IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Justine doczytalam na innym wątku ze przyjmowałaś taki preparat DHEA. JA biore go na własną ręke, stad moje pytanie, czy podczas brania tego dhea mialas normalnie miesiączke, czy może to zaburzyło cykl? nie wiem czego sie spodziewac , mam nadzieje ze sobie nie zaszkodze, dlatego chcialam sie dowiedziec czegos od Ciebie
Tak, brałam na poprawę komórek 75mg dziennie. Razem z innymi suplami miałam rewelacyjne endo oraz komórki. Z cyklami nigdy nie miałam problemu, przy dhea również nie.
Jaki nasz cel poprzez branie dhea?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Madwitka ja tez bralam DHEA na poprawe jakosci komorek przed i w czasie stymulacji do ivf.
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Justine gdzies wyczytyłam ze dhea poprawia jakosc komórek, a ja mam złe komórki ze wzgledu na endometrioze, i pomyslałam ze jak nie pomoze, to może nie zaszkodzi, a ze ja pierw robie, później myśle, to zaczełam jeść to 3 tygodnie temu, a wczoraj dopiero wyczytałam ze moze rozlegurowac cykl u kobiet przed 40 rż, a nie chciałabym sie przyznawac mojemu lekarzowi ze bez jego wiedzy i zalecenia coś brałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:29
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
niezapominajka2017 wrote:Madwitka ja tez bralam DHEA na poprawe jakosci komorek przed i w czasie stymulacji do ivf.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Justine gdzies wyczytyłam ze dhea poprawia jakosc komórek, a ja mam złe komórki ze wzgledu na endometrioze, i pomyslałam ze jak nie pomoze, to może nie zaszkodzi, a ze ja pierw robie, później myśle, to zaczełam jeść to 3 tygodnie temu, a wczoraj dopiero wyczytałam ze moze rozlegurowac cykl u kobiet przed 40 rż, a nie chciałabym sie przyznawac mojemu lekarzowi ze bez jego wiedzy i zalecenia coś brałam.
U mnie nic nie rozregulowało, ale to nie znaczy że u Ciebie będzie tak samo, bo dhea jest "sprytne" i syntezuje się w ten hormon, którego brakuje. U mnie syntezował się w progesteron.
Na poprawę komórek polecam jeszcze q10, wit c, wit e, omega 3. Dawek już nie pamiętam jakie brałam (ale jak znalazłaś mój wpis o dhea to tam była cała lista co brałam i w jakich dawkach), ale aby był efekt to musisz suplementować się 3 msc bo tyle trwa proces dojrzewania komórek.madwitka lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine dziękuję :* Wiem , wiem o tych 3 miesiącach, tyle tez mam zamiar przyjmowac.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
V. trzymam kciuki
V. lubi tę wiadomość
Ojezusie, V. wykonczysz nas, jak już widzę na stornie glównej, że napisałaś ostatniego posta na wątku to ciśnienie rośnie - a tu pytanie o inne bety
Trzymamy && i czekamy!!V., KarenMillen lubią tę wiadomość
-
Ja co chwilę odświeżam wątek
V. lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Kciuki trzymam &&
V. lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:Ja co chwilę odświeżam wątek
Ja tez hehe:)V. lubi tę wiadomość
KarenMillen wrote:Ja się z beta wstrzymam do piątku. A kiedy Twój wynik?
Masz sporo cierpliwościMój wynik dzisiaj po południu, może za godzinę a może za cztery, nie wiem...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc