IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. Musi być w końcu dobrze! Trzymam kciuki!
No całe starania uczą pokory. Zwłaszcza gdy nie wychodziV., innamorata88, anouk11 lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Witak Kozisina :)ja jestem już przy końcu w środę transfer no i pewnie największy stres przy oczekiwaniu. Ja jak zaczynalam stymulacje przyjelam sobie, ze nie czytam za duzo nie rozkminiam tylko krok po kroku przyjmuje leki chodzę na wizyty i czekam na kolejny etap. Najbardziej pomagal mi w tym moj maz on jest ostoją spokoju i w momentach kiedy zaczynalam schizowac on sprowadzal mnie na ziemie :)najbardziej obawialam sie lekow nie wiedzialam jak zareaguje,naszczescie okazalo sie ze nie mialam zadnych skutkow ubocznych. Trzymam za ciebie kciuki: )
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Nie... Ja leków itd się nie boję.
Raczej że mnie niecierpliwus. Chce w nast cyklu ruszyć. A jak nie ruszę to potem święta i dopiero będzie szansa w nowym roku. A w święta rocznica ślubu itd. Chciałabym stresować się i robić nadzieję właśnie wtedy.PCOS, niedoczynność, problem męski
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Witaj Kozisina. A wiesz już jakim protokołem będziesz szła? Jeśli krótkim, to faktycznie ta wizyta 14go może być za późno, skoro owulkę miałaś 28-29 (to chodzi o październik tak??), choć zależy też jak wyglądają Twoje cykle.
wiesz, tu większość dziewczyn na początku swej drogi mogła powiedzieć o sobie że jest niecierpliwus i że chce już teraz, ale naprawdę ta walka uczy cierpliwości i pokory. Tak czy siak życzę powodzenia!!
Jaką klinikę wybrałaś?? -
Kabełka wrote:Witaj Kozisina. A wiesz już jakim protokołem będziesz szła? Jeśli krótkim, to faktycznie ta wizyta 14go może być za późno, skoro owulkę miałaś 28-29 (to chodzi o październik tak??), choć zależy też jak wyglądają Twoje cykle.
wiesz, tu większość dziewczyn na początku swej drogi mogła powiedzieć o sobie że jest niecierpliwus i że chce już teraz, ale naprawdę ta walka uczy cierpliwości i pokory. Tak czy siak życzę powodzenia!!
Jaką klinikę wybrałaś??
Doktor mówił o długim ale potem spojrzał na kalendarz i mówi że raczej w krótki pójdziemy żeby nie wpakować się w święta. Te moje cykle to różnie bywają...
PCOS, niedoczynność, problem męski
Bella93 wrote:No nie powiedzialabym, skoro maja polaczyc komorke (nawet z daru serca) i nasienie (nawet z daru serca) to jednak wykonuja procedure zaplodnienia, dlaczego klinika mialaby to robic za darmo, skoro wszyscy za to placa?
zizia_a lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Slazaczka mi np nie chciała dać recepty do ręki tylko powiedziała że mam sobie zejść do apteki oni tam na kompie będą mieć receptę więc nie muszę się martwić o nic, Serafin tak samo robił, jak wiadomo apteka należy do niej jeśli się nie mylę.
Ja polecam dr Mercika też jest gin-endo Jk zamiast lutinusa chciałam luteine bo tańsza to bez problemu wypisal i jest bardzo dobrym lekarzeminnamorata88, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:Slazaczka mi np nie chciała dać recepty do ręki tylko powiedziała że mam sobie zejść do apteki oni tam na kompie będą mieć receptę więc nie muszę się martwić o nic, Serafin tak samo robił, jak wiadomo apteka należy do niej jeśli się nie mylę.
Ja polecam dr Mercika też jest gin-endo Jk zamiast lutinusa chciałam luteine bo tańsza to bez problemu wypisal i jest bardzo dobrym lekarzem
A ceny w aptece mają z kosmosu - ovitrelle 119zł - dla przykładu w książecej na Piotrowickiej w Katowicach 62zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:23
Mikołaj 25.04.2011
-
Ja tez odradzam Cz.. to jakies nieporozumienie!
przede wszystkim u niej wizyty trwaja krotko, kilka razy mialam tak ze nie zdazylam ubrac majtek po badaniu a ta juz wstaje i idzie do drzwi bo kolejny pacjent czeka. Poszlam do niej z wynikami a ona spojrzala i bylo po wizycie, ani co dalej, ani nic.. ani pocaluj mnie w dupe.. ja jej nie polecam. Mimo ze niby jest endokrynologiem ale ani usg nie zrobi ani nic.. spojrzy na wyniki i do widzenia.
Wole isc do endo do dr Krol gdzie chodze, ona poswieci tobie tyle czasu ile trzeba.. no ale kazdy zrobi jak bedzie chcial... A moze do niej osobno trzeba isc jako endo to moze wtedy bedzie usg tarczycy albo cos bo tak to nie mialam.
Dla mnie skoro ma specjalizacje to chyba powinna zrobic skoro jestem jej pacjetka i lecze sie na tarczyce.
HMM a moze ja zle rozumuje to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:39
innamorata88, KarenMillen lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:Klinika 2 razy na tym zarabia. Raz - ściąga grubą kasę od ludzi podchodzących do procedury, a drugi raz od pary, która otrzymuje zarodek. To nie jest w porządku. Dlaczego mają dostawać 2 razy pieniądze za to samo? W Angeliusie czy Invimedzie płaci się tylko za transfer kropka, a w Gyncentrum jadą z koksem od nowa. Dla mnie to chore.
-
Bella93 wrote:Rozmawiamy o zarodkach "na zamowienie", za nic sie dwa razy nie placi, bo klinika dopiero musi zaplodnic komorke od dawczyni, nasieniem od dawcy. Ja od poczatku pisze o tej opcji, ze nie widze w tym nic "niemoralnego".Mikołaj 25.04.2011
-
Bella ile teraz zabrałaś fasolek ? Czy bedziesz podchodzić dopiero na crio?
Gratulacje 5 blastocystBella93 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
V. wrote:Mogliby już dać ten wynik... O ile do 12 się praktycznie wcale nie stresowałam o tyle teraz mam wrażenie, że zaraz padnę
V. lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Bella ile teraz zabrałaś fasolek ? Czy bedziesz podchodzić dopiero na crio?
Gratulacje 5 blastocyst