X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Ile weteranek z 2 letnim starzem tutaj jeszcze zostało? Przyznać się, kto ma to szczęście, że jeszcze ma przyjemność bycia bezdzietnym?

U nas 3 lata i mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni :)

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z dziewczynami, Paśnik jest tu obowiązkowy i warto. Moje starania od 4 lat, po dwóch poronieniach walka w Łodzi, która trwała 7 miesięcy i to wszystko zaowocowało ciążą :)

emka29 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha ze swojego doświadczenia Ci powiem, że warto zawalczyć o tabletki, pomyśl o oddaniu szczątek na badania genetyczne, mogą powiedzieć co się stało. Ustalą płeć i na tej podstawie należy Ci sie chyba 6 tyg macierzyńskiego, odszkodowanie z PZU, jeśli jesteś ubezpieczona, a to przyda się na wszystkie badania które należy wykonać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:36

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze po ustaleniu plci zarodek nalezy pogrzebac?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wiecie, ze po ustaleniu plci zarodek nalezy pogrzebac?
    ??????

7pqmag4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    ??????
    Nom. Wlasciwie to nie zarodek, dostaje sie "kostke formalinowa", niedoszli rodzice powinni pogrzebac dziecko. Dotyczy to tylko tych zarodkow, ktore maja ustalona plec.

Edit: pokrecilam. Pogrzebac trzeba wszystkie zarodki, a tylko po badaniu przysluguje urlop i zasilek.

Edit 2:
    (…) jeśli rodzice deklarują, że nie odbierają [zarodka] ze szpitala, wtedy jest to problem szpitala i gminy. Póki co, koszty przechowywania ponosi zwykle szpital. I liczy na pochówki zbiorowe, które odbywają się najwyżej dwa razy w roku.

Niektóre szpitale, np. szpital na Karowej w Warszawie, mają podpisane odpowiednie umowy i przekazują zarodki do badań dla celów naukowych. Rodzice, którzy nie decydują się na pogrzeb, wyrażają na to zgodę. Na decyzję mają miesiąc od poronienia/porodu. Przebadane szczątki są grzebane już przez jednostkę, która je badała.

Niektórym szpitalom (np. Szpital Bródnowski Warszawie) udaje się uregulować na bieżąco sprawę pochówki z ośrodkami pomocy społecznej. Są też szpitale (np. Szpital Św. Rodziny, Warszawa), które same organizują pochówki we wspólnym grobie.

Dotyczy to takze cp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:23

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po cp nic nie dostalam i nie podpisywalam....

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam teraz w szpitalu papiery do podpisania gdybym chciala pochowac dziecko gdyby ustalili mi plec. Ale nie wypelnilam ich...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to wszystko jest :(

7pqmag4.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutny temat... Wszystko ma swoją przyziemną stronę, niestety. Dobrze, że jest ktoś kto ogarnia takie rzeczy za nas.

Nakupiłam testów (chyba siedem, różnych :P), akcja sikanie nadchodzi. Mąż mi zabronił jutro testować, waham się ;)

Bella93, sylvuś lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja bym nie wytrzymala bez. testowania ;)

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wygląda na to, że rzeczywiście badanie genetyczne ma sens, no chyba że poronię w domu, jakoś ciężko mi wyobrazić sobie że wybieram resztki i wkładam do pojemnika, potem to stoi w lodówce, potem do laboratorium...
    Ale dosyć z tym, nie najweselszy temat.

V., testuj po cichutku, żeby mąż nie słyszał ;) Trzymam kciuki.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Ile weteranek z 2 letnim starzem tutaj jeszcze zostało? Przyznać się, kto ma to szczęście, że jeszcze ma przyjemność bycia bezdzietnym?

Kochana u mnie tak w sumie przeszło 5 lat minęło i jak widać po stopce dupa zbita...I tak jak Ty resztkami sił walczę ale najchętniej bym walnęła tematem ivf już dziś.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    V. ja bym nie wytrzymala bez. testowania ;)

a ja wlasnie nie testuje przed beta :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Kochana u mnie tak w sumie przeszło 5 lat minęło i jak widać po stopce dupa zbita...I tak jak Ty resztkami sił walczę ale najchętniej bym walnęła tematem ivf już dziś.

dawno cie nie bylo, co u ciebie? dzialasz dalej? masz mrozaczki czy od nowa bedziesz przrchodzic procedure?

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Dzięki dziewczyny. Wygląda na to, że rzeczywiście badanie genetyczne ma sens, no chyba że poronię w domu, jakoś ciężko mi wyobrazić sobie że wybieram resztki i wkładam do pojemnika, potem to stoi w lodówce, potem do laboratorium...
    Ale dosyć z tym, nie najweselszy temat.

Teoretycznie badanie genetyczne może wnieść dużo do sprawy ale wiem po swoim doświadczeniu, ze bardzo ciężko pozyskać samemu odpowiednią próbkę do badania. Ja miałam w tym czasie pomoc ze strony wspaniałej lekarki w szpitalu a i tak nic poza płcią nie dało się określić.

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    dawno cie nie bylo, co u ciebie? dzialasz dalej? masz mrozaczki czy od nowa bedziesz przrchodzic procedure?

Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.

sylvuś, jasmina6, Justine lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.

ooo bedziesz miala podane blastke czy 3 dniowego? AZ masz z provity? a nie myslalas ewentualnie jeszcze nad adopcja w OA?

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Smutny temat... Wszystko ma swoją przyziemną stronę, niestety. Dobrze, że jest ktoś kto ogarnia takie rzeczy za nas.

Nakupiłam testów (chyba siedem, różnych :P), akcja sikanie nadchodzi. Mąż mi zabronił jutro testować, waham się ;)
    Przyznaje, że tez kupiłam - mam cztery:). Najchętniej już bym zrobiła ale wiem, że to nie ma sensu.
    Zresztą to co się dzieje na forum paskudnie negatywnie mnie nastawia i tracę wiarę.

3cxdo4w.png
    <3 <3
‹‹ 4964 4965 4966 4967 4968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ