SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Ile weteranek z 2 letnim starzem tutaj jeszcze zostało? Przyznać się, kto ma to szczęście, że jeszcze ma przyjemność bycia bezdzietnym?

U nas 3 lata i mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni :)

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z dziewczynami, Paśnik jest tu obowiązkowy i warto. Moje starania od 4 lat, po dwóch poronieniach walka w Łodzi, która trwała 7 miesięcy i to wszystko zaowocowało ciążą :)

emka29 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha ze swojego doświadczenia Ci powiem, że warto zawalczyć o tabletki, pomyśl o oddaniu szczątek na badania genetyczne, mogą powiedzieć co się stało. Ustalą płeć i na tej podstawie należy Ci sie chyba 6 tyg macierzyńskiego, odszkodowanie z PZU, jeśli jesteś ubezpieczona, a to przyda się na wszystkie badania które należy wykonać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:36

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze po ustaleniu plci zarodek nalezy pogrzebac?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wiecie, ze po ustaleniu plci zarodek nalezy pogrzebac?
    ??????

7pqmag4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    ??????
    Nom. Wlasciwie to nie zarodek, dostaje sie "kostke formalinowa", niedoszli rodzice powinni pogrzebac dziecko. Dotyczy to tylko tych zarodkow, ktore maja ustalona plec.

Edit: pokrecilam. Pogrzebac trzeba wszystkie zarodki, a tylko po badaniu przysluguje urlop i zasilek.

Edit 2:
    (…) jeśli rodzice deklarują, że nie odbierają [zarodka] ze szpitala, wtedy jest to problem szpitala i gminy. Póki co, koszty przechowywania ponosi zwykle szpital. I liczy na pochówki zbiorowe, które odbywają się najwyżej dwa razy w roku.

Niektóre szpitale, np. szpital na Karowej w Warszawie, mają podpisane odpowiednie umowy i przekazują zarodki do badań dla celów naukowych. Rodzice, którzy nie decydują się na pogrzeb, wyrażają na to zgodę. Na decyzję mają miesiąc od poronienia/porodu. Przebadane szczątki są grzebane już przez jednostkę, która je badała.

Niektórym szpitalom (np. Szpital Bródnowski Warszawie) udaje się uregulować na bieżąco sprawę pochówki z ośrodkami pomocy społecznej. Są też szpitale (np. Szpital Św. Rodziny, Warszawa), które same organizują pochówki we wspólnym grobie.

Dotyczy to takze cp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:23

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po cp nic nie dostalam i nie podpisywalam....

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam teraz w szpitalu papiery do podpisania gdybym chciala pochowac dziecko gdyby ustalili mi plec. Ale nie wypelnilam ich...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to wszystko jest :(

7pqmag4.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutny temat... Wszystko ma swoją przyziemną stronę, niestety. Dobrze, że jest ktoś kto ogarnia takie rzeczy za nas.

Nakupiłam testów (chyba siedem, różnych :P), akcja sikanie nadchodzi. Mąż mi zabronił jutro testować, waham się ;)

Bella93, sylvuś lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja bym nie wytrzymala bez. testowania ;)

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wygląda na to, że rzeczywiście badanie genetyczne ma sens, no chyba że poronię w domu, jakoś ciężko mi wyobrazić sobie że wybieram resztki i wkładam do pojemnika, potem to stoi w lodówce, potem do laboratorium...
    Ale dosyć z tym, nie najweselszy temat.

V., testuj po cichutku, żeby mąż nie słyszał ;) Trzymam kciuki.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Ile weteranek z 2 letnim starzem tutaj jeszcze zostało? Przyznać się, kto ma to szczęście, że jeszcze ma przyjemność bycia bezdzietnym?

Kochana u mnie tak w sumie przeszło 5 lat minęło i jak widać po stopce dupa zbita...I tak jak Ty resztkami sił walczę ale najchętniej bym walnęła tematem ivf już dziś.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    V. ja bym nie wytrzymala bez. testowania ;)

a ja wlasnie nie testuje przed beta :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Kochana u mnie tak w sumie przeszło 5 lat minęło i jak widać po stopce dupa zbita...I tak jak Ty resztkami sił walczę ale najchętniej bym walnęła tematem ivf już dziś.

dawno cie nie bylo, co u ciebie? dzialasz dalej? masz mrozaczki czy od nowa bedziesz przrchodzic procedure?

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Dzięki dziewczyny. Wygląda na to, że rzeczywiście badanie genetyczne ma sens, no chyba że poronię w domu, jakoś ciężko mi wyobrazić sobie że wybieram resztki i wkładam do pojemnika, potem to stoi w lodówce, potem do laboratorium...
    Ale dosyć z tym, nie najweselszy temat.

Teoretycznie badanie genetyczne może wnieść dużo do sprawy ale wiem po swoim doświadczeniu, ze bardzo ciężko pozyskać samemu odpowiednią próbkę do badania. Ja miałam w tym czasie pomoc ze strony wspaniałej lekarki w szpitalu a i tak nic poza płcią nie dało się określić.

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    dawno cie nie bylo, co u ciebie? dzialasz dalej? masz mrozaczki czy od nowa bedziesz przrchodzic procedure?

Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.

sylvuś, jasmina6, Justine lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.

ooo bedziesz miala podane blastke czy 3 dniowego? AZ masz z provity? a nie myslalas ewentualnie jeszcze nad adopcja w OA?

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Smutny temat... Wszystko ma swoją przyziemną stronę, niestety. Dobrze, że jest ktoś kto ogarnia takie rzeczy za nas.

Nakupiłam testów (chyba siedem, różnych :P), akcja sikanie nadchodzi. Mąż mi zabronił jutro testować, waham się ;)
    Przyznaje, że tez kupiłam - mam cztery:). Najchętniej już bym zrobiła ale wiem, że to nie ma sensu.
    Zresztą to co się dzieje na forum paskudnie negatywnie mnie nastawia i tracę wiarę.

3cxdo4w.png
    <3 <3
‹‹ 4964 4965 4966 4967 4968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ