X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona333 wrote:
    hej, dawno mnie nie było, na poczatku maja miałam mieć kriotransfer zarodka.. jechałam juz do kliniki, kiedy zadzwonili ze rozmrozili oba (chciałam jeden?) i oba umarły.... czyli nie mam już nic, jak często przy rozmrażaniu umierają zarodki? :( borykam się z wątpliwościami cały czas ;(
    Kurcze, przeciez przed FET podpisujesz rozne papiery i tam na pewno zaznaczylas ze chcesz jeden..wiec to jakies jaja po prostu! Pytalam sie mojego gin ostatnio, ile w skali roku zarodkow zle sie rozmraza i umiera, to powiedzial mi ze srednio 1,2 na rok, ale czy to prawda? nie wiadomo..czyli najprawdopodobniej w Twojej klinice zamrozili 2 razem?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Kurcze, przeciez przed FET podpisujesz rozne papiery i tam na pewno zaznaczylas ze chcesz jeden..wiec to jakies jaja po prostu! Pytalam sie mojego gin ostatnio, ile w skali roku zarodkow zle sie rozmraza i umiera, to powiedzial mi ze srednio 1,2 na rok, ale czy to prawda? nie wiadomo..czyli najprawdopodobniej w Twojej klinice zamrozili 2 razem?

na pewno podpisywałam ze maja byc zamrożone oddzielnie...
    rzadko tu widywałam by ktos pisał ze zarodki po rozmrożeniu umarły, dlatego byłam w szoku jak zadzwonili do mnie :(

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rozmrażali 5 naraz i mimo tego transferu nie było. Także zdarza się, niestety...

Mogli rozmrożić oba, bo pierwszy nie podjął funkcji życiowych - a skoro byłaś gotowa na transfer to pewnie chcieli Ci podać drugi zarodek. Szkoda, że żaden nie zawalczył :/

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no niedobrze. Moje jajniki robiły to samo i dr nazwał to "klęską urodzaju" miałam ich mnóstwo a okazało się przy punkcji w pierwszej procedurze, że komórki są 4 z czego dojrzałe 3. W drugiej było lepiej bo miałam ją po 2 miesiącach i jajniki nie zdążyły naprodukować tyle antralnych ale też robiły to samo, chodziłam codziennie na monit bo dr nie mógł się zdecydować czy już czy jeszcze nie. Ale było 16 (dojrzałych 12) więc jak dla mnie super wynik

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona333 wrote:
    hej, dawno mnie nie było, na poczatku maja miałam mieć kriotransfer zarodka.. jechałam juz do kliniki, kiedy zadzwonili ze rozmrozili oba (chciałam jeden?) i oba umarły.... czyli nie mam już nic, jak często przy rozmrażaniu umierają zarodki? :( borykam się z wątpliwościami cały czas ;(

U mnie przy trzech crio rozmrażali po jednym zarodki i żaden nie umarł przy odmrażaniu. Pytałam lekarza prowadzącego czy może zdarzyć się taka sytuacja że zarodek umrze przed podaniem ale powiedział że zdarza się to bardzo rzadko. Mija klinika mrozi tylko blastki. Z tego co słyszę na forach to raczej to ze zarodki po romrozeniu nie nadają się do transferu zdarza się częściej niż rzadko ale może to zależy właśnie od tego ilu dniowe są zarodki?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a ja rok temu na 19 pobranych miałam 16 dojrzałych, wiec mam jeszcze nadzieję, ze będzie dobrze ;)

ChudaRuda, MalaHD lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Przepraszam, że tak tu do was wparowuję, ale am dylemat. Jestem na etapie przygotowań do 3 crio (1- c. biochem., 2 - beta <0,1). Doktor zaproponował EmbryoGlue. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Warto/nie warto? Jakie są wasze doświadczenia?
    Będę wdzięczna za odp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 19:28

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Przepraszam, że tak tu do was wparowuję, ale am dylemat. Jestem na etapie przygotowań do 3 crio (1- c. biochem., 2 - beta <0,1). Doktor zaproponował EmbryoGlue. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Warto/nie warto? Jakie są wasze doświadczenia?
    Będę wdzięczna za odp.

U nas przy każdym transferze podają EmbbryoGlue. U mnie za każdym razem zarodek się zagnieżdżał. Jestem po 3 crio.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    U nas przy każdym transferze podają EmbbryoGlue. U mnie za każdym razem zarodek się zagnieżdżał. Jestem po 3 crio.
    Dzięki za odpowiedź. Czyli pomaga w zagnieżdżeniu,ale sukcesu nie gwarantuje. Życzę aby kolejny raz udało Ci się na 9 miesięcy!

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Czyli pomaga w zagnieżdżeniu,ale sukcesu nie gwarantuje. Życzę aby kolejny raz udało Ci się na 9 miesięcy!

W powodzenie już nie wierzę ale dziękuję i Tobie również życzę powodzenia.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też różnie z tą wiarą w sukces bywa... A co lekarz na twoje 3 ciąże biochemiczne? Co może być przyczyną?

Marysia

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    U mnie też różnie z tą wiarą w sukces bywa... A co lekarz na twoje 3 ciąże biochemiczne? Co może być przyczyną?

Tak naprawdę ciężko powiedzieć. Z jednej strony patrząc na to że udało zapłodnić się 5 komórek i powstało 5 zarodków które dotrwały do piątej doby nie może obstawiać że to wina zarodków czyli jakieś wady genetyczne ale tego też nie wyklucza. Skierował mnie na badania w kierunku zespoły antyfosfolipidowego ale tu też wyniki niczego nie wykazały. Teraz kolejnym krokiem jest histeroskopia chociaż na usg wszystko wygląda bez zarzutu. Jeśli histero wyjdzie ok to kolejnym krokiem będzie immunologia.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Tak naprawdę ciężko powiedzieć. Z jednej strony patrząc na to że udało zapłodnić się 5 komórek i powstało 5 zarodków które dotrwały do piątej doby nie może obstawiać że to wina zarodków czyli jakieś wady genetyczne ale tego też nie wyklucza. Skierował mnie na badania w kierunku zespoły antyfosfolipidowego ale tu też wyniki niczego nie wykazały. Teraz kolejnym krokiem jest histeroskopia chociaż na usg wszystko wygląda bez zarzutu. Jeśli histero wyjdzie ok to kolejnym krokiem będzie immunologia.

Najpierw cieszymy się jak uda nam się ładnie wystymulować, potem zapłodnić jak najwięcej jajek. Jeśli dotrwają do blastki myślimy, że najgorsze za nami... A - jak widać - to dopiero początek. Zaglądam na forum dość regularnie i będę wypatrywać dobrych wieści od Ciebie. Kibicuję!

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Marysia

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Sylvuś widze Cie :P
    Wyłaź i mow co u Ciebie :)
    Kochana jesteś no i ten wzrok ;p

U mnie ciszszsza, już mnie wkur....to czekanie ale chylę głową z pokorą i siedzę w tych krzaczorach bo chłodniej ;)

Trochę zajełam się sprawami nie związanymi z naszym tematem,musiałam ogarnąć temat 300km od siebie więc miałam długie wycieczki.

Co do starań to zajadam się już 3 opakowaniem provery, jest do d... wszystko mi się poprzestawiało @ brak choć powinien być kilka dni temu.
    Ogólnie czekam do 2 połowy sierpnia na histero i mam nadzieję iść w ślady Justine ;):)

Napisz co u Ciebie,jeśli wolisz to na priv. Buziole

Justine, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest klej w cenie procedury a 2 razy miałam betę zero.
    Emilka a miałaś encorton?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Najpierw cieszymy się jak uda nam się ładnie wystymulować, potem zapłodnić jak najwięcej jajek. Jeśli dotrwają do blastki myślimy, że najgorsze za nami... A - jak widać - to dopiero początek. Zaglądam na forum dość regularnie i będę wypatrywać dobrych wieści od Ciebie. Kibicuję!

Dziękuje Ci że mi kibicujesz. Obyś nie musiała czekać tak długo jak ja. W klinice lekarze byli zachwyceni ze taki wynik i że na pewno będę w ciąży. Teraz już nie jest tak kolorowo. Zostały dwa zarodki i ja straciłam nadzieje że się uda. Bede walczyć do końca ale nie wiem co dalej jeśli się nie uda :(

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    U nas tez jest klej w cenie procedury a 2 razy miałam betę zero.
    Emilka a miałaś encorton?

Nie miałam bo i nie miałam badań immunologicznych. Jedyne co zrobiłam z immunologii to ANA1 które wyszły ujemne.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,
    czy któraś z Was brała przed et Equoral? Przepisał mi go doc Paśnik..

• J82 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziękuje Ci że mi kibicujesz. Obyś nie musiała czekać tak długo jak ja. W klinice lekarze byli zachwyceni ze taki wynik i że na pewno będę w ciąży. Teraz już nie jest tak kolorowo. Zostały dwa zarodki i ja straciłam nadzieje że się uda. Bede walczyć do końca ale nie wiem co dalej jeśli się nie uda :(
    U mnie z czterech pięknych blastek dwie już odpadły. Wiem co czujesz, bo czuję dokładnie tak samo. Boję się jak cholera. Walczę już łącznie prawie ze 4 lata. Przeszłam 5 inseminacji, jedno poronienie, teraz ciąże biochem. Będę próbować dopóki starczy mi sił i kasy. Cud się u mnie nie zdarzy - mam niedrożne jajowody... Nie mam planu B - choć podobno powinno się taki mieć. Mój mąż wierzy bardzo, że nam się uda. Za którymś szczęśliwym razem.

e_mil_ka, Faworek lubią tę wiadomość

Marysia

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielu klinikach encorton przypisują "profilaktycznie" może warto spróbować? Ja zbadalam tylko nk które wyszły nisko a i tak wyprosilam encorton bez konkretnych wskazań

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 4807 4808 4809 4810 4811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ