IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
J82 wrote:U mnie z czterech pięknych blastek dwie już odpadły. Wiem co czujesz, bo czuję dokładnie tak samo. Boję się jak cholera. Walczę już łącznie prawie ze 4 lata. Przeszłam 5 inseminacji, jedno poronienie, teraz ciąże biochem. Będę próbować dopóki starczy mi sił i kasy. Cud się u mnie nie zdarzy - mam niedrożne jajowody... Nie mam planu B - choć podobno powinno się taki mieć. Mój mąż wierzy bardzo, że nam się uda. Za którymś szczęśliwym razem.
Nie chciałam polubic tylko zacytowaćja chciałabym jeszcze spróbować jednej procedury in vitro ale mój mąż nie chce się zgodzić ze względu na powikłania jakie wystąpiły po punkcji. Też już przeszłaś bardzo dużo. Mam nadzieje ze zostanie nam to wynagrodzone.
-
MalaHD wrote:W wielu klinikach encorton przypisują "profilaktycznie" może warto spróbować? Ja zbadalam tylko nk które wyszły nisko a i tak wyprosilam encorton bez konkretnych wskazań
Ja nie mogłam nawet wyprosić heparyny tylko dali mi acard po dwóch nieudanych próbach a co dopiero sterydy. Teraz już tak łatwo nie odpuszczę. -
W novum tez dają Encorton profilaktycznie, bez żadnych badan immuno.. Do tego Acard i heparyna, no i EmbryoGlue za każdym razem tez jest w pakiecie.
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Bierze sie do pozytywnej bhcg
Ja brałam dłużej. Do serduszka 2x1 a później 1x1 przez 2 tygodnie i odstawienie. A na cyklu sztucznym trzeba w ogóle brać do 90 dptWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 12:18
Magdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Dziewczyny czy endometrioza jest przeciw wskazaniem do podawania świeżych zarodkow? Lepiej mrozaki? Bo mój lekarz uparł się na mrożenie blastocyst i na dodatek na pgs...nie wiem czemu...
-
J82 wrote:U mnie z czterech pięknych blastek dwie już odpadły. Wiem co czujesz, bo czuję dokładnie tak samo. Boję się jak cholera. Walczę już łącznie prawie ze 4 lata. Przeszłam 5 inseminacji, jedno poronienie, teraz ciąże biochem. Będę próbować dopóki starczy mi sił i kasy. Cud się u mnie nie zdarzy - mam niedrożne jajowody... Nie mam planu B - choć podobno powinno się taki mieć. Mój mąż wierzy bardzo, że nam się uda. Za którymś szczęśliwym razem.
Trzeymam za Was kciuki! :*
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Magdala wrote:Witam sie z Paniami.
Jestem po transferze dzien 1 i mam zapisany w lekach do przyjmowania rowniez estrofem. Bralam od owulacji (co rozumiem), ale po transferze tez bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 16:06
Magdala lubi tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Dootka_86 wrote:Ponawiam pytanie. Wie ktoś cos na ten temat?
U mnie dwa razy byl swiezy transfer, co prawda nieudany, ale to juz inna bajka. Zaden z lekarzy, a kilku juz ich mialam nie wspominal o endometriozie jako przeciwwskazaniu do swiezego transferu.
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:U mnie dwa razy byl swiezy transfer, co prawda nieudany, ale to juz inna bajka. Zaden z lekarzy, a kilku juz ich mialam nie wspominal o endometriozie jako przeciwwskazaniu do swiezego transferu.
-
Spotkaliśmy
Ja mam endomende i miałam świeży transfer, udany. Nic mi mój prof nigdy nie mówił by endometrioza była przeciwwskazaniem. -
nick nieaktualny
-
Witam, jestem tutaj nowa. Przeczytałam już sporą ilość wpisów i nie znalazłam odpowiedzi.
Czy w chwili obecnej są refundowane lekarstwa przy in vitro ?
Np. Gonal, Menopur ...
Czy jest ktoś z Provity, z Katowic ?
Wrzesień IUI 2015 - nieudana
Marzec IUI 2016 - nieudana
7.06.17 - punkcja
10.06.17 - transfer ... -
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Dzięki. To nie wiem może ten mój mnie po prostu uwolnię namawia na pgs i stad takie oto pomysły...
ja mam endo i miałam świeży transfer, na krótko udany. przy endo są transfery i świeże i crio i udają się zarówno te jak te. fakt, że są lekarze, którzy uważają, że po stymulacji lepiej zamrozić zarodki, wyciszyć endometriozę i dopiero potem zrobić criotransfer. -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Teraz kolejnym krokiem jest histeroskopia chociaż na usg wszystko wygląda bez zarzutu. Jeśli histero wyjdzie ok to kolejnym krokiem będzie immunologia.
-
Dootka_86 wrote:Ponawiam pytanie. Wie ktoś cos na ten temat?
shooa, gosia81 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860