WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Ja nie umiem robić zakupow w ciucholandzie :(
    Ja tez nie :) gdyby nie forumowa kolezanka wyszlabym po 5 min z niczym :) a siedzialysmy w nieduzym sklepiku ponad 3 godziny :)

Ps. Niektore ciuchy mam jeszcze z oryginalnymi metkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:31

7pqmag4.png
  • kokosowa40 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Roletka jak przeczytalam Twojego nicka to pomyslalam sobie, ze to ivf to naprawde jest ruletka. Powiedz prosze jak przebiegla Twoja ciaza blizniacza? Dajesz rade z dwojka? Pytam, bo zastanawiam sie czy zabrac obie blastki czy pojedynczo, choc wiem ze szansa na ciaze blizniacza jest malenka.

Emka nie wiedzialam, ze za Toba juz 4 transfery! Trzymam bardzo mocno kciuki &&&

Asia mi sie czasem wydaje, ze ja jestem jakims odludkiem i jako jedynej tak mi sie nie udaje. 6 transferow z 3 procedur i 1 puste jajo plodowe. Zostaly nam 2 sniezynki, a jak i to sie nie uda to trzeba bedzie od nowa zaczynac po raz 4ty!!!

ChceBycMama rozumiem Twoja rozpacz, ale nie przesadzaj, ze wszystkim sie udaje za pierwszym razem. Raczej bym powiedziala, ze udaje sie szczesciarom.

Kokosowa w naszym wieku niestety jest juz bardzo malo dobrych komorek i zarodki moga miec wady genetyczne, dlatego nie dochodzi do implantacji. Nawet jesli na poziomie blastocysty morfologicznie dla embriologa wygladaja "ladnie". Ja mam 35 lat i mi tak to tlumaczyl lekarz. Myslalas nad PGD? W Polsce jest taka opcja-
    Kochana ...ja nie wiem co to znaczy Pgd ? zaraz wygooglowac muszę :))
    Cokolwiek by to nie było ...gdyby mnie to doprowadziło do ciąży to bym pewno spróbowała ale mnie zależy na tym by to było z naszego dna ...

kokosowa40

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie jestes odludkiem. U mnie 3 procedury, 6 transferow, 8 zarodkow, jedna ciaza pozamaciczna. Obecnie jestem bez mrozakow. Przerzucam sie na inseminacje poki co bo nigdy nie mialam.
    Hej :)
    Mozna zapytać czemu z Macierzyństwa przerzuciłaś się na Katowice ... Ja jestem z Artvimedu w Krakowie i bardzo sobie chwalę .

kokosowa40
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Coś mi nie grało.. Mała miała tak jak ona, i już po..a u Slazaczki mnie suwak zmylił.. jestem na bieżąco, a ja przegapilam?? Hmm
    ślązaczka wrote:
    Chcę i muszę się pochwalić: 29.11.2017r. o godz. 12:38 przyszedł na świat nasz synek Piotruś  Przeszlismy bardzo dużo, bo nasz mały szkrab był ciężko chory i spędził prawie 2 tyg. na OIOM-ie noworodkowym, ale stał się cud - wyszedł z tego i pieknie w ekspresowym czasie się pozbierał. Od 3 dni jest juz z nami w domu a my jestesmy najszczęśliwsi na świecie!  Ale tamtego potwornego czasu nigdy już niestety nie zapomnimy... Mam tylko nadzieję że limit nieszczęść już wyczerpaliśmy. Warto było to wszystko przeżyc żeby teraz być z nim 24h na dobę, patrzec na niego do woli, tulić i całować! Człowiek jest mocny i naprawdę dużo potrafi wytrzymać - wiem co mówię! Dlatego walczcie dziewczyny bo jest o co! A raczej o kogo 
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i wszystkim życzę powodzenia!

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam, ze bardzo czesto usaje sie za pierwszym razem przy problemie męskim lub idiopatycznej nieplodnosci.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja zauwazylam, ze bardzo czesto usaje sie za pierwszym razem przy problemie męskim lub idiopatycznej nieplodnosci.
    Ja chyba wyjątek ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To bardzo możliwe... U nas właśnie był problem męski. U nas po prostu plemniki nie docierały do jaja. Nawet przy IUI. Tutaj ten problem został pominięty.

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja chyba wyjątek ;)
    Dlatego napisalam, ze bardzo czesto ;)
    Co nie znaczy ze w obu tych przypadkach nie ma weteranek

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    O zgodzę się. Ja super buty do biegania za - 50%:)

Zawsze jest tak że te świeże piszą, bo nie wiedzą, nie znają, jest mnóstwo pytań. Ok mi się udało za pierwszym razem, choć tak jak powiedziałam, wg mnie o sukcesie można mówić gdy ma się już za sobą poród. Jeszcze nie wiem co mnie czeka.
    Może jestem klasycznym przykładem na to że może się udać za pierwszym razem, ale czy to źle? Myślę, że to daje nadzieję. Bo skoro komuś się udało za pierwszym to czemu Wam się za drugim czy trzecim nie uda?
    Może jestem infantylna I głupia, za młoda by się równać ale wydaje mi się, że podawanie się bo mi się nie udało od razu a innym tak to nie najlepsze podejście. Pomyślmy, każda z nas ma za sobą wiele, bo nikt z kaprysu ivf nie robi. Rozumiem że krzywdzące może być że dlaczego ja, innych to nie spotyka. Rozumiem to bo sama nie raz się o to pytałam gdy kobiety dojrzałe bez problemu zachodzily a ja młoda, zdrowa i wysportowana nie.
    Także walczymy. Wszystkie. Bo po dodatniej becie walka się nie kończy.
    Dobrze napisane Kozisina ...bez względu na wiek i bez względu jak nas to rani gdy nie ma rezultatu to trzeba walczyć . Może faktycznie te zarodki podane nam były słabe genetycznie i nie przetrwały ...Tego nie wiemy ...Na pewno nie chciałabym mieć chorego dziecka , czy z jakimiś urazami lub brakami ...

kokosowa40

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja mam zdiagnozowana niepłodność idiopatyczną pierwotną a niestety mi się nie udało za pierwszym razem .

kokosowa40
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Dobrze napisane Kozisina ...bez względu na wiek i bez względu jak nas to rani gdy nie ma rezultatu to trzeba walczyć . Może faktycznie te zarodki podane nam były słabe genetycznie i nie przetrwały ...Tego nie wiemy ...Na pewno nie chciałabym mieć chorego dziecka , czy z jakimiś urazami lub brakami ...
    "dlaczego musisz zrobic pgs"
    Co prawda blog po ang, ale dokladnie przedstawia historie tego, ze ladny zarodek nie rowna sie zdrowemu zarodkowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:55

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Dlatego napisalam, ze bardzo czesto ;)
    Co nie znaczy ze w obu tych przypadkach nie ma weteranek
    I tak wiem że 70% ( około) to kwestia tego zardodka a kolejne 30% to potężny arsenał leków immuno z wyleczonym zapaleniem endometrium ale to uważam zasługa geniuszu mojej dr MP ♡

Bella93 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bella! :-) Niestety przegapiłam jakims sposobem..kurcze przeszli rochę biedni. dobrze że już jest wszystko ok.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Ja mam zdiagnozowana niepłodność idiopatyczną pierwotną a niestety mi się nie udało za pierwszym razem .
    U mnie tez problemem mialy byc jajowody o uposledzonej droznosci i brak owu, ale jednak im dalej w las tym wiecej grzybow nazbieralismy.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena na kiedy masz termin ??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Hej :)
    Mozna zapytać czemu z Macierzyństwa przerzuciłaś się na Katowice ... Ja jestem z Artvimedu w Krakowie i bardzo sobie chwalę .
    W Macierzynstwie zalapalismy sie na rzadowe IVF. Nie udalo sie, do Gync mam 5 kin drogi i maja korzystny program 2+1, dlatego zmiana kliniki. Artvimed dr Chrostowski? Tez sie zastanawiam nad ewentualnym IVF wlasnie tam, tyle ze mam darmowy w Gync.

7pqmag4.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa do jakiego lekarza w Artvimed chodzisz ?? Ja zastanawiam się nad przeniesieniem się właśnie tam.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udało za pierwszym razem. Nasienie super. Moj niedrożny jajowod i wrogość śluzu miała ominąć iui a tez sie nie udało trzy razy. Musiał byc problem z zapłodnieniem bo z 6 miałam jeden zarodek tylko. Na szczęście sie udało. Oby dalej było wszystko dobrze.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Roletka jak przeczytalam Twojego nicka to pomyslalam sobie, ze to ivf to naprawde jest ruletka. Powiedz prosze jak przebiegla Twoja ciaza blizniacza? Dajesz rade z dwojka? Pytam, bo zastanawiam sie czy zabrac obie blastki czy pojedynczo, choc wiem ze szansa na ciaze blizniacza jest malenka.

Emka nie wiedzialam, ze za Toba juz 4 transfery! Trzymam bardzo mocno kciuki &&&

Asia mi sie czasem wydaje, ze ja jestem jakims odludkiem i jako jedynej tak mi sie nie udaje. 6 transferow z 3 procedur i 1 puste jajo plodowe. Zostaly nam 2 sniezynki, a jak i to sie nie uda to trzeba bedzie od nowa zaczynac po raz 4ty!!!

ChceBycMama rozumiem Twoja rozpacz, ale nie przesadzaj, ze wszystkim sie udaje za pierwszym razem. Raczej bym powiedziala, ze udaje sie szczesciarom.

Kokosowa w naszym wieku niestety jest juz bardzo malo dobrych komorek i zarodki moga miec wady genetyczne, dlatego nie dochodzi do implantacji. Nawet jesli na poziomie blastocysty morfologicznie dla embriologa wygladaja "ladnie". Ja mam 35 lat i mi tak to tlumaczyl lekarz. Myslalas nad PGD? W Polsce jest taka opcja-

Bo mało do tej pory udzielam się tutaj.
    Co do transferów to dwa razy miałam po jednym zarodku beta wtedy 0,1. A jak brałam po dwa razem to wynik pozytywny.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Ja to pierwsze szczegolnie widze u znajomych, juz 3cia para wsrod real znajomych, ktora raz dwa i jest w ciazy, bo u niego byl problem. Laski nawet nie wiedza dobrze na czym polega ivf i na co ktore tabletki.

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 5368 5369 5370 5371 5372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ