IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Praktycznie równo rok temu napisałam tutaj pierwszy raz i wróciłam dziś poczytać i powspominać. Wiele z Was już na szczęście tutaj nie ma i mam nadzieję, że jak najszybciej wszystkim Wam się uda.
Chciałam tylko napisać pokrzepiajaco, że nawet w praktycznie beznadziejnej sytuacji się udaje. U mnie ivf z dużą hiperstymulacja i 21 komórkami pobranymi, z których wszystkie 6 się pięknie zaplodnila, a po 3 dobie wszystkie zaridki byly z fragmentacja duża i po kolei zaczęły degradowac. Została tylko jedna blastocysta, która jak to embriolog określiła ruszyła w ostatnim momencie i dzięki temu została zamrożona z klasą 2BB. Musiałam odczekać dwa miesiące przez hiperstymulacje, aby podejść do crio. Bez najmniejszych nadziei wręcz że złością, że jeszcze musimy wydać kolejne pieniądze za crio a szansę minimalne. Zamiast podchodzić do kolejnej stymulacji i kolejnego ivf. Test robiłam tylko po to, żeby móc odstawić leki na następny dzień i spokojnie się napić z przekonaniem 100 procent, że się nie udało. Żadnych kompletnie żadnych objawów uczucie jakby miało mnie zalać i małe flakowate piersi wogole nie bolace. Kiedy zobaczyłam dwie kreski byłam w kompletnym szoku przecież myślami byłam już daleko w kolejnym podejściu. Córeczka urodziła się prawie 3 miesiące temu i jest cudowna. Gdyby ktoś szukał tak jak ja czy udaje się z 2BB i to tylko jedynym - Tak udaje się i to bez żadnych najmniejszych objawów.
Z moich czasów pamiętam tylko Kunie co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 22:43
Stiffi, kleis, niezapominajka2017, Flowwer, lena7, sylvuś, Iva79, Beata.D, Kamilka, V., Kunia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Nevermind gratulacje! Ciesze sie, ze Ci sie udaloStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Ja podczytuję to forum z różnych powodów. Również po to żeby sie pokrzepić,poczuć się trochę bardziej jak wśród swoich i poczytać o innych przypadkach,podzielić się swoimi. Ale skoro juz mówimy o irytacji to absolutnie nie przeszkadzają mi zapewnienia ze będzie dobrze ale denerwuje mnie trochę to, ze rzadko kiedy ktoś mi odpisuje na moje pytania:P rozumiem ze nie każdy przypadek jest taki sam albo podobny ale wydaje mi się ze jesli pytam o to jak wygladal czyjś cykl po nieudanym transferze to wszystkie z nas miały już za sobą przynajmniej jeden taki. Dziękuję Ślazaczko bardzo ze mi odpisałaś oczywiście
chodzi mi tak ogólnie -ze może troszkę czasami odchodzimy od idei wzajemnej pomocy a troszkę czepiamy się słówek itp.
Flowwer, Beata.D, emka29 lubią tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Nie wszystkie
Moje pierwsze in vitro dało ciążę
Ale taki brak odpowiedzi jest przykry i to rozumiem, ale odp by była gdybyś zapytała wprost konkretną osobę, jak przy udzielaniu pierwszej pomocyspróbuj
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 jak samopoczucie ? Kiedy podgląd maluszka ?
A ja tutaj szukam i znalazłam na of wsparcie i zrozumienie wystaczy że już same IVF jest wielkim stresem i niewiadomą ale pokrzepienia każda z nas tutaj znajdzie. Tyle tu pięknych histori i jednocześnie smutnych chwilz powodu aniołków
Póki mamy macice walczymy ! Choć ja podchodzę tylko do jednej procedury i kończe moje starania o maluszka spod serca później zacznę procedurę z serca ♡
Aktualnie leczę zapalenie endometrium i w kolejnym cyklu biopsja.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ze szpitala mnie puścili choć krwiak jest ale nie krwawię. Na prenatalne do Cnoty idę we wtorek
Flowwer mam nadzieje, że z Paligą szybko dojdziecie do procedury
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Pazyfae wrote:rozumiem ze nie każdy przypadek jest taki sam albo podobny ale wydaje mi się ze jesli pytam o to jak wygladal czyjś cykl po nieudanym transferze to wszystkie z nas miały już za sobą przynajmniej jeden taki.
-
Ja przy odstawieniu stymulacji lamettą potrafiłam mieć cykle po ponad 40 dni, jeden to na pewno chęć odpoczynku przez organizm a dwa to pewnie PCOS
Dziękuję dziewczyny!więc pewnie w moim jest podobnie. mam nadzieję że następny cykl będzie OK i będziemy mogli podejść do crio bez problemu...Zastanawiam się jeszcze czy warto zacząć pić od tego cyklu Inofolic. Czy to może w jakiś sposób pomóc przed Crio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:54
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Evaa wrote:Dziewczyny rowno rok Temù w cyklu pazdziernikowym sie udalo ,,,,zycze kazdej sukcesu w trudniej walce ...u mnie wyszlo dopiero w 3proce.6transwer! Kazdej z Was zycze Malego brzdaca
Evaaa gratuluje! Oby u mnie bylo dokladnie jak u CiebieEvaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
Ja inofolic zmieniłam na miovarian
Pazyfae lubi tę wiadomość
Niezapominajka &&
niezapominajka2017, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! W końcu nadszedł moment, że i ja dołączam do grona starających sie metoda IVF
Dziś mam 3 dzień stymulacji, milion myśli na sekundę, martwię się a zarazem jestem pełna nadziei! Trzymajcie prosze kciuki.
V., KarenMillen, gosia81 lubią tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Melduję się po wyjazdowym weekendzie
Niezapominajka, dziękuję, ja tę porażkę przyjęłam na klatę, ani jednej łzy, po prostu idziemy dalej. Dzisiaj zaczęłam nowy cykl, w środę mam wizytę podczas której zdecydujemy z lekarzem czy od kopa robimy drugie (ostatnie) crio czy pauzujemy na miesiąc żeby coś podziałać (rysa? intralipid?). Ja chyba chciałabym działać i mieć to z głowy...
Moje cykle po stymulacjach też były dłuższe niż zazwyczaj, o 5-8 dni.niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dziewczyny odebralam bete wynik 6, norma: powyzej 4 jest ciaza.
Dzis 6dpt.
Nie wiem czy moge sie cieszyc...never_lose_hope, Krakowianka, KarenMillen, Pazyfae, zizia_a, Flowwer, V., Evaa, Iva79, gosia81 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
26.06.2017 crio
14.02.2018 crio [*] 6tc
-
Niezapominajka coś się dzieje
więc to dobry znak
jak będzie dalej to nie wiem musisz powtórzyć betę najlepiej za 48.
Mam nadzieję że doczekasz się w końcu swojego upragnionego pozytywuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 15:30
niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Dziś miał być 1. dzień mojej stymulacji, ale nie zaczynam, mam za wysoki poziom progesteronu.. Ja mam ponad 5, a powinno być mniej niż 1... Mam teraz przez 4dni z rzędu dalej kłuć się gonapeptylem i w czwartek znowu jechać na wizytę.. Jeśli progesteron spadnie to ruszamy ze stymulacją, a jeśli nie to odkładamy wszystko na następny cykl..
Miała któraś taką sytuację? Nie chce mi się wierzyć, że prog spadnie przez 4dni, czuję, że na darmo będę jechać w czwartek te 150km
Masakra, odechciewa się.. Miliard przeszkód, a to dopiero początek...