X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    hejka widzę że przybyło osob z swiątecznym prezencikiem :). Gratki :) U mnie kaszanka. Znowu czekanie. Mam odczekac 2-3 mce po hiperce za podaniem mrozaka. Z 6 zapłodnionych uchował się tylko jeden który najwolniej sie rozwijał. Zamrozili go w 5 dob reszta rozleciała się po 3. Nadzieja na to że ta jedna mrożonka przetrwa rozmrażanie to prawie jak nadzieja na wygranie w totolotka. Na szczęscie mamy jeszcze 10 mrozonek niezaplodnionych. Mężowi zlecili dodatkowe badanie jakies MSOME. Troche mnie wkurza że nie zrobili tego zanim wywaliliśmy ponad 11 tys w bloto. Zwłaszcza że to badanie nie jest jakies tragicznie drogie.
    Trzymaj się Milunia. Wierzę, że Ci się uda. Tak samo jak staram się wierzyć w mojego totka - jednego jedynego malucha z całej procedury. Masz jeszcze komórki, to super!

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • milunia_86 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ribka wrote:
    Dziękuję za słowa pocieszenia. Ciężki dzień wczoraj mieliśmy. Mamy jeszcze jednego mrożaczka, oczywiście spróbujemy. Będzie to ostatnia szansa, bo na kolejne in vitro nas nie stać. :-(
    Trzymam kciuki żeby się udało. U mnie podobnie też nie wiem juz skąd brać na to wszystko. Właśnie wczoraj zostawiłam 1400 za mrożenie. Jak bym chciała podejść do tego jednego bałwanka to 1500 jak rozmrażanie niezapł i podanie to 5500. Tyle szybko nie bedziemy mieli. Skąd te cenniki to ja nie wiem.

2x IUI :(
    1 ICSI 21.03.2018 podana 1 blastka ❄️ :(
    2 IMSI 20.08.2018 podano w 3 dobie 2 zarodeczki 29.08 hcg 44,19 31.08 hcg 105,23 02.09 hcg 262,8 04.09 hcg 626,27 07.09 hcg 2462 09.09 hcg 5358
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    Trzymam kciuki żeby się udało. U mnie podobnie też nie wiem juz skąd brać na to wszystko. Właśnie wczoraj zostawiłam 1400 za mrożenie. Jak bym chciała podejść do tego jednego bałwanka to 1500 jak rozmrażanie niezapł i podanie to 5500. Tyle szybko nie bedziemy mieli. Skąd te cenniki to ja nie wiem.
    No tak... Choć weźmy pod uwagę że mówimy tu o wysokiej jakości sprzęcie, który rani nie jest. Odczynniki, utrzymanie laboratorium... To wszystko bardzo drogie- wystarczy spojrzeć ile inne leczenie kosztuje:( mnie też na kolejną próbę stać nie będzie, a musiałabym zaczynać od 0, czyli z miejsca 11-12tys :( naprawdę nie rozumiem czemu nie jest to refundowane, nigdy nie zrozumiem... A te dopłaty to fikcja. U mnie z dopłatą i bez różnica wyniosła - 500 zł.

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeżeli brakuje wam wiary w wasze jedynie zarodeczki proszę spojrzeć na moj suwaczek :)
    Ja na in vitro wydałam 13 tys, po pozytywnej becie przestałam liczyć.
    Nie wiem jak z tymi cenami jest. Koleżanka za pierwszym razem wydała ok 18 tys bo nie miała od razu transferu wiec mrożenie i potem podanie. Ale milunia dlaczego piszesz ze podanie 5500? No a teraz ta sama koleżanka załapała sie na program w stolicy i wydała ok 3 tys.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Ribka Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:

My też 1500 zł za bałwanka + ewentualnie nacięcie otoczki i Emroglue. Teraz braliśmy to i to i zapłaciliśmy 2300 zł. Nie udało się, wiec teraz nic nie będziemy brać, samego bałwanka. 1500 zł jeszcze damy radę. Oczywiście nie licząc leków, które nie są refundowane i dojazdów do Kliniki.
    Ceny z kosmosu masz rację, niestety nie mamy na to wpływu.

PCOS, brak owulacji
    09.2017 - ICSI - 1 zarodek :-(
    12.2017 - crio - 1 zarodek :-(
    11.2018 - crio - 1 zarodek 9 dpt beta ujemna :-(
    Brak mrożaczków :-(
  • Ribka Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus_ wrote:
    Melduję się po dzisiejszej punkcji :)

Tak się stresowałam, że mi ciśnienie aż mega podskoczyło ;)
    Ale wszystko ok, nawet się mega szybko ogarnęłam :)
    Ale co najważniejsze - pobrano mi 33 oocyty z czego doktor powiedział, że z połowa powinna dojrzeć.
    Jutro jeszcze raz jedziemy aby mąż oddał swoje żołnierzyki i w piątek transfer, jeżeli wszystko będzie ok :)

No i dostałam chyba standardowy zestaw leków: duphaston, luteine, estrofem i medrol.
    Trzymam mocno kciuki za piątek, na pewno wszystko pójdzie zgodnie z planem.

PCOS, brak owulacji
    09.2017 - ICSI - 1 zarodek :-(
    12.2017 - crio - 1 zarodek :-(
    11.2018 - crio - 1 zarodek 9 dpt beta ujemna :-(
    Brak mrożaczków :-(
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że strasznie panikuje... Całą noc nie spałam bo tysiąc myśli i stres. Wiem, że na nic nie mam wpływu i trzeba wierzyć ale strasznie jakoś dziś mi było. Na każdą wibracje tel już stoję na baczność ( bo mają dzwonić "rano" jeśli z orzeszkiem coś nie tak)
    Prawie każda z nas ma/miala tak samo! Wygadaj się, go może trochę Ci ulży:* strach jest normalny, zwłaszcza, jak się nie ma funduszy lub dalszych możliwości. Trzymam mocno za Ciebie kciuki:*
    Znam to uczucie, bo nas też bylo stać tylko na jedno podejście - pogadałam z Przyjaciółką i znalazłam inne opcje- teraz mnie nie stać, ale po pierwsze- mogę wziąć kredyt, po drugie mogę odczekać jakiś czas i może pieniądze będą, może poproszę rodzinę o wsparcie (to bylo najgorsze dla mnie rozwiązanie, ale zawsze jakieś). Jak juz zobaczyłam, ze możliwości są (nie idealne, ale są), to zrobiło mi się lżej na sercu- nie czułam się jak z nożem na gardle... W ten sposób sobie radziłam z tym stresem- może Ci to w czymś pomoże:*

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Prawie każda z nas ma/miala tak samo! Wygadaj się, go może trochę Ci ulży:* strach jest normalny, zwłaszcza, jak się nie ma funduszy lub dalszych możliwości. Trzymam mocno za Ciebie kciuki:*
    Znam to uczucie, bo nas też bylo stać tylko na jedno podejście - pogadałam z Przyjaciółką i znalazłam inne opcje- teraz mnie nie stać, ale po pierwsze- mogę wziąć kredyt, po drugie mogę odczekać jakiś czas i może pieniądze będą, może poproszę rodzinę o wsparcie (to bylo najgorsze dla mnie rozwiązanie, ale zawsze jakieś). Jak juz zobaczyłam, ze możliwości są (nie idealne, ale są), to zrobiło mi się lżej na sercu- nie czułam się jak z nożem na gardle... W ten sposób sobie radziłam z tym stresem- może Ci to w czymś pomoże:*
    Mamy prawie 11 a tel milczy. Chyba orzeszek dał radę <3 zaraz będziemy razem

zohasamoha lubi tę wiadomość

• emka29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice mówią, że jak nie ma telefonu to dobry znak :)
    Trzymam &&&&&

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    U mnie w klinice mówią, że jak nie ma telefonu to dobry znak :)
    Trzymam &&&&&
    Do mnie mieli dzwonić gdyby transferu miało nie być.

• kokosowa40 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    To znowu ja . Serdecznie pozdrawiam wszystkie starające się Panie .
    Czy , którejś z Was już się udało in-vitro ? Mnie 13 grudnia pobrali 13 oocytów .
    Kolejnego dnia zadzwonili i powiedzieli , że 7 się nie udało się zapłodnić . 3
    przestały się rozwijać . Została nam ta szczęśliwa trójeczka zwycięzców . Z tego mam jedną 5 dniową blastkę we mnie , jedną zamrozili a ta trzecia też przestała się rozwijać . Więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na 9 dpt . Wtedy testuje i sie okaże co dalej . Został jeden eskimos ale mam wrażenie , że on nie był specjalnie mocny bo przecież by mi go podali , prawda?
    No nic sama nie wiem co myśleć . Wczoraj rwał mnie brzuch w dole , śpiąca byłam a dziś luz . Czuję się dobrze , krzątam się po domu . I tak czas jakoś leci ...

kokosowa40

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tutaj ktoś z Krakowa ? :))

kokosowa40
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Czy , którejś z Was już się udało in-vitro ? Mnie 13 grudnia pobrali 13 oocytów .
    przestały się rozwijać . Została nam ta szczęśliwa trójeczka zwycięzców . Z tego mam jedną 5 dniową blastkę we mnie , jedną zamrozili a ta trzecia też przestała się rozwijać . Więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na 9 dpt . Wtedy testuje i sie okaże co dalej . Został jeden eskimos ale mam wrażenie , że on nie był specjalnie mocny bo przecież by mi go podali , prawda?
    No nic sama nie wiem co myśleć . Wczoraj rwał mnie brzuch w dole , śpiąca byłam a dziś luz . Czuję się dobrze , krzątam się po domu . I tak czas jakoś leci ...

Hej Kokosowa! Kiedy miałaś transfer? Który masz dziś dpt?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Jest tutaj ktoś z Krakowa ? :))

Hej Kokosowa:)
    Na forum jest sporo dziewczyn z Krakowa :)
    Ja jestem spod Krakowa :)

qdkk6iye60nsfj4p.png

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej Kokosowa! Kiedy miałaś transfer? Który masz dziś dpt?
    Cześć :)
    Transfer miałam 18.12 . A dziś jest 2dpt :)
    I jakoś dziwnie mi :))

kokosowa40

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Hej Kokosowa:)
    Na forum jest sporo dziewczyn z Krakowa :)
    Ja jestem spod Krakowa :)
    Ale fajnie :) Znacie Artvimed ? bo ja tam się leczę :))

pszczółka p lubi tę wiadomość

kokosowa40
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie. 9 dpt beta wynik poniżej 0,1. Criotransfer był dwóch zarodków 4dniowych. Lekarz mnie opieprzyl że za szybko zrobiłam test, ale jestem przekonana, że nie ruszy już. W piątek mam powtórzyć. Ostatnio miałam crio tych samych zarodkow, a beta w tym samym czasie wskazywała już ponad 150. Co myślicie??

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyglada to dobrze niestety :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Ogromnej ilości dziewczyn udało się i udaje przecież nie każdy pisze na forum :)
    A te którym się udało już zwykle nie piszą tyle
    Przejrzyj wątek od początku zobaczysz ilu się udało :)

kokosowa40, Flowwer lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. My już we 3. Ja, mój m I orzeszek. Ocenili go na bl. 1.2.2, ale do transferu skoczył klasę do góry :)

Evelle, madlenka, mięsko, Cala, kokosowa40, Mum2b, MiKi23, Flowwer, emka29, Asia_88, jasmina6, Holly, zohasamoha, problemik, Scent86, KateB, patus_, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 5337 5338 5339 5340 5341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ