IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikaniec znowu negatywny. Beta jutro, pewnie też z minusem. Już opracowuję plan, został nam ostatni zarodek. Planuję cykl przerwy, żeby zrobić rysę w endometrium - gdzie najtaniej / najlepiej na południu Polski? Histeroskopem czy wystarczy pod USG? I drugie pytanie: komórki NK zbadam w Diagnostyce? Myślę o intralipidzie. Chcę zmaksymalizować szanse, bo to ostatnia szansa mojego męża na biologiczne dziecko. Kolejne ivf już z dawcą.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
V. wrote:Sikaniec znowu negatywny. Beta jutro, pewnie też z minusem. Już opracowuję plan, został nam ostatni zarodek. Planuję cykl przerwy, żeby zrobić rysę w endometrium - gdzie najtaniej / najlepiej na południu Polski? Histeroskopem czy wystarczy pod USG? I drugie pytanie: komórki NK zbadam w Diagnostyce? Myślę o intralipidzie. Chcę zmaksymalizować szanse, bo to ostatnia szansa mojego męża na biologiczne dziecko. Kolejne ivf już z dawcą.
V. privV. lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
V. w której klinice jesteście obecnie??
Ja jak szukałam to jest tak:
1.artvimed w Krakowie:
- Endometrial scratching metodą histeroskopową 800
- Endometrial scratching pod kontrolą USG 250
2. Osteomed w Krakowie
- Endometrial scratching 1000 zł
Różnica w cenie duża....V. lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a nie lepiej zrobic biopsje endo?(bo i wiadomo co w tkankach a i rysa jest)bo przy samej rysie niekoniecznie pobieraja probke. Jak cos to moge podac adres na priv- ja robilam u lekarki, ktora wczesniej byla w artivmedzie- w gabinecie pobrala mi 2 probki i poszlo do diagnostki- takze w zasadzie 2 rysy za 400 zl plus histopat.Niestety nie moge pochwalic sie pozytywnym efektem bo moje endo ma focha i nie rosnie...
V. lubi tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:dziewczyny a nie lepiej zrobic biopsje endo?(bo i wiadomo co w tkankach a i rysa jest)bo przy samej rysie niekoniecznie pobieraja probke. Jak cos to moge podac adres na priv- ja robilam u lekarki, ktora wczesniej byla w artivmedzie- w gabinecie pobrala mi 2 probki i poszlo do diagnostki- takze w zasadzie 2 rysy za 400 zl plus histopat.Niestety nie moge pochwalic sie pozytywnym efektem bo moje endo ma focha i nie rosnie...
Ja zawsze miałam rysa=biopsja z histopat dlatego zdziwiłam się kiedyś, że są wykonywane także same rysy.
Zdecydowanie lepiej jest zrobić biopsję bo od razu można sprawdzić czy nie ma jakichś zmian jak np. stan zapalny endo.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
gretka wrote:dziewczyny a nie lepiej zrobic biopsje endo?(bo i wiadomo co w tkankach a i rysa jest)bo przy samej rysie niekoniecznie pobieraja probke. Jak cos to moge podac adres na priv- ja robilam u lekarki, ktora wczesniej byla w artivmedzie- w gabinecie pobrala mi 2 probki i poszlo do diagnostki- takze w zasadzie 2 rysy za 400 zl plus histopat.Niestety nie moge pochwalic sie pozytywnym efektem bo moje endo ma focha i nie rosnie...
Gretka ja poproszę o namiar, tak "w razie wu".3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V mi w invikcie mowili, ze najlepiej zrobic scratching z histero, bo inaczej robia go na oslep.
Ale moze chodzilo doktorkowi, zebym zrobila u nich histero za 4000zlbo nie mam w pl ubezpieczenia.
W kazdym razie na badanie histo-pato musialam go namowic...kosztowalo 120zl, wiec to grosze w porownaniu do calej kwoty.Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Echh... Widzę, że nie tylko ja mam wrażenie, że wszędzie chcą nas naciągnąć. Mam takie przemyślenia odnośnie Macierzyństwa. Rutynowo przepisują Lutinus za 150 zł, który od groszowej luteiny różni się tylko składem otoczki a działaniem w ogóle - czyli dopóki ktoś nie ma uczulenia na luteinę to nie widzę powodu, żeby wciskać drogi zamiennik. Jak się zbuntowałam i powiedziałam, że chcę receptę na Utrogestan (z Czech) to dostałam, ale teraz oprócz Utrogestanu kazał mi stosować też progesteron w żelu Crinone - równie drogi jak Lutinus, a jakże. Że niby inne wchłanianie. I podyskutujesz jak się nie znasz? Nie. Na pytanie o rysę w endometrium usłyszałam "1000 zł" gdzie w Artvimedzie kosztuje to 250 zł. Mój mąż to w ogóle ma wątpliwości czy nie zamrozili nam dwóch zarodków "na siłę" / czy nie podali nam nieżywego zarodka, bo w 5 dobie była informacja że raczej wszystkie padną a nagle w 6 dobie dwa zamrożone. Zawsze to 2000 zł za transfer zarobione. Ech... No ale komuś trzeba zaufać. Mamy tam jeszcze jeden transfer a potem poważnie przemyślimy gdzie zrobić kolejną procedurę.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
V. w invimedzie zrobisz ryse za 80 zl. Bez pobrania wycinka oczywiscie i pod kontrola usg. Znam dziewczyny ktorym sie udalo po rysie tam. Jesli nie zalezy Ci na biopsji to moim zdaniem nie warto przeplacac.
A swoja droga moze idz na bete dzisiaj. Juz powinno byc cokolwiek. Do kogo chodzisz w Macierzynstwie? -
V. wrote:Sikaniec znowu negatywny. Beta jutro, pewnie też z minusem. Już opracowuję plan, został nam ostatni zarodek. Planuję cykl przerwy, żeby zrobić rysę w endometrium - gdzie najtaniej / najlepiej na południu Polski? Histeroskopem czy wystarczy pod USG? I drugie pytanie: komórki NK zbadam w Diagnostyce? Myślę o intralipidzie. Chcę zmaksymalizować szanse, bo to ostatnia szansa mojego męża na biologiczne dziecko. Kolejne ivf już z dawcą.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Justine wrote:Jasmina, wyjdziesz kiedyś z tego szpitala czy zostajesz już tam do porodu?
Jak Maluch się trzyma i jego paskudny towarzysz?
Niechciani goście są, bo jak sie okazuje albo staroć podzielił się na dwa albo mam nowego, a tak czy siak mnie wypisują bo od tyg nie krwawię. Jedyny plus tego to to, że w czwartek dr Paliga zrobi mi usg bo tutaj co podgląd to inny lekarz, a jak się wymiary różnią...
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Mag kiedy planujesz transfer?
Kto mial dzis betowac?
Jasmina masz torbiel? Ale z lokatorem mam nadzieje wszystko ok?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
Z tą rysą to różnie bywa. Ja miałam przed tym cyklem rysę z biopsją na wycinek i hatching też. I wygląda na to że nie wyszło. Dziś 6dpt i blado aż mrozi. A wcześniejsza próba jednak z testem na plus bez żadnych dodatków bo to badanie kliniczne i nawet nospy nie chcieli. Także jak to ktoś niedawno pisał, o ile większość spraw sprawdzona to tylko kwestia zarodka.
Mag85 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Mag kiedy planujesz transfer?
Kto mial dzis betowac?
Jasmina masz torbiel? Ale z lokatorem mam nadzieje wszystko ok? -
Mag to kciukam mocno!
Karen za Ciebie tez &&&
Kurczaki stresuje sie, bo zaraz mam lekarza, domowego, chce wziac zwolnienie od jutra do konca tygodnia, zeby sie wyluzowac.
Stresuje sie tym, ze musze zadzwonic do szefa i mu o tym powiedziec. Nie lubie tego.Mag85 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
Co do "poczucia naciagania", to w mojej klinice i z moim lekarzem w ogole takiego nie mam.
Histeroskopie z pobranien wycinka zrobil mi na NFZ w szpitalu. Prg/heparyne zawsze daje mi do wyboru i nie ma problemu z wypisaniem recepty np na Utrogestan.
A co do skutecznosci, to zaszam raz bez rysy i raz z rysa.