X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    hejka widzę że przybyło osob z swiątecznym prezencikiem :). Gratki :) U mnie kaszanka. Znowu czekanie. Mam odczekac 2-3 mce po hiperce za podaniem mrozaka. Z 6 zapłodnionych uchował się tylko jeden który najwolniej sie rozwijał. Zamrozili go w 5 dob reszta rozleciała się po 3. Nadzieja na to że ta jedna mrożonka przetrwa rozmrażanie to prawie jak nadzieja na wygranie w totolotka. Na szczęscie mamy jeszcze 10 mrozonek niezaplodnionych. Mężowi zlecili dodatkowe badanie jakies MSOME. Troche mnie wkurza że nie zrobili tego zanim wywaliliśmy ponad 11 tys w bloto. Zwłaszcza że to badanie nie jest jakies tragicznie drogie.
    Trzymaj się Milunia. Wierzę, że Ci się uda. Tak samo jak staram się wierzyć w mojego totka - jednego jedynego malucha z całej procedury. Masz jeszcze komórki, to super!

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • milunia_86 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ribka wrote:
    Dziękuję za słowa pocieszenia. Ciężki dzień wczoraj mieliśmy. Mamy jeszcze jednego mrożaczka, oczywiście spróbujemy. Będzie to ostatnia szansa, bo na kolejne in vitro nas nie stać. :-(
    Trzymam kciuki żeby się udało. U mnie podobnie też nie wiem juz skąd brać na to wszystko. Właśnie wczoraj zostawiłam 1400 za mrożenie. Jak bym chciała podejść do tego jednego bałwanka to 1500 jak rozmrażanie niezapł i podanie to 5500. Tyle szybko nie bedziemy mieli. Skąd te cenniki to ja nie wiem.

2x IUI :(
    1 ICSI 21.03.2018 podana 1 blastka ❄️ :(
    2 IMSI 20.08.2018 podano w 3 dobie 2 zarodeczki 29.08 hcg 44,19 31.08 hcg 105,23 02.09 hcg 262,8 04.09 hcg 626,27 07.09 hcg 2462 09.09 hcg 5358
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:
    Trzymam kciuki żeby się udało. U mnie podobnie też nie wiem juz skąd brać na to wszystko. Właśnie wczoraj zostawiłam 1400 za mrożenie. Jak bym chciała podejść do tego jednego bałwanka to 1500 jak rozmrażanie niezapł i podanie to 5500. Tyle szybko nie bedziemy mieli. Skąd te cenniki to ja nie wiem.
    No tak... Choć weźmy pod uwagę że mówimy tu o wysokiej jakości sprzęcie, który rani nie jest. Odczynniki, utrzymanie laboratorium... To wszystko bardzo drogie- wystarczy spojrzeć ile inne leczenie kosztuje:( mnie też na kolejną próbę stać nie będzie, a musiałabym zaczynać od 0, czyli z miejsca 11-12tys :( naprawdę nie rozumiem czemu nie jest to refundowane, nigdy nie zrozumiem... A te dopłaty to fikcja. U mnie z dopłatą i bez różnica wyniosła - 500 zł.

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeżeli brakuje wam wiary w wasze jedynie zarodeczki proszę spojrzeć na moj suwaczek :)
    Ja na in vitro wydałam 13 tys, po pozytywnej becie przestałam liczyć.
    Nie wiem jak z tymi cenami jest. Koleżanka za pierwszym razem wydała ok 18 tys bo nie miała od razu transferu wiec mrożenie i potem podanie. Ale milunia dlaczego piszesz ze podanie 5500? No a teraz ta sama koleżanka załapała sie na program w stolicy i wydała ok 3 tys.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Ribka Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia_86 wrote:

My też 1500 zł za bałwanka + ewentualnie nacięcie otoczki i Emroglue. Teraz braliśmy to i to i zapłaciliśmy 2300 zł. Nie udało się, wiec teraz nic nie będziemy brać, samego bałwanka. 1500 zł jeszcze damy radę. Oczywiście nie licząc leków, które nie są refundowane i dojazdów do Kliniki.
    Ceny z kosmosu masz rację, niestety nie mamy na to wpływu.

PCOS, brak owulacji
    09.2017 - ICSI - 1 zarodek :-(
    12.2017 - crio - 1 zarodek :-(
    11.2018 - crio - 1 zarodek 9 dpt beta ujemna :-(
    Brak mrożaczków :-(
  • Ribka Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus_ wrote:
    Melduję się po dzisiejszej punkcji :)

Tak się stresowałam, że mi ciśnienie aż mega podskoczyło ;)
    Ale wszystko ok, nawet się mega szybko ogarnęłam :)
    Ale co najważniejsze - pobrano mi 33 oocyty z czego doktor powiedział, że z połowa powinna dojrzeć.
    Jutro jeszcze raz jedziemy aby mąż oddał swoje żołnierzyki i w piątek transfer, jeżeli wszystko będzie ok :)

No i dostałam chyba standardowy zestaw leków: duphaston, luteine, estrofem i medrol.
    Trzymam mocno kciuki za piątek, na pewno wszystko pójdzie zgodnie z planem.

PCOS, brak owulacji
    09.2017 - ICSI - 1 zarodek :-(
    12.2017 - crio - 1 zarodek :-(
    11.2018 - crio - 1 zarodek 9 dpt beta ujemna :-(
    Brak mrożaczków :-(
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że strasznie panikuje... Całą noc nie spałam bo tysiąc myśli i stres. Wiem, że na nic nie mam wpływu i trzeba wierzyć ale strasznie jakoś dziś mi było. Na każdą wibracje tel już stoję na baczność ( bo mają dzwonić "rano" jeśli z orzeszkiem coś nie tak)
    Prawie każda z nas ma/miala tak samo! Wygadaj się, go może trochę Ci ulży:* strach jest normalny, zwłaszcza, jak się nie ma funduszy lub dalszych możliwości. Trzymam mocno za Ciebie kciuki:*
    Znam to uczucie, bo nas też bylo stać tylko na jedno podejście - pogadałam z Przyjaciółką i znalazłam inne opcje- teraz mnie nie stać, ale po pierwsze- mogę wziąć kredyt, po drugie mogę odczekać jakiś czas i może pieniądze będą, może poproszę rodzinę o wsparcie (to bylo najgorsze dla mnie rozwiązanie, ale zawsze jakieś). Jak juz zobaczyłam, ze możliwości są (nie idealne, ale są), to zrobiło mi się lżej na sercu- nie czułam się jak z nożem na gardle... W ten sposób sobie radziłam z tym stresem- może Ci to w czymś pomoże:*

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Prawie każda z nas ma/miala tak samo! Wygadaj się, go może trochę Ci ulży:* strach jest normalny, zwłaszcza, jak się nie ma funduszy lub dalszych możliwości. Trzymam mocno za Ciebie kciuki:*
    Znam to uczucie, bo nas też bylo stać tylko na jedno podejście - pogadałam z Przyjaciółką i znalazłam inne opcje- teraz mnie nie stać, ale po pierwsze- mogę wziąć kredyt, po drugie mogę odczekać jakiś czas i może pieniądze będą, może poproszę rodzinę o wsparcie (to bylo najgorsze dla mnie rozwiązanie, ale zawsze jakieś). Jak juz zobaczyłam, ze możliwości są (nie idealne, ale są), to zrobiło mi się lżej na sercu- nie czułam się jak z nożem na gardle... W ten sposób sobie radziłam z tym stresem- może Ci to w czymś pomoże:*
    Mamy prawie 11 a tel milczy. Chyba orzeszek dał radę <3 zaraz będziemy razem

zohasamoha lubi tę wiadomość

• emka29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice mówią, że jak nie ma telefonu to dobry znak :)
    Trzymam &&&&&

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    U mnie w klinice mówią, że jak nie ma telefonu to dobry znak :)
    Trzymam &&&&&
    Do mnie mieli dzwonić gdyby transferu miało nie być.

• kokosowa40 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    To znowu ja . Serdecznie pozdrawiam wszystkie starające się Panie .
    Czy , którejś z Was już się udało in-vitro ? Mnie 13 grudnia pobrali 13 oocytów .
    Kolejnego dnia zadzwonili i powiedzieli , że 7 się nie udało się zapłodnić . 3
    przestały się rozwijać . Została nam ta szczęśliwa trójeczka zwycięzców . Z tego mam jedną 5 dniową blastkę we mnie , jedną zamrozili a ta trzecia też przestała się rozwijać . Więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na 9 dpt . Wtedy testuje i sie okaże co dalej . Został jeden eskimos ale mam wrażenie , że on nie był specjalnie mocny bo przecież by mi go podali , prawda?
    No nic sama nie wiem co myśleć . Wczoraj rwał mnie brzuch w dole , śpiąca byłam a dziś luz . Czuję się dobrze , krzątam się po domu . I tak czas jakoś leci ...

kokosowa40

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tutaj ktoś z Krakowa ? :))

kokosowa40
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Czy , którejś z Was już się udało in-vitro ? Mnie 13 grudnia pobrali 13 oocytów .
    przestały się rozwijać . Została nam ta szczęśliwa trójeczka zwycięzców . Z tego mam jedną 5 dniową blastkę we mnie , jedną zamrozili a ta trzecia też przestała się rozwijać . Więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na 9 dpt . Wtedy testuje i sie okaże co dalej . Został jeden eskimos ale mam wrażenie , że on nie był specjalnie mocny bo przecież by mi go podali , prawda?
    No nic sama nie wiem co myśleć . Wczoraj rwał mnie brzuch w dole , śpiąca byłam a dziś luz . Czuję się dobrze , krzątam się po domu . I tak czas jakoś leci ...

Hej Kokosowa! Kiedy miałaś transfer? Który masz dziś dpt?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Jest tutaj ktoś z Krakowa ? :))

Hej Kokosowa:)
    Na forum jest sporo dziewczyn z Krakowa :)
    Ja jestem spod Krakowa :)

qdkk6iye60nsfj4p.png

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej Kokosowa! Kiedy miałaś transfer? Który masz dziś dpt?
    Cześć :)
    Transfer miałam 18.12 . A dziś jest 2dpt :)
    I jakoś dziwnie mi :))

kokosowa40

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Hej Kokosowa:)
    Na forum jest sporo dziewczyn z Krakowa :)
    Ja jestem spod Krakowa :)
    Ale fajnie :) Znacie Artvimed ? bo ja tam się leczę :))

pszczółka p lubi tę wiadomość

kokosowa40
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie. 9 dpt beta wynik poniżej 0,1. Criotransfer był dwóch zarodków 4dniowych. Lekarz mnie opieprzyl że za szybko zrobiłam test, ale jestem przekonana, że nie ruszy już. W piątek mam powtórzyć. Ostatnio miałam crio tych samych zarodkow, a beta w tym samym czasie wskazywała już ponad 150. Co myślicie??

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyglada to dobrze niestety :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Ogromnej ilości dziewczyn udało się i udaje przecież nie każdy pisze na forum :)
    A te którym się udało już zwykle nie piszą tyle
    Przejrzyj wątek od początku zobaczysz ilu się udało :)

kokosowa40, Flowwer lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. My już we 3. Ja, mój m I orzeszek. Ocenili go na bl. 1.2.2, ale do transferu skoczył klasę do góry :)

Evelle, madlenka, mięsko, Cala, kokosowa40, Mum2b, MiKi23, Flowwer, emka29, Asia_88, jasmina6, Holly, zohasamoha, problemik, Scent86, KateB, patus_, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 5337 5338 5339 5340 5341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ