X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)

OOO to super ze masz dwie blastki, to na pewno sie uda :) a w gyncentrum duzo sie placi za AZ. Sama sie pytalam. I co masz w cenie? transfer i naciecie czy cos jeszcze?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    OOO to super ze masz dwie blastki, to na pewno sie uda :) a w gyncentrum duzo sie placi za AZ. Sama sie pytalam. I co masz w cenie? transfer i naciecie czy cos jeszcze?

W gc płacisz 3000 zl i w cenie masz tylko jeden ket i AH. Maksymalnie mogą Ci zaproponować w tej cenie 2 zarodki. Zaproponowali mi blastkę i zarodek chyba z 3 doby ale za namową lekarki prowadzącej zdecydowałam się zabrać od nich tylko blastkę.

Też myślisz o AZ?

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)
    Kiedy mialas 1 wizyte w sprawie Az w provi? Dlugo czekalas?
    A jak to wyglada w gync? Zarezerwowali Ci zarodek za darmo czy musialas zaplacic z gory? Ile masz czasu na transfer?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W gc płacisz 3000 zl i w cenie masz tylko jeden ket i AH. Maksymalnie mogą Ci zaproponować w tej cenie 2 zarodki. Zaproponowali mi blastkę i zarodek chyba z 3 doby ale za namową lekarki prowadzącej zdecydowałam się zabrać od nich tylko blastkę.

Też myślisz o AZ?
    Ale zaproponowali Ci 2 zarodki i masz wybrac 1 czy mozesz wziasc blastke a potem.w razie czego 3 dniowy?

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 mi pani mowila ze placi sie z gory za zarodek jak juz maja dla ciebie..placisz i masz zarezerwowany.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik skoro masz zarezerwowany w klinice i juz za niego zaplacilas to nie chcesz tutaj pierw podchodzic do crio?

❤️❤️❤️
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik, mocno zaciskam kciuki! Jeśli nam nie uda się ten i kolejny transfer to też ruszamy z tematem - dawca lub AZ.

Na wiosnę, tuż po III procedurze byłam zdrowo wkurzona i zmęczona tym wszystkim i wtedy się zarzekałam, że to już ostatni raz. A dzisiaj jestem gotowa znowu przez to przejść. Czas jednak leczy rany.

Chyba siknę jutro na test, ale z pełną świadomością, że brak drugiej kreski jeszcze niekoniecznie oznacza brak ciąży. A łudzę się, że może jednak zobaczę jakiś cień.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Kiedy mialas 1 wizyte w sprawie Az w provi? Dlugo czekalas?
    A jak to wyglada w gync? Zarezerwowali Ci zarodek za darmo czy musialas zaplacic z gory? Ile masz czasu na transfer?

W provi ogólnie jest problem z zarodkami bo ich nie ma a te "na stanie" są zarezerwowane. Koło maja/czerwca podpisaliśmy dokumenty w sprawie procedury AZ i po 4 dniach otrzymałam telefon, że na dany moment dla nas nie ma zarodków bo ogólnie nie ma, bo długa lista oczekujących i jesteśmy nietypowi pod kątem krwi...po tym telefonie wybrałam się do gc a dopiero 2/3 tyg temu dostałam telefon z provi, że jakims cudem też maja dla nas zarodek :)
    W gc wypisalismy fenotypy, dostaliśmy umowę do domu i czekaliśmy na telefon. Po 2 dniach był telefon, ze mają dla nas maluchaa i możemy przywieźć podpisane umowy i potwierdzenie zapłaty. Od momentu zapłaty mamy rok na odbiór malucha. Z tego co pamiętam wizyty w trakcie procedury AZ chyba też są za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:43

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kassik skoro masz zarezerwowany w klinice i juz za niego zaplacilas to nie chcesz tutaj pierw podchodzic do crio?

W provi Pani prosiła, żeby malucha odebrać do 3 miesięcy...I tak sobie wyliczyłam, ze jakby się udało to po porodzie zdążę odebrać drugiego malucha z gc :D ewentualnie będę się starała aneksowac umowę o kilka miesięcy ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik zaskoczylas mnie tymi wizytami bezplatnymi do AZ. Mi nic takiego nie mowila pani. Ciekawe jak jest na prawde! hmm

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ale zaproponowali Ci 2 zarodki i masz wybrac 1 czy mozesz wziasc blastke a potem.w razie czego 3 dniowy?

Zaproponowali mi blastkę i 3-dniowca w ramach tej opłaty 3000 zl ale ja się zdecydowałam tylko na blastkę po uzgodnieniu z moją lekarką. Jakbym wzięła też 3-dniowca to później musiałabym tylko dopłacić za jego ket przy drugim podejściu.

Mag85 lubi tę wiadomość

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kassik zaskoczylas mnie tymi wizytami bezplatnymi do AZ. Mi nic takiego nie mowila pani. Ciekawe jak jest na prawde! hmm

Dawno temu tam dzwonilaś? Ja zalatwiałam temat gdzieś w lipcu...może coś się pozmienialo od tego czasu. Nikt mi nie kazał płacić z góry za zarodek, nawet po tym pierwszym telefonie Pani kazała mi jeszcze 2 dni czekać na "formalna zgodę" dr Mercika i dopiero po tym fakcie miałam dokonać zapłaty. Później pod koniec sierpnia byłam u dr na wizycie przygotowującej do ket gdzie sam wyszedł za mną i mówił Pani w rejestracji, ze ja nie płacę za wizytę "bo jestem z procedury az" czy coś w tym stylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:44

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.
    Kassik lubię za podjęta decyzję o AZ i za Justine:-D i pewnie za dr Palige, naszego tzw. Lekarza-Anioła
    Trzymam kciuki na maxa!!!

Justine lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Kassik lubię za podjęta decyzję o AZ i za Justine:-D i pewnie za dr Palige, naszego tzw. Lekarza-Anioła
    Trzymam kciuki na maxa!!!

Tak! Oczywiście!...też jestem w fan clubie Pani Doktor :D

Flowwer, sylvuś lubią tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi, trzymam kciuki za Az &&&

kassik lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a ja wlasnie nie testuje przed beta :)

Bo nie musisz czekac 14 dpt na bete ;)
    Ja niestety tego luksusu nie mam.

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam rano test, nawet cienia nie było. Tak więc albo nie jestem w ciąży, albo to jeszcze za wcześnie (5 dpt 6-dniowca, czyli 11 dpo). Jutro chyba sobie daruję, zatestuję w poniedziałek, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie :/ Wydaje mi się, że gdyby było to dziś już cokolwiek byłoby widać. Miałam bardzo czuły test, od 10 jednostek.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2017, 22:09

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. testy to oszukańce, no i nie czarujmy się 5dzień to trochę szybko ;-)
    Przyszły tydzień jest nasz :-D

V., KarenMillen lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia wiem ze 10tki sa slabsze od 25tek. Do tego stopnia, ze na 25tce byla dosc wyrazna kreska a na 10tce zupelnie nic nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2017, 22:11

V. lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, no dobra, to tego się trzymam ;) chociaż jakoś straciłam trochę wiary, ale drugie trochę zostało :D

Bella, mów mi tak jeszcze ;)

Jutro odpuszczam sikanie, w poniedziałek test. 13 dpo, już powinno być względnie wiarygodnie.

‹‹ 4965 4966 4967 4968 4969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ