Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)

OOO to super ze masz dwie blastki, to na pewno sie uda :) a w gyncentrum duzo sie placi za AZ. Sama sie pytalam. I co masz w cenie? transfer i naciecie czy cos jeszcze?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    OOO to super ze masz dwie blastki, to na pewno sie uda :) a w gyncentrum duzo sie placi za AZ. Sama sie pytalam. I co masz w cenie? transfer i naciecie czy cos jeszcze?

W gc płacisz 3000 zl i w cenie masz tylko jeden ket i AH. Maksymalnie mogą Ci zaproponować w tej cenie 2 zarodki. Zaproponowali mi blastkę i zarodek chyba z 3 doby ale za namową lekarki prowadzącej zdecydowałam się zabrać od nich tylko blastkę.

Też myślisz o AZ?

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W sumie to mam dwa zarodki do zabranie :) życie znowu zrobiło mi psikusa i tak jakoś wyszło, ze jedną blastke z 6 doby mam w provi a drugą blastkę z 5 doby mam w gc :) chciałam tylko jedno podejście do az ale jak pisałam wcześniej samo wyszło :)
    Szczerze to myślałam o zwykłej adopcji ale w tej kwestii mam dużo wierszy bałagan w głowie niż przy kwestii adopcji prenatalnej więc przestałam na dany moment o niej myśleć ;)
    Kiedy mialas 1 wizyte w sprawie Az w provi? Dlugo czekalas?
    A jak to wyglada w gync? Zarezerwowali Ci zarodek za darmo czy musialas zaplacic z gory? Ile masz czasu na transfer?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    W gc płacisz 3000 zl i w cenie masz tylko jeden ket i AH. Maksymalnie mogą Ci zaproponować w tej cenie 2 zarodki. Zaproponowali mi blastkę i zarodek chyba z 3 doby ale za namową lekarki prowadzącej zdecydowałam się zabrać od nich tylko blastkę.

Też myślisz o AZ?
    Ale zaproponowali Ci 2 zarodki i masz wybrac 1 czy mozesz wziasc blastke a potem.w razie czego 3 dniowy?

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 mi pani mowila ze placi sie z gory za zarodek jak juz maja dla ciebie..placisz i masz zarezerwowany.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik skoro masz zarezerwowany w klinice i juz za niego zaplacilas to nie chcesz tutaj pierw podchodzic do crio?

❤️❤️❤️
  • V. Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik, mocno zaciskam kciuki! Jeśli nam nie uda się ten i kolejny transfer to też ruszamy z tematem - dawca lub AZ.

Na wiosnę, tuż po III procedurze byłam zdrowo wkurzona i zmęczona tym wszystkim i wtedy się zarzekałam, że to już ostatni raz. A dzisiaj jestem gotowa znowu przez to przejść. Czas jednak leczy rany.

Chyba siknę jutro na test, ale z pełną świadomością, że brak drugiej kreski jeszcze niekoniecznie oznacza brak ciąży. A łudzę się, że może jednak zobaczę jakiś cień.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Kiedy mialas 1 wizyte w sprawie Az w provi? Dlugo czekalas?
    A jak to wyglada w gync? Zarezerwowali Ci zarodek za darmo czy musialas zaplacic z gory? Ile masz czasu na transfer?

W provi ogólnie jest problem z zarodkami bo ich nie ma a te "na stanie" są zarezerwowane. Koło maja/czerwca podpisaliśmy dokumenty w sprawie procedury AZ i po 4 dniach otrzymałam telefon, że na dany moment dla nas nie ma zarodków bo ogólnie nie ma, bo długa lista oczekujących i jesteśmy nietypowi pod kątem krwi...po tym telefonie wybrałam się do gc a dopiero 2/3 tyg temu dostałam telefon z provi, że jakims cudem też maja dla nas zarodek :)
    W gc wypisalismy fenotypy, dostaliśmy umowę do domu i czekaliśmy na telefon. Po 2 dniach był telefon, ze mają dla nas maluchaa i możemy przywieźć podpisane umowy i potwierdzenie zapłaty. Od momentu zapłaty mamy rok na odbiór malucha. Z tego co pamiętam wizyty w trakcie procedury AZ chyba też są za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:43

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kassik skoro masz zarezerwowany w klinice i juz za niego zaplacilas to nie chcesz tutaj pierw podchodzic do crio?

W provi Pani prosiła, żeby malucha odebrać do 3 miesięcy...I tak sobie wyliczyłam, ze jakby się udało to po porodzie zdążę odebrać drugiego malucha z gc :D ewentualnie będę się starała aneksowac umowę o kilka miesięcy ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik zaskoczylas mnie tymi wizytami bezplatnymi do AZ. Mi nic takiego nie mowila pani. Ciekawe jak jest na prawde! hmm

❤️❤️❤️
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ale zaproponowali Ci 2 zarodki i masz wybrac 1 czy mozesz wziasc blastke a potem.w razie czego 3 dniowy?

Zaproponowali mi blastkę i 3-dniowca w ramach tej opłaty 3000 zl ale ja się zdecydowałam tylko na blastkę po uzgodnieniu z moją lekarką. Jakbym wzięła też 3-dniowca to później musiałabym tylko dopłacić za jego ket przy drugim podejściu.

Mag85 lubi tę wiadomość

• kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kassik zaskoczylas mnie tymi wizytami bezplatnymi do AZ. Mi nic takiego nie mowila pani. Ciekawe jak jest na prawde! hmm

Dawno temu tam dzwonilaś? Ja zalatwiałam temat gdzieś w lipcu...może coś się pozmienialo od tego czasu. Nikt mi nie kazał płacić z góry za zarodek, nawet po tym pierwszym telefonie Pani kazała mi jeszcze 2 dni czekać na "formalna zgodę" dr Mercika i dopiero po tym fakcie miałam dokonać zapłaty. Później pod koniec sierpnia byłam u dr na wizycie przygotowującej do ket gdzie sam wyszedł za mną i mówił Pani w rejestracji, ze ja nie płacę za wizytę "bo jestem z procedury az" czy coś w tym stylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:44

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Czasem bywam ale w krzakach ;) Podsumowanie jest takie, że po 4 procedurach, szczepieniach itd dałam głowie trochę się przestawić...dużo pomogła mi w tym procesie Justine ❤ i teraz jestem w trakcie przygotowań do ket z az :)
    Jak az zakończy się niepowodzeniem odpuszczam temat potomstwa i będę się uczyła żyć dalej.
    Kassik lubię za podjęta decyzję o AZ i za Justine:-D i pewnie za dr Palige, naszego tzw. Lekarza-Anioła
    Trzymam kciuki na maxa!!!

Justine lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Kassik lubię za podjęta decyzję o AZ i za Justine:-D i pewnie za dr Palige, naszego tzw. Lekarza-Anioła
    Trzymam kciuki na maxa!!!

Tak! Oczywiście!...też jestem w fan clubie Pani Doktor :D

Flowwer, sylvuś lubią tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi, trzymam kciuki za Az &&&

kassik lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a ja wlasnie nie testuje przed beta :)

Bo nie musisz czekac 14 dpt na bete ;)
    Ja niestety tego luksusu nie mam.

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam rano test, nawet cienia nie było. Tak więc albo nie jestem w ciąży, albo to jeszcze za wcześnie (5 dpt 6-dniowca, czyli 11 dpo). Jutro chyba sobie daruję, zatestuję w poniedziałek, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie :/ Wydaje mi się, że gdyby było to dziś już cokolwiek byłoby widać. Miałam bardzo czuły test, od 10 jednostek.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2017, 22:09

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. testy to oszukańce, no i nie czarujmy się 5dzień to trochę szybko ;-)
    Przyszły tydzień jest nasz :-D

V., KarenMillen lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia wiem ze 10tki sa slabsze od 25tek. Do tego stopnia, ze na 25tce byla dosc wyrazna kreska a na 10tce zupelnie nic nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2017, 22:11

V. lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, no dobra, to tego się trzymam ;) chociaż jakoś straciłam trochę wiary, ale drugie trochę zostało :D

Bella, mów mi tak jeszcze ;)

Jutro odpuszczam sikanie, w poniedziałek test. 13 dpo, już powinno być względnie wiarygodnie.

‹‹ 4965 4966 4967 4968 4969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ