IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate, na serduszko może być za wcześnie więc się nie wystrasz gdyby go nie było
Miałaś młodsze zarodki niż ja. Kciuki za wizytę!
Ana &&&& u mnie transfer ostatniej szansy się udał, życzę Ci tego samego
Destiny, też miewam czasami kłucia i bóle jak na @. Po transferze codziennie brałam 1 NoSpę Max przez jakieś 2 tygodnie, potem odpuściłam bo to jednak nie cukierki.
Kozisina, no to teraz powodzenia
Kto dzisiaj betuje / wizytuje (poza Kate)? Komu kciuków / fluidów?KateB lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ana31 wrote:Cześć dziewczyny:-) we wtorek transfer ostatniej szansy, trzymajcie &&&, bo widzę, ze to działa:-)Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
zohasamoha wrote:Destiny,ja do tej pory mam takie bóle (9 tydz). Nie wzięłam ani jednej nospy. Biorę magnez. Bóle mam przewaznie wieczorem- kładę się pod kocyk i rozgrzewam i pomaga. Podobno nospa w dużych ilościach skraca szyjkę macicy:/
od dawna.A ile mam go brać na bóle?Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
V. wrote:Madagaskar LUUUUUZ. Na tym etapie brak objawów to też objaw
V. lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualnyKochane które brały anty przed ivf czy Wy też mialyscie bóle jak na owulacje? Biorę je dopiero 2 dni (dziś 3) i boli mnie mocno. Zwłaszcza wieczorem gdy się kładę. Pewno organizm wariuje że tu nagle anty, ale podpytać warto.
Mnie bolał, dodatkowo mialam mocne plamienia, ale lekarz mówił, ze to sie zdarza. Wcześniej nie bralam zadnych tabletek anty, wiec tak jak piszesz, organizm troche wariuje.
Jak ja juz sie denerwuje, to nie wiem co bedzie potem...
Kozisina lubi tę wiadomość
-
Destiny80 wrote:Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Jej że skraca szyjce to szok.Ja narazie wzięłam może 6 tabletek przez 3 dni.Magnez biorę codziennie
od dawna.A ile mam go brać na bóle?
W szpitalu, jednym z pierwszych lekow, ktore daja przy bolu brzucha/skurczach w ciazy, jest no spa.
Ja magnezu biore 600mgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 08:55
-
CarPer wrote:Destiny Ja mialam na poczatku takie bole miesiaczkowe a im bliżej testu zaczęły sie skurcze takie jak przed @. Wczoraj znowu zaczelam miec normalne bóle miesiączkowe, dzis termin @ czyli 14 dni po punkcji. Ale miedzy trzecim a 7 dpt to wcale nic nie czułam i bałam sie ze nie ma na co liczyć.
Nie robisz sikanca? Trzymam kciuki za weryfikacje!
Aha mam jeszcze takie bezdechy. Zupełnie bym nie pomyślała ze to objaw. Ale w niedziele wyczytałam ze wiele dziewczyn tez tak ma. Jakby brakowało mi tlenu. Musze silniej nabrać powietrza. To sie juz zaczęło na 2 dzien po transferze.
Hej.Mi bole pojawiły się w poniedziałek w samolocie bo wracałam do Irlandii. I tak już pojawiały się zazwyczaj rano i wieczorem jak leżałam w łóżku.Lekarz powiedział że wiarygodna beta będzie 20.11 więc trzymam się tego.A sikanca napewno zrobię w niedziele:)Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
AMH -1
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
niezapominajka2017 wrote:Destiny nospe forte albo max mozna brac 3x1 tabl.
Ja mialam takie bole na @ i w udanym i nieudanych transferach, to chyba nie ma zasady. Trzymam kciuki!
Jasmina juz dostalam odpowiedz haha wywolalam wilka z lasu
Dziękuję za odpowiedź. Już napewno nie będę tego brała tylko magnez ,bo nospa ponoć skraca szyjKE...Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
AMH -1
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
Jeśli chodzi o nospę, to nie dotarlam do żadnej publikacji, bo przyznam szczerze, nie szukalam;) wiem to od koleżanki, której lekarz w pierwszej ciąży kazał brać dużo nospy, w drugiej ciąży przepisywał znacznie mniej, bo skraca szyjkę.
Destiny, absolutnie nie chcialam Cię wystraszyć, ani mówić, żebyś jej nie brala:) powtórzyłam tylko, co usłyszałam i jak ja radzę sobie z tym kłopotem:)
Przede wszystkim chcialam powiedzieć, ze takie bóle mogą być w ciąży;)
Mi bardzo pomogły słowa MalejHD ( bardzo za nie Ci dziękuję)), ze w ciąży ciągle coś może boleć,strzykac i wszystko będzie mnie doprowadzać do mikrozawalu i mam się przyzwyczaic;) tak też zrobiłam:p
mięsko, Scent86 lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze jedno... Jestem,przewrażliwiona na punkcie krótkiej szyjki macicy, bo moja Przyjaciółka zmaga się ze skracającą szyjką i boi się przedwczesnego porodu. U mnie podczas transferu okazało się, ze mam bardzo krótką szyjkę - lekarze i położna byli w szoku i dlatego wolę nospy nie brać. Ale to jest moje przewrażliwienie:pCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Ja dziękuję Ci za tą informacje .Napewno warto wiedzieć takie rzeczy.Jak będzie trzeba to wezmę 1 nospe forte.Ale głównie to na magnezie się skupięKonktretne starania od 2015
2 wczesne straty
AMH -1
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
zohasamoha wrote:Podobno nospa w dużych ilościach skraca szyjkę macicy:/
Jedyne jakie znalazlam, to takie ze no spa jest stosowana, aby zapobiec skurczom i skracaniu sie szyjki, przy zagrozeniu np porodem przedwczesnym.
Edit; juz doczytałam, ze to zasłyszane i nie poparte dowodamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 09:15
zohasamoha lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:3×80mg to nie jest duza dawka.
W szpitalu, jednym z pierwszych lekow, ktore daja przy bolu brzucha/skurczach w ciazy, jest no spa.
Ja magnezu biore 600mg
Dlatego brałam 2x1 przez 3 dni .To nospa forte więc zdaje sobie sprawę że to za dużo 2x2 .Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
AMH -1
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
Tak Bella jestem na sztucznym cyklu. I tak dostanke dodatkowo dupka 3x2 po konsultacji z lekarzem.
Bella93 lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Tak Bella jestem na sztucznym cyklu. I tak dostanke dodatkowo dupka 3x2 po konsultacji z lekarzem.
Scent86 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Zoha, jakies zrodlo?
Jedyne jakie znalazlam, to takie ze no spa jest stosowana, aby zapobiec skurczom i skracaniu sie szyjki, przy zagrozeniu np porodem przedwczesnym.
Edit; juz doczytałam, ze to zasłyszane i nie poparte dowodami
Ja brałam bardzo długo 3x1 nospę forte, a moja szyjka ma 8 cm (szok).7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Ja brałam bardzo długo 3x1 nospę forte, a moja szyjka ma 8 cm (szok).
Tak jak pisałam, nie wiem tego z publikacji,a od lekarza koleżanki. Nie wiem skąd wziął tę informację!być może nie jest prawdziwa. Ja się po prostu boję i tyle!
O tym, co pisalas Bella93 też słyszałam:)
Chyba wprowadziłam zamęt... Przepraszam- nieświadomie:/Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%