IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:U mnie w klinice przy progesteronie powyzej 1.5 transfery sa odraczane.
Dziewczyny co oznacza plyn w macicy? Jak wiecie jestem po cb, beta spadla po @. Bylam na usg i dr powiedziala ze jest slad plynu w jednym miejscu. To sie wchonie czy jak?PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
-
Czy zawsze jest oznaczany progesteron? Jeśli tak to w którym momencie?
Mam jutro punkcję... Jakieś dobre rady? Czy korzystacie z "inkubatorów"?**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Faworek, u mnie w klinice progesteron jest oznaczany razem z estradiolem na każdej wizycie podczas stymulacji (protokół krótki = u mnie wizyty co dwa dni). Ostatni raz badają go przed wypisaniem recepty na zastrzyk wyzwalający przed punkcją, później już nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 19:28
-
ślązaczka wrote:Dobre nastawienie i duża podpaska bo możesz potem krwawić
Powodzenia jutro!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 19:29
-
Faworek wrote:Czy zawsze jest oznaczany progesteron? Jeśli tak to w którym momencie?
Mam jutro punkcję... Jakieś dobre rady? Czy korzystacie z "inkubatorów"?
Ja z mojego doświadczenia. Spakuj troche wiecej rzeczy np. majtek, jeszcze jedna koszulę nocną. Oczywiście mało kiedy sie przydaje ale mi sie przydało -
e_mil_ka wrote:Ja z mojego doświadczenia. Spakuj troche wiecej rzeczy np. majtek, jeszcze jedna koszulę nocną. Oczywiście mało kiedy sie przydaje ale mi sie przydało
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:A ja nic nie mialam i niczego nie potrzebowałam. W koszulce bylam swojej, spodniczke i ochraniacze na stopy dostalam, wkladki po tez byly dostępne, a po punkcji dostalam tez jedzenie i picie
Bella ja musiałam po punkcji zostać w szpitalu. Na szczęście byłam przygotowana. -
e_mil_ka wrote:Bella ja musiałam po punkcji zostać w szpitalu. Na szczęście byłam przygotowana.
-
ślązaczka wrote:Dobre nastawienie i duża podpaska bo możesz potem krwawićAsia_88 wrote:Faworek, u mnie w klinice progesteron jest oznaczany razem z estradiolem na każdej wizycie podczas stymulacji (protokół krótki = u mnie wizyty co dwa dni). Ostatni raz badają go przed wypisaniem recepty na zastrzyk wyzwalający przed punkcją, później już nie.Bella93 wrote:Oje_mil_ka wrote:Bella ja musiałam po punkcji zostać w szpitalu. Na szczęście byłam przygotowana.MalaHD wrote:A u nas sie dostaje koszule jednorazową, nie wolno być w swojej. I ochraniacze na stopy ale skarpetki pod spod warto założyć.
Dziękuję kochane :*:***33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
nick nieaktualny
-
Shooa wlasnie nie wiem czy przez ten.plyn w macicy bede miala crio. Jutro ide na usg, jesli plyn sie wchlonal to et w poniedzialek, ale jak plyn nadal tam jest to et odwolane. Ale po opiniach Waszych + na innych forach ( ze plyn sie wchlania ale w nasyepnym cyklu) to jestem pewna na 99% ze et nie bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 11:09
-
Asia_88 wrote:0,8 nmol/l, ale bardziej mnie martwi ilość jajec
Asia... 0,8 nmol/l?
Ja wczoraj (ostatni dzień stymulacji) miałam 2,8 nmol/l i świeży transfer jest planowany...
ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
hej, dawno mnie nie było, na poczatku maja miałam mieć kriotransfer zarodka.. jechałam juz do kliniki, kiedy zadzwonili ze rozmrozili oba (chciałam jeden?) i oba umarły.... czyli nie mam już nic, jak często przy rozmrażaniu umierają zarodki?
borykam się z wątpliwościami cały czas ;(
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI -05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
nick nieaktualny
-
ka_tarzyna wrote:Asia... 0,8 nmol/l?
Ja wczoraj (ostatni dzień stymulacji) miałam 2,8 nmol/l i świeży transfer jest planowany...
Jajka wbrew naszym planom idą w ilość
JP: 10; 10; 9; 8; 7.5; 7; 7; i osiem mniejszych
JL: 12; 10; 9; 9 8; 7; 7; 7; i kilka mniejszych
Moja dr dziś stwierdziła, że nie podoba jej się ta stymulacja...