IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPazyfae wrote:Dziewczyny jak to jest z Luteina - czy należy ją przyjmować o stałych porach czy może być jakaś niewielka rozbieżność? Powinnam brać 3*1 (lutinus ) i nie wiem czy musi być dokładnie co 8 godzin ?
V. gratulacje i kciuki za kolejne usg:-)
Poradzcie mi, czy encoron przyjmowac razem z innymi lekami, czy lepiej zrobic odstep?
Łykam to rano razem z duphastonem i kwasem foliowym 5 mg, ale moze powinnam osobno?V. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygwiazdeczka88 wrote:Dziewczyny cztery dni temu miałam transfer zarodka zamrożonego w 3 dobie. Został rozmrożony dzień przed transferem i został podany na kolejny dzień .
Po rozmrożeniu podzielił się i miał 14 blastomerow. Jeszcze nie kompaktowal. Nie ma fragmentacji. Czy ma on szanse żeby ze mną zostać ? Czy nie jest spóźniony w rozwoju ? Napiszcie proszę. To moja 3 procedura
Nie zamartwiaj się, to Ci nie pomoże, a takie juz historie czytałam, ze naprawde kazdy zarodek ma szansę. Powodzenia -
Pazyfae tez staralam sie je brac co 8 h ale bez przesady... jak sie nie obudzilam o 6 w weekend to nie plakalam
wazne by mniej wiecej sie zgadzalo. Moj lekarz mi mowil +-2h jak sie uda to bedzie idealnie
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Flowerr kurnik pierwsza klasa
powodzenia!!! Madagaskar ja bralam tez witamine C podobno zakwasza srodowisko i zapobiega takim stanom.
07.2016 - 5 tc. c.b.
Ana31 wrote:Ja sobie ustawiam alarmy w telefonie i staram sie przyjmowac o tej samej godzinie.
Poradzcie mi, czy encoron przyjmowac razem z innymi lekami, czy lepiej zrobic odstep?
Łykam to rano razem z duphastonem i kwasem foliowym 5 mg, ale moze powinnam osobno?
A badalas poziom kwasu foliowego ? Z tego co czytam masz mthfr.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej dziewczyny!! Właśnie dzwonili z kliniki,z tych 5 komórek -4 nadawały się do zapłodnienia. Z tych 4 póki co w 2 już widać,że są zapłodnione a co do tych kolejnych 2 jeszcze nie wiadomo ale będą obserwowane do poniedziałku bo może być za wcześnie. Uczucia mam trochę mieszane bo ostatnia stymulacja klapą się zakończyła. Staram się wierzyć mimo wszystko! Trzymajcie proszę kciuki bo działacie cuda!!
V. Tobie to Gagatek się szykujeScent86, madwitka, Ana31, Bella93, Flowwer, zohasamoha, V., Meli92, Alrauna1987, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia80 wrote:A badalas poziom kwasu foliowego ? Z tego co czytam masz mthfr.
Badalam homocysteine, jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 11:37
-
mar2śka wrote:Hej dziewczyny!! Właśnie dzwonili z kliniki,z tych 5 komórek -4 nadawały się do zapłodnienia. Z tych 4 póki co w 2 już widać,że są zapłodnione a co do tych kolejnych 2 jeszcze nie wiadomo ale będą obserwowane do poniedziałku bo może być za wcześnie. Uczucia mam trochę mieszane bo ostatnia stymulacja klapą się zakończyła. Staram się wierzyć mimo wszystko! Trzymajcie proszę kciuki bo działacie cuda!!
V. Tobie to Gagatek się szykujemar2śka lubi tę wiadomość
07.2016 - 5 tc. c.b.
Ana31 wrote:Ja sobie ustawiam alarmy w telefonie i staram sie przyjmowac o tej samej godzinie.
Łykam to rano razem z duphastonem i kwasem foliowym 5 mg, ale moze powinnam osobno?
V super! Bardzo sie cieszę, oby szczęście trwało.Ana31, V., Mag85 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Ana31 wrote:Nie, nie badalam, nigdy mi lekarz nie zalecal. Kiedys bralam folik, przy in vitro lekarz mi zmienił na ten większy.
Badalam homocysteine, jest ok.
Ok czyli ile ?
Kwas ponad normę tez nie jest niczym dobrym, a bierzesz syntetyczny 5 mg przy mthfr.
emka29 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Cccierpliwa wrote:Flowwer super wiesci! Szalejesz z tymi jajkami!
to w poniedzialek razsm podgladamy i ja chyba tez ostatni raz przed punkcja...
Raczej to średni winik ale moja gin chce 8-10 jajek bo są lepszej jakośći jak roztrzał na 20Meli92, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Raczej to średni winik ale moja gin chce 8-10 jajek bo są lepszej jakośći jak roztrzał na 20
&&& za kolejny podgląd !
Cccierpliwa za Ciebie też &&& oczywiście !Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
moja beta z dzisiaj 9dpt blastek to 81,6. Dwa dni temu bylo 37,44. Przyrost 105% szału nie ma. Boje sie powtorki z rozrywki...pocieszam sie tym ze dzisiaj robilam bete w innym labie niz ostatnio. Tez w diagnostyce ale innym punkcie.
Anetts32, mięsko, sylvuś, Asia_88, Bella93 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnysylwia80 wrote:Ok czyli ile ?
Kwas ponad normę tez nie jest niczym dobrym, a bierzesz syntetyczny 5 mg przy mthfr.
Dopiero niedawno przeczytalam tu o tym metylowanym, ale nie bede nic zmieniac na wlasna reke, juz i tak we wtorek mam transfer. Jak sie znowu nie uda, to wtedy bede musiala zaczac cos sama kombinować, bo o wielu rzeczach o których tu piszecie zaden lekarz mi nigdy nie mówił. -
Alrauna1987 wrote:Czesc dziewczyny,
moja beta z dzisiaj 9dpt blastek to 81,6. Dwa dni temu bylo 37,44. Przyrost 105% szału nie ma. Boje sie powtorki z rozrywki...pocieszam sie tym ze dzisiaj robilam bete w innym labie niz ostatnio. Tez w diagnostyce ale innym punkcie.
-
Alrauna1987 wrote:Czesc dziewczyny,
Ja miałam przyrosty między 105% a 150%max i jak widać jest dobrze, więc myśle ze u Ciebie też jest Ok ... przecież nie każda ma przyrosty po 300% . Jak ma być dobrze to będzie . 3mam kciuki && . Nie ma co się martwić na zapas ! -
105 % przyrost. i piszesz ze szału nie ma?? Przyrost super!! Ale po Twoich doswiadczeniach, to zrozumiałe ze sie martwiszProvita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ostatnio jak mialam przyrost 100% to przy nastepnej becie byl juz spadek...wiem ze kazda ciaza jest inna i wazny jest przyrost a nie wartosc ale strach jest caly czas. Zobaczymy co bedzie w poniedzialek. Prg mam 11.7 przy duphastonie 3x2 i lutce 3x2. Dobrze ze weekend szybko zleci do poniedzialku. Z sercem w gardle bede czekala na wynik....
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 oby do poniedziałku:) Trzymam kciuki!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)