X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Justine, Ty juz jestes w 20 tyg?? matko, pamietam jak testowalas :) ale zlecialo..jak ja bym chciala byc w 20 tygodniu ehhh

P.s...sie dzis zesrajo z tym Trumpem w tej telewizji! :/

Też nie wiem kiedy to zleciało ;)

ps. Mała jest dalej Małą, ale już całkiem dużą ;)
    Ma ok 370g i wszystko na swoim miejscu <3
    Za tydzień już mam połówkowe to powiem Wam nieco więcej :) Może uda mi się zrobić w końcu jakieś sensowne foto brzuszka to wrzucę ku uciesze oczom ;)

Alrauna1987, Asia_88, Ania:gdzie ta ciaza!, Karola1985, problemik, sandzu, shooa, sylwia80, Milkowiec, edloteh, Konwalia, sisi, Bella93, Evaa, gretka, emka29, sylvuś, Tosia 1981, Mimbla lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogagadalam sobie z Czeszka przez telefon ☺
    Tabletki zamowione ☺
    Oby sie przydaly!

Justine, Anatolka, edloteh, ewe_a85, Mimbla lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Tak, napisalam wszystko w watku o RIF, zeby sie tu nie rozpisywac. Transfer bez problemu, podobno 5 minut razem ze znieczuleniem. Umowilam sie z lekarzem, ze zarodki maja czekac u embriologa do momentu kiedy dostanie sie oslona do macicy, i dopiero wtedy zostana nabrane do cewnika (przy ostatnim transfrze spedzily w cewniku 20 minut...). Oczywiscie nie obylo sie bez zgrzytow, awantur i lez, lacznie z tym, ze czekalam w spazmach na fotelu ginekologicznym z nogami w gorze przez 20 minut zanim lekarz sie laskawie zjawil, przez ten czas mialam byc juz znieczulona, ale sie nie zgodzilam - ale jestem juz przyzwyczajona do takiego traktowania pacjenta, wiec nic mnie nie zdziwi. Nawet dzien transferu potrafia spieprzyc, ale ciesze sie ze dopielam swego i transfer byl szybki, a moja noga w tym przybytku juz nie postanie. Po Atosibanie nie mam zadnych boli, choc to juz trzeci dzien, wiec a nuz widelec zrobi to jakas roznice. Niestety tym razem mielismy slabsze zarodki, wiec na dwoje babka wrozyla.

Brenya trzymam kciuki. Musi się udać!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ta apteka jest po stronie polskiej ☺

Zakręcona ja :D
    Od razu usune by nie gorszyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:15

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Tak, napisalam wszystko w watku o RIF, zeby sie tu nie rozpisywac. Transfer bez problemu, podobno 5 minut razem ze znieczuleniem. Umowilam sie z lekarzem, ze zarodki maja czekac u embriologa do momentu kiedy dostanie sie oslona do macicy, i dopiero wtedy zostana nabrane do cewnika (przy ostatnim transfrze spedzily w cewniku 20 minut...). Oczywiscie nie obylo sie bez zgrzytow, awantur i lez, lacznie z tym, ze czekalam w spazmach na fotelu ginekologicznym z nogami w gorze przez 20 minut zanim lekarz sie laskawie zjawil, przez ten czas mialam byc juz znieczulona, ale sie nie zgodzilam - ale jestem juz przyzwyczajona do takiego traktowania pacjenta, wiec nic mnie nie zdziwi. Nawet dzien transferu potrafia spieprzyc, ale ciesze sie ze dopielam swego i transfer byl szybki, a moja noga w tym przybytku juz nie postanie. Po Atosibanie nie mam zadnych boli, choc to juz trzeci dzien, wiec a nuz widelec zrobi to jakas roznice. Niestety tym razem mielismy slabsze zarodki, wiec na dwoje babka wrozyla.
    Brenya co za sceny tam sie działy? Gdzie Ty sie leczysz?
    Kciukasy ogromne za kropki :):)

5958beaa9c1f8.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Brenya co za sceny tam sie działy? Gdzie Ty sie leczysz?
    Kciukasy ogromne za kropki :):)

Sceny z zycia :D Po prostu Invikta... Juz bym mogla ksiazke napisac ;-) Na szczescie to juz koniec mojej przygody z nimi.

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wczoraj dostaliśmy nareszcie zgodę na rozpoczęcie stymulacji zastrzykami. Okazało się, że nasz lekarz podczas punkcji będzie jeszcze na urlopie, sprawą zajmie się jego zastępczyni... Duży stres... Szkoda, że tak się złożyło... Miał być nieobecny tylko podczas wczorajszej wizyty, no ale każdy musi odpocząć... Mam nadzieję, że będzie podczas transferu.

Okazało się również, że nie ma przeciwwskazań podczas przyjmowania zastrzyków na lot samolotem i wypoczynek w ciepłych krajach. Celnicy też nie doczepiają się zastrzyków jeżeli są one pochowane w bagażu głównym, nie podręcznym. Ale dowiedzieliśmy się o wszystkim za późno i koniec końców jedziemy do Władysławowa.

Martwi mnie też to, że tak rzadko udaje się za pierwszym razem. Jak to dokładnie wyglądało u Was?

Czy znacie jakieś laboratorium we Władysławowie, które bardzo szybko robi badania LH i estradiolu? Dziś oddajesz krew dziś masz wyniki?

• problemik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukaj alabu albo diagnostyki. Ale czy sa nie mam pojecia.

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:

Okazało się również, że nie ma przeciwwskazań podczas przyjmowania zastrzyków na lot samolotem i wypoczynek w ciepłych krajach. Celnicy też nie doczepiają się zastrzyków jeżeli są one pochowane w bagażu głównym, nie podręcznym. Ale dowiedzieliśmy się o wszystkim za późno i koniec końców jedziemy do Władysławowa.

Moze komus sie przyda.

Nie musisz wkladac zastrzykow do bagazu glownego. Ja zawsze mam je w podrecznym i nigdy nie zostalam z tego powodu zaczepiona przez celnikow. W Europie. :)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brenya77 w Invikcie podali Ci atosiban? Brawo Invicta... U mnie za każdym transferem endometrium trzęsło się jak galareta a mimo to Invicta nie widziała sensu w podawaniu atosibanu. Atosiban dostałam raz jedyny w Białymstoku przy transferze ostatniej szansy 2 najgorszej klasy zarodków jakie kiedykolwiek mieliśmy no i się udało :-) Tego również Tobie życzę!

Beata.D, brenya77, gosia81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:

Dobra decyzja. Z doswiadczenia wiem, ze takie latanie podczas stymulacji jest meeeeega stresujace. Ja np. jeden z zastrzykow musialam robic w pociagowej toalecie w drodze z lotniska - nie polecam :D
    Druga sprawa - nigdy, przenigdy nie wkladajcie zastrzykow do bagazu glownego. Celnicy nie maja problemow z zastrzykami w bagazu podrecznym (tez wielokrotnie sprawdzone, ostatni raz przedwczoraj), a najwazniejsze to, ze bagaz glowny moga Ci linie zagubic i co wtedy?! Szlag trafia cala stymulacje. Moja klinika mi serdecznie odradzala podrozowanie podczas stymulacji i naprawde rozumiem teraz dlaczego :-)

1 x naturalna cb
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wiele zastrzykow robiłam w toalecie na stacjach benzynowych. Podczas stymulacji byłam na konferencji.
    Da się to ogarnąć :-)
    Gorzej bylo z przewożeniem Ale miałam menopur więc ponabieralam w strzykawki i schowałam te pełne strzykawki do pojemnika sniadaniowego zabezpieczając papierem zeb y tłok się nie poruszył i nic nie wylalo. Zdawało to egzamin bo nigdy zadba za strzykawek się nie uszkodziła.
    Gonapeptyl trzymałam w lodowce i przewozilam go w torbie takiej do której można włożyć lod. Lod sie rozmrozil Ale lek zachował temperature. W hotelu trzymałam w lodowce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 12:28

iv09i09katk65tr1.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Brenya77 w Invikcie podali Ci atosiban? Brawo Invicta... U mnie za każdym transferem endometrium trzęsło się jak galareta a mimo to Invicta nie widziała sensu w podawaniu atosibanu. Atosiban dostałam raz jedyny w Białymstoku przy transferze ostatniej szansy 2 najgorszej klasy zarodków jakie kiedykolwiek mieliśmy no i się udało :-) Tego również Tobie życzę!

To byla wspolna decyzja, my zasugerowalismy (ktos mi poradzil na jednym z forow), a trzech lekarzy z Invikty podlapalo temat - po prostu nie mieli juz na nas pomyslu. Znieczulenie podczas transferu tez zasugerowal ktorys z lekarzy zwlaszcza jak dr N meczyl sie z moja szyjka pol godziny przy poprzednim transferze, biedaczek. I teraz na pewno bede robic transfery tylko tak. Nie wiem czy sie teraz uda, w moim wieku trzeba sie niestety liczyc z tym, ze to zarodki sa nieprawidlowe. No i stresuje sie teraz z kolei tym, ze nie mam zadnych objawow... I tak zle i tak niedobrze :D

1 x naturalna cb
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja również wiele zastrzykow robiłam w toalecie na stacjach benzynowych. Podczas stymulacji byłam na konferencji.
    Da się to ogarnąć :-)

Kochana, toaleta na stacji benzynowej a toaleta metr na metr w trzesacym pociagu to jak pokoj w Hiltonie a przyczepa kempingowa w trakcie jazdy :D
    Pewnie, ze sie ogarnac da, wszystko sie da :-) Ale ja juz mialam i tak tyle stresow okolo-IVF-owych, ze nastepnym razem daruje sobie te zastrzyki w toaletach ;-) Pamietam, ze zlamala mi sie wtedy jeszcze igla i w ogole masakra byla :D I tak bylo dobrze, ze mialam duza rozrobiona juz fiolke menopuru i mala dawke, wiec pobieralam tylko z tej jednej fiolki. Przy poprzednich stymulacjach robilam jeden zastrzyk z trzech malych fiolek, ktore najpierw musialam rozmieszac z rozpuszczalnikiem i jakbym miala to wykonywac w toalecie w pociagu to bym chyba sobie w glowe od razu strzelila :D

1 x naturalna cb
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brenya no fakt stacja to co innego jak toaleta pociągowa gdzie nie ma się nawet czego złapać :P
    A w ogóle powodzenia dla Ciebie:) trzymam kciuki:)

brenya77 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta w 5dpt blastki 4AA - 2,81 :( może ktoś zna przypadek gdzie była z podobnego przypadku ciąża bo np blastka późno się zagniezdzila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa kochana bardzo Cie proszę o kontakt na priv.

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny beta w 5dpt blastki 4AA - 2,81 :( może ktoś zna przypadek gdzie była z podobnego przypadku ciąża bo np blastka późno się zagniezdzila?
    Ania kobito za wcześnie. Pewnie jakbyś zrobiła za dwa dni to byłaby już dwucyfrowa. No to musisz dwa dni jeszcze poczekać :-)

age.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, Ty dalej w dwupaku? :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Lipa, Ty dalej w dwupaku? :)
    Tak :-) sama się dziwię ;-)

ewe_a85, Justine, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 4864 4865 4866 4867 4868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ