z nich korzystać - zawsze, gdy się źle dzieje na tutejszym forum. Lepiej informować administratorów za dużo, niż za malo. Jeśli Wasze zgłoszenie będzie rozpatrzone negatywnie, to nie grożą za to żadne konsekwencje..Nie należy się więc bać, trzeba reagować.

Niestety, ja nie mam możliwości działania w szybkim tempie, gdy rozwija się tu jakiś "dym". (O zgrozo, po raz kolejny).
    Nie mam nawet odpowiednich narzędzi żeby zrobić to skutecznie wtedy gdy docieram tu z poślizgiem. Wiem, że to beznadziejne. Jako moderator, mogę głównie sugerować administratorom zmiany treści i proponować posty do usuwania. Decyzja i wykonanie tego od strony technicznej nie leży w moich rękach. (Nie wiem czy właścicielom spodoba się, że o tym piszę? No ale trudno, taka jest prawda).
    Przychodzę zwykle gdy jakieś mleko się już rozlało i trzeba posprzątać. Sprzątanie jest procesem żmudnym.
    Czas reakcji właściciela portalu (utylizacji śmieci) jest różny, w zależności od dnia tygodnia rozkładu urlopów etc innych czynników których nawet nie znam.

Nie proście więc, że ktoś mnie wezwie, tylko same alarmujcie właścicieli portalu, korzystając z dostępnych tutaj opcji. Bardzo Was o to proszę.

Każdy tutaj odpowiada za przestrzeganie regulaminu i prawa, na rownych zasadach. Bluzgi i niewybredne ataki personalne - są poniżej pewnego poziomu, który wypada zachować, szczególnie na forum staraniowym gdzie wymieniane są bardzo intymne informacje i powinna panować przyjazna atmosfera.. :/ Za całokształt odpowiada jednak właściciel tego grajdołu.

Osobiście, muli mnie gdy widzę kolejnego trolla. Argumenty trollowe w rodzaju, że na forach anglojęzycznych panuje większy profesjonalizm, zostawiam bez komentarza. Czasem śmiech pusty mnie ogarnia. W niektóre ciąże już chyba nie wierzę, a to jest bardzo, bardzo źle....

Dziękuję za uwagę. Jeśli są chętne do pomocy przy moderowaniu, to proszę się zgłaszać, jednak - ze swojej strony lojalnie uprzedzam, jest to syzyfowa praca.

PS> : Naprawdę ważne jest to, że Moj Mały Książę dziś skończył pół roku !!

Bardziej chcialam uswiadomic niektore dziewczyny ze jest tu ktos kto pilnuje forum ☺ ze nie jest bezpanskie ☺

Sto lat dla Krolewicza!!

Mimbla, Neo84, gosia81 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tyle mnie ominęło...

yNCVL.gif
    Morwa uwielbiam Cię hehe :):)

5958beaa9c1f8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie głupie pytanie - mam niedługo wesele, a nawet dwa, będę wtedy w 3 miesiącu, mogę się normalnie bawić? Bo ktos tu kiedyś pisał, że nie będzie tańczył, ale to przecież przesada jest, nie? Jak uważacie?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Dziewczyny mam do Was takie głupie pytanie - mam niedługo wesele, a nawet dwa, będę wtedy w 3 miesiącu, mogę się normalnie bawić? Bo ktos tu kiedyś pisał, że nie będzie tańczył, ale to przecież przesada jest, nie? Jak uważacie?

Ja bym tanczyla byle nie zbytnio energicznie☺

Justine, Mimbla lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Kala 1980 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym tańczyła ale zachowując ostrożnosc:)

Justine, Mimbla lubią tę wiadomość

transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    202112105581.png[/url]
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 20:22 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 kwietnia 2017, 21:04

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
‹‹ 4722 4723 4724 4725 4726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ